Έφτασε Χρηματοοικονομική απόδοση 4ο τρίμηνο 2022

Καλώς ήρθατε στην κριτική του τέταρτου τριμήνου του 2022 του Arrived! Αυτό το άρθρο θα εξετάσει την κατοχή, τα μερίσματα και την εκτίμηση του 192 Έφτασε ακίνητα που λειτουργούν κατά τη διάρκεια Q4 2022.

Έφτασε χτύπησε ένα ορόσημο με πάνω από 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα που καταβλήθηκαν στους επενδυτές το 2022. Το τέταρτο τρίμηνο, οι επενδυτές κέρδισαν $530k+ σε έσοδα από ενοίκιαένα $157k+ αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ένα εντυπωσιακό 192 ακίνητα κατέβαλε μερίσματα με ετήσιες αποδόσεις που κυμαίνονται από 2,0% προς την 7,9% σε μακροχρόνιες μισθώσεις και 3.6% προς την 5.2% επί των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Μετά από αρκετά ισχυρά τρίμηνα ανατίμησης των τιμών των μετοχών, είδαμε επιτέλους τις τιμές των μετοχών πτώση κατά μέσο όρο -4% για συγκεκριμένα ακίνητα στο Q4.

Πληρότητας

Έφτασε στο τέλος του 2022 με ποσοστό πληρότητας 87% για το 192 ακίνητα σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του τριμήνου – σε αυτό βοήθησαν οι κάτοικοι που μετακόμισαν 27 ακίνητα στο 4ο τρίμηνο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μέση διάρκεια αυτών των 27 μισθώσεων ήταν 20 μήνες και το 59% μισθώθηκε πάνω από το προβλεπόμενο ενοίκιο.

Όταν οι επενδυτές αγοράζουν ένα ακίνητο, είναι συχνά αμέσως μετά την άφιξη και την απόκτηση του σπιτιού. Από την ημερομηνία IPO, τα ακίνητα περνούν από μια διαδικασία βελτιώσεων, όπου η ομάδα μας θα κάνει διορθώσεις προστιθέμενης αξίας και θα προσθέτει στοιχεία όπως φράχτες. Για το λόγο αυτό, τα ακίνητα είναι συνήθως κενές για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες μετά την δημόσια εγγραφή.

Μερίσματα

Μπορείτε να δείτε τα μερίσματα για κάθε μεμονωμένο ακίνητο στη σελίδα Ιστορικές Επιστροφές.

Το ετησιοποιημένο μέρισμα για κάθε ακίνητο υπολογίζεται λαμβάνοντας το μέρισμα του τέταρτου τριμήνου και προβάλλοντάς το για ένα ολόκληρο έτος.

Η δημιουργία ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου σε όλες τις αγορές είναι μια εξαιρετική στρατηγική για να εκτεθείτε σε διαφορετικές αγορές ακινήτων και να αρχίσετε να κερδίζετε παθητικό εισόδημα.

Εκτίμηση

Οι τιμές των μετοχών είναι ένας τρόπος να δείτε την αξία της επένδυσής σας να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, όπως θα παρακολουθούσατε ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών.

Αυτό το τρίμηνο, ενημερώσαμε τις Τιμές Μεριδίων για 121 ιδιότητες. Επαναξιολογούμε το ακίνητο και την αξία των μετοχών που αγοράζουν οι επενδυτές ανά τρίμηνο αφού το ακίνητο είναι ιδιοκτησία για έξι μήνες.

Μετά από 3 τρίμηνα ανατίμησης το 2022, είδαμε τις ευρύτερες αλλαγές της αγοράς να επηρεάζουν την τιμή των κατοικιών στο χαρτοφυλάκιο της Arrived, γεγονός που οδήγησε σε έναν μέσο όρο -4% μείωση σε ανατίμηση σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο. Ενώ οι τιμές των μετοχών αντιδρούν στην τρέχουσα αγορά βραχυπρόθεσμα, υποστηρίζουμε ότι τα ακίνητα αποδίδουν καλύτερα ως μακροπρόθεσμη επένδυση, ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να κερδίζουν μερίσματα μέσω του εισοδήματος από ενοίκια.

Παρόλο που η αγορά κατοικίας έχει υποστεί πτώση, οι αξίες των ακινήτων είναι συνήθως λιγότερο ασταθείς από το χρηματιστήριο και οι τιμές δεν έχουν αλλάξει σχεδόν τόσο δραματικά όσο οι μετοχές ή τα κρυπτονομίσματα. Τους τελευταίους 9 μήνες, το πλήρες Το χαρτοφυλάκιο που έφτασε σημείωσε καθαρή αύξηση +21,6%, σε σύγκριση με σχετικές απώλειες -14,2% για το χρηματιστήριο και -21,0% για τις δημόσιες REIT*. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι ενδεικτικές των μελλοντικών αποτελεσμάτων και ότι υπάρχει πιθανότητα μελλοντικών μειώσεων στις τιμές των ακινήτων.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω γράφημα, ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αύξηση των μικτών αποδόσεων για κάθε ακίνητο είναι ο χρόνος που έχει περάσει από την αρχική IPO και πόσο καιρό αυτή η ιδιοκτησία είχε την ευκαιρία να εκτιμηθεί. Δείτε τη σελίδα ιστορικών επιστροφών για περισσότερες πληροφορίες.

Μια υπέροχη χρονιά για την οικοδόμηση πλούτου

Το 2022, το Arrived δημιουργήθηκε 2,6 εκατομμύρια δολάρια σε σωρευτικό πλούτο για αφιχθέντες επενδυτές, που περιλαμβάνει λίγο παραπάνω 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα και πάνω 1,4 εκατομμύρια δολάρια στην εκτίμηση της περιουσίας.

Closing Thoughts By Arrived CEO, Ryan Frazier

Καθώς κλείνουμε τα βιβλία για το 2022 και αναλογιζόμαστε τους τελευταίους 12 μήνες, δεν υπάρχει έλλειψη αλλαγής δυναμικής στην οικονομία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είδαμε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να διεξάγει μία από τις ταχύτερες περιόδους αυξήσεων των επιτοκίων που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό-ρεκόρ. Καθώς ξεκινάμε το 2023, φαίνεται όλο και πιο πιθανό ο πληθωρισμός να κορυφώθηκε σε γενικές γραμμές στα μέσα του περασμένου έτους, με τους περισσότερους από τους βασικούς παράγοντες να σηματοδοτούν μια πτωτική τροχιά.

Η ταραχή του 2022 έχει κάνει ακόμη πιο εμφανή τη σημασία της διατήρησης ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου μεταξύ των κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων και της διαφοροποίησης σε κάθε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Στρατηγικές όπως ο μέσος όρος του κόστους σε δολάρια συμβάλλουν επίσης στη μείωση της έκθεσης στον κίνδυνο χρονισμού της αγοράς και στην κατανομή της επένδυσής σας με την πάροδο του χρόνου. Το προηγούμενο έτος βοήθησε μόνο στην ενίσχυση της πεποίθησής μας ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις σε ακίνητα πρέπει να αποτελούν πυλώνα του χαρτοφυλακίου οποιουδήποτε επενδυτή και παραμένει ένας από τους καλύτερους τρόπους μακροπρόθεσμης οικοδόμησης πλούτου.

Η ομάδα επενδύσεων της Arrived διατηρεί υψηλά πρότυπα ελέγχου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και λιγότερο από το 0,2% των σπιτιών που εξετάζουμε μπαίνουν στην πλατφόρμα μας. Ως αντίδραση στις αλλαγές στην αγορά κατοικίας το 2022, προσαρμόσαμε τις προσφορές μας σε περαιτέρω μειωμένες μονάδες τιμών για να αποκτήσουμε σε τιμές που πιστεύουμε ότι θα είναι σε καλή θέση για να μεγιστοποιήσουμε τις αποδόσεις των επενδυτών μακροπρόθεσμα. Αυτή η διαδικασία σήμαινε επίσης ότι είχαμε περιορισμένο απόθεμα διαθέσιμο στο Έφτασε κατά καιρούς κατά τη διάρκεια του έτους.

Έχουμε επίσης εργαστεί σκληρά για να διαθέσουμε νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων για επενδυτές. Τον Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε τα στοιχεία ενοικίασης για διακοπές, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της ιδιοκτησίας ενός ακινήτου για διακοπές χωρίς τη συνήθη εργασία. Έχουμε χρηματοδοτήσει πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές ενοικίασης διακοπών σε 13 αγορές διακοπών. Πληρώσαμε τα πρώτα μας μερίσματα από ενοίκια διακοπών το 4ο τρίμηνο και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε αυτό το τμήμα τα επόμενα χρόνια.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *