Βρείτε χρήματα για το Grad School

Η μετάβαση στο μεταπτυχιακό μπορεί να σας βοηθήσει να προωθήσετε την καριέρα σας και να ενισχύσετε το μισθό σας, να δημιουργήσετε ισχυρότερες και πιο εξειδικευμένες δεξιότητες και να ανοίξετε νέες ευκαιρίες για το μέλλον. Αλλά αν είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ξέρετε ότι υπάρχουν τεράστιο κόστος. Έτσι, καθώς εξερευνάτε διαφορετικές επιλογές χρηματοδότησης, φροντίστε να ερευνήσετε όλες τις υποτροφίες που είναι διαθέσιμες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Δείτε επίσης “Αξίζει την επένδυση το Grad School;

Πολλές δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης υποτροφιών διαθέτουν φίλτρα για αποφοίτους, επομένως επωφεληθείτε από αυτήν την επιλογή κατά την ταξινόμηση τους. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες για υποτροφίες που μπορεί να σας πληρούν τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση: από την ιδιότητα του βετεράνου έως τη θρησκευτική πίστη, το να είστε δάσκαλος ή ακόμα και να αγαπάτε την επεξεργασία αντιγράφων. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμες υποτροφίες μεταπτυχιακών σχολών και είναι στο χέρι σας να κάνετε την εργασία σας.

Πώς να ερευνήσετε υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές

Σε μια έκθεση του 2018, ο Peterson’s διαπίστωσε ότι το μέσο ετήσιο κόστος των μεταπτυχιακών σχολών κυμαίνεται από $30.000 έως $40.000. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές ερευνούν ενεργά πώς να προετοιμαστούν οικονομικά για το μεταπτυχιακό σχολείο. Όπως συμβαίνει με την περισσότερη οικονομική βοήθεια, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να μιλήσετε με τα σχολεία που σας ενδιαφέρουν και να συζητήσετε τις επιλογές με τον τρέχοντα ακαδημαϊκό σας σύμβουλο. Ειδικά για μεταπτυχιακά προγράμματα, τα σχολεία και τα συγκεκριμένα τμήματα μπορεί να προσφέρουν κάποιου είδους βοήθεια στους εισερχόμενους φοιτητές. Το κλειδί είναι να υποβάλετε αίτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα για να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να λάβετε βοήθεια. Αυτά τα προγράμματα έχουν συχνά πολύ περιορισμένους προϋπολογισμούς, οπότε βάλτε το πόδι σας στην πόρτα το συντομότερο δυνατό.

Ο επόμενος καλύτερος τρόπος για να ερευνήσετε υποτροφίες πτυχίου είναι να χρησιμοποιήσετε μηχανές αναζήτησης για συγκεκριμένες υποτροφίες. Υπάρχουν πολλοί πόροι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αναζήτησή σας (δείτε την παρακάτω λίστα). Όταν κάνετε κλικ στα εργαλεία αναζήτησης, λάβετε υπόψη τα φίλτρα που προσφέρουν. Ανάλογα με το υπόβαθρό σας, το επάγγελμα των γονέων σας ή ακόμα και τις συνδρομές σας σε ορισμένες κοινωνίες, μπορεί να είστε ο ιδανικός για συγκεκριμένες υποτροφίες. Αυτοί οι ιστότοποι κάνουν αυτήν την αναζήτηση εύκολη, επομένως μην περιμένετε να αρχίσετε να αναζητάτε την κατάλληλη για εσάς. Ακολουθούν ορισμένοι ιστότοποι που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

Πόροι αναζήτησης υποτροφιών

Grad School Fellowships

Οι περισσότερες υποτροφίες βασίζονται στην αξία ή στις ανάγκες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδείξετε τα προσόντα σας όταν κάνετε αίτηση. Από την άλλη πλευρά, οι υποτροφίες συνδέονται συνήθως με ένα ερευνητικό έργο ή ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα. Όπως και οι υποτροφίες, δεν χρειάζεται να επιστραφούν, αλλά συχνά απαιτούν βοηθητική διδασκαλία ή πρακτική άσκηση. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη διάκριση μεταξύ μεταπτυχιακών υποτροφιών και υποτροφιών. Κατά τη φάση της έρευνάς σας, βεβαιωθείτε ότι κάνετε ταξινόμηση μεταξύ των σωστών τύπων στην πορεία (και ξέρετε σε τι εγγράφεστε).

Τύποι υποτροφιών Grad School

Ωστόσο, η αναζήτηση υποτροφιών για μεταπτυχιακούς φοιτητές είναι κάτι περισσότερο από απλά φίλτρα. Πολλές υποτροφίες αποφοίτησης λαμβάνουν επίσης υπόψη την επαγγελματική σας πορεία και το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο. Δεδομένου ότι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές συνήθως περνούν περισσότερο χρόνο στο εργατικό δυναμικό από τους προπτυχιακούς, υπάρχουν υποτροφίες που απονέμουν την επιπλέον εμπειρία σας. Στο ίδιο πνεύμα, τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι συγκεκριμένα ως προς την ευθυγράμμισή τους με ορισμένες σταδιοδρομίες και οι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υποτροφίες που κάνουν το ίδιο.

Ακολουθούν μερικές από τις κατηγορίες που καλύπτονται συχνά:

Προγράμματα Κολλεγίων για παράδειγμα, το Penn State προσφέρει μια Υποτροφία Μεταπτυχιακών Ερευνών PSGC, στόχος της οποίας είναι να «επεκτείνει τις ευκαιρίες για τους κατοίκους της Πενσυλβανίας να μάθουν και να συμμετάσχουν στα αεροναυτικά και διαστημικά προγράμματα της NASA». Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πολίτες των ΗΠΑ και να είναι εγγεγραμμένοι στο Graduate School του Penn State με πλήρη απασχόληση. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, επικοινωνήστε απευθείας με το σχολείο σας για ευκαιρίες άμεσης χρηματοδότησης.

Ειδικά για μαθητές υποτροφίες χορηγούν υποψήφιους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εκείνους που προέρχονται από μη παραδοσιακά υπόβαθρα, ανήκουν σε μειονότητες είναι βετεράνοι, είναι μέρος της κοινότητας LBGTQ+ και πολλά άλλα. Για παράδειγμα, η Υποτροφία Full Circle του The American Indian College Fund υποστηρίζει φοιτητές που παρακολουθούν πτυχία σε φυλετικά κολέγια και πανεπιστήμια, καθώς και σε όλα τα μη κερδοσκοπικά και διαπιστευμένα σχολεία. Η υποτροφία GRCF Miller Johnson West Michigan Diversity Law School δίνει 5.000 $ σε έγχρωμους φοιτητές που κατοικούν στο Δυτικό Μίσιγκαν.

Με βάση την καριέρα οι υποτροφίες υποστηρίζουν φοιτητές που ασκούν συγκεκριμένα επαγγέλματα. Η πιο δημοφιλής χρηματοδότηση πηγαίνει σε τομείς που έχουν υψηλή ζήτηση, όπως η διδασκαλία και η νοσηλευτική, αλλά μπορεί να είναι τόσο συγκεκριμένοι όσο η αντιγραφή ή η κοσμετολογία. Για παράδειγμα, η Παγκόσμια Λέσχη Εμπορίου του Σαν Φρανσίσκο προσφέρει 5.000 $ σε φοιτητές MBA μέσω της υποτροφίας Careers in International Business. Η υποτροφία του Ιδρύματος του Ισπανικού Οδοντιατρικού Συλλόγου παρέχει 1.000 $ και είναι ανοιχτή σε Ισπανόφωνους φοιτητές οδοντιατρικής στο Τέξας. Βρείτε περισσότερα παραδείγματα αναζητώντας “[profession] υποτροφίες απολυτηρίου».

Επαγγελματικές Οργανώσεις συνήθως παρέχουν υποστήριξη σε μέλη που υποστηρίζουν τον γενικό σκοπό τους. Υπάρχουν χιλιάδες οργανώσεις που προσφέρουν χρηματοδότηση, από αδελφικές ομάδες μέχρι ιατρικούς συλλόγους. Όπως και άλλες υποτροφίες και υποτροφίες, έρχονται σε διάφορα ποσά και απαιτούν τα δικά τους προσόντα. Ένα δημοφιλές παράδειγμα είναι από την Υποτροφία Νομικής Ευκαιρίας του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου, η οποία γιορτάζει τη διαφορετικότητα απονέμοντας σε 20 πρωτοετείς φοιτητές νομικής από 15.000 $ έκαστος. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Εταιρείας Γυναικών Μηχανικών (SWE) απονέμει 10.000 $ σε γυναίκες στην Καλιφόρνια που επιστρέφουν στο σχολείο για μηχανική.

Σκεφτείτε τι ειδικά προσόντα έχετε. Ίσως αξίζει να γίνετε μέλος μιας νέας επαγγελματικής οργάνωσης, ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε το δίκτυό σας και να έχετε πρόσβαση στους πολλούς πόρους τους. Όσο πιο συγκεκριμένοι είναι οι επαγγελματικοί σας στόχοι, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να κερδίσετε μια υποτροφία που τους υποστηρίζει. Μόλις βρείτε τις κατάλληλες υποτροφίες για εσάς, ήρθε η ώρα να κάνετε αίτηση.

Πώς να εφαρμόσει

Οι ομοσπονδιακές και ιδιωτικές υποτροφίες έχουν τα δικά τους κριτήρια, επομένως οι διαδικασίες αίτησής τους θα ποικίλλουν. Για παράδειγμα, ορισμένες υποτροφίες μπορεί να απαιτούν ένα δοκίμιο μαζί με μια αίτηση. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε όλες τις προθεσμίες για τις σχετικές αιτήσεις υποτροφιών και να αφιερώνετε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για να ολοκληρώσετε αυτές που επιλέγετε να δώσετε προτεραιότητα.

Κυβερνητικές Υποτροφίες (Υποτροφίες)

Ο ευκολότερος τρόπος για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακές υποτροφίες και υποτροφίες είναι να κάνετε αίτηση χρησιμοποιώντας το FAFSA (τη Δωρεάν Αίτηση για Ομοσπονδιακή Βοήθεια Φοιτητών). Η δωρεάν φόρμα καθορίζει την καταλληλότητά σας για ομοσπονδιακές και κρατικές επιχορηγήσεις και υποτροφίες, καθώς και ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια.

Ιδιωτικές Υποτροφίες

Δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση για την υποβολή αίτησης για ιδιωτικές υποτροφίες. Μόλις βρείτε τα σωστά, είναι θέμα διαχείρισης χρόνου και προϋπολογισμού. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε νωρίς ένα υπολογιστικό φύλλο που παρακολουθεί την πρόοδό σας σε διαφορετικές εφαρμογές.

Χρησιμοποιήστε το δικό μας Δωρεάν εφαρμογή παρακολούθησης υποτροφιών.

Επιλέξτε Αρχείο > Δημιουργία αντιγράφου για αποθήκευση στο Drive σας.

Πολλές υποτροφίες έχουν ένα συγκεκριμένο σύνολο απαιτήσεων κατά την υποβολή αίτησης, όπως:

  • Online εφαρμογή
  • Τρέχον βιογραφικό ή Βιογραφικό Σημείωμα
  • Επίσημα μεταπτυχιακά ή μεταπτυχιακά
  • Συστατικές επιστολές
  • Δοκίμιο εφαρμογής, που συνήθως εξηγεί το ενδιαφέρον σας για τον τομέα, τις οικονομικές σας ανάγκες, τη συμμετοχή του πολίτη ή/και τα σχέδια για το μέλλον

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες κάθε εφαρμογής και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Αφιερώστε χρόνο για να γράψετε και να επεξεργαστείτε καλά μελετημένα δοκίμια και να διαχειριστείτε τον χρόνο σας με σύνεση.

Εν συντομία

Οι υποτροφίες αξίζουν απολύτως τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτούνται για την εφαρμογή τους, οπότε μην αφήσετε τον τεράστιο αριθμό επιλογών να σας κατακλύσει. Όσο περισσότερες επιλογές έχετε, τόσο λιγότερος ανταγωνισμός θα υπάρχει για κάθε μία. Διαχωρίστε τον εαυτό σας από τους άλλους φοιτητές με το να είστε ο πιο οργανωμένος, καλά ερευνημένος υποψήφιος για υποτροφία και δείξτε στους δωρητές γιατί είναι λογικό να σας βοηθήσουν να επιδιώξετε τους στόχους σας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το grad school, ανατρέξτε σε μερικά από τα άλλα άρθρα μας.

Υπολογιστής Grad School Loan
Αξίζει την επένδυση το Grad School;
Από το Προπτυχιακό στο Μεταπτυχιακό Σχολείο – Προετοιμάζοντας τον εαυτό σας για την επιτυχία

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *