Διαχείριση των οικονομικών σας σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας

Λόγω της έλευσης της πανδημίας COVID-19, οι οικονομίες και οι κοινωνίες σε όλο τον κόσμο έχουν διαταραχθεί όσο ποτέ άλλοτε. Με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων COVID-19 να αυξάνεται καθημερινά, ολόκληρη η χώρα έχει μπει σε κατάσταση επιβίωσης. Όλα τα μη ουσιώδη έχουν κοπεί. Το καλύτερο παράδειγμα αυτού είναι οι μαζικές απολύσεις που έχει δει η χώρα ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Για παράδειγμα, μεγάλες εταιρείες όπως η Ola, η Uber και η Swiggy έχουν απολύσει σημαντικό αριθμό του εργατικού τους δυναμικού, με τους αριθμούς να ανέρχονται σε 1.400, 600 και 1.100 υπαλλήλους αντίστοιχα. Όλα αυτά είναι άμεσο αποτέλεσμα της πανδημίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι εταιρείες (μεγάλες και μικρές) να χάσουν έσοδα. Σε μια τέτοια δεινή κατάσταση, ο έλεγχος των οικονομικών και των αποταμιεύσεών τους έχει γίνει κορυφαία προτεραιότητα για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ακολουθούν 4 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας και να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου:

1. Δημιουργήστε ένα σχέδιο και επιμείνετε σε αυτό

Το «πλάνο» εδώ δεν είναι παρά ένας προϋπολογισμός που πρέπει να δημιουργήσετε (με βάση την οικονομική σας κατάσταση) και να τηρήσετε. Αν δεν έχετε προϋπολογισμό, δεν θα έχετε ιδέα πού πηγαίνουν τα χρήματά σας. Πανδημία ή όχι, υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους ξοδεύετε τα χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο, όπως φαγητό, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, μεταφορές και ψυχαγωγία. Η προσκόλληση σε έναν προϋπολογισμό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους τομείς στους οποίους ξοδεύετε τα περισσότερα. Στη συνέχεια, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τις δαπάνες σας σε αυτούς τους συγκεκριμένους τομείς, ανάλογα με το εάν είναι προτεραιότητα ή όχι. Μπορεί να έχετε ήδη ακούσει για τον δημοφιλές κανόνα «50/30/20», που σας βοηθά να προϋπολογιστείτε. Ωστόσο, πρέπει να βρείτε μια έκδοση αυτού του κανόνα που λειτουργεί για εσάς. Για παράδειγμα, μπορεί να μην μπορείτε να βάλετε το 20% του μισθού σας για αποταμίευση ή οι «ανάγκες» σας μπορεί να μην ανέρχονται στο 50% του μισθού σας.

2. Αγοράστε μόνο ότι είναι απαραίτητο

Το “Stock, don’t hoard” είναι κάτι που πρέπει να έχετε ήδη ακούσει τους τελευταίους μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι στην προσπάθειά σας να εφοδιαστείτε σωστά με είδη πρώτης ανάγκης, είναι επίσης σημαντικό όχι να θησαυρός. Πολλοί άνθρωποι, τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν καταφύγει σε «αγορές πανικού» και σε ένα είδος αλόγιστης συσσώρευσης, λόγω του lockdown και της ανάγκης διατήρησης της κοινωνικής απόστασης. Αυτό θα οδηγήσει σε εξάντληση των αποθεμάτων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων, κάτι που θα βλάψει μόνο όσους έχουν ανάγκη αργότερα. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα καταλήξετε να ξοδεύετε πολλά χρήματα άσκοπα. Είναι επίσης καλή ιδέα να προγραμματίσετε ακριβώς πόσες προμήθειες θα χρειαστείτε για ένα μήνα. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια λίστα αγορών και μείνετε σε αυτήν.

3. Αποθηκεύστε όπου μπορείτε

Όπως αναφέρθηκε στο πρώτο σημείο, το πλεονέκτημα της δημιουργίας προϋπολογισμού είναι ότι σας δείχνει πού πάνε τα χρήματά σας. Αυτήν τη στιγμή, χάρη στην πανδημία COVID-19, σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν εφαρμόσει μια πολιτική εργασίας από το σπίτι ή WFH, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τους υπαλλήλους τους ασφαλείς. Έτσι, εάν είστε στο σπίτι τις περισσότερες φορές, θα διαπιστώσετε ότι μειώνετε αυτόματα τις δαπάνες σε συγκεκριμένους τομείς. Τα έξοδα μετακίνησης στο γραφείο, το φαγητό έξω ή οι παραγγελίες από εστιατόρια, τα ψώνια και η παρακολούθηση ταινιών είναι μερικά προφανή παραδείγματα. Δεν ταξιδεύετε πια στο γραφείο σας και μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό σας. Έτσι, η ιδέα εδώ είναι να πάρετε όλα τα χρήματα που συνήθως ξοδεύατε σε αυτά τα αντικείμενα και να τα εξοικονομήσετε όλα. Απλούστατο!

4. Εξοφλήστε όλο το χρέος σας

Το χρέος, όπως το χρέος πιστωτικής κάρτας ή τα EMI προσωπικών δανείων είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αύξηση των αποταμιεύσεών σας. Είτε πρέπει να εξοφλήσετε λογαριασμούς πιστωτικών καρτών είτε οφείλετε στους φίλους σας κάποια χρήματα, φροντίστε να τα εξοφλήσετε εγκαίρως. Όλα τα χρήματα που διατίθενται για την εξόφληση του χρέους μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πιθανή αύξηση των αποταμιεύσεών σας. Έτσι, ακόμα κι αν κάνετε αίτηση για δάνειο, φροντίστε να εξοφλήσετε όλα τα EMI στην ώρα τους. Εάν χρειάζεστε χρήματα έκτακτης ανάγκης για μια αγορά, είναι επίσης καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή δανείου χρημάτων παρά μια πιστωτική κάρτα. Αυτές οι μικρές πλαστικές κάρτες παίρνουν πολλά από εσάς όσον αφορά το ενδιαφέρον. Με ένα προσωπικό δάνειο, θα εξοικονομήσετε χρήματα για πληρωμές τόκων και θα έχετε ευελιξία όσον αφορά την αποπληρωμή των EMI σας.

Συμπερασματικά

«Εξοικονομήστε περισσότερα, ξοδέψτε λιγότερα» είναι η ανάγκη της ώρας. Τα σημεία που απεικονίζονται παραπάνω είναι καλές συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθείτε ήδη και τα τέσσερα στο σημερινό οικονομικό κλίμα. Εάν δεν είστε, παρακαλούμε να το βρείτε το συντομότερο δυνατόν. Η αίτηση για δάνειο είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να εξυγιάσετε το χρέος σας. Αν θέλετε την καλύτερη εφαρμογή προσωπικού δανείου εκεί έξω, είναι . Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store, συμπληρώστε το προφίλ σας και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς! Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μας γράψετε στο [email protected] ή επικοινωνήστε μαζί μας στο +080 44 292 200.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *