Διαχείριση των χρημάτων σας ενώ βρίσκεστε στο μεταπτυχιακό σχολείο

Η πλοήγηση στις οικονομικές πτυχές του μεταπτυχιακού σχολείου μπορεί να είναι δύσκολη. Το να κερδίζετε επιπλέον χρήματα ενώ είστε εγγεγραμμένοι, ακόμα κι αν είναι μόνο ένα μικρό ποσό εδώ και εκεί, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων. Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι επίσης σημαντική. Όπως λέει το ρητό, μια δεκάρα που σώζεται είναι μια δεκάρα που κερδίζεται.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε τα χρήματά σας ενώ είστε στο σχολείο:

Να είστε φειδωλοί

Υπάρχουν πάντα τρόποι για να μειώσετε τα έξοδα και να εξοικονομήσετε χρήματα, επομένως θα θέλετε να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα οικονομικά σας και να δείτε τι μπορείτε να εξαλείψετε. Οι μηνιαίες συνδρομές και οι συνδρομές είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Για τα πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς, όπως φαγητό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εξερευνήστε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Για παράδειγμα, μειώστε τη συχνότητα που βγαίνετε έξω για φαγητό (ή σταματήστε τελείως, εκτός εάν πρόκειται για ειδική περίσταση) και χρησιμοποιήστε κουπόνια για τις αγορές σας στο παντοπωλείο. Αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν τελικά να κάνουν σημαντική διαφορά.

Εγχειρίδια και υλικό μαθημάτων

Τα ολοκαίνουργια εγχειρίδια και το υλικό μαθημάτων σχεδόν πάντα κοστίζουν περισσότερο από ό,τι χρησιμοποιούνται. Το βιβλιοπωλείο του κολεγίου σας συνήθως πουλά μεταχειρισμένα εγχειρίδια, αλλά είναι σημαντικό να τα αγοράσετε αμέσως μόλις λάβετε το πρόγραμμα σπουδών σας και να γνωρίζετε ποιο είναι το απαιτούμενο υλικό μαθημάτων, καθώς η διαθεσιμότητα μπορεί να είναι περιορισμένη. Μπορείτε επίσης να βρείτε μεταχειρισμένα εγχειρίδια σε βιβλιοπωλεία εκτός πανεπιστημιούπολης ή στο διαδίκτυο, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να τα νοικιάσετε για ένα κλάσμα του κόστους.

Στο τέλος του εξαμήνου, μπορεί να μπορέσετε να πουλήσετε πίσω όλα ή τα περισσότερα από τα σχολικά σας βιβλία. Γενικά, το βιβλιοπωλείο του κολεγίου σας θα τα αγοράσει, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε μέρος του κόστους.

Επαναξιολογήστε την ανάγκη σας για αυτοκίνητο

Σύμφωνα με αναφορά από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, το μέσο κόστος ιδιοκτησίας αυτοκινήτου για ένα έτος είναι 9.576 $. Υπάρχουν πολλά έξοδα για τον προϋπολογισμό εκτός από μηνιαίες πληρωμές, όπως φυσικό αέριο, πάρκινγκ, επισκευές και ασφάλιση αυτοκινήτου. Εάν πρόκειται να μετακομίσετε για το μεταπτυχιακό σχολείο, σκεφτείτε μια πόλη με καλά μέσα μαζικής μεταφοράς και μια πόλη που είναι εύκολα προσβάσιμη για να μπορείτε να εξαλείψετε την ανάγκη για αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν η πόλη ή/και το σχολείο είναι ελαφρώς πιο ακριβά από άλλες συγκρίσιμες επιλογές, μπορεί να καταλήξετε να εξοικονομήσετε χρήματα στο τέλος εάν δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο.

Αναλάβετε μερική απασχόληση

Μπορεί να εργάζεστε ήδη ενώ παρακολουθείτε το μεταπτυχιακό σχολείο, αλλά εάν όχι, σκεφτείτε εάν θα ήταν εφικτό να αναλάβετε μια θέση μερικής απασχόλησης. Προσπαθήστε να βρείτε κάτι που όχι μόνο ταιριάζει στο πρόγραμμά σας, αλλά σχετίζεται επίσης με τον τομέα που επιδιώκετε, καθώς η εμπειρία στη δουλειά μπορεί να βοηθήσει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας σας μετά την αποφοίτησή σας.

Μπορεί να μην είναι εφικτό να δουλέψετε ένα σταθερό ποσό ωρών εάν έχετε ήδη αρκετές ώρες στο πιάτο σας, αλλά μπορείτε να εξερευνήσετε άλλες επιλογές που μπορούν να σας επιτρέψουν να αναλάβετε ευέλικτη εργασία και να κερδίσετε επιπλέον χρήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε διδασκαλία στον τομέα σας σε άλλους μαθητές. Ως μαθητής λυκείου, οι μαθητές της τάξης και οι γονείς τους μπορεί να θεωρήσουν πολύτιμο να μάθουν από κάποιον που έχει σαφώς επιδείξει τις ακαδημαϊκές του ικανότητες.

Αποζημίωση εργοδότη

Γνωρίζατε ότι πολλές εταιρείες καλύπτουν ένα μέρος των δαπανών για τα δίδακτρα των εργαζομένων; Στην πραγματικότητα, οι εργοδότες επιτρέπεται να παρέχουν έως και 5.250 $ αφορολόγητο κάθε χρόνο για έναν μόνο εργαζόμενο. Εάν αυτή τη στιγμή εργάζεστε με πλήρη απασχόληση, θα θέλετε να μάθετε εάν ο εργοδότης σας προσφέρει αυτό το προνόμιο της εταιρείας. Εάν βρίσκεστε ανάμεσα σε θέσεις εργασίας και αυτή τη στιγμή αναζητάτε εργασία, μπορεί να θέλετε να εστιάσετε στις διαθέσιμες θέσεις που παρέχουν αποζημίωση διδάκτρων ως μέρος των πακέτων παροχών τους.

Επωφεληθείτε από αυτό που ήδη πληρώνετε

Η φοιτητική σας ταυτότητα μπορεί να σας προσφέρει εκπτώσεις σε πολλά διαφορετικά πράγματα, από ρούχα μέχρι εισιτήρια κινηματογράφου, εισόδους μουσείων και πολλά άλλα. Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι προσφέρεται φοιτητική έκπτωση σε ένα συγκεκριμένο μέρος, δεν βλάπτει να ρωτήσετε. μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα! Επίσης, μην ξεχνάτε ότι τα δίδακτρα σας πληρώνουν για πολλές ανέσεις στην πανεπιστημιούπολη που μπορεί να υποχρησιμοποιείτε ή να ξεχνάτε εντελώς. Για παράδειγμα, το σχολείο σας μπορεί να διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο για μαθητές, το οποίο μπορεί να σας επιτρέψει να ακυρώσετε τη μηνιαία συνδρομή σας στο γυμναστήριο. Ή η σχολική σας βιβλιοθήκη μπορεί να έχει τα βιβλία και άλλο υλικό μαθημάτων που χρειάζεστε, ώστε να αποφύγετε τις δαπανηρές αγορές σχολικών βιβλίων.

Μην αφήνετε χρήματα στο τραπέζι

Η οικονομική βοήθεια και οι υποτροφίες, είτε με βάση την αξία είτε με βάση τις ανάγκες, είναι δωρεάν χρήματα που πολλοί φοιτητές συχνά χάνουν. Ακόμη και ένα μικρό ποσό μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια για έναν μαθητή από το σχολείο. Εάν πληροίτε προϋποθέσεις εισοδήματος ή/και έχετε καλούς βαθμούς, σας ενθαρρύνουμε να υποβάλετε αίτηση. Ο ιστότοπος Federal Student Aid είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να λάβετε το πλήρες ποσό που απαιτείται για την κάλυψη όλων των εξόδων του μεταπτυχιακού σας σχολείου, θα θέλετε επίσης να εξερευνήσετε τις άλλες επιλογές σας. Στο College Ave Student Loans, προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων μεταπτυχιακών φοιτητικών δανείων που μπορούν να κάνουν την πληρωμή για μεταπτυχιακές σπουδές πιο διαχειρίσιμη. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διάφορες επιλογές δανείων που παρέχουμε.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *