Η περίοδος χάριτος του φοιτητικού σας δανείου: Προετοιμασία για το τέλος

Εάν αποφοιτήσατε πρόσφατα από το κολέγιο, συγχαρητήρια! Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Τώρα, δεν υπάρχουν άλλα τεστ για να μελετήσετε, δεν υπάρχουν άλλα πρωινά μαθήματα και όχι άλλες ολονύχτια συνεδρίες μελέτης.

Ωστόσο, πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε τη διαχείριση των φοιτητικών δανείων σας. Το πιθανότερο είναι ότι έχετε καθυστερήσει τις πληρωμές για τα φοιτητικά σας δάνεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται να κάνετε πληρωμές όσο φοιτούσατε στο σχολείο. Εάν αναβάλατε την πληρωμή των δανείων σας, τότε τα δάνειά σας συνήθως τυγχάνουν περιόδου χάριτος, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αρχίσετε να πραγματοποιείτε πληρωμές ακόμα. Αλλά αυτή η περίοδος χάριτος θα φτάσει στο τέλος της, επομένως είναι σημαντικό να καταλήξουμε σε μια στρατηγική για τη διαχείρισή τους.

7 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν τελειώσει η περίοδος χάριτος

Με τα περισσότερα αναβαλλόμενα φοιτητικά δάνεια, έχετε περίοδο χάριτος μετά την αποφοίτησή σας. Αυτή είναι μια περίοδος που δεν χρειάζεται να κάνετε πληρωμές για τα φοιτητικά σας δάνεια, δίνοντάς σας μερικούς μήνες για να βρείτε δουλειά. Σε πολλές περιπτώσεις, μια περίοδος χάριτος διαρκεί έξι μήνες, αλλά μπορεί να διαφέρει από δανειστή σε δανειστή.

Ωστόσο, αυτή η περίοδος χάριτος θα τελειώσει πριν το καταλάβετε και θα πρέπει να αρχίσετε να κάνετε πληρωμές για τα δάνειά σας.

Για να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι, ακολουθήστε αυτές τις επτά συμβουλές πριν λήξει η περίοδος χάριτος.

1. Μάθετε ποιος είναι ο υπεύθυνος εξυπηρέτησης φοιτητικών δανείων και πόσα οφείλετε

Όταν ήσασταν στο κολέγιο, πιθανότατα πήρατε πολλά διαφορετικά φοιτητικά δάνεια για να πληρώσετε το σχολείο. Ο δανειστής φοιτητικών δανείων σας μπορεί να μην είναι ο υπεύθυνος εξυπηρέτησης φοιτητικών δανείων, επομένως θα θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο διαχειριστής του δανείου σας και πόσα οφείλετε.

Μπορείτε να μάθετε ακριβώς πόσο χρέος φοιτητικού δανείου έχετε χρησιμοποιώντας αυτούς τους δύο πόρους:

  • Εθνικό Σύστημα Δεδομένων Φοιτητικού Δανείου (NSLDS): Το NSLDS είναι μια κεντρική βάση δεδομένων ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων. Απλώς εισαγάγετε τα στοιχεία σας και το NSLDS θα αναφέρει όλα τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια στο όνομά σας, συμπεριλαμβανομένου του ποσού που οφείλετε και του ποιος είναι ο εξυπηρετητής του δανείου σας για κάθε δάνειο.
  • Η πιστωτική σας αναφορά: Τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια στο όνομά σας θα αναφέρονται στην πιστωτική σας έκθεση. Μπορείτε να ελέγξετε την έκθεσή σας δωρεάν στο AnnualCreditReport.com.

2. Επικοινωνήστε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης δανείου σας

Εάν έχετε αλλάξει τη διεύθυνση ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας από τότε που φοιτούσατε στο σχολείο, οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης δανείων ενδέχεται να μην μπορούν να σας ενημερώσουν για να σας ενημερώσουν πότε λήγει η περίοδος χάριτος, ποια είναι η ελάχιστη πληρωμή σας και πότε είναι η μηνιαία πληρωμή σας λόγω. Αυτό θα μπορούσε να σας οδηγήσει να χάσετε πληρωμές, υποβάλλοντάς σας σε καθυστερημένες χρεώσεις και ζημιά στην πίστωσή σας.

Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα, απευθυνθείτε στους υπεύθυνους εξυπηρέτησης δανείων που βρήκατε στο NSLDS ή στην πιστωτική σας αναφορά για να ενημερώσετε ή να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

3. Εγγραφείτε για αυτόματες πληρωμές

Μόλις επικοινωνήσετε με τους εξυπηρετητές δανείων σας, μπορούν να σας πουν πώς να δημιουργήσετε διαδικτυακούς λογαριασμούς μαζί τους. Κάτι τέτοιο θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε συνεχώς τους λογαριασμούς σας, να παρακολουθείτε την πρόοδο της πληρωμής του δανείου σας και ακόμη και να πραγματοποιείτε πληρωμές στο διαδίκτυο.

Η εγγραφή για αυτόματες πληρωμές είναι μια έξυπνη ιδέα. Όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο να χάσετε μια πληρωμή, αλλά πολλοί δανειστές προσφέρουν εκπτώσεις επιτοκίων εάν εγγραφείτε για να κάνετε αυτόματες πληρωμές. Για παράδειγμα, το College Ave θα σας προσφέρει μείωση επιτοκίου 0,25% όταν εγγραφείτε για αυτόματη πληρωμή. Κατά τη διάρκεια της αποπληρωμής του δανείου σας, η αυτόματη έκπτωση τόκων πληρωμής μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε εκατοντάδες δολάρια.

4. Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό

Μόλις μάθετε πόσα δάνεια έχετε, ποιοι είναι οι εξυπηρετητές δανείων σας και πόσα χρήματα οφείλετε κάθε μήνα, είναι σημαντικό να καταλήξετε σε έναν ολοκληρωμένο προϋπολογισμό. Έχοντας έναν προϋπολογισμό θα διασφαλίσετε ότι ζείτε με τις δυνατότητές σας και θα μπορείτε να αντέξετε άνετα τις πληρωμές του φοιτητικού σας δανείου μαζί με τα άλλα απαραίτητα.

Ο προϋπολογισμός σας δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί φανταχτερό λογισμικό. Απλώς αναφέρετε πόσα εισοδήματα έχετε κάθε μήνα μετά από φόρους σε ένα κομμάτι χαρτί. Στη συνέχεια, αναφέρετε όλα τα επαναλαμβανόμενα έξοδά σας, όπως ενοίκιο, είδη παντοπωλείου, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, πληρωμές αυτοκινήτου, πληρωμές φοιτητικού δανείου, ασφάλιστρα ασφάλισης υγείας, ρούχα και τον λογαριασμό του κινητού σας τηλεφώνου.

Εάν τα έξοδά σας ξεπερνούν το εισόδημά σας, σκεφτείτε τρόπους για να μειώσετε. Θα μπορούσατε να βρείτε έναν συγκάτοικο για να μειώσει τα έξοδα στέγασης, να μειώσει το μέγεθος σε ένα μικρότερο πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή να μαγειρέψει περισσότερο στο σπίτι. Εναλλακτικά, ενισχύστε το εισόδημά σας επιλέγοντας μια παράπλευρη φασαρία, όπως η παράδοση ειδών παντοπωλείου ή η βόλτα με σκύλους.

5. Γνωρίστε τις επιλογές αποπληρωμής σας

Πριν λήξει η περίοδος χάριτος, βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε το πρόγραμμα αποπληρωμής που επιλέξατε όταν υποβάλατε αίτηση για το φοιτητικό σας δάνειο. Επικοινωνήστε με τον δανειστή ή/και τον εξυπηρετητή σας για να κατανοήσετε καλύτερα τους όρους αποπληρωμής του δανείου και τις επιλογές αποπληρωμής. Εάν έχετε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια και η μηνιαία πληρωμή σας είναι πολύ υψηλή, ενδέχεται να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα πρόγραμμα αποπληρωμής βάσει εισοδήματος (IDR).

Με ένα πρόγραμμα IDR, η υπηρεσία εξυπηρέτησης δανείου παρατείνει τη διάρκεια αποπληρωμής σας και η μηνιαία πληρωμή σας περιορίζεται σε ένα ποσοστό του διακριτικού σας εισοδήματος. Εάν δυσκολεύεστε να πραγματοποιήσετε πληρωμές, η εγγραφή σε ένα πρόγραμμα IDR μπορεί να μειώσει δραματικά τη μηνιαία πληρωμή σας και να σας δώσει περισσότερο χώρο, αλλά έχετε κατά νου ότι μπορεί να αυξήσει το συνολικό κόστος του δανείου παρατείνοντας το χρόνο που απαιτείται για την αποπληρωμή του . Επικοινωνήστε με την ομοσπονδιακή υπηρεσία εξυπηρέτησης φοιτητικών δανείων για περισσότερες πληροφορίες ή μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ένα πρόγραμμα IDR στο διαδίκτυο.

6. Κάντε τις πληρωμές αμέσως, αν είναι δυνατόν

Ενώ η περίοδος χάριτος του φοιτητικού δανείου μπορεί να σας δώσει χρόνο για να βρείτε δουλειά και να διευθετηθείτε, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας πληρωμές κατά τη διάρκεια αυτής.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι είχατε 30.000 $ σε ομοσπονδιακά άμεσα μη επιδοτούμενα δάνεια στο 4,53% — το τρέχον επιτόκιο από την 1η Ιουλίου 2019. Σύμφωνα με ένα τυπικό πρόγραμμα 10ετούς αποπληρωμής, θα είχατε μηνιαία πληρωμή 311 $.

Εάν ξεκινήσατε να κάνετε πληρωμές αμέσως αντί να περιμένετε την περίοδο χάριτος, θα μπορούσατε να εξοφλήσετε τα δάνειά σας εννέα μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Ακόμα καλύτερα, θα εξοικονομούσατε 1.045,13 $ σε χρεώσεις τόκων.

Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να κάνετε πλήρεις πληρωμές κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος, προσπαθήστε να πληρώσετε ό,τι μπορείτε. Η πληρωμή ακόμη και μόλις 25 $ το μήνα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ποσού που πληρώνετε σε χρεώσεις τόκων.

7. Εξετάστε το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης φοιτητικού δανείου

Ορισμένα από τα φοιτητικά σας δάνεια μπορεί να έχουν υψηλά επιτόκια. Ένα υψηλό επιτόκιο μπορεί να σημαίνει υψηλότερες μηνιαίες πληρωμές και μπορεί να καταλήξετε να αποπληρώσετε πολύ περισσότερα από όσα δανειστήκατε αρχικά όταν φοιτούσατε στο σχολείο.

Εάν έχετε δάνεια με υψηλά επιτόκια, σκεφτείτε την αναχρηματοδότηση φοιτητικού δανείου. Με αυτή τη στρατηγική, παίρνετε ένα δάνειο για το ποσό του τρέχοντος χρέους σας. Εάν έχετε καλή πίστωση, μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα δάνειο με χαμηλότερο επιτόκιο, βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε δυνητικά χιλιάδες δολάρια και να εξοφλήσετε τα δάνειά σας νωρίτερα. Για να μάθετε πόσα μπορείτε να εξοικονομήσετε, ρίξτε μια ματιά στον υπολογιστή αναχρηματοδότησης φοιτητικού δανείου.

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στην αναχρηματοδότηση, ειδικά εάν έχετε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια. Αλλά εάν τα δάνειά σας έχουν υψηλά επιτόκια, τα οφέλη μπορεί να αξίζουν τον κόπο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει εάν θα χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα οφέλη που συνοδεύουν τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, όπως η συγχώρεση δημόσιας υπηρεσίας ή τα σχέδια αποπληρωμής βάσει εισοδήματος. Αυτά τα οφέλη δεν είναι πλέον διαθέσιμα μόλις αναχρηματοδοτήσετε ομοσπονδιακά δάνεια με ιδιώτη δανειστή.

Διαχείριση των δανείων σας

Η περίοδος χάριτος του φοιτητικού δανείου σας θα λήξει σύντομα. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για αυτό και ότι μπορείτε να χειριστείτε τις μηνιαίες πληρωμές σας, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και δημιουργήστε ένα σχέδιο αποπληρωμής που λειτουργεί για εσάς.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις πληρωμές για τα φοιτητικά σας δάνεια, μην αγνοήσετε το πρόβλημα. Απευθυνθείτε στον υπεύθυνο εξυπηρέτησης φοιτητικών δανείων για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και προσπαθήστε να επεξεργαστείτε ένα σχέδιο πληρωμής.

Θέλετε να απαλλαγείτε από το χρέος σας το συντομότερο δυνατό; Μάθετε πώς να αποπληρώνετε γρήγορα τα φοιτητικά σας δάνεια.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *