Κόστος που πρέπει να πληρώσουν οι οικογένειες

Όταν αποφασίσατε πού θέλετε να ζήσετε, στοιχηματίσατε ότι σκεφτήκατε το κόστος ζωής και τι μπορούσατε να αντέξετε οικονομικά. Οι τιμές ενοικίου και κατοικιών ποικίλλουν ανάλογα με την πόλη, καθώς και τα έξοδα μέχρι το κόστος ενός φλιτζάνι καφέ. Το ίδιο θα ισχύει και για έναν φοιτητή που πηγαίνει στο κολέγιο. Όταν ο μαθητής σας επιλέγει μια πανεπιστημιούπολη, η σύγκριση κόστους και ποιότητας ζωής υπερβαίνει κατά πολύ τα δίδακτρα, το δωμάτιο και τη διατροφή.

Όταν χρειάζεστε βοήθεια για να υπολογίσετε ποιο μπορεί να είναι αυτό το κόστος, οι καλύτερες πηγές είναι οι φοιτητές που ζουν ήδη εντός και εκτός πανεπιστημιούπολης ή ελέγξτε εάν το σχολείο σας διαθέτει γραφείο διαχείρισης χρημάτων για φοιτητές. Μπορούν να σας πουν για τα έξοδα διαβίωσης για το συγκεκριμένο σχολείο.

Η γνώση αυτών των δαπανών θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν αυτό που έχετε εγγράψει είναι αρκετό ή εάν θα χρειαστεί να κάνετε προσαρμογές ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματοδότησης. Θα είναι επίσης μια καλή στιγμή να θέσετε όρια στις δαπάνες, ώστε ο μαθητής σας να μην κάνει κακή χρήση μιας πιστωτικής κάρτας ως έσχατη λύση.

Ακολουθούν 11 άλλα έξοδα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ο μαθητής σας επιλέγει ένα κολέγιο:

Νέος μαθητικός προσανατολισμός

Το συντομότερο δυνατό, θα πρέπει να ελέγξετε τα δίδακτρα για νέο προσανατολισμό σπουδαστών. Ανάλογα με το σχολείο, ο μαθητής σας μπορεί να απαιτείται ή όχι να παρακολουθήσει. Επομένως, το πρώτο ερώτημα θα πρέπει να είναι εάν ο προσανατολισμός είναι υποχρεωτικός ή όχι. Το δεύτερο ερώτημα θα πρέπει να είναι εάν υπάρχουν εκπτώσεις για έγκαιρη εγγραφή. Είναι επίσης καλό να ρωτήσετε εάν υπάρχουν παραιτήσεις που προσφέρονται για την αμοιβή.

Δεδομένου ότι, ο προσανατολισμός είναι συχνά πολύ πριν από την έναρξη του σχολείου, θα θελήσετε να συμπεριλάβετε τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για τον μαθητή σας και τον εαυτό σας εάν παρακολουθείτε μαζί τους.

Μεταφορές (στην πανεπιστημιούπολη και στο σπίτι)

Εάν ο μαθητής σας ζει στην πανεπιστημιούπολη και δεν οδηγεί, η τοπική μεταφορά είναι τόσο απλή όσο ένα πάσο τοπικής δημόσιας συγκοινωνίας και μερικές βόλτες με το Uber όταν χρειάζεται. Αυτή η δαπάνη μπορεί να εκτιμηθεί από τους τρέχοντες φοιτητές ή άλλους πόρους φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη.

Όταν έρθει η ώρα να επιστρέψετε στο σπίτι, εξαρτάται από το πόσο μακριά είναι το κολέγιο του φοιτητή από το σπίτι. Να είστε ρεαλιστές όσον αφορά τον αριθμό των ταξιδιών στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών και των χειμερινών ή ανοιξιάτικων διακοπών. Μην μεταβείτε αμέσως στους προφανείς (και συνήθως πιο ακριβούς) τρόπους μεταφοράς, όπως τρένα και αεροπλάνα. Στην Ανατολική Ακτή, για παράδειγμα, τα λεωφορεία είναι μια βιώσιμη πηγή μεταφοράς που είναι άνετα και λιγότερο από 40 $ μετ’ επιστροφής. Επίσης, ελέγξτε τις τιμές σε αεροπορικές εταιρείες με έκπτωση όπως η Frontier. Η Frontier δίνει τακτικά κωδικούς προσφοράς για έως και 75 τοις εκατό έκπτωση πτήσεων.

Στάθμευση

Αυτή η δαπάνη ισχύει μόνο εάν ο μαθητής σας φέρει αυτοκίνητο στην πανεπιστημιούπολη. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι εάν δεν αγοράσουν κάρτα στάθμευσης, ενδέχεται να σηκώσουν τέλη για εισιτήρια στάθμευσης, οπότε δεν είναι κακή ιδέα να συμπεριλάβετε και αυτό στον προϋπολογισμό.

Οι κάρτες στάθμευσης πωλούνται γενικά ανά εξάμηνο. Μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για στάθμευση με μετρητή. Παρακολούθησα ένα σχολείο επιβατών χωρίς ποτέ να αγοράσω κάρτα στάθμευσης παρκάροντας αποκλειστικά σε σταθμευμένο πάρκινγκ όταν παρακολουθούσα μαθήματα. Ωστόσο, έκανα προϋπολογισμό για να πληρώσω μερικά εισιτήρια στάθμευσης όταν δεν ξαναγέμισα το μετρητή εγκαίρως όταν έμενα μέχρι αργά.

Ευχαριστώ!

Θα λάβετε σύντομα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν σύνδεσμο για τη λήψη του σχεδιασμού.

Παρέχοντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας και δίνετε την άδεια στο College Ave Student Loans να επικοινωνήσουν μαζί σας. Το College Ave σέβεται τα εισερχόμενά σας και θα στέλνει μόνο περιοδικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Καλοκαιρινή αποθήκευση

Εάν ο γιος ή η κόρη σας πηγαίνει σπίτι για το καλοκαίρι, η αποθήκευση μπορεί να είναι μόλις 20 $ το μήνα στην περιοχή. Ελέγξτε τις τιμές εκ των προτέρων από τις τοπικές εταιρείες αποθήκευσης και εάν θα χρειαστούν επίσης Uber ή ενοικίαση για να φτάσουν εκεί. Εάν έχουν ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα, οι τιμές αποθήκευσης θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 100 $ ή περισσότερο το μήνα.

Διασκέδαση εντός και εκτός πανεπιστημιούπολης

Ο γιος ή η κόρη σας ελπίζουμε να έχουν μια κοινωνική ζωή στην πανεπιστημιούπολη. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα σχολεία προσφέρουν μια επιλογή από δωρεάν δραστηριότητες. Αυτός είναι ένας τομέας όπου ο μαθητής σας πρέπει να τηλεφωνήσει στην φοιτητική κυβέρνηση και να δει τι είναι ένας τυπικός προϋπολογισμός διασκέδασης και τι περιλαμβάνει. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκρίνετε ή να τους βοηθήσετε να το τροποποιήσουν όταν εξηγούν τα έξοδα που θα χρειαστεί να πληρώσουν. Είναι μια καλή άσκηση για τον μαθητή σας που σύντομα θα πρέπει να κάνει προϋπολογισμό χωρίς να είστε εκεί.

Προσωπικά έξοδα, όπως πλυντήριο, ρούχα και είδη υγιεινής που συνήθως δανείζονταν από εσάς

Όπως γνωρίζετε από τον προϋπολογισμό σας, είναι τα μικρά έξοδα που μπορούν να αθροιστούν. Σκεφτείτε τα προϊόντα περιποίησης (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, κ.λπ.) που χρησιμοποιεί ο μαθητής σας που μοιράζεστε αυτήν τη στιγμή με την οικογένεια. Υπάρχουν επίσης πιο επίσημα ρούχα ή ρούχα καριέρας που τείνουν να δανείζονται από εσάς ή από μεγαλύτερα αδέρφια. Συμπεριλάβετε ρούχα και προσωπικές ανάγκες σε κάθε προϋπολογισμό.

Η ελληνική ζωή και τα κλαμπ στην πανεπιστημιούπολη

Αυτή η κατηγορία ενσωματώνει τόσο τις ελληνικές αμοιβές ζωής όσο και τις λέσχες πανεπιστημιούπολης σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών. Ο μαθητής σας θα πρέπει να τηλεφωνήσει στην φοιτητική κυβέρνηση και να μάθει για ποιους συλλόγους μπορεί να ενδιαφέρεται. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τους προέδρους κάθε συλλόγου, οργανισμού ή αδελφότητας ή αδελφότητας για να μάθετε ποιες αμοιβές μπορεί να πρέπει να πληρώσουν.

Προγράμματα γευμάτων και γενικά έξοδα φαγητού

Πριν επιλέξετε προγράμματα γευμάτων, κάντε μια ρεαλιστική συζήτηση με τον μαθητή σας που επαναλαμβάνετε κάθε εξάμηνο, σχετικά με το πόσο συχνά θα φάει στην καφετέρια. Μπορούν να φάνε εκεί μόνο μία ή δύο φορές ή να τρώνε δημητριακά και γάλα εκτός ψυγείου στο δωμάτιό τους για πρωινό. Επίσης, υπολογίστε πόσες φορές θα φάνε έξω κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των εκδρομών στο τοπικό καφέ.

Ασφάλεια υγείας

Θα θέλετε κάποιο είδος ασφάλισης υγείας για το παιδί σας και πιθανώς τη σχολική ασφάλιση πάνω από την ασφάλισή σας. Για να προσδιορίσετε ποια ασφάλιση υγείας χρειάζεστε, ξεκινήστε επικοινωνώντας με τον παροχέα σας για να βρείτε τοπικούς γιατρούς όπου θα μένει ο μαθητής σας. Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το δίκτυό σας είναι επαρκές για τη νέα τους τοποθεσία.

Η ασφάλιση υγείας των μαθητών μπορεί να είναι μια επιλογή σε λογικές τιμές και προσφέρεται από τα περισσότερα σχολεία. Τέλος, επικοινωνήστε με το σχολείο για να δείτε ποιες υπηρεσίες παρέχονται από το σχολικό κέντρο υγείας. Ορισμένα κέντρα υγείας έχουν σημαντικά περισσότερες υπηρεσίες από άλλα και μπορεί να έχουν ποικίλο κόστος για συνταγές και συμπληρωματικές πληρωμές.

Δραστηριότητες φυσικής κατάστασης

Οι δραστηριότητες φυσικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων, είναι μερικές από τις πιο υγιεινές δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ο μαθητής σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι και να γνωρίσετε νέους φίλους. Ο μαθητής σας θα πρέπει να τηλεφωνήσει στο γραφείο αναψυχής στην πανεπιστημιούπολη για να μάθει ποιες επιλογές υπάρχουν που μπορεί να κυμαίνονται από οργανωμένο κάμπινγκ έως ενδοσχολικά αθλήματα.

Τέλη προγράμματος

Υπάρχουν ποικίλες αμοιβές για πτυχία κολεγίων και ακαδημαϊκά προγράμματα. Ορισμένα σχολεία απαιτούν συγκεκριμένο λογισμικό, προμήθειες, υπολογιστές ή άλλο εξοπλισμό. Για παράδειγμα, καθοδηγώ μια μαθήτρια σε μια σχολή φωτορεπορτάζ που νοικιάζει συγκεκριμένο εξοπλισμό, αλλά εξακολουθεί να είναι υπεύθυνη για την αγορά εξοπλισμού κάμερας αξίας 3.000 $ από μόνη της. Θα μπορεί να χρησιμοποιεί την κάμερα επαγγελματικά για αρκετά χρόνια, αλλά θα ήταν δύσκολο να βρει αυτό το χρηματικό ποσό την τελευταία στιγμή, αν δεν είχε προϋπολογιστεί. Πληροφορίες σχετικά με τις αμοιβές και το κόστος του προγράμματος μπορείτε να βρείτε από ακαδημαϊκούς συμβούλους στο τμήμα της ειδικότητάς τους.

Αυτή η λίστα είναι ένα σημείο εκκίνησης. Τα έξοδα αλλάζουν. Συζητήστε με τον φοιτητή σας ανά εξάμηνο για τον προϋπολογισμό μαζί. Εάν εσείς και ο μαθητής σας χρειάζεται να καλύψετε πρόσθετα έξοδα, μια επιλογή θα μπορούσε να είναι ένα ιδιωτικό φοιτητικό δάνειο ή ένα γονικό δάνειο από το College Ave Student Loans.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *