Λάθη και λάθη φοιτητικού δανείου προς αποφυγή

Εάν παλεύετε με το χρέος φοιτητικού δανείου, δεν είστε μόνοι. Σύμφωνα με τον Mark Kantrowitz, ειδικό σε φοιτητικά δάνεια και αντιπρόεδρο έρευνας με SavingforCollege.comτο 69% των αποφοίτων κολεγίου από την τάξη του 2018 πήρε φοιτητικά δάνεια, με μέσο χρέος 29.800 $.

Εάν δανειστείτε περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζεστε ή δεν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα φοιτητικά δάνεια, θα μπορούσατε να καταλήξετε με περισσότερα χρέη φοιτητικού δανείου. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε το συνολικό κόστος των φοιτητικών δανείων σας και τον τρόπο διαχείρισης τους.

4 συνηθισμένα λάθη φοιτητικού δανείου

Οι φοιτητές μπορεί να κάνουν λάθη όταν πρόκειται για φοιτητικά δάνεια. Δυστυχώς, το να κάνεις λάθος επιλογές όταν είσαι στο σχολείο μπορεί να σε επηρεάσει για χρόνια μετά την αποφοίτησή σου.

Ακολουθούν τέσσερα κοινά λάθη με τα φοιτητικά δάνεια και πώς να τα αποφύγετε.

1. Ξοδέψτε τα χρήματα της επιστροφής του φοιτητικού σας δανείου σε μη εκπαιδευτικά έξοδα

Όταν είστε 18 και παίρνετε δάνεια για πρώτη φορά, πιθανότατα δεν σκέφτεστε πώς θα τα ξεπληρώσετε στα 20 ή ακόμα και στα 30 σας. Φαίνεται πολύ μακριά. Και, όταν λαμβάνετε μια επιστροφή χρημάτων φοιτητικού δανείου που θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, μπορείτε να σκεφτείτε να ξοδέψετε αυτά τα χρήματα σε διακοπές ή μια εξαιρετική πώληση, αντί μόνο για βιβλία, προμήθειες και άλλα έξοδα που σχετίζονται με την εκπαίδευση.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα δαπανηρό λάθος. Το να ξοδέψετε το δάνειό σας σε επιπλέον χρεώσεις σημαίνει ότι θα πρέπει να δανειστείτε περισσότερα χρήματα για να πληρώσετε το σχολείο – και θα σας πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσετε το χρέος σας.

Ας υποθέσουμε ότι πήρατε φοιτητικά δάνεια ύψους 28.000 $ για να πληρώσετε τα έξοδα εκπαίδευσης με επιτόκιο 6% και διάρκεια αποπληρωμής 10 ετών. Κατά τη διάρκεια της εξόφλησής σας, θα επιστρέψετε 37.303 $. οι χρεώσεις τόκων θα σας κοστίσουν πάνω από 9.303 $.

2. Μη γνωρίζοντας τι δάνεια έχετε — ή πόσα χρωστάτε

Όταν είστε στο σχολείο, πιθανότατα θα χρειαστείτε πολλά διαφορετικά φοιτητικά δάνεια για να πληρώσετε για το κολέγιο και μπορεί να προέρχονται από πολλούς δανειστές. Είναι εύκολο να χάσεις τα ίχνη του σε ποιους χρωστάς χρήματα και πόσα χρωστάς. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να σας κάνει να χάσετε πληρωμές και να μείνετε πίσω στα δάνειά σας, επηρεάζοντας αρνητικά την πίστωσή σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι δάνεια έχετε ή πόσα οφείλετε, υπάρχουν δύο τρόποι για να το εντοπίσετε:

  • Επισκεφτείτε το Εθνικό Σύστημα Δεδομένων Φοιτητικού Δανείου (NSLDS): Εισαγάγετε τα στοιχεία σας στο Ιστοσελίδα NSLDS και θα σας δώσει μια λίστα με τυχόν ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια που έχετε, ποιο ήταν το ποσό του δανείου σας και ποιος τα εξυπηρετεί.
  • Ελέγξτε την πιστωτική σας αναφορά: Δυστυχώς, ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια δεν θα εμφανιστεί στον πίνακα ελέγχου NSLDS. Για να μάθετε ποια ιδιωτικά δάνεια έχετε, ελέγξτε την πιστωτική σας αναφορά. Μπορείτε να το κάνετε δωρεάν στην ετήσια έκθεση πιστώσεων.com.

3. Διακοπή πληρωμών φοιτητικών δανείων

Εάν δυσκολεύεστε με τις πληρωμές σας, ίσως αποφασίσετε να σταματήσετε απλώς να κάνετε πληρωμές για αυτές. Ωστόσο, αυτή η απόφαση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης της πίστωσής σας.

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τις πληρωμές σας, επικοινωνήστε αμέσως με τον δανειστή σας για να συζητήσετε τις επιλογές σας. Ενδέχεται να μπορείτε να αναβάλλετε προσωρινά την πραγματοποίηση πληρωμών ή να συνάψετε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα πληρωμής, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τη μηνιαία πληρωμή σας.

4. Επιλογή μεγαλύτερης προθεσμίας αποπληρωμής

Όταν παίρνετε για πρώτη φορά φοιτητικά δάνεια, η επιλογή της μεγαλύτερης δυνατής προθεσμίας αποπληρωμής φαίνεται πιθανότατα καλή ιδέα. Μια μεγαλύτερη διάρκεια δανείου σας δίνει μια μικρότερη μηνιαία πληρωμή, η οποία είναι πιο προσιτή με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Αλλά αυτή η μεγαλύτερη διάρκεια δανείου έχει κόστος. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου, τόσο περισσότερο θα αποπληρώσετε με τόκους. Με την πάροδο του χρόνου, θα μπορούσατε να καταλήξετε να πληρώνετε χιλιάδες περισσότερα από ό,τι αν επιλέγατε μια μικρότερη διάρκεια αποπληρωμής.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι λαμβάνετε φοιτητικά δάνεια ύψους 25.000 $ με επιτόκιο 7% και επιλέξατε μια 10ετή περίοδο αποπληρωμής. Θα είχατε μια μηνιαία πληρωμή 290 $ και θα επιστρέψατε συνολικά 34.833 $.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι αποφασίσατε ότι η μηνιαία πληρωμή ήταν πολύ υψηλή, επομένως επιλέξατε μια 15ετή θητεία. Η νέα μηνιαία πληρωμή σας θα ήταν μόλις 225 $, αλλά θα επιστρέψατε συνολικά 40.447 $ σε 15 χρόνια. Η μείωση της μηνιαίας πληρωμής σας κατά 66 $ το μήνα μπορεί να ακούγεται υπέροχο, αλλά θα σας αναγκάσει να πληρώσετε πάνω από 5.600 $ σε πρόσθετες χρεώσεις τόκων.

Ακόμα κι αν επιλέξετε μεγαλύτερη προθεσμία αποπληρωμής για την ευελιξία πληρωμής, σκεφτείτε να κάνετε πρόσθετες πληρωμές για το φοιτητικό σας δάνειο όταν μπορείτε. Αν και αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό όσο είστε στο σχολείο ή λίγο μετά την αποφοίτησή σας, καθώς συνεχίζετε την καριέρα σας και κερδίζετε υψηλότερο εισόδημα, μην ξεχάσετε να βάλετε μερικά από αυτά τα επιπλέον μετρητά στα φοιτητικά σας δάνεια. Θα σας βοηθήσει να τα πληρώσετε πιο γρήγορα και θα εξοικονομήσετε το συνολικό κόστος του δανείου.

Διαχείριση των φοιτητικών σας δανείων

Εάν έχετε κάνει λάθη με τα φοιτητικά σας δάνεια στο παρελθόν, μην κοπανάτε τον εαυτό σας, δεν είστε μόνοι. Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για να σας βοηθήσουν να επανέλθετε σε καλό δρόμο και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το χρέος σας.

Εάν σκέφτεστε να αναχρηματοδοτήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια, χρησιμοποιήστε Το εργαλείο προεπιλογής αναχρηματοδότησης του College Ave για να λάβετε μια προσφορά χωρίς να επηρεαστεί το πιστωτικό σας σκορ.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *