Πέντε εναλλακτικές λύσεις για ένα προσωπικό δάνειο που πρέπει να γνωρίζετε

Ενώ πολλοί άνθρωποι σήμερα γνωρίζουν τα οφέλη από την απόκτηση Προσωπικού Δανείου, έχετε σκεφτεί τι θα κάνατε αν δεν μπόρεσε Πάρε ένα? Όσο εύκολο κι αν είναι να επωφεληθείτε από ένα Προσωπικό Δάνειο, η αίτησή σας μπορεί επίσης να απορριφθεί εξίσου εύκολα λόγω διαφόρων παραγόντων. Εάν έχετε φτωχό πιστωτικό ιστορικό, τότε οι πιθανότητές σας να πάρετε Προσωπικό Δάνειο μειώνονται σημαντικά. Μπορεί να μην έχετε χάσει καμία πληρωμή δανείου/πιστωτικής κάρτας, αλλά εάν έχετε ήδη λάβει πάρα πολλά δάνεια στο παρελθόν ή εξοφλείτε αυτήν τη στιγμή ορισμένα από αυτά, αυτό θα επηρεάσει τις πιθανότητές σας. Μερικές φορές, μπορεί επίσης να μην κερδίζετε αρκετά για να κάνετε μηνιαίες πληρωμές. Οι τραπεζίτες ευθύνονται επίσης να απορρίψουν την αίτησή σας για Προσωπικό Δάνειο εάν διαπιστώσουν ότι έχετε ανεπαρκές ιστορικό απασχόλησης ή εάν έχετε αλλάξει πολλές θέσεις εργασίας στο παρελθόν. Οι τράπεζες δεν μπορούν να περιμένουν από εσάς να εξοφλήσετε ένα Προσωπικό Δάνειο εάν δεν έχετε μια σταθερή πηγή εισοδήματος εξαρχής, ναι;

Φυσικά, οι περισσότεροι από εσάς θα απευθυνθείτε σε τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για ένα διαδικτυακό δάνειο μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι πληροίτε όλα τα κριτήρια καταλληλότητας. Ωστόσο, δεν θα σας βλάψει να γνωρίζετε τις διάφορες άλλες επιλογές δανείου που είναι διαθέσιμες εκεί έξω σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακολουθούν πέντε εναλλακτικές λύσεις για ένα Προσωπικό Δάνειο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση οικονομικής κρίσης:

Δάνειο έναντι περιουσίας:

Σε αυτό το είδος δανείου, μπορείτε να υποθηκεύσετε είτε την οικιστική είτε την εμπορική σας ιδιοκτησία (ή ακόμα και οικόπεδα που έχετε στην ιδιοκτησία σας) με αντάλλαγμα ένα δάνειο. Οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσφέρουν δάνεια μόνο έναντι ενός συγκεκριμένου ποσοστού της αγοραίας αξίας του ακινήτου. Είναι ανόητο να περιμένεις ότι μπορεί να πάρεις δάνειο μέχρι το 100% της αγοραίας αξίας. Το συνηθισμένο επιτόκιο που μπορείτε να περιμένετε κατά μέσο όρο είναι μεταξύ 60-70%, ανάλογα με την τράπεζα. Τα επιτόκια για αυτού του είδους τα δάνεια ξεκινούν από 9%. Είναι καλή ιδέα να επωφεληθείτε από ένα τέτοιο δάνειο μόνο εάν έχετε σημαντικά μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις.

Χρυσό Δάνειο:

Ένα δάνειο έναντι χρυσού ή ένα χρυσό δάνειο είναι μια άλλη βιώσιμη επιλογή που μπορείτε να εξετάσετε εάν δεν έχετε κεφάλαια και δεν μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα Προσωπικό Δάνειο. Το ποσό του δανείου που τελικά λαμβάνετε βασίζεται φυσικά στην αξία των χρυσών στολιδιών σας ή των χρυσών νομισμάτων που μπορεί να έχετε (αν και οι τράπεζες έχουν ένα συγκεκριμένο όριο για το βάρος των χρυσών νομισμάτων). Η εκταμίευση εδώ είναι πολύ γρήγορη, μερικές φορές μέσα σε μόλις μία ώρα. Οι χρεώσεις τεκμηρίωσης/επεξεργασίας είναι επίσης πολύ ελάχιστες. Τα επιτόκια ξεκινούν συνήθως από 9,5-10%. Αυτό που κάνει αυτό το δάνειο πολύ δημοφιλές είναι ότι το ποσό που εκταμιεύεται εξαρτάται από την αξία του χρυσού παρά από την ικανότητα αποπληρωμής του πελάτη.

Δάνειο έναντι περιουσίας

Εάν διαθέτετε αυτοκίνητο αλλά δεν φαίνεται να εγκρίνετε το Προσωπικό σας Δάνειο, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ακόμα. Μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα δάνειο έναντι του αυτοκινήτου σας, αλλά δεδομένου ότι αυτός ο τύπος προϊόντος είναι σχετικά νέος, υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις που το συνοδεύουν (εκτός από το να έχετε δουλειά και μηνιαίο εισόδημα). Κατά τη στιγμή της υποβολής αίτησης για ένα τέτοιο δάνειο, οι τράπεζες παρακολουθούν την ηλικία και την κατάσταση του αυτοκινήτου και ακόμη εξετάζουν πόσο δημοφιλές είναι το μοντέλο του. Για παράδειγμα, ορισμένες τράπεζες ενδέχεται να μην σας δώσουν δάνειο εάν το όχημά σας είναι άνω του ενός έτους. Τα επιτόκια εδώ ξεκινούν από 8,5% κατά μέσο όρο και η διάρκεια του δανείου μπορεί να φτάσει έως και 3 χρόνια.

Δάνειο με σταθερές καταθέσεις:

Αυτός ο τύπος δανείου είναι αγαπημένος μεταξύ των παραδοσιακών πελατών, οι οποίοι θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν ρωτήσετε τους γονείς σας, πιθανότατα θα σας έλεγαν πόσο εμπιστεύονται τους FD ως μακροπρόθεσμη πηγή κεφαλαίων. Ένα όφελος από τη χρήση ενός τέτοιου δανείου είναι ότι συνοδεύεται από χαμηλά επιτόκια και πολύ λιγότερο χρόνο διεκπεραίωσης (μερικές φορές λιγότερο από 24 ώρες). Οι δανείστριες τράπεζες συνήθως προσφέρουν ποσά δανείων έως και 85-90% της αξίας της πάγιας κατάθεσής σας, αλλά αυτό διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα. Το επιτόκιο είναι συχνά 1 ή 2% πάνω από το επιτόκιο προθεσμιακών καταθέσεων.

Δάνειο έναντι Τίτλων:

Αυτό το είδος δανείου είναι αγαπημένο μεταξύ των επενδυτών που έχουν δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο τίτλων με την πάροδο του χρόνου, το οποίο δεν θέλουν να ρευστοποιήσουν σε περίπτωση οικονομικής έκτακτης ανάγκης. Εάν εμπίπτετε σε αυτό το τμήμα και δεν φαίνεται να μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα Προσωπικό Δάνειο, ένα δάνειο έναντι τίτλων θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι η τράπεζα ανοίγει έναν τρεχούμενο λογαριασμό με διευκόλυνση υπερανάληψης στο όνομά σας και ορίζει ένα όριο δανεισμού με βάση την αξία των τίτλων σας. Οι επενδυτές μπορούν να κάνουν ανάληψη από τον λογαριασμό όποτε θέλουν και μπορούν να το αποπληρώσουν καταθέτοντας το ποσό πίσω στον λογαριασμό. Απλός! Η αξία του δανείου είναι ένα καθορισμένο ποσοστό της αξίας του τίτλου, το οποίο και πάλι διαφέρει ανάλογα με το είδος. Οι τόκοι χρεώνονται σε μηνιαία βάση, στο ανεξόφλητο υπόλοιπο στον λογαριασμό υπερανάληψης.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *