Πώς να αγοράσετε ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο Airbnb

Σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε η Airbnb, υπάρχουν πάνω από 4 εκατομμύρια οικοδεσπότες Airbnb παγκοσμίως. Οι καταχωρίσεις της Airbnb είναι διαθέσιμες σε 100.000 πόλεις παγκοσμίως και η εταιρεία έχει πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες που έχουν κάνει κράτηση για πάνω από 1 δισεκατομμύριο διαμονές. Το μέσο κόστος για μια Airbnb στη Βόρεια Αμερική είναι $163 ανά διανυκτέρευση.

Δεδομένων αυτών των αριθμών, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί έναρξη μιας επιχείρησης Airbnb μπορεί να ακούγεται εξαιρετική ιδέα. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να αποφασίσετε εάν μια Airbnb είναι το κατάλληλο επενδυτικό όχημα σε ακίνητα για εσάς και πώς να αγοράσετε ένα κερδοφόρο ακίνητο ενοικίασης Airbnb που θα σας αποφέρει χρήματα για τα επόμενα χρόνια.

Πώς λειτουργούν οι ενοικιάσεις Airbnb;

Η ενοικίαση Airbnb είναι ένα ακίνητο που νοικιάζεται στην Airbnb ως ενοικίαση βραχυπρόθεσμων διακοπών, που σημαίνει ότι πολλοί επισκέπτες κάνουν κράτηση και μένουν στο κατάλυμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εκτός από την Airbnb, μπορείτε να καταχωρήσετε ακίνητα άλλους ιστότοπους για ενοικίαση διακοπώνόπως Vrbo, HomeToGo, Homestay.comκαι FlipKey.

Αυτό που κάνει μια επένδυση σε ενοικίαση διακοπών, όπως ένα ακίνητο Airbnb καλή επένδυση, είναι η δημοτικότητα της ίδιας της Airbnb. Η καταχώριση ενός ακινήτου στην πλατφόρμα θεωρείται μία από τις πιο κερδοφόρες στρατηγικές για τους επενδυτές ακινήτων λόγω της υψηλής ζήτησης για εξοχικές κατοικίες και των υψηλότερων νυχτερινών ενοικίων που μπορούν να έχουν οι δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί. Ενώ οι περισσότεροι οικοδεσπότες της Airbnb ξεκινούν νοικιάζοντας ένα δωμάτιο σε ένα σπίτι ή χρησιμοποιώντας τα έσοδα από ένα επιχείρηση ενοικίασης διακοπών Ως παράπλευρη φασαρία, πολλοί μπορούν να αυξήσουν τόσο το χαρτοφυλάκιό τους όσο και το εισόδημά τους, ειδικά εάν αγοράζουν σε επιθυμητά μέρη διακοπών.

Όπως πολλές ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, οι κρατήσεις της Airbnb σημείωσαν ταραχή στις πρώτες μέρες της πανδημίας το 2020. Ωστόσο, οι πελάτες επέστρεψαν γρήγορα στην πλατφόρμα καθώς άνοιξαν τα ταξίδια και άρχισαν να κάνουν κράτηση για διακοπές στην ύπαιθρο μακριά από τα πλήθη. Αυτή η τάση προς απομακρυσμένα καταλύματα συνεχίστηκε και η πλατφόρμα είχε υψηλές κρατήσεις τόσο σε αγροτικές όσο και σε μητροπολιτικές περιοχές.

Ενοικιάσεις Airbnb έναντι συμβατικών ακινήτων

Η διαφορά μεταξύ ενός Airbnb και ενός συμβατικού ενοικιαζόμενου ακινήτου οφείλεται τελικά σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις έναντι μακροχρόνιων μισθωτών. Ενώ ένα Airbnb μπορεί να είναι πιο κερδοφόρο σε συγκεκριμένες αγορές λόγω των υψηλότερων ημερήσιων χρεώσεων, τα συμβατικά ενοικιαζόμενα ακίνητα προσφέρουν μεγαλύτερη αξιοπιστία, σταθερή ταμειακή ροή και υψηλότερο ποσοστό πληρότητας. Υπάρχουν οφέλη και συμβιβασμούς και στις δύο περιπτώσεις, αλλά εάν αποφασίσετε να νοικιάσετε το ακίνητό σας ως ενοικίαση Airbnb ή με συμβατική μακροχρόνια μίσθωση εξαρτάται από μερικούς παράγοντες:

 • Η αγορά στόχος: Ποιος είναι πιο πιθανό να θέλει να ζήσει σε αυτό το ακίνητο; Η απόφασή σας μπορεί να οφείλεται στην περιοχή και στην εγγύτητα στις εγκαταστάσεις. Ένα σπίτι στην παραλία σε μια τουριστική πόλη είναι πιο πιθανό να προσελκύσει βραχυπρόθεσμους επισκέπτες. Αντίθετα, ένα σπίτι σε μια ασφαλή γειτονιά κοντά σε σχολεία και δίκτυα μεταφορών είναι πιο πιθανό να αναζητηθεί από οικογένειες που αναζητούν μακροχρόνια ενοικίαση.
 • Η συμμετοχή σας: Ένα ακίνητο Airbnb θα απαιτεί περισσότερη καθημερινή συμμετοχή από εσάς απλώς και μόνο λόγω του αριθμού των ενοικιαστών που έρχονται από τις πόρτες. Θα πρέπει να ελέγχετε τις κρατήσεις, να διασφαλίζετε ότι το ακίνητο επιθεωρείται και καθαρίζεται κάθε φορά που κάποιος φεύγει και να συνεχίσετε να μάρκετινγκ του ακινήτου στο διαδίκτυο για να εξασφαλίσετε σταθερό εισόδημα από ενοίκια.
 • Οι οικονομικοί σας στόχοι: Ένα Airbnb θα προσφέρει υψηλότερο αλλά ασυνεπές εισόδημα. Ταυτόχρονα, ένα συμβατικό ακίνητο είναι πιθανό να προσφέρει χαμηλότερη αλλά πιο σταθερή ταμειακή ροή. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μεγιστοποιήσετε το κέρδος σας και δεν σας πειράζει να ασχολείστε με τις καθημερινές λειτουργίες του ακινήτου. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα Airbnb είναι πιθανώς το καλύτερο στοίχημά σας, καθώς μπορεί να σας επιτρέψει να αυξήσετε δραματικά το περιθώριο κέρδους σας κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων σεζόν.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ιδιοκτησίας ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου Airbnb

Αν και υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την κατοχή ενός ενοικίου για διακοπές, το επενδυτικό ακίνητο Airbnb μπορεί επίσης να έχει μερικά μειονεκτήματα. Δείτε τι πρέπει να έχετε κατά νου όταν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο Airbnb:

Πλεονεκτήματα:

 1. Ταμειακές ροές: Για ένα καλά επιπλωμένο ακίνητο σε μια επιθυμητή τοποθεσία, η ταμειακή ροή και το παθητικό εισόδημα από μια Airbnb μπορεί να είναι πολύ υψηλότερα από το μηνιαίο ενοίκιο που θα παίρνατε από έναν μακροχρόνιο μισθωτή, μερικές φορές έως και δύο έως τρεις φορές περισσότερο.
 2. Χαμηλότερο κόστος συντήρησης: Με μια Airbnb, θα καθαρίζετε το κατάλυμα τακτικά—δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο συχνά κάνουν check out οι επισκέπτες σας. Ωστόσο, μια επιπλέον χρέωση 75-200 $ μπορεί να προστεθεί στη νυχτερινή τιμή μιας Airbnb ως χρέωση καθαρισμού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε τους ενοικιαστές σας να πληρώσουν το κόστος. Προστατεύεστε επίσης από έως 1 εκατομμύριο δολάρια στην κάλυψη ζημιών για οικοδεσπότες.
 3. Ευκαμψία: Όταν υπογράφετε μια μακροχρόνια μίσθωση με έναν ενοικιαστή, είστε δεσμευμένοι στη σύμβαση για τουλάχιστον έξι μήνες, μερικές φορές πολύ περισσότερο. Μια Airbnb, από την άλλη πλευρά, σας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να νοικιάσετε το ακίνητό σας στο Airbnb για όσο χρονικό διάστημα θέλετε, να το χρησιμοποιήσετε όποτε σας βολεύει ή να το βγάλετε από την αγορά εάν αλλάξετε γνώμη ή εάν τα κέρδη δεν είναι αυτά που περιμένατε.
 4. Δεν χρειάζεται να νοικιάσετε ολόκληρο το σπίτι: Σε αντίθεση με τους μακροχρόνιους ενοικιαστές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος της κύριας κατοικίας σας για να βγάλετε γρήγορα μετρητά. Μπορείτε να επιλέξετε να Airbnb μόνο ένα μονόκλινο υπνοδωμάτιο ή ένα τμήμα του σπιτιού χωριστά από το σαλόνι σας.
 5. Είναι πιο εύκολο να βρείτε ενοικιαστές: Αν και αυτό ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία, είναι συνήθως πιο εύκολο να βρείτε επισκέπτες για την επιχείρηση βραχυπρόθεσμης ενοικίασής σας, ειδικά επειδή η πλατφόρμα της Airbnb είναι ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για να προωθήσετε το ακίνητό σας.

Μειονεκτήματα:

 1. Υψηλό προκαταβολικό κόστος: Για να κάνετε κράτηση για ένα Airbnb με συνέπεια, πρέπει να είναι καθαρό, καλά επιπλωμένο και ένα μέρος όπου κάποιος θα ήθελε να περάσει τις διακοπές του. Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με μια μακροχρόνια ενοικίαση που μπορεί να εξοπλιστεί φθηνά και να νοικιαστεί χωρίς έπιπλα, θα χρειαστεί να ξοδέψετε λίγο χρόνο, χρήματα και προσπάθεια για να διασφαλίσετε ότι η Airbnb σας φαίνεται φιλόξενη και ανταγωνιστική με άλλες επιλογές στην αγορά. Τα ενοικιαζόμενα ακίνητα για διακοπές μπορεί επίσης να απαιτούν υψηλότερες προκαταβολές κατά την αγορά.
 2. Χρονοβόρος: Η διαχείριση μιας ιδιοκτησίας Airbnb μπορεί να είναι μια χρονοβόρα προσπάθεια. Για τους πρώτους επενδυτές, είναι μια δεύτερη δουλειά. Χρειάζεστε καλές οργανωτικές και διαχειριστικές δεξιότητες για να διευθύνετε μια κερδοφόρα Airbnb. Μόλις έχετε μερικά ακίνητα, μπορείτε να επενδύσετε σε εργαλεία και λογισμικό όπως Logify για να βοηθήσετε στη διαχείριση των βιβλίων σας και στη διατήρηση των οικονομικών σας.
 3. Υψηλότερος κίνδυνος: Στατιστικά μιλώντας, όσο περισσότεροι επισκέπτες έρχονται να μείνουν στην ιδιοκτησία σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για ζημιές και ατυχήματα. Ενώ θα ελέγχατε τους ενοικιαστές που μένουν στο σπίτι σας μακροπρόθεσμα, η εφαρμογή των ίδιων ελέγχων σε βραχυπρόθεσμους επισκέπτες είναι αδύνατη.

Βήματα για την αγορά ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου Airbnb

Το πόσο κερδοφόρα είναι πιθανό να είναι η επένδυσή σας στην Airbnb σε ακίνητα θα εξαρτηθεί από μερικούς βασικούς παράγοντες—οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση της πραγματικής ιδιοκτησίας. Αυτά περιλαμβάνουν την τοποθεσία, τους ετήσιους επισκέπτες στην πόλη ή την πόλη και δεδομένα αγοράς ακινήτων από την πόλη ή την κωμόπολη που εξετάζετε. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα βήματα που απαιτούνται για την αγορά ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου Airbnb.

Αποφασίστε για τον προϋπολογισμό και τον τύπο του ακινήτου

Το πρώτο βήμα αυτής της διαδικασίας θα είναι ο καθορισμός του είδους του προϋπολογισμού με τον οποίο παίζετε, δηλαδή, πόσα θα μπορείτε να δανειστείτε και με ποια επιτόκια. Θα θελήσετε να εξετάσετε τα τέλη επιθεώρησης, τα τέλη κλεισίματος, τα έξοδα επισκευής και αναδιαμόρφωσης και τα έξοδα διαχείρισης εκτός από τις μηνιαίες πληρωμές στεγαστικών δανείων—ειδικά εάν πληρώνετε μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων για τη διαχείριση της φιλοξενίας σας.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε είναι πού θα αγοράσετε ακίνητα Airbnb. Σύμφωνα με τα στοιχεία του AirDNAτα καλύτερα μέρη για να επενδύσετε σε ενοικιάσεις διακοπών περιλαμβάνουν:

 • Νάσβιλ, Τενεσί
 • Lahaina, Χαβάη
 • Koloa, Χαβάη
 • Kihei, Χαβάη
 • Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα

Υπάρχουν επίσης πόλεις στις ΗΠΑ που είτε έχουν ψηφίσει νόμους που περιορίζουν τις ενοικιάσεις Airbnb είτε τις απαγορεύουν εντελώς. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Calabasas, Καλιφόρνια
 • Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη
 • Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
 • Χονολουλού, Χαβάη
 • Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
 • Λας Βέγκας, Νεβάδα

Θα θελήσετε επίσης να εξετάσετε συγκεκριμένους κανόνες HOA (σύνδεση ιδιοκτητών σπιτιού) και πώς επηρεάζουν τους επενδυτές και τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αναλύστε την αγορά:

Κατανοώντας το ενοικίαση διακοπών αγορά ακινήτων είναι απαραίτητο πριν αγοράσετε ένα ακίνητο. Αν και αυτό ισχύει για κάθε αγορά ακινήτων, ισχύει ιδιαίτερα για μια επιχείρηση Airbnb, όπου η εποχική αγορά ενοικίων μπορεί να καθορίσει εάν θα έχετε ετήσιο κέρδος ή όχι. Σε αυτό το στάδιο θα είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον σωστό τύπο ακινήτου—σε μια πόλη, είναι πιο πιθανό να αγοράσετε ένα μικρό διαμέρισμα ή διαμέρισμα από ό,τι αν αγοράζατε σε μια τοποθεσία θέρετρο, όπου οι πολυκατοικίες ή οι μονοκατοικίες τείνουν να κάνε καλύτερα. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε ποιος είναι πιθανό να μείνει στην ιδιοκτησία σας – στοχεύετε άτομα σε οικογενειακές διακοπές ή επαγγελματίες ταξιδιώτες;

Φροντίστε να κάνετε μια συγκριτική ανάλυση αγοράς ή να συνεργαστείτε με έναν κτηματομεσίτη για να κατανοήσετε την πιθανή απόδοση επένδυσης του ακινήτου σας. Θα θελήσετε να καθορίσετε το ανώτατο ποσοστό και την απόδοση μετρητών σε μετρητά για τις ιδιοκτησίες-στόχους. Εργαλεία όπως Mashvisor μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Καταχωρίστε το ακίνητό σας

Αν και καμία τιμή δεν θα είναι σωστή για το ακίνητό σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε τα συγκριτικά ακίνητα και να αλλάξετε τις τιμές σας εποχιακά. Η τιμή που ορίζετε θα κυμαίνεται με βάση την ημέρα της εβδομάδας, την εποχή (και πόσο απασχολημένος είναι σε διάφορες περιόδους του έτους) και τη συνολική ζήτηση και προσφορά στην αγορά σας.

Η κατώτατη γραμμή

Η επένδυση σε ακίνητα της Airbnb μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε περιουσιακά στοιχεία που σας προσφέρουν μια επαναλαμβανόμενη πηγή εισοδήματος. Η σωστή αγορά μπορεί να εξασφαλίσει τακτική ταμειακή ροή και ένα περιουσιακό στοιχείο που αυξάνεται σε αξία για τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, εάν δεν είστε ακόμη έτοιμοι να αγοράσετε ένα ακίνητο, μην ανησυχείτε! Στο Arrived, η αποστολή μας είναι να δώσουμε σε όλους—ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους και τα επίπεδα εισοδήματός τους— την ευκαιρία να ανέβουν στη σκάλα ιδιοκτησίας.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *