Πώς να αναχρηματοδοτήσετε φοιτητικά δάνεια

Η αναχρηματοδότηση φοιτητικών δανείων μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία πληρωμής του δανείου και πιθανώς να μειώσει τη μηνιαία πληρωμή σας ή το συνολικό κόστος του δανείου σας. Αλλά η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε αυτόν τον απλό οδηγό για να εξηγήσουμε πώς λειτουργεί η αναχρηματοδότηση φοιτητικών δανείων.

5 βήματα για την αναχρηματοδότηση φοιτητικών δανείων

1. Κάντε την έρευνά σας

Τα επιτόκια και οι όροι αποπληρωμής και το επίπεδο υπηρεσιών θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο μέλλον σας, επομένως μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που πρέπει να λάβετε κατά την αναχρηματοδότηση είναι η επιλογή του σωστού δανειστή.

Ζητήστε συστάσεις, διαβάστε τις κριτικές του δανειστή και αναζητήστε χαμηλές τιμές και όρους που ταιριάζουν με τον προϋπολογισμό σας.

Κατά την αναχρηματοδότηση φοιτητικών δανείων, τόσο τα σταθερά όσο και τα κυμαινόμενα επιτόκια αποτελούν επιλογή.

Τα σταθερά επιτόκια ορίζονται όταν συνάπτετε το δάνειο και δεν αλλάζουν ποτέ μέχρι να εξοφληθεί το δάνειο. Τα μεταβλητά επιτόκια συνήθως ξεκινούν με χαμηλότερες αρχικές τιμές, αλλά μπορούν να κυμαίνονται με την πάροδο του χρόνου ανάλογα με την αγορά.

Εάν το χρέος είναι μικρό και μπορεί να αποπληρωθεί γρήγορα, τα μεταβλητά επιτόκια μπορούν να προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Τα σταθερά επιτόκια είναι πιο λογικά για μακροπρόθεσμα σχέδια.

Οι όροι δανείου ή ο χρόνος αποπληρωμής μπορεί επίσης να επηρεάσει το κόστος αναχρηματοδότησης ενός φοιτητικού δανείου. Όσο μικρότερη είναι η διάρκεια, τόσο χαμηλότερο είναι το επιτόκιο, αλλά οι μηνιαίες πληρωμές θα είναι υψηλότερες. Οι πιο μακροπρόθεσμοι έχουν υψηλότερα επιτόκια, αλλά συνήθως προσφέρουν και χαμηλότερες μηνιαίες πληρωμές.

Έχοντας την επιλογή να επιλέξετε τη διάρκεια του δανείου σας, έχετε τον έλεγχο της εύρεσης μιας μηνιαίας πληρωμής που ταιριάζει στον προϋπολογισμό και τους στόχους σας.

Βρείτε μερικούς δανειστές που προσφέρουν ευέλικτους όρους και έχουν καλές κριτικές.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα επιτόκια και τους όρους αναχρηματοδότησης.

Σημαντική σημείωση: Προτού αποφασίσετε εάν θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσετε, προτείνουμε να λάβετε υπόψη τα μοναδικά προνόμια που είναι διαθέσιμα μόνο σε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια πριν αναχρηματοδοτήσετε τα ομοσπονδιακά δάνειά σας. Εάν κανένα από αυτά τα οφέλη δεν ταιριάζει στη μοναδική σας κατάσταση, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε στην έρευνα των επιλογών αναχρηματοδότησης φοιτητικού δανείου.

2. Λάβετε ποσοστά από πολλούς δανειστές

Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των δανειστών, επομένως είναι καλή ιδέα να συγκρίνετε μερικά για να βρείτε την καλύτερη προσφορά.

Σε αυτό το στάδιο, ένας υπολογιστής αναχρηματοδότησης φοιτητικού δανείου μπορεί να είναι χρήσιμος για την κατανόηση του τι σημαίνουν όλα τα επιτόκια και οι όροι σε πραγματικούς αριθμούς.

Πολλοί δανειστές προσφέρουν τη δυνατότητα προεπιλογής, παρέχοντας μια εκτίμηση των επιτοκίων για τα οποία μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις με βάση μια ήπια έλξη της πίστωσής σας, η οποία δεν επηρεάζει το πιστωτικό σας σκορ. Μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη σύγκριση τιμών.

Αν και η προεπιλογή μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια καλή εκτίμηση των επιτοκίων σας, το πραγματικό σας επιτόκιο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τους όρους δανείου που επιλέγετε. Οι πραγματικές τιμές μπορούν να βρεθούν μόνο με τη συμπλήρωση μιας αίτησης, η οποία συνεπάγεται μια σκληρή έλξη για την πίστωσή σας. Μια σκληρή πίστωση θα μειώσει προσωρινά το πιστωτικό σας σκορ.

Σε γενικές γραμμές, τα πιστωτικά γραφεία θα μετρήσουν τυχόν αιτήσεις εντός ενός παραθύρου 30 ημερών ως ένα αίτημα πίστωσης για να σας επιτρέψουν να ελέγξετε και να συγκρίνετε πολλούς δανειστές.

3. Επιλέξτε έναν δανειστή

Τις περισσότερες φορές εξαρτάται από την εύρεση των καλύτερων τιμών και όρων. Αφού εγκριθούν οι αιτήσεις σας, ελέγξτε προσεκτικά την προσφορά κάθε δανειστή και επιλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα με τους στόχους σας.

4. Συμπληρώστε την Αίτηση

Αφού επιλέξετε έναν δανειστή, προχωρήστε στην υπογραφή των τελικών εγγράφων αποκάλυψης. Μπορεί να σας ζητηθεί να υποβάλετε πρόσθετα έγγραφα όπως:

  1. Αποδεικτικό ιθαγένειας (δηλ. – Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης ή αριθμός κάρτας μόνιμου κατοίκου)
  2. Έγκυρη ταυτότητα που έχει εκδοθεί από το κράτος (π.χ. άδεια οδήγησης ή διαβατήριο)
  3. Αποδεικτικό εισοδήματος (δηλ. – αποκόμματα ή επιστολή προσφοράς εργασίας)
  4. Δηλώσεις για τυχόν ιδιωτικά ή/και ομοσπονδιακά δάνεια που αναχρηματοδοτείτε

5. Αποπληρωμή του Αναχρηματοδοτούμενου Δανείου

Το τελευταίο βήμα συμβαίνει μόλις ο νέος δανειστής σας στείλει τα κεφάλαια για να εξοφλήσει τα παλιά σας δάνεια.

Μόλις εκπληρωθεί το αρχικό δάνειο, ήρθε η ώρα να ορίσετε ένα νέο πρόγραμμα πληρωμών για το τρέχον, αναχρηματοδοτούμενο φοιτητικό σας δάνειο. Πολλοί δανειστές προσφέρουν έκπτωση επιτοκίου όταν οι δανειολήπτες εγγράφονται στην αυτόματη πληρωμή για να πραγματοποιήσουν πληρωμές, κάτι που επίσης κάνει λιγότερο αγχωτικό να θυμάστε να πληρώσετε.

Συχνές ερωτήσεις για την αναχρηματοδότηση φοιτητικών δανείων

Πότε πρέπει να κάνετε αναχρηματοδότηση;

Η απόφαση για το πότε θα γίνει αναχρηματοδότηση είναι προσωπική απόφαση. Η αναχρηματοδότηση δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε τον έλεγχο των πληρωμών δανείων, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσετε εάν είναι η σωστή απόφαση για εσάς. Ακολουθεί μια επισκόπηση των βασικών σημείων που πρέπει να λάβετε υπόψη.

  • Πιστωτική Ισχύς. Όσο καλύτερη είναι η πίστωση ενός δανειολήπτη τόσο χαμηλότερο είναι το επιτόκιο που μπορεί να του προσφερθεί.
  • Οικονομικά. Η ύπαρξη σταθερού εισοδήματος και χαμηλής αναλογίας εισοδήματος προς χρέος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαμηλότερα ποσοστά.
  • Τύπος δανείου. Η αναχρηματοδότηση χρησιμοποιείται συνήθως για ιδιωτικά δάνεια. Όταν τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια αναχρηματοδοτούνται, καθίστανται μη επιλέξιμα για μοναδικά οφέλη, όπως αποπληρωμή βάσει εισοδήματος ή συγχώρεση δημόσιας υπηρεσίας. Οι οφειλέτες που αναζητούν βοήθεια για τη διαχείριση πολλαπλών ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενοποίησης πριν από την αναχρηματοδότηση.

Ο πλήρης οδηγός μας για το πότε πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν τα φοιτητικά δάνεια έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πώς να αναχρηματοδοτήσετε φοιτητικά δάνεια με έναν Cosigner

Οι συνυπογράφοντες με ισχυρή πίστωση προσφέρουν στους δανειολήπτες έναν τρόπο αναχρηματοδότησης με χαμηλότερα επιτόκια.

Αλλά δεν αναχρηματοδοτούν όλοι οι δανειστές με συνυπογράφοντες, οπότε φροντίστε να ελέγξετε. Εάν χρησιμοποιηθεί ένα, θα προστεθούν μερικά βήματα στη διαδικασία.

  1. Εύρεση συνυπογράφοντος. Κοιτάξτε νωρίς και συμπεριλάβετέ τα στη διαδικασία. Θα πρέπει να έχουν ισχυρό οικονομικό ιστορικό και να είναι κάποιος με τον οποίο έχετε μια έμπιστη και αξιόπιστη σχέση.
  2. Συγκέντρωση των εγγράφων του συνυπογράφοντος. Όταν έρθει η ώρα να υποβάλουν αίτηση, θα χρειαστούν τα οικονομικά και εργασιακά τους στοιχεία εκτός από άλλα προσωπικά στοιχεία. Ελέγξτε ποια έγγραφα χρειάζονται με τον δανειστή.

Ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας βοηθήσει να βρείτε έναν συνυπογράφοντα.

Πώς να αναχρηματοδοτήσετε φοιτητικά δάνεια για να αφαιρέσετε έναν Cosigner

Οι συνυπογράφοντες των αρχικών δανείων δεν μεταφέρονται αυτόματα στο νέο αναχρηματοδοτούμενο δάνειο. Έτσι, η αναχρηματοδότηση από μόνη της απαλλάσσει έναν συνυπογράφοντα από τις ευθύνες του.

Δεν χρειάζονται πρόσθετα βήματα. Ωστόσο, ο δανειολήπτης θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για το δάνειο μόνος του, πράγμα που σημαίνει ότι πληροί τις οικονομικές απαιτήσεις του δανειστή.

Να είστε προετοιμασμένοι για αναχρηματοδότηση φοιτητικού δανείου

Ακολουθώντας τα πέντε βασικά βήματα που περιγράφονται εδώ, οι δανειολήπτες θα είναι έτοιμοι να βρουν τα καλύτερα επιτόκια αναχρηματοδότησης φοιτητικού δανείου και όρους για την κατάστασή τους.

Πολλά δάνεια μπορούν να εξορθολογιστούν σε ένα και τα δάνεια με υψηλά επιτόκια μπορούν να αναχρηματοδοτηθούν για να αποκτήσουν νέο χαμηλότερο επιτόκιο. Επιπλέον, υπάρχουν σταθερά και μεταβλητά επιτόκια που πρέπει να ληφθούν υπόψη, καθώς και μια ποικιλία όρων αποπληρωμής από διαφορετικούς δανειστές.

Κάθε δανειολήπτης έχει τους δικούς του στόχους, επομένως κρατήστε τους στόχους σας μπροστά και στο επίκεντρο σε κάθε βήμα της διαδρομής.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *