Πώς να είστε ειλικρινείς όταν μιλάτε για το κόστος του κολεγίου

Κάποια στιγμή, θα πρέπει να μιλήσετε με το παιδί σας.

Όχι, όχι αυτό, το άλλο για την πληρωμή για το κολέγιο. Μην αγχώνεσαι. Όσο πιο γρήγορα βουτήξετε, τόσο το καλύτερο.

Γιατί; Το κολέγιο είναι ακριβό και μια σημαντική επένδυση, όπως η αγορά ενός σπιτιού.

Η λήψη απόφασης για το κολέγιο δεν είναι κάτι που πρέπει να το πάρεις ελαφρά ή να το κάνεις από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος –συχνά περισσότερο από ό,τι πιστεύατε ποτέ– για να ερευνήσετε κολέγια, να υπολογίσετε το κόστος, να αποφασίσετε σχετικά με την οικονομική προσιτότητα, να υποβάλετε αίτηση για υποτροφίες και δάνεια, εάν χρειαστεί, και ακόμη και να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που θα πάρει ποτέ το παιδί σας.

«Το κολέγιο είναι γελοία ακριβό», είπε ο Pat Daly Francis, γονέας δύο παιδιών. «Βασικά είπα και στα δύο παιδιά μου ότι το κολέγιο ήταν πολύ ακριβό για να το παρακολουθήσεις και δεν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις. Ο γιος μου, ο Τζέικ, ήξερε ότι ήθελε να γίνει νοσοκόμα από τα 16 του, οπότε άξιζε τον κόπο να πάρει αυτό το φοιτητικό δάνειο. Έπιασε δουλειά πριν αποφοιτήσει. Η Ellie θέλει να γίνει οδοντίατρος, γι’ αυτό επέλεξε μια σχολή που θα της επέτρεπε να πετύχει αυτόν τον στόχο».

Ο Φράνσις μίλησε ειλικρινά και για το χρέος.

«Τα παιδιά μου ξέρουν πόσο κοστίζει γιατί τα δάνεια είναι δικά τους», είπε. «Συνυπέγραψα, αλλά έρχεται με προσδοκίες. Καλοί βαθμοί, συμμετοχή κ.λπ.».

Το κολέγιο είναι οικογενειακή υπόθεση. Όλοι θα επηρεαστούν άμεσα, ειδικά οικονομικά, όταν ένα παιδί πηγαίνει στο κολέγιο είτε μένει στο σπίτι, είτε μένει κοντά για το κολέγιο είτε φύγει για μια πανεπιστημιούπολη εκτός πολιτείας. Το να είστε ειλικρινείς σχετικά με τα χρήματα μπορεί να βοηθήσει τον μαθητή σας σε ένα κολέγιο που ταιριάζει καλύτερα σε αυτόν ακαδημαϊκά, κοινωνικά και, κυρίως, οικονομικά.

Μπορεί να είναι επιθυμία του παιδιού σας να φοιτήσει σε ένα ακριβό, διάσημο κολέγιο. Στην πραγματικότητα, ο μαθητής σας μπορεί να το ήθελε από μικρός. Αλλά ρεαλιστικά, τέτοια όνειρα, αν πραγματοποιηθούν, μπορεί να γίνουν απογοητευτικοί οικονομικοί εφιάλτες για εσάς και το παιδί σας χωρίς έξυπνο προγραμματισμό.

Συμβουλές για να μιλήσετε για το κόστος του κολεγίου

Οι περισσότεροι γονείς δεν μπορούν να πληρώσουν άμεσα για το κόστος του κολεγίου. Εάν δεν μπορείτε, πείτε στον μαθητή σας, ακόμα κι αν είναι ακόμα στο δημοτικό, ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ακριβή. Εξηγήστε ότι υπάρχουν επιλογές και ότι οι καλοί βαθμοί μπορούν να τους βοηθήσουν όταν πρόκειται να υποβάλουν αίτηση για κολέγιο, ακόμα κι αν αυτό το βήμα απέχει χρόνια.

Ένας γονέας χρησιμοποίησε αυτό το παράδειγμα με τον μαθητή της τέταρτης δημοτικού: Μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά πράγματα από το εμπορικό κέντρο, αλλά πάντα ελέγχουμε πρώτα τα καταστήματα μεταπώλησης και τις πωλήσεις γκαράζ. Εάν χρειαζόμαστε ακόμα ένα νέο αντικείμενο, τείνουμε να αγοράζουμε από ένα μέρος όπως ένα μεγάλο κατάστημα. Ο γονέας είπε ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα προσέγγιζαν το κολέγιο – εξετάστε όλες τις επιλογές.

Δίκαιες ή όχι, οι επιλογές κολεγίου συχνά αποφασίζονται με βάση τα εισοδήματα των γονέων, ακόμα κι αν ένας μαθητής έχει καλούς βαθμούς. Εάν ένα παιδί είναι εξαρτώμενο (και τα περισσότερα είναι), πολλές μορφές οικονομικής βοήθειας – για παράδειγμα η Δωρεάν Αίτηση για Ομοσπονδιακή Φοιτητική Βοήθεια (FAFSA), βασίζονται στο εισόδημα της οικογένειας.

Πόσο ακριβό είναι το κολέγιο; Κατά μέσο όρο, τα μέσα δίδακτρα ενός ιδιωτικού σχολείου είναι περίπου $35.000 ετησίως και τα δημόσια σχολεία χρεώνουν μεταξύ $10.000 και $21.000 ανάλογα με τις ταξινομήσεις εντός ή εκτός πολιτείας, σύμφωνα με το The College Board. Κάντε τα μαθηματικά και μπορείτε να ξοδέψετε οπουδήποτε από $40.000 έως $150.000 μόνο για δίδακτρα κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στο κολέγιο. Αυτό δεν περιλαμβάνει δωμάτιο, πίνακα, βιβλία ή οτιδήποτε άλλο συνδέεται με τη ζωή στο κολέγιο. Κάντε τα μαθηματικά και μπορείτε να ξοδέψετε οπουδήποτε από $40.000 έως $150.000 μόνο για δίδακτρα κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στο κολέγιο. Αυτό δεν περιλαμβάνει δωμάτιο, πίνακα, βιβλία ή οτιδήποτε άλλο συνδέεται με τη ζωή στο κολέγιο.

Πρωτοετής, πρώτο έτος

Όταν το παιδί σας είναι πρωτοετής στο γυμνάσιο, συζητήστε σοβαρά το κολέγιο – πού μπορεί να θέλει να φοιτήσει, το κόστος και πώς να το πληρώσει και τι θέλει να σπουδάσει. Εάν δεν θέλουν να φοιτήσουν στο κολέγιο, λάβετε και αυτό υπόψη. Το κολέγιο δεν είναι για όλους. Αλλά αν όντως δουν το κολέγιο στο μέλλον τους, ξεκινήστε νωρίς τη συζήτηση για τα χρήματα και το κόστος του κολεγίου.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε; Εξηγήστε ξεκάθαρα την οικονομική σας εικόνα – πόσα κερδίζετε, τυχόν εξοικονομημένα κεφάλαια κολεγίου, ακόμη και σχέδια συνταξιοδότησης. Αυτά μπορεί να είναι δύσκολα θέματα για συζήτηση για ορισμένες οικογένειες, αλλά τουλάχιστον είναι σημαντικό να αναθεωρήσετε πόσα χρήματα έχετε εξοικονομήσει για το κολέγιο.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να συνεισφέρει στην εκπαίδευσή του βρίσκοντας δουλειές μετά το σχολείο ή το καλοκαίρι για να εξοικονομήσει για το κολέγιο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αισθάνονται θετικά για να βοηθήσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

Δευτεροετής Έτος

Όταν το παιδί σας είναι στη δέκατη τάξη, ζητήστε του να αρχίσει να ερευνά πού θέλει να πάει. Τελικά, μέσω της έρευνας, βοηθήστε τους να περιορίσουν τη λίστα τους σε 10-15 σταθερές επιλογές πριν από το νεώτερο έτος που καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους. Εάν το παιδί σας έχει καλούς βαθμούς, καλό είναι να κρατήσετε μερικά ακριβότερα σχολεία στη λίστα. Ένας μαθητής με εντυπωσιακούς βαθμούς μπορεί να λάβει ένα πακέτο βοήθειας και περισσότερη βοήθεια που βασίζεται στις ανάγκες σε ένα σχολείο που μπορεί να φαίνεται απρόσιτο.

Μόλις γίνει η λίστα σας, υπολογίστε το κόστος κάθε κολεγίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Υπολογιστή Καθαρής Τιμής στον ιστότοπο ενός σχολείου ως σημείο εκκίνησης για να καθορίσετε το κόστος του κολεγίου.

Πρώτο έτος

Μέχρι το κατώτερο έτος του κολεγίου του μαθητή σας, έχετε συναντήσεις με το παιδί σας σχετικά με τον ρεαλιστικό προϋπολογισμό για το κολέγιο. Θα πρέπει να έχετε μια σαφή εικόνα δύο χρόνια πριν ο μαθητής σας αποφοιτήσει από το γυμνάσιο σχετικά με το πώς να πληρώσετε για το κολέγιο.

Μάθετε τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, πόσα δάνεια χρειάζεστε και εάν ο μαθητής σας πληροί τις προϋποθέσεις για οικονομική βοήθεια. Περπατήστε τον μαθητή σας σε κάθε βήμα, ώστε να έχει μια σαφή εικόνα για κάθε βήμα που έγινε για να τον πάει στο κολέγιο. Ερευνήστε εάν μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για κάποιο από τα ακόλουθα: υποτροφίες βάσει αναγκών, επιχορηγήσεις, εξωτερικές υποτροφίες, σπουδές εργασίας και ομοσπονδιακά και ιδιωτικά δάνεια.

Εάν αποφασίσετε ότι τα δάνεια αποτελούν μέρος του προτεινόμενου προϋπολογισμού του κολεγίου σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αριθμομηχανές όπως η αριθμομηχανή του College Ave Student Loan για να υπολογίσετε το ποσό μηνιαίας πληρωμής και το συνολικό κόστος δανεισμού. Και οι δύο είναι σημαντικοί αριθμοί που πρέπει να γνωρίζετε, ώστε οι μαθητές να μην αναλαμβάνουν πάρα πολλά χρέη. Πείτε τους όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του δανεισμού, ώστε όταν έρθει η ώρα να πάρετε και οι δύο μια απόφαση που είναι κατάλληλη για τον προϋπολογισμό σας.

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να κατανοήσουν τις οικονομικές συζητήσεις ή την ευθύνη. Εάν το παιδί σας είναι αρκετά έξυπνο για να εξετάσει το κολέγιο, θα πρέπει να κατανοήσει το κόστος που σχετίζεται με μια τέτοια απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή του. Από την αρχή, βεβαιωθείτε ότι ο μαθητής σας κατανοεί ότι τα δάνεια θα πρέπει να αποπληρωθούν και ποιος θα τα αποπληρώσει, είτε από εσάς, είτε από αυτούς είτε από συνδυασμό και των δύο.

Ανώτερο έτος

Οι μαθητές υποβάλλουν αίτηση για το κολέγιο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους τους. Τότε παίρνονται οι πραγματικές αποφάσεις. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη στιγμή, εσείς και ο μαθητής σας έχετε κάνει αρκετές συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τα οικονομικά και έχετε δημιουργήσει ακόμη και έναν προϋπολογισμό που θα ακολουθήσετε για το κολέγιο.

Μερικοί γονείς δημιουργούν πενταετή προγράμματα σε υπολογιστικά φύλλα Excel που εξηγούν κάθε κόστος που σχετίζεται με κάθε κολέγιο – κόστος αίτησης, δίδακτρα, δωμάτιο και διατροφή, προγράμματα γευμάτων, έξοδα ταξιδιού, έξοδα κοιτώνα, επιπλέον χρεώσεις, πληρωμές δανείου κ.λπ. Με αυτόν τον τρόπο, το κόστος , τα οποία συνήθως αυξάνονται ετησίως, είναι ασπρόμαυρα για εξέταση και συζήτηση.

Κάνοντας τέτοιες εργασίες για το σπίτι, ακόμη και σταδιακά με την πάροδο των ετών, το κόστος του κολεγίου δεν χρειάζεται να είναι συντριπτικό.

Θυμηθείτε, το κολέγιο δεν είναι σύμβολο κατάστασης. Είναι για το παιδί σας να λάβει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση που θα το βοηθήσει να βρει μια καλή δουλειά και να γίνει ανεξάρτητο. Μπορείτε να τους ξεκινήσετε σε αυτό το μονοπάτι δίνοντάς τους μια σταθερή εκπαίδευση στην πληρωμή για το κολέγιο.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *