Πώς να πάρετε ένα επείγον προσωπικό δάνειο με κακή πίστωση στην Ινδία

Στον σημερινό κόσμο με γρήγορο ρυθμό, τα προσωπικά δάνεια έχουν γίνει ένα δημοφιλές χρηματοοικονομικό εργαλείο για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών. Είτε πρόκειται για έξοδα έκτακτης ανάγκης, για επισκευές σπιτιού ή για απρογραμμάτιστες διακοπές, τα προσωπικά δάνεια μπορούν να φανούν χρήσιμα. Ωστόσο, η χρήση ενός προσωπικού δανείου με κακή πίστωση μπορεί να είναι προκλητική στην Ινδία.

Οι δανειστές χρησιμοποιούν πιστωτικά σκορ για να αξιολογήσουν την πιστοληπτική ικανότητα ενός δανειολήπτη και ένα χαμηλό πιστωτικό σκορ μπορεί να οδηγήσει σε απόρριψη δανείου ή υψηλότερα επιτόκια. Γενικά, μια πιστωτική βαθμολογία πάνω από 750 θεωρείται εξαιρετική, ενώ μια βαθμολογία μεταξύ 600 και 750 θεωρείται μέτρια και οτιδήποτε κάτω από 600 θεωρείται κακή.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε ορισμένες επιλογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε ένα επείγον προσωπικό δάνειο ακόμη και με κακή πίστωση στην Ινδία.

1. Εμφάνιση ικανότητας αποπληρωμής

Εάν υπάρχει κάτι που αναζητά οποιοσδήποτε προσωπικός δανειστής σε έναν αιτούντα, αυτό είναι η ισχυρή ικανότητα αποπληρωμής και η οικονομική ευθύνη. Ανεξάρτητα από το χαμηλό πιστωτικό σας σκορ, εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να εξοφλήσετε τα EMI του δανείου σας εγκαίρως χωρίς προβλήματα, ενημερώστε το ίδιο στον δανειστή σας.

Δείξτε στον δανειστή ότι έχετε μια σταθερή δουλειά με συνεχές εισόδημα και θα αυξήσει τις πιθανότητες έγκρισης του δανείου σας. Εάν λάβατε πρόσφατα αύξηση μισθού ή απροσδόκητα χρήματα σε μετρητά (με τη μορφή μπόνους), ενημερώστε τον δανειστή σας σχετικά. Όλα αυτά δείχνουν αυξημένη ικανότητα αποπληρωμής και μπορούν να ενθαρρύνουν τον δανειστή σας να εγκρίνει το δάνειό σας ακόμα κι αν η πιστωτική σας βαθμολογία δεν είναι κορυφαία.

2. Ζητήστε χαμηλότερο προσωπικό ποσό δανείου

Όπως γνωρίζετε, ένα μικρότερο ποσό είναι πάντα πιο εύκολο να αποπληρωθεί. Το να ζητάτε υψηλότερο ποσό ως προσωπικό δάνειο χαμηλής πίστωσης από τον δανειστή σας είναι ούτως ή άλλως μια επικίνδυνη πρόταση, καθώς θα ανησυχούν για την ικανότητα αποπληρωμής σας. Εάν κάνετε αίτηση για υψηλότερο ποσό γνωρίζοντας ότι το πιστωτικό σας σκορ είναι χαμηλό, δίνει την εντύπωση ότι θα αθετήσετε το δάνειό σας. Γι’ αυτό συνιστάται πάντα να ξεκινάτε από μικρά. Εάν ξεκινήσετε με ένα μικρότερο προσωπικό δάνειο χαμηλής πίστωσης, όπως ένα Flexi Personal Loan, και το αποπληρώσετε εγκαίρως, θα ενθαρρύνει τον δανειστή σας να σας δώσει μεγαλύτερο δάνειο την επόμενη φορά.

3. Υποβάλετε αίτηση με Συν-Αιτητή ή Εξασφαλίστε έναν Εγγυητή

Εάν χρειάζεστε ένα προσωπικό δάνειο με χαμηλό πιστωτικό σκορ, αλλά το ποσό είναι υψηλό, είναι καλή ιδέα να αποκτήσετε έναν εγγυητή. Εγγυητής είναι ένα άτομο που υπόσχεται να εξοφλήσει το χρέος σας εάν δεν μπορείτε να το εκκαθαρίσετε εγκαίρως. Δίνει εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου εγγράφως, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ο δανειστής σας να εγκρίνει την αίτηση δανείου σας. Ένα άλλο καλό πράγμα είναι ότι σχεδόν ο καθένας μπορεί να είναι εγγυητής, είτε είναι γονιός, αδερφός, σύζυγος ή ακόμα και φίλος. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχουν καλό πιστωτικό αποτέλεσμα και σταθερό εισόδημα.

4. Ξεκινήστε να διορθώνετε την πιστωτική σας υγεία

Έχετε τη συνήθεια να ελέγχετε τακτικά την πιστωτική σας έκθεση για σφάλματα; Μπορεί να υπάρχουν λάθη εκεί που μπορεί να μην γνωρίζετε. Για παράδειγμα, εάν έχετε εκκαθαρίσει το τελευταίο EMI σε ένα δάνειο, ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζεται στην τελευταία πιστωτική σας αναφορά. Περιπτώσεις όπως αυτές μειώνουν την πιστωτική σας αναφορά χωρίς λόγο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε να ελέγξετε την πιστωτική σας αναφορά για σφάλματα. Μπορείτε να τα διορθώσετε και να ενισχύσετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε την καταλληλότητά σας για ένα προσωπικό δάνειο χαμηλής πίστωσης.

5. Διακανονισμός με υψηλότερο επιτόκιο

Παρά το χαμηλό πιστωτικό σκορ, οι δανειολήπτες μπορούν ακόμα να επωφεληθούν από προσωπικά δάνεια από συγκεκριμένους δανειστές που ειδικεύονται στην προσφορά δανείων σε άτομα με κακή πιστωτική ιστορία. Ωστόσο, το ποσό του δανείου που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι σχετικά μικρότερο και τα επιτόκια που χρεώνονται είναι συνήθως υψηλότερα. Αν και αυτή μπορεί να μην είναι η πιο οικονομική επιλογή, μπορεί να εξεταστεί εάν χρειάζεστε επειγόντως μετρητά.

6. Λάβετε δάνειο έναντι εξασφαλίσεων

Εάν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας δεν είναι πολύ καλό, ενδέχεται να μπορείτε ακόμα να λάβετε έγκριση για ένα προσωπικό δάνειο από ορισμένους δανειστές, εάν παρέχετε εξασφαλίσεις ως ασφάλεια. Η εξασφάλιση μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, όπως μετοχές, ακίνητα, πάγιες καταθέσεις, χρυσός και άλλα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία. Με τη δέσμευση εξασφαλίσεων, ουσιαστικά προσφέρετε στον δανειστή μια εγγύηση ότι μπορεί να δεσμεύσει και να πουλήσει το περιουσιακό στοιχείο για να ανακτήσει τα χρήματά του εάν δεν καταφέρετε να αποπληρώσετε το δάνειο.

7. Ζητήστε από τον δανειστή σας να εξετάσει την περίπτωσή σας με NA ή NH στην πιστωτική σας αναφορά

Όταν μια πιστωτική αναφορά εμφανίζει NA, NH ή μηδενικό πιστωτικό αποτέλεσμα, σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει χρησιμοποιήσει ενεργά την πίστωση για περίοδο 36 μηνών ή περισσότερο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα άτομα μπορούν να εξηγήσουν στους δανειστές τους τον λόγο της αδράνειας τους και οι δανειστές μπορούν να εξετάσουν τις εξηγήσεις τους και να τους προσφέρουν δάνεια, αν και με υψηλότερο επιτόκιο. Ουσιαστικά, ο δανειστής αναλαμβάνει μεγαλύτερο κίνδυνο δανείζοντας σε κάποιον χωρίς πρόσφατο πιστωτικό ιστορικό και ως εκ τούτου μπορεί να χρεώσει υψηλότερο επιτόκιο για να αντισταθμίσει αυτόν τον κίνδυνο.

Επιλεξιμότητα για να λάβετε Προσωπικό Δάνειο χαμηλής βαθμολογίας CIBIL

Απόδειξη εισοδήματος

Όταν κάνετε αίτηση για ένα στιγμιαίο προσωπικό δάνειο με χαμηλή ή καθόλου πίστωση, ο δανειστής θέλει να διασφαλίσει ότι έχετε ένα σταθερό εισόδημα για την αποπληρωμή του δανείου. Για να αποδείξετε ότι έχετε καλό μισθό, ο δανειστής θα σας ζητήσει να προσκομίσετε τα δελτία μισθού σας για τους τελευταίους τρεις μήνες. Αυτό είναι σημαντικό, ειδικά εάν έχετε χαμηλή βαθμολογία CIBIL, καθώς διαβεβαιώνει τον δανειστή ότι έχετε τα οικονομικά μέσα για να αποπληρώσετε το δάνειο.

Απόδειξη εισοδήματος

Εάν θέλετε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα επείγον δάνειο με χαμηλό βαθμό CIBIL, πρέπει να έχετε δουλειά σε ιδιωτική εταιρεία, επιχείρηση του δημόσιου τομέα ή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (LLP). Το να έχετε μια σταθερή δουλειά σε οποιονδήποτε από αυτούς τους οργανισμούς μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να εγκριθείτε για ένα στιγμιαίο δάνειο παρά το γεγονός ότι έχετε χαμηλή βαθμολογία CIBIL.

Συμβουλές για να διατηρήσετε το πιστωτικό σας σκορ

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη διατήρηση του πιστωτικού αποτελέσματός σας:

  1. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρες πληρωμές για όλα τα χρέη σας.
  2. Διατηρήστε το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας κάτω από το 30% της διαθέσιμης πίστωσής σας και αποφύγετε τη χρήση της για κάθε αγορά.
  3. Διαφοροποιήστε την πίστωσή σας έχοντας έναν συνδυασμό εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων.
  4. Αποφύγετε να υποβάλετε αίτηση για πολλά δάνεια σε σύντομο χρονικό διάστημα και κάντε την έρευνά σας πριν επιλέξετε ένα δάνειο.
  5. Μείνετε ενεργοί με τακτικές συναλλαγές και ελέγχετε περιοδικά την πιστωτική σας αναφορά για να παρακολουθείτε το πιστωτικό ιστορικό σας.
  6. Εξετάστε το ενδεχόμενο να πληρώσετε περισσότερο από το ελάχιστο ποσό ή να κάνετε προπληρωμές για να μειώσετε τους τόκους στα μακροπρόθεσμα δάνεια.
  7. Εάν δεν έχετε πιστωτικό ιστορικό, σκεφτείτε τα δάνεια δημιουργίας βαθμών για να δημιουργήσετε ένα πιστωτικό σκορ

Τελικές σκέψεις

Η λήψη επείγοντος προσωπικού δανείου με κακή πίστωση στην Ινδία είναι σίγουρα δυνατή. Η διαδικασία είναι γρήγορη και εύκολη αρκεί να είστε σε θέση να παράσχετε στον δανειστή όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Επιπλέον, φροντίστε να συγκρίνετε διαφορετικούς δανειστές και τους όρους και τις προϋποθέσεις τους πριν εγγραφείτε για ένα δάνειο. Επιπλέον, προσέξτε τα επιτόκια και τους όρους αποπληρωμής, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο δάνειο που ταιριάζει στην οικονομική σας κατάσταση.

Τέλος, θυμηθείτε να είστε πάντα υπεύθυνοι όταν πρόκειται για την έγκαιρη αποπληρωμή των δανείων σας.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *