Πώς να πληρώσετε για την Ιατρική Σχολή

Η άσκηση ενός ιατρικού επαγγέλματος είναι κάτι που πάντα ονειρευόσασταν, αλλά ανησυχείτε για το κόστος που σχετίζεται με την ιατρική σχολή. Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνος. Εάν ενδιαφέρεστε για ένα από τα πολλά ιατρικά επαγγέλματα, θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα το κόστος που πρέπει να περιμένετε και πώς να πληρώσετε για την ιατρική σχολή.

Από το 2019-2020, το μέσο κόστος για φοιτητές ιατρικής σχολής είναι 32.520 $ (στην πολιτεία, δημόσιο σχολείο) και 56.001 $ (εκτός πολιτείας, δημόσιο σχολείο) ετησίως. Και αυτό είναι μόνο δίδακτρα – πρέπει ακόμα να πληρώσετε για το δωμάτιο και τη διατροφή, τη μεταφορά και άλλα έξοδα που σχετίζονται με το σχολείο.

Το μεσαίο χρέος για την ιατρική σχολή το 2019 ήταν περίπου 200.000 $. Και το 73% των αποφοίτων έχουν κάποιου είδους χρέη ιατρικής σχολής σύμφωνα με μια έκθεση της Ένωσης Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων (AAMC).

Ας μάθουμε λίγα περισσότερα για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε όλους τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας για να βοηθήσετε να πληρώσετε για την ιατρική σχολή.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πόσο κοστίζει η μετάβαση στην ιατρική σχολή.

9 Τρόποι Πληρωμής για Ιατρική Σχολή

Για να υπολογίσετε πώς να πληρώσετε για την ιατρική σχολή, θα χρειαστεί να κατανοήσετε όλες τις διαφορετικές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Μερικά θα θυμίζουν το πώς αναζητούσατε βοήθεια ως προπτυχιακός, αλλά δώστε προσοχή γιατί υπάρχουν περισσότερες από λίγες επιλογές που είναι συγκεκριμένες για την πληρωμή για ιατρική σχολή.

1. Απευθυνθείτε στους υπευθύνους οικονομικής βοήθειας (και κάντε το νωρίς)

Η λήψη ακριβών και σχετικών συμβουλών οικονομικής βοήθειας είναι ζωτικής σημασίας πριν από την παραμονή σας στην ιατρική σχολή. Απευθυνθείτε στους υπαλλήλους οικονομικής βοήθειας, τους συμβούλους προ-υγειονομικής περίθαλψης ή τους τρέχοντες φοιτητές ή κατοίκους ιατρικής στα προγράμματα στα οποία κάνετε αίτηση, ώστε να τους κάνετε άμεσες ερωτήσεις σχετικά με το πώς να πληρώσετε για τη σχολή ιατρικής.

Ακολουθούν διάφορες ερωτήσεις που πρέπει να εξετάσετε:

 1. Ποιο είναι το πλήρες κόστος φοίτησης στο σχολείο τους; Υπάρχουν περισσότερα έξοδα που συνεπάγεται η ιατρική σχολή από τα δίδακτρα, τις αμοιβές και το δωμάτιο και τη διατροφή. Φροντίστε να μάθετε εάν υπάρχουν άλλα αναμενόμενα κόστη για το πρόγραμμα MD σας.
 2. Γνωρίζουν για θεσμικές ή τοπικές υποτροφίες ή επιχορηγήσεις; Ορισμένα σχολεία προσφέρουν τις δικές τους μορφές βοήθειας για δώρα ή μπορεί να γνωρίζουν τις λιγότερο δημοσιοποιημένες τοπικές ευκαιρίες.
 3. Έχουν δικά τους θεσμικά δάνεια; Ορισμένα σχολεία έχουν τα δικά τους προγράμματα δανεισμού.
 4. Ποιο είναι το μέσο ύψος του χρέους για τους μαθητές τους; Η γνώση της θέσης των άλλων μαθητών μπορεί να σας βοηθήσει να μετρήσετε το δικό σας επίπεδο χρέους.
 5. Απαιτείται συμπληρωματική αίτηση οικονομικής βοήθειας στο σχολείο τους; Ορισμένα σχολεία θα σας εξετάσουν αυτόματα για βοήθεια με βάση τις ανάγκες. Αλλά όχι όλα.
 6. Απαιτούν γονικές πληροφορίες για να λάβετε ένα πακέτο χρηματικής ενίσχυσης; Ακόμα κι αν θεωρείστε ανεξάρτητος σε μια αίτηση για ομοσπονδιακά δάνεια, ορισμένα σχολεία απαιτούν να ληφθούν υπόψη οι πληροφορίες των γονέων για πρόσθετη βοήθεια που παρέχεται από το σχολείο.
 7. Είναι οι υποτροφίες τους για ένα έτος ή περισσότερο; Ορισμένες ιατρικές σχολές θα ανανεώνουν τις υποτροφίες ετησίως ή κάθε εξάμηνο.

2. Αναζητήστε άλλες πηγές δωρεάν χρημάτων για επίδοξους γιατρούς

Δεν περιορίζεστε σε πηγές που έχουν σχεδιαστεί μόνο για φοιτητές προσχολικής ή ιατρικής σχολής. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για γενικές υποτροφίες και υποτροφίες μεταπτυχιακών σχολών.

Οι υποτροφίες είναι μια καλή επιλογή για γιατρούς που επιθυμούν να εξειδικευτούν σε υψηλό βαθμό. Εάν έχετε ήδη ολοκληρώσει τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ιατρικής σχολής σας και την παραμονή σας, μια ιατρική υποτροφία μπορεί να χρηματοδοτήσει περαιτέρω εκπαίδευση εντός της ιατρικής ειδικότητάς σας.

Υπάρχει μια μικρή αλλά αυξανόμενη τάση για δωρεάν ιατρικές σχολές. Για παράδειγμα, το 2018, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν δίδακτρα ξεκινώντας από το σχολικό έτος 2020-2021. Η Ιατρική Σχολή Weill Cornell ξεκίνησε μια ιατρική σχολή χωρίς χρέη σε φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις το φθινόπωρο του 2019. Και ξεκινώντας από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις επέτρεψε στους μισούς φοιτητές της ιατρικής να παρακολουθήσουν χωρίς δίδακτρα.

3. Υποβάλετε αίτηση για ομοσπονδιακή βοήθεια χρησιμοποιώντας το FAFSA

Οι φοιτητές Ιατρικής πρέπει συμπληρώστε τη Δωρεάν Αίτηση για Ομοσπονδιακή Φοιτητική Βοήθεια (FAFSA)μόλις είναι διαθέσιμο κάθε Οκτώβριο.

Η συμπλήρωση μιας αίτησης μπορεί να σας βοηθήσει να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακή βοήθεια, όπως εργασία-μελέτη, υποτροφίες και ενίσχυση δώρων από την πολιτεία ή το σχολείο σας. Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές δανείου για τις οποίες μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις:

 • Ομοσπονδιακά άμεσα μη επιδοτούμενα δάνεια – Μερικές φορές αναφέρονται ως μη επιδοτούμενα δάνεια Stafford, είναι δάνεια σταθερού επιτοκίου που διατίθενται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Δεν χρειάζεται να δείξετε οικονομική ανάγκη και δεν απαιτείται πιστωτικό ιστορικό. Ωστόσο, οι τόκοι αρχίζουν να συγκεντρώνονται κατά τη στιγμή της εκταμίευσης του δανείου. Για τα Άμεσα Μη Επιδοτούμενα Δάνεια που εκταμιεύτηκαν αρχικά την ή μετά την 1η Ιουλίου 2019 και πριν από την 1η Ιουλίου 2020, το επιτόκιο είναι 6,08%. Το μέγιστο ποσό που μπορείτε να δανειστείτε είναι έως και 20.500 $ ανάλογα με το επίπεδο βαθμού και την κατάσταση εξάρτησης.
 • Federal Direct Graduate PLUS δάνεια – Σε αντίθεση με το δάνειο Stafford, οι δανειολήπτες δανείου Grad PLUS πρέπει να έχουν καλή πίστωση ή συνυπογράφοντα. Το περισσότερο που μπορείτε να λάβετε είναι το κόστος συμμετοχής μείον άλλη οικονομική βοήθεια. Αυτά είναι επίσης δάνεια σταθερού επιτοκίου και είναι συνήθως διαθέσιμα σε όσους χρειάζονται να δανειστούν περισσότερα από αυτά που διατέθηκαν για Ομοσπονδιακά Άμεσα Δάνεια. Για τα δάνεια Direct PLUS που εκταμιεύτηκαν αρχικά την ή μετά την 1η Ιουλίου 2019 και πριν από την 1η Ιουλίου 2020, το επιτόκιο είναι 7,08%. Το μέγιστο ποσό που μπορείτε να δανειστείτε είναι το κόστος συμμετοχής μείον οποιαδήποτε άλλη οικονομική βοήθεια μπορεί να λάβετε.

Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή φοιτητικού δανείου μας για να υπολογίσετε το κόστος του ομοσπονδιακού δανείου σας. Μην ξεχάσετε να αναζητήσετε υποτροφίες και επιχορηγήσεις για φοιτητές προσχολικής ή ιατρικής σχολής.

Είναι καλή ιδέα να κάνετε την υποτροφία και να χορηγείτε το κυνήγι μια τακτική δραστηριότητα. Η αναζήτησή σας θα πρέπει να ξεκινήσει πριν εγγραφείτε και να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια των σπουδών σας. Υπάρχουν υποτροφίες και υποτροφίες για φοιτητές ιατρικής σχολής, οι οποίες μπορούν να καλύψουν ποικίλα έξοδα από δίδακτρα μέχρι παρακολούθηση εξειδικευμένων συνεδρίων.

Η Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων (AAMC) διαθέτει μια βάση δεδομένων με υποτροφίες (και δάνεια) που αφορούν ειδικά τους φοιτητές προσχολικής και ιατρικής σχολής. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Υπηρεσίες όπως το Fastweb και το Scholarships.com διατηρούν λίστες με υποτροφίες για επίδοξους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ιατρικούς συλλόγους για να δείτε εάν υπάρχουν υποτροφίες, επιχορηγήσεις και άλλες μορφές οικονομικής βοήθειας για τρέχοντες φοιτητές ιατρικής. Μπορείτε να ξεκινήσετε εξετάζοντας τις υποτροφίες που προσφέρονται από την Αμερικανική Ιατρική Ένωση, την Αμερικανική Ποδιατρική Ιατρική Ένωση και την Αμερικανική Ιατρική Γυναικεία Ιατρική Ένωση. Αυτοί οι σύλλογοι προσφέρουν υποτροφίες σε μέλη ή υποψηφίους μελών, συνήθως φοιτητές που εισέρχονται στο τρίτο ή τελευταίο έτος της ιατρικής σχολής.

4. Γίνετε Βοηθός Έρευνας ή Διδασκαλίας

Εάν μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις – ορισμένα σχολεία απαιτούν ένα ορισμένο ποσό προπτυχιακών μονάδων – μπορεί να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για να γίνετε βοηθός ερευνητής ή βοηθός διδασκαλίας. Αυτές οι ευκαιρίες διδασκαλίας ή ερευνητικής βοήθειας σάς επιτρέπουν να ηγηθείτε μικρών ομαδικών συζητήσεων ή να βοηθήσετε τους καθηγητές να λάβουν δίδακτρα και μικρό μισθό.

Το πόσο μπορείτε να μειώσετε εξαρτάται από τις ώρες που εργάζεστε. Για παράδειγμα, η Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ επιτρέπει στους μαθητές να εργάζονται από 4 έως 20 ώρες την εβδομάδα και να λαμβάνουν έως και 13.060 $ σε δίδακτρα και μισθό έως και 11.352,00 $ ανά τρίμηνο.

Συνήθως, οι πρωτοετείς φοιτητές ιατρικής δεν είναι επιλέξιμοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλήσετε στο σχολείο σας τώρα, ώστε να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις επιλεξιμότητας στην πορεία.

5. Να είστε επιμελείς σχετικά με τον προϋπολογισμό σας

Το να ζείτε με έναν προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια του σχολείου θα σας βοηθήσει στη μακροπρόθεσμη οικονομική σας ζωή. Θα σας βοηθήσει να ξοδέψετε κάτω των δυνατοτήτων σας και θα σας αποτρέψει από το να δανειστείτε περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζεται.

Όταν δημιουργείτε έναν προϋπολογισμό, θα πρέπει να βλέπετε πόσα έσοδα θα έχετε κάθε μήνα και να κατανέμετε ανάλογα. Κοιτάξτε πρώτα τα πάγια έξοδά σας, όπως το ενοίκιο και μετά δείτε πόσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ξοδέψετε σε άλλες κατηγορίες όπως τρόφιμα, ρούχα και μεταφορές.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό σε ένα σημειωματάριο, υπολογιστικό φύλλο ή υπάρχουν πολλά εργαλεία προϋπολογισμού.

Μερικά που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν:

 • Mint – Αυτή η δημοφιλής εφαρμογή σάς βοηθά να κατηγοριοποιείτε και να ενημερώνετε αυτόματα τις συναλλαγές μόλις συνδέσετε τις πιστωτικές κάρτες σας και άλλους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς. Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση λογαριασμών και την ειδοποίηση της εφαρμογής εάν υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας. Ενημερώνει αυτόματα και κατηγοριοποιεί τις συναλλαγές, δημιουργώντας μια εικόνα δαπανών σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν κατηγορίες, να παρακολουθούν λογαριασμούς, να χωρίζουν συναλλαγές και να ορίζουν προϋπολογισμούς που τους ειδοποιούν όταν υπερβαίνουν το μέγιστο όριο δαπανών τους.
 • Clarity Money – Όπως και η Mint, μπορείτε να συνδεθείτε με τους οικονομικούς σας λογαριασμούς. Θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας, να κατηγοριοποιείτε τις συναλλαγές σας και άλλες λειτουργίες, όπως να σας βοηθά να ακυρώσετε περιττές συνδρομές.
 • Goodbudget – Αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να μοιραστείτε τον προϋπολογισμό σας σε περίπτωση που τον διαχειρίζεστε με έναν συνεργάτη ή μέλος της οικογένειας. Το στυλ του προϋπολογισμού βασίζεται στο σύστημα φακέλων όπου βάζετε ένα ορισμένο ποσό χρημάτων σε κατηγορίες ή “φάκελοι”.
 • PocketGuard – Θα μπορείτε να δείτε πόσα χρήματα έχουν απομείνει αφού πληρώσετε για λογαριασμούς και άλλα έξοδα. Μπορείτε να δείτε ό,τι απομένει ανά πάσα στιγμή, βοηθώντας σας να περιορίσετε εάν είναι απαραίτητο.

6. Εξετάστε το Side Hustles για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα

Εκτός από τα προγράμματα εργασίας-μελέτης που μπορεί να λάβετε από τη συμπλήρωση του FAFSA, εξετάστε τις ευέλικτες πλευρικές φασαρίες όπου μπορείτε να εργάζεστε τις ώρες που θέλετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τις σπουδές σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να διδάξετε προπτυχιακούς φοιτητές, να γίνετε βοηθός ολονύκτιας ύπνου (όπου παρέχετε υποστήριξη έκτακτης ανάγκης για το ολονύκτιο ξύπνιο προσωπικό σε διάφορες εγκαταστάσεις) ή να γίνετε ερευνητής σε ανθρώπινο αντικείμενο μέσω του πανεπιστημίου σας. Αν αναζητάτε τη μέγιστη ευελιξία, η οδήγηση για Uber ή Lyft, η ανεξάρτητη γραφή ή ακόμα και η φύλαξη παιδιών είναι υπέροχοι τρόποι για να κερδίσετε επιπλέον μετρητά.

7. Λάβετε ένα ιδιωτικό φοιτητικό δάνειο για να πληρώσετε για την ιατρική σχολή

Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για προγράμματα ομοσπονδιακής βοήθειας ή διαπιστώσετε ότι πρέπει να δανειστείτε περισσότερα, τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια είναι μια βιώσιμη επιλογή. Για παράδειγμα, το College Ave προσφέρει ιδιωτικά δάνεια για ιατρική σχολή. Αυτά τα δάνεια έχουν σχεδιαστεί για γιατρούς και προσφέρουν ευέλικτες επιλογές αποπληρωμής και αναβολή κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε δάνειο σταθερού ή μεταβλητού επιτοκίου.

Πριν πάρετε ένα ιδιωτικό φοιτητικό δάνειο για να πληρώσετε για τη σχολή ιατρικής σας, φροντίστε να ψωνίσετε για τις καλύτερες τιμές και όρους.

Αίτηση για Ιδιωτικό Φοιτητικό Δάνειο Ιατρικής.

8. Ερευνήστε Προγράμματα Αποπληρωμής Δανείων Πριν Πηγαίνετε στην Ιατρική Σχολή

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα διαγραφής και αποπληρωμής δανείων, το καθένα με συγκεκριμένες απαιτήσεις επιλεξιμότητας, που μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια σε επίδοξους επαγγελματίες υγείας. Συνήθως, θα αποπληρώσουν όλα ή μερικά από τα φοιτητικά δάνειά σας με αντάλλαγμα μια δέσμευση παροχής υπηρεσιών. Το να κατανοήσετε τι είναι αυτά πριν κάνετε αίτηση για το σχολείο, όχι μόνο σας προετοιμάζει για οικονομική βοήθεια, αλλά βοηθά επίσης να σχεδιάσετε την πορεία της σταδιοδρομίας σας μόλις αποκτήσετε αυτό το δίπλωμα.

Ακολουθούν μερικοί από τους διαφορετικούς τύπους προγραμμάτων που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Το Σώμα Εθνικών Υπηρεσιών Υγείας διαθέτει μερικά ομοσπονδιακά και κρατικά προγράμματα αποπληρωμής δανείων, εάν είστε πρόθυμοι να δεσμευτείτε να εξασκηθείτε σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές.
 • Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας παρέχει έως και 50.000 $ ετησίως για την αποπληρωμή δανείων, εάν δεσμευτείτε να εργαστείτε σε έρευνα σχετική με την αποστολή του NIH.
 • Τα προγράμματα συγχώρεσης δανείων δημόσιας υπηρεσίας συγχωρούν τα κατάλληλα ομοσπονδιακά δάνεια για όσους εργάζονται σε σταδιοδρομίες δημόσιας υπηρεσίας. Οι δανειολήπτες θα πρέπει να πληρούν ορισμένα προσόντα όπως η πραγματοποίηση 120 έγκαιρων μηνιαίων πληρωμών δανείου. Άλλες απαιτήσεις περιλαμβάνουν την υποβολή ενός Έντυπου Πιστοποίησης Δανείου Δημόσιας Υπηρεσίας: Έντυπο Πιστοποίησης Απασχόλησης κάθε χρόνο και εργασία σε πιστοποιημένο οργανισμό.
 • Η Indian Health Service παρέχει έως και 40.000 $ ετησίως σε αποπληρωμή δανείου με αντάλλαγμα μια αρχική δέσμευση υπηρεσίας δύο ετών για πρακτική άσκηση σε εγκαταστάσεις υγείας που εξυπηρετούν κοινότητες Αμερικανών Ινδιάνων και ιθαγενών της Αλάσκας.
 • Το Πρόγραμμα Αποπληρωμής Δανείου Στρατιωτικών Επαγγελματιών Υγείας πληρώνει κατ’ ανώτατο όριο 40.000 $ ετησίως τόσο σε νυν όσο και σε πρώην στρατευμένους που εργάζονται σε τομείς που το Υπουργείο Άμυνας θεωρεί ότι είναι κρίσιμοι σε περιόδους σύγκρουσης.
 • Υπάρχουν πολλά κρατικά προγράμματα διαγραφής δανείων διαθέσιμα σε φοιτητές ιατρικής σχολής. Συνήθως, απονέμονται σε φοιτητές που δεσμεύονται να εξασκηθούν σε τομείς υψηλών αναγκών.

Τελικές σκέψεις

Ακριβώς επειδή υπάρχουν υψηλά κόστη που σχετίζονται με την ιατρική σχολή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τα όνειρά σας, απλά θα πρέπει να ξεκινήσετε την έρευνά σας νωρίς και να σχεδιάσετε. Χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους, μπορείτε να μειώσετε το κόστος σας και να πληρώσετε για την ιατρική σχολή χωρίς να ανησυχείτε.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *