Πώς οι νέοι επαγγελματίες μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα οικονομικά τους

Είμαστε όλοι στη μέση της πανδημίας COVID-19, ενός γεγονότος που ανέτρεψε τον κόσμο. Η πανδημία κατέστρεψε τις οικονομίες και άφησε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο χωρίς δουλειά. Οι άνθρωποι που επλήγησαν περισσότερο ήταν οι μικρομεσαίοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι μεροκάματο. Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έπρεπε να κλείσουν τα καταστήματα σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες τους χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα. Τα άτομα που δεν απολύθηκαν κλήθηκαν να κάνουν σοβαρές περικοπές στους μισθούς, γεγονός που έκανε τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα. Τώρα, δεδομένου ότι ο μηνιαίος μισθός σας δεν είναι πλέον τόσο «σταθερός», όλοι εστιάζουν στη διαχείριση των μηνιαίων οικονομικών τους καλύτερα και στην εξοικονόμηση πόρων για μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας νέος έμμισθος επαγγελματίας που δεν ξέρει πώς να διαχειρίζεται τα οικονομικά του τόσο καλά. αυτή η ανάρτηση είναι για εσάς. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τα οικονομικά σας:

1.Διατηρήστε δύο ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς

Όπως λέει ο μεγάλος επενδυτής και φιλάνθρωπος Warren Buffet, «μην αποταμιεύετε ό,τι απομένει μετά τις δαπάνες, αλλά ξοδεύετε ό,τι απομένει μετά την αποταμίευση». Αυτό ισχύει για όλους σε όλο τον κόσμο και είναι ένα από τα πιο υπεύθυνα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ρυθμίσετε τα οικονομικά σας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι εύκολο γιατί πάντα υποθέτουμε ότι θα εξοικονομήσουμε ένα «ορισμένο ποσό» του μισθού μας την ημέρα που θα τον λάβουμε. Αλλά μια εβδομάδα αργότερα, δεν θα έχετε ιδέα πόσα έχετε ήδη ξοδέψει. Στο τέλος του μήνα, πιθανότατα θα δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα ​​ενώ επίσης θα αναρωτιέστε πού πήγε ο μισθός σας. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η εξοικονόμηση χρημάτων αποκλείεται. Γι’ αυτό, είναι καλή ιδέα να διατηρείτε δύο λογαριασμούς – έναν για τον μισθό και τα μηνιαία έξοδά σας και τον άλλο για τις αποταμιεύσεις σας. Την ημέρα που θα λάβετε το μισθό σας, σταθμεύστε ένα συγκεκριμένο μέρος του στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας.

2. Παρακολουθήστε τα έξοδά σας κάθε μέρα

Ένα ζωτικό μέρος της σωστής διαχείρισης των οικονομικών σας είναι να γνωρίζετε πού ακριβώς πηγαίνει. Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να το κάνετε είναι αν παρακολουθείτε τα έξοδά σας κάθε μέρα. Τώρα, αυτή η συνήθεια δεν είναι κάτι που μπορείτε να αποκτήσετε σε μια μέρα, επομένως είναι απαραίτητο να την παίρνετε μια μέρα τη φορά. Από στυλό και χαρτί σε υπολογιστικό φύλλο Excel, υπολογίστε τι λειτουργεί για εσάς. Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγα λεπτά για να καταγράψετε κάθε έξοδο που έχετε πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μόλις γίνεις συνεπής με αυτό, θα γίνει συνήθεια. Αν και μια τέτοια συνήθεια μπορεί να φαίνεται «τετριμμένη», είναι απαραίτητη εάν θέλετε να παραμείνετε στην κορυφή των οικονομικών σας. Θα έχετε επίσης μια λεπτομερή εικόνα για το πώς φαίνονται τα οικονομικά σας, ώστε να μπορείτε να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε μια κρίση μετρητών στο τέλος του μήνα πολύ νωρίτερα.

3.Διαχειριστείτε καλά το χρέος σας

Ως μισθωτός επαγγελματίας που εργάζεστε στην Ινδία, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη κάποιο είδος υφιστάμενου χρέους που εξοφλείτε. Μπορεί να είναι δάνειο εκπαίδευσης, δάνειο οχημάτων ή δάνειο βάσει μισθού. Ανεξάρτητα από το είδος του χρέους, είναι σημαντικό να το διαχειρίζεστε σωστά και να κάνετε έγκαιρες αποπληρωμές EMI. Θα βοηθούσε επίσης εάν υιοθετούσατε έναν λιτό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια του δανείου και περιορίζατε περιττές/σπάταλες δαπάνες. Κάτι τέτοιο θα διασφαλίσει ότι καταβάλλετε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη εξόφληση του χρέους σας. Εάν έχετε περισσότερους από έναν τύπους χρέους, είναι καλή ιδέα να εστιάσετε πρώτα στο πιο δαπανηρό (όσον αφορά τους τόκους) ενώ πληρώνετε το ελάχιστο οφειλόμενο υπόλοιπο στο άλλο. Με αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε καλά την κατάσταση και τα συνολικά οικονομικά σας.

4.Δημιουργήστε στόχους αποταμίευσης

Χωρίς ένα σωστό σχέδιο για τα χρήματά σας, θα βρεθείτε στη μέση μιας κρίσης μετρητών σε χρόνο μηδέν. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργήσετε στόχους αποταμίευσης, ώστε να μείνετε χωρίς χρέη. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να επωφεληθείτε από ένα προσωπικό δάνειο ή ένα δάνειο βάσει μισθού για επείγοντα έξοδα, αυτές οι επιλογές θα πρέπει να είναι η τελευταία σας λύση. Εάν θέλετε να αγοράσετε κάτι (όπως ένα smartphone ή φορητό υπολογιστή) ή να εξοικονομήσετε χρήματα για ένα ταξίδι, θέστε το ως στόχο εξοικονόμησης. Ξεκινήστε να εξοικονομείτε χρήματα για αυτό εκ των προτέρων και θα είστε σε θέση να πετύχετε τους στόχους σας πιο γρήγορα από ό,τι περιμένατε.

Τύλιξε

Τα παραπάνω σημεία είναι μόνο τέσσερις από τις πολλές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε καλύτερα τα οικονομικά σας. Όμως, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, θα υπάρχουν πάντα περιπτώσεις όπου θα αντιμετωπίζετε έλλειψη μετρητών. Σε ένα τέτοιο σενάριο, ένα δάνειο με βάση το μισθό θα σας δώσει τα επιπλέον χρήματα που χρειάζεστε. Αλλά ποιον δανειστή προσεγγίζετε; , φυσικά! Ολόκληρη η διαδικασία αίτησης δανείου είναι γρήγορη και εντελώς διαδικτυακή στην εφαρμογή για κινητά, από τη δημιουργία προφίλ έως την εκταμίευση.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *