Σε τι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα φοιτητικά δάνεια;

Το κολέγιο είναι μια σημαντική επένδυση. Ένα μόνο έτος σε ένα δημόσιο, τετραετές πανεπιστήμιο για έναν φοιτητή στην πολιτεία κοστίζει 9.410 $. Επιλέξτε ένα ιδιωτικό σχολείο και αυτός ο αριθμός ανεβαίνει στα 32.410 $. Αλλά, αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν μόνο δίδακτρα. θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το δωμάτιο και τη διατροφή, τα σχολικά βιβλία και άλλες αμοιβές.

Με τόσο υψηλά κόστη, ορισμένες οικογένειες βασίζονται σε φοιτητικά δάνεια για να βοηθήσουν στην πληρωμή για το κολέγιο και τα έξοδα διαβίωσής τους. Αλλά όταν πρόκειται για φοιτητικά δάνεια, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε σε τι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα φοιτητικά δάνεια και σε τι όχι.

Τα φοιτητικά δάνεια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για δαπάνες που σχετίζονται με την εκπαίδευση.

Παρακάτω, αναλύουμε τις πιθανές χρήσεις των φοιτητικών δανείων και τι πρέπει να αποφύγετε να κάνετε.

Σε τι μπορείτε να ξοδέψετε φοιτητικά δάνεια;

Τα φοιτητικά δάνεια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη του κόστους φοίτησής σας. Που περιλαμβάνει:

 1. Δίδακτρα: Χρησιμοποιήστε τα δάνειά σας για να πληρώσετε τα δίδακτρα του εξαμήνου.
 2. Σχολικά βιβλία: Τα σχολικά βιβλία μπορούν εύκολα να κοστίζουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες κάθε χρόνο, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε φοιτητικά δάνεια για να καλύψετε το κόστος.
 3. Προμήθειες και απαραίτητος εξοπλισμός: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάνειό σας για να καλύψετε την αγορά ενός υπολογιστή ή άλλων απαιτούμενων προμηθειών και χρεώσεων.
 4. Σίτιση-στέγαση: Τα δάνειά σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή του κοιτώνα, του προγράμματος γευμάτων ή της ενοικίασης διαμερίσματος.
 5. Μεταφορά: Εάν πηγαίνετε στο σχολείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάνεια για να καλύψετε το κόστος του φυσικού αερίου ή μια κάρτα λεωφορείου.

Αυτές είναι οι επιλέξιμες δαπάνες, όπως ορίζονται από την κυβέρνηση στον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση του 1965. Ωστόσο, πώς λειτουργούν πραγματικά τα φοιτητικά δάνεια μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες γκρίζες περιοχές.

Συνήθως, όταν παίρνετε ένα φοιτητικό δάνειο, πηγαίνει απευθείας στο σχολείο για να καλύψει καθορισμένα έξοδα όπως δίδακτρα, δίδακτρα και δωμάτιο και διατροφή. Εάν περισσεύουν χρήματα για την κάλυψη πρόσθετων εξόδων, όπως τα έξοδα διαβίωσης και τα βιβλία σας, σας αποστέλλονται ως επιταγή, απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή ακόμη και πίστωση στον φοιτητικό σας λογαριασμό κ.λπ. το σχολείο σας να κατανοήσουν τη μέθοδο επιστροφής χρημάτων τους και του χρόνου αφού κάθε σχολείο μπορεί να είναι διαφορετικό.

Μόλις τα χρήματα βρίσκονται στον τραπεζικό σας λογαριασμό, τα χρήματα είναι εκεί για να τα χρησιμοποιήσετε όπως κρίνετε κατάλληλο.

Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε φοιτητικά δάνεια για οτιδήποτε;

Ενώ τεχνικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φοιτητικά δάνεια όπως θέλετε, η πραγματοποίηση αγορών που δεν σχετίζονται με την εκπαίδευση με τα δάνειά σας είναι μια συνταγή καταστροφής.

Σε τι δεν πρέπει να ξοδεύετε φοιτητικά δάνεια

Το να καταλάβετε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φοιτητικά δάνεια μπορεί να είναι δύσκολο. Εάν δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε αυτήν τη λίστα με επτά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια για:

 1. Ταξίδι: Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια για μεταφορά από και προς το σχολείο, η χρήση του για πιο γενικά ταξίδια – όπως το Spring Break – είναι κακή ιδέα.
 2. Χρέος: Επειδή τα φοιτητικά δάνεια τείνουν να έχουν χαμηλότερα επιτόκια από άλλες μορφές χρέους, πολλοί άνθρωποι μπαίνουν στον πειρασμό να τα χρησιμοποιήσουν για να αποπληρώσουν χρέη πιστωτικών καρτών ή προσωπικά δάνεια. Όμως, με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται το πρόβλημα. Απλώς μετακινεί το χρέος.
 3. Ρούχα: Αποφύγετε τα ψώνια και τις υπερβολές σε ρούχα και αξεσουάρ.
 4. Εστιατόρια: Αν και οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν γεύματα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να χρηματοδοτήσετε βραδιές σε εστιατόρια και μπαρ.
 5. Οχήματα: Η χρήση ενός φοιτητικού δανείου για την αγορά ενός αυτοκινήτου θα είναι πιθανότατα πολύ πιο ακριβή από ό,τι αν χρηματοδοτούσατε το αυτοκίνητο με ένα παραδοσιακό δάνειο αυτοκινήτου ή — ακόμα καλύτερα — αγοράζατε ένα φτηνό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε μετρητά.
 6. Συσκευές: Αν και μπορεί να χρειάζεστε έναν υπολογιστή για το σχολείο, πιθανότατα δεν χρειάζεστε το πιο πρόσφατο tablet ή smartphone.
 7. Επιχειρηματικά έξοδα: Ενώ η έναρξη μιας παράπλευρης φασαρίας ή επιχείρησης ενώ βρίσκεστε στο σχολείο είναι μια εξαιρετική ιδέα, η χρήση φοιτητικών δανείων για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης μπορεί να είναι δαπανηρή.

Η χρήση του φοιτητικού σας δανείου για μη ειδικευμένα έξοδα εκπαίδευσης θα σας κοστίσει με την πάροδο του χρόνου. Εάν χρειάζεται να δανειστείτε χρήματα για να πληρώσετε για το κολέγιο, το να δανειστείτε περισσότερα για να καλύψετε επιπλέον έξοδα, όπως η ψυχαγωγία ή τα ταξίδια, θα προσθέσει μόνο το χρέος σας.

Αυτό μπορεί να μην ακούγεται σαν μεγάλη υπόθεση τώρα. Ωστόσο, σκεφτείτε ότι πολλοί άνθρωποι χρειάζονται 20 ή και 25 χρόνια για να εξοφλήσουν τα δάνειά τους. Χάρη στους τόκους, θα μπορούσατε να επιστρέψετε χιλιάδες περισσότερα από όσα δανειστήκατε αρχικά.

Εάν, αφού πληρώσετε για τα βασικά σας έξοδα, σας περισσεύουν χρήματα, είναι συνετό να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για να αποπληρώσετε ένα μέρος των φοιτητικών σας δανείων.

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ είστε στο κολέγιο

Αν και μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια για άλλες αγορές, προσπαθήστε να το αποφύγετε για να διασφαλίσετε ότι είστε σε καλή οικονομική κατάσταση για το μέλλον.

Εάν χρειάζεστε επιπλέον χρήματα, σκεφτείτε να βρείτε μια εργασία μερικής απασχόλησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εισόδημά σας για να πληρώσετε για τα γεύματα, το Spring Break και άλλα έξοδα διασκέδασης.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, ένας καλός τρόπος για να μειώσετε το χρέος φοιτητικού δανείου που χρειάζεστε είναι να κάνετε αίτηση για επιχορηγήσεις και υποτροφίες. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για μια ευκαιρία να κερδίσετε μια υποτροφία μέσω μας Μηνιαία Κλήρωση Υποτροφιών $1.000.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *