Στα 20 σου; Εδώ είναι 5 πράγματα που απειλούν την καθαρή σας αξία

Όταν είσαι στα 20 σου, περνάει από το μυαλό σου η έννοια της «καθαρής αξίας» σου; Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε καν πώς να διαχειριζόμαστε σωστά τα προσωπικά μας οικονομικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ή μάλλον μόλις ξεκινάμε – και αυτό είναι εντάξει. Τα 20 σου είναι μια από τις πιο συναρπαστικές σε δύσκολες περιόδους της ζωής σου – μόλις τελείωσες το κολέγιο και σκέφτεσαι πώς να το κάνεις να λειτουργήσει ενώ ταχυδακτυλουργείς πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Δουλεύετε την πρώτη (ή τη δεύτερη) δουλειά σας, ζείτε μόνοι, διαχειρίζεστε την υγεία σας και προσπαθείτε να κατανοήσετε τα διάφορα έξοδα που ξαφνικά έχετε. Όλα αυτά μπορεί να γίνουν αρκετά συντριπτικά, γι’ αυτό μπορεί να σας πάρει αρκετό χρόνο πριν γίνετε οικονομικά υπεύθυνοι και αρχίσετε να σκέφτεστε να δημιουργήσετε την καθαρή σας αξία. Η καθαρή σας αξία είναι απλώς ό,τι απομένει αφού αφαιρέσετε την αξία όλων των υποχρεώσεών σας από τα περιουσιακά σας στοιχεία. Όσο νωρίτερα αρχίσετε να εργάζεστε για την καθαρή σας αξία, τόσο καλύτερα θα είναι για εσάς μακροπρόθεσμα. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για πέντε πράγματα που απειλούν την καθαρή σας αξία:

1. Ξεχνώντας να υπολογίσετε το εισόδημά σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι γκρινιάζουν όταν σκέφτονται να δημιουργήσουν έναν προϋπολογισμό, επειδή περιορίζει το ποσό των χρημάτων που μπορούν να ξοδέψουν. Αν και είναι αλήθεια ότι η δημιουργία και η τήρηση του μηνιαίου προϋπολογισμού σας μπορεί να είναι δύσκολη (και πολύ ενοχλητικό μερικές φορές), είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που χρειάζεστε αν θέλετε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε. Σε αυτό υποτίθεται ότι σας βοηθά ένας προϋπολογισμός – υποτίθεται ότι σας βοηθά να εξοικονομείτε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό κάθε μήνα χωρίς να σας κάνει συμβιβασμούς στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Και πώς το κάνει αυτό; Παρακολουθώντας κάθε ρουπία που κερδίζετε. Μόλις δημιουργήσετε τη συνήθεια να παρακολουθείτε τα έξοδά σας (μικρά EMI προσωπικών δανείων, λογαριασμούς πιστωτικών καρτών) και το εισόδημά σας (μηνιαίος μισθός, εισόδημα ανεξάρτητων επαγγελματιών), θα ξέρετε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις περιττές δαπάνες και να εξοικονομήσετε χρήματα. Όσο περισσότερο εξοικονομείτε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η καθαρή σας αξία.

2. Ανάληψη υψηλού τόκου χρέους

Αυτό είναι ένα άλλο λάθος που όλοι είμαστε επιρρεπείς να κάνουμε στα 20 μας. Ενώ όλοι προσπαθούμε να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα χρήματά μας, ορισμένοι από εμάς καταλήγουν να παίρνουν χρέη υψηλού επιτοκίου χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Συνηθισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν πιστωτική κάρτα, μικρά προσωπικά δάνεια και δάνεια εκπαίδευσης. Οι περισσότεροι από εσάς θα αποφοιτήσετε με ένα εκπαιδευτικό δάνειο, το οποίο θα ξοδέψετε τα πρώτα τρία-τέσσερα χρόνια για να εξοφλήσετε. Αν και δεν είναι κάτι που μπορείτε να αποφύγετε εντελώς, μια πιστωτική κάρτα και ένα ακάλυπτο προσωπικό δάνειο είναι εντελώς. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πιστωτικές κάρτες είναι ένας πολύ ακριβός τρόπος δανεισμού χρημάτων, καθώς έχουν μέσο επιτόκιο 40%. Εάν δεν πληρώσετε πλήρως τους λογαριασμούς πιστωτικών καρτών στην ημερομηνία λήξης της προθεσμίας, θα παγιδευτείτε σε χρέη με υψηλά επιτόκια. Το ίδιο ισχύει για ένα μικρό δάνειο – επωφεληθείτε από ένα μόνο όταν είναι η μόνη επιλογή που σας απομένει.

3. Να μην εστιάζετε στην καριέρα σας

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε μια καλά αμειβόμενη δουλειά κάνοντας κάτι που αγαπάμε. Αλλά δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί. Εάν έχετε κολλήσει σε μια δουλειά που δεν σας αρέσει, σκεφτείτε πώς να κάνετε τη μετάβαση στον κλάδο που επιθυμείτε. Το να βρείτε έναν καλό μέντορα που θα σας βοηθήσει είναι μια καλή ιδέα. Μόλις πιάσεις μια δουλειά στην οποία είσαι καλός, δεν θα σου φαίνεται σαν δουλειά και θα είσαι φυσικός σε αυτήν. Με τον καιρό, οι προσπάθειές σας θα γίνουν αντιληπτές και τα χρήματα (αυξήσεις, μπόνους, προσφορές) θα αρχίσουν να πέφτουν. παρακολουθώντας σύντομα μαθήματα για το ίδιο. Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καλύτερες θέσεις εργασίας και καλύτερες εταιρείες. Εάν δεν έχετε μετρητά, ένα μικρό προσωπικό δάνειο θα μπορούσε να σας βοηθήσει με αυτό. Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, εργαστείτε προς τη λύση, ακόμα κι αν έχετε χαθεί και δεν ξέρετε τι να κάνετε.

4.Μη αποταμίευση για συνταξιοδότηση

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι μια μηνιαία συνεισφορά στους λογαριασμούς μας PPF (Ταμείο Προνοίας Δημοσίου) ή EPF (Ταμείο Προνοίας Εργαζομένων) θα είναι αρκετή. Δεν θα μπορούσες να είσαι πιο μακριά από την αλήθεια. Πρέπει να επενδύσετε το εισόδημά σας που κερδίζετε με κόπο σε περιουσιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης, ώστε να έχετε ένα σημαντικό σώμα συνταξιοδότησης για τον εαυτό σας. Οι περισσότεροι από εμάς επίσης αποτυγχάνουμε να εκτιμήσουμε σωστά πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το συνταξιοδοτικό μας σώμα επειδή υποτιμούμε πόσο υψηλός θα είναι ο πληθωρισμός μέχρι τη στιγμή που θα συνταξιοδοτηθούμε. Εάν χρειαστεί, μπορείτε επίσης να λάβετε βοήθεια από έναν οικονομικό προγραμματιστή για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αποτελεσματικά το σώμα συνταξιοδότησης.

5. Ζώντας χωρίς Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης

Από τότε που θυμάστε, οι γονείς σας τόνιζαν πάντα τη σημασία της αποταμίευσης για μια «βροχερή μέρα». Έχουν απόλυτο δίκιο, γιατί δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις πότε θα σου συμβεί μια έκτακτη ανάγκη. Και όταν συμβαίνει, το να έχεις επαρκή χρήματα για να το ξεπεράσεις μπορεί να σώσει ζωές. Θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να μείνετε μακριά από το χρέος. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να επωφεληθείτε από μικρά προσωπικά δάνεια, αλλά αυτό θα έπρεπε ιδανικά να είναι η τελευταία σας επιλογή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε πάντα τη δημιουργία και τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης αξίας 3-6 μηνών από τον μισθό σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε πάντα προετοιμασμένοι για μια έκτακτη ανάγκη και θα αποφύγετε το χρέος.

Συμπερασματικά

Αν δεν αποκτήσετε ένα υπέροχο ποσό πλούτου στα 20 σας, η καθαρή σας αξία δεν θα βελτιωθεί πραγματικά εάν δεν κάνετε τίποτα για να την ενισχύσετε. Τα σημεία που αναφέρονται παραπάνω είναι συμβουλές με τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε. Να θυμάστε – πάντα εξοικονομείτε όσο μπορείτε και λάβετε δάνειο μόνο εάν είναι έκτακτη ανάγκη. Όταν χρειάζεστε μικρά προσωπικά δάνεια, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε στο . Είναι η κορυφαία πλατφόρμα προσωπικών δανείων της Ινδίας που προσφέρει γρήγορα δάνεια στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα προσωπικό δάνειο, στείλτε μας email στο [email protected]και θα το πάρουμε από εκεί.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *