Τα βασικά του τόκου στα δάνεια

Έχετε ακούσει ξανά τον όρο και είναι κάτι που ίσως γνωρίζετε. Αλλά πόσα γνωρίζετε για τους τόκους και τις πτυχές που καλύπτει όταν πρόκειται για στιγμιαία προσωπικά δάνεια; Η κατανόηση της ορολογίας γύρω από τα οικονομικά μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες οικονομικές αποφάσεις συνολικά και να βελτιώσετε την οικονομική σας ευεξία.

Ας αναλύσουμε, λοιπόν, το ενδιαφέρον και τα διάφορα στοιχεία του, ώστε να ενισχύσετε την οικονομική σας τεχνογνωσία.

Τι είναι το ενδιαφέρον;

Για να το θέσω απλά, ο τόκος είναι το κόστος δανεισμού χρημάτων. Φανταστείτε ότι δανείζετε στον φίλο σας 500 ₹ και ζητάτε να επιστρέψει αυτό το ποσό σε 2 μήνες. Μπορούν να αποπληρώσουν το ποσό αυτό σε δόσεις. Ωστόσο, έχετε ζητήσει από τον φίλο σας να πληρώσει επιπλέον 25 ₹ σε κάθε δόση, όταν εξοφλήσει το ποσό. Αυτό το πρόσθετο ποσό είναι αυτό που συνήθως ονομάζεται μηνιαίο επιτόκιο.

Πριν υποβάλετε αίτηση για ένα στιγμιαίο προσωπικό δάνειο, ας καλύψουμε τους ορισμούς διαφόρων όρων που σχετίζονται με τους τόκους, ώστε να κατανοήσετε τη διαδικασία πιο εύκολα.

Όροι ενδιαφέροντος που πρέπει να γνωρίζετε

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ σχολειου – Για να το θυμάστε πιο εύκολα, η ίδια η λέξη «Κύριος» είναι ένας μεγάλος υπαινιγμός, καθώς μια άλλη σημασία της λέξης είναι «πρώτος». Το αρχικό ποσό είναι το αρχικό ποσό που δανείζεστε από τον δανειστή χωρίς τον πρόσθετο τόκο που χρεώνεται σε αυτό.

Επιτόκιο – Το επιτόκιο είναι ένα ποσό που χρεώνει ο δανειστής σε έναν δανειολήπτη για τη χρήση ορισμένων κεφαλαίων ή περιουσιακών στοιχείων. Τα επιτόκια είναι γενικά ένα ποσοστό του κεφαλαίου και βασίζονται στο ποσό κεφαλαίου που έχετε δανειστεί. Αυτό το πρόσθετο ποσό ή «τόκος» που χρεώνεται από τον δανειστή είναι για να καλύψει την απώλεια χρημάτων του κατά την περίοδο που ο δανειολήπτης τα έχει χρησιμοποιήσει. Ο δανειστής θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει αυτό το ποσό για κάποιο άλλο μέσο, ​​αλλά αντ’ αυτού, το έχει δανείσει στον δανειολήπτη και έτσι προκύπτει ένα κόστος χρέους.

Κεφαλοποίηση – Η κεφαλαιοποίηση είναι όταν ένας δανειολήπτης παρακάμπτει την αποπληρωμή των τόκων. Οι ανεξόφλητοι τόκοι προστίθενται στο αρχικό ποσό για να μπορέσει να εξοφληθεί από τον δανειολήπτη. Εάν η αποπληρωμή αναβληθεί, οι τόκοι συσσωρεύονται στο αρχικό ποσό μέχρι να εξοφληθεί.

Πώς μπορώ να πάρω ένα χαμηλό επιτόκιο;

Εδώ παίζει ρόλο το πιστωτικό ιστορικό σας. Όταν ένας φίλος σας ζητά να δανειστεί χρήματα, είναι πιθανό να σκεφτείτε τις άλλες φορές που του έχετε δανείσει χρήματα. Σας το ξεπλήρωσαν στην ώρα τους; Αναβλήθηκαν πολύ συχνά οι αποπληρωμές; Όλες αυτές οι ερωτήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του εάν θα τους δανείσετε τα χρήματα που έχουν ζητήσει.

Πριν εγκρίνουν το δάνειό σας, οι δανειστές ελέγχουν τη βαθμολογία CIBIL, δηλαδή την πιστωτική σας έκθεση. Αυτό θα τους δώσει μια ιδέα για το ιστορικό αποπληρωμής σας και εάν είστε άξιος υποψήφιος για ένα στιγμιαίο προσωπικό δάνειο. Εάν βρουν ιστορικό αναβληθέντων πληρωμών, ο δανειστής μπορεί είτε να απορρίψει την αίτησή σας είτε να χρεώσει υψηλότερο επιτόκιο. Οι δανειολήπτες που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου χρεώνονται με χαμηλότερα επιτόκια από εκείνους που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να διαχειρίζεστε καλά τα οικονομικά σας, ώστε όταν κάνετε αίτηση για στιγμιαίο δάνειο, να είστε βέβαιοι ότι θα λάβετε χαμηλό επιτόκιο ή υψηλότερο πιστωτικό όριο.

Πώς μπορώ να επιλέξω έναν δανειστή με επιτόκιο που μου ταιριάζει;

Προτού υποβάλετε αίτηση για ένα στιγμιαίο δάνειο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει τον σωστό δανειστή, ώστε να μην πέσετε σε παγίδα χρέους ή να καταλήξετε σε μια δόλια πλατφόρμα που σας εξαπατά από τα χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο. Μπορείτε να προσεγγίσετε δανειστές όπως τράπεζες, NBFC ή αξιόπιστες εταιρείες FinTech. Καθώς κάθε ίδρυμα έχει διαφορετική απαίτηση καταλληλότητας, καθώς και ποσά δανείων και επιτόκια, είναι ζωτικής σημασίας να συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Ελέγξτε την καταλληλότητα του δανειστή που επιλέξατε σύμφωνα με το ποσό του δανείου, το προσφερόμενο επιτόκιο, τις απαιτήσεις τεκμηρίωσης, τη διάρκεια της διαδικασίας εκταμίευσης και τους όρους επιλεξιμότητας.

Να τυλίξει

Ενώ οι έννοιες πίσω από τους οικονομικούς όρους είναι σχετικά απλές στην κατανόηση, οι ίδιοι οι όροι μπορεί να προκαλούν σύγχυση για όσους μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους για πρώτη φορά. Ο μόνος κανόνας που πρέπει να έχετε κατά νου είναι «Η γνώση είναι δύναμη» και μεγαλώνοντας το λεξιλόγιό σας, αυτές οι έννοιες θα γίνουν ευκολότερες στην πλοήγηση.

Όταν πρόκειται να υποβάλετε αίτηση για ένα στιγμιαίο δάνειο, μην αποθαρρύνεστε με λέξεις όπως «υψηλά επιτόκια». Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο όπως να αγοράσετε ένα τηλέφωνο. Εάν αγοράζατε ένα τηλέφωνο, σίγουρα θα θέλατε να επιλέξετε ένα τηλέφωνο από μια αξιόπιστη μάρκα, το οποίο είναι προσιτό και καλύπτει επίσης τις ανάγκες σας. Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή του δανείου σας. ζυγίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του δανειστή σας, τα επιτόκια κ.λπ. πριν πάρετε την απόφασή σας. Εάν κάνετε αίτηση για δάνειο με αυτή τη νοοτροπία, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε επιτόκια που σας ταιριάζουν, ώστε το πιστωτικό σας αποτέλεσμά να παραμένει υγιές.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *