Τι είναι μια ενδεχόμενη προσφορά;

Είστε έτοιμοι να κάνετε μια προσφορά σε νέο σπίτι ή ενοικιαζόμενο ακίνητο; Συγχαρητήρια! Δεν υπάρχει τίποτα σαν τον ενθουσιασμό της περιήγησης σε λίστες NMLS και της παρουσίας σε ανοιχτά σπίτια για να βρείτε επιτέλους το σπίτι των ονείρων σας.

Μπορεί επίσης να είναι λίγο τρομακτικό. Είτε είστε αγοραστής σπιτιού για πρώτη φορά είτε έμπειρος επενδυτής, μπορεί να αμφισβητήσετε την απόφασή σας.

Τι γίνεται αν η επιθεώρηση σπιτιού εντοπίσει σημαντικά προβλήματα; Τι γίνεται αν η εκτίμηση κατοικίας επιστρέψει χαμηλότερη από την προσφορά μου; Τι γίνεται αν δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά την υποθήκη;

Μην ανησυχείς. Εδώ έρχεται μια ενδεχόμενη προσφορά. Βοηθούν στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων ενός δυνητικού αγοραστή κατά τη διαδικασία αγοράς σπιτιού.

Βασικά φαγητά

  • Έκτακτο είναι κάθε όρος που πρέπει να πληροί ο αγοραστής σπιτιού ή ο πωλητής για να ολοκληρώσει μια συναλλαγή ακινήτων.
  • Υπάρχουν πέντε τύποι απρόοπτων: επιθεώρηση, εκτίμηση κατοικίας, υποθήκη, πώληση κατοικίας και τίτλος.
  • Μιλήστε με τον μεσίτη ή τον ενυπόθηκο δανειστή σας πριν κάνετε μια ενδεχόμενη προσφορά. Θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τη σωστή επιλογή για την περίπτωσή σας.

Τι σημαίνει ενδεχόμενο στις συναλλαγές ακινήτων;

Ένα απρόβλεπτο αναφέρεται σε οποιαδήποτε προϋπόθεση πρέπει να πληροί ένας αγοραστής σπιτιού ή ένας πωλητής για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή ακινήτων. Σημαίνει ότι μια συναλλαγή ακινήτων εξαρτάται από πρόσθετα κριτήρια που πληρούνται.

Έτσι, εάν περιηγείστε σε καταχωρήσεις ακινήτων και δείτε τη λέξη “ενδεχόμενο”, σημαίνει ότι το σπίτι είναι υπό σύμβαση και η πώληση θα πραγματοποιηθεί εάν πληρούνται τα πρόσθετα κριτήρια.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι πουλάτε το τρέχον σπίτι σας. Έχετε αποδεχτεί μια προσφορά από έναν αγοραστή σπιτιού, ανάλογα με την επιθεώρηση σπιτιού που θα επανέλθει καθαρά. Αυτή θεωρείται μια ενδεχόμενη προσφορά επειδή η πώληση κατοικίας εξαρτάται από τα αποτελέσματα της επιθεώρησης.

Τι είναι μια ενδεχόμενη προσφορά;

Σύμφωνα με τον Chase, «μια ενδεχόμενη προσφορά σε ένα σπίτι είναι μια προσφορά με προστατευτική ρήτρα για λογαριασμό του αγοραστή».

Μια ενδεχόμενη προσφορά προστατεύει τους αγοραστές κατοικιών από:

  • Χάνοντας την κατάθεσή τους με χρήματα
  • Αγοράζοντας ένα σπίτι που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά

Μια σοβαρή κατάθεση χρημάτων είναι ένα χρηματικό ποσό που καταθέτουν οι αγοραστές σπιτιού για να δείξουν ότι είναι σοβαροί για την αγορά ενός ακινήτου. Παρέχεται όταν ο αγοραστής σπιτιού και ο πωλητής υπογράφουν τη συμφωνία αγοράς ή τη σύμβαση πώλησης. Η σοβαρή κατάθεση χρημάτων πηγαίνει στον λογαριασμό μεσεγγύησης του αγοραστή σπιτιού εάν ολοκληρωθεί η πώληση.

Μια ενδεχόμενη προσφορά στοχεύει να βοηθήσει αγοραστές κατοικιών και πωλητές να επιτύχουν αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες κατά τη διαδικασία αγοράς ακινήτων.

Οι αγοραστές κατοικιών μπορούν να επιλέξουν πόσα και ποιους τύπους απρόβλεπτων συμβάντων θέλουν να συμπεριλάβουν στη σύμβαση αγοράς τους.

Όπως με κάθε προσφορά κατοικίας, οι πωλητές μπορούν να αποδεχτούν, να απορρίψουν ή να αντικρούσουν μια ενδεχόμενη προσφορά. Οι πωλητές έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν μια ρήτρα εξόδου στο συμβόλαιο πώλησης, η οποία τους επιτρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν το σπίτι τους ακόμη και μετά την αποδοχή μιας ενδεχόμενης προσφοράς. Αυτό βοηθά στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων τους εάν η ενδεχόμενη προσφορά αποτύχει, επειδή τους βοηθά να διασκεδάσουν τις εφεδρικές προσφορές. Ωστόσο, οι πωλητές δεν μπορούν να υπαναχωρήσουν από μια ενδεχόμενη προσφορά απλώς και μόνο επειδή λαμβάνουν καλύτερη προσφορά.

5 είδη απρόβλεπτων ακινήτων

Οι αγοραστές σπιτιού πρέπει να αντιμετωπίσουν τέσσερα κοινά απρόοπτα όταν αγοράζουν ένα νέο σπίτι. Είναι επιθεώρηση σπιτιού, αξιολόγηση, χρηματοδότηση, πώληση σπιτιού και υποθήκη. Παρακάτω ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στον τύπο του απρόβλεπτου.

Έκτακτη επιθεώρηση σπιτιού

Τα απρόοπτα επιθεώρησης σπιτιού είναι πολύ συνηθισμένα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR), σχεδόν το 80% των αγοραστών κατοικιών περιλαμβάνουν έκτακτη επιθεώρηση κατοικίας στη συμφωνία αγοράς τους το 2021.

Ένα απρόβλεπτο επιθεώρηση σπιτιού λέει ότι εάν προκύψει κάτι σημαντικό στην αναφορά επιθεώρησης, ο αγοραστής σπιτιού μπορεί να αποχωρήσει από την αγορά κατοικίας και να πάρει πίσω τα έμψυχα χρήματα κατάθεσης.

Όταν στο συμβόλαιό σας συμπεριλαμβάνετε έκτακτη επιθεώρηση σπιτιού, πρέπει να προσδιορίσετε πότε ένας πιστοποιημένος επιθεωρητής σπιτιού θα επιθεωρήσει το ακίνητο. Απαιτείται επίσης, ως αγοραστής σπιτιού, να επιλέξετε και να προγραμματίσετε την επιθεώρηση σπιτιού.

Δείτε πώς λειτουργούν τα έκτακτα περιστατικά επιθεώρησης σπιτιού.

Ας υποθέσουμε ότι ο ιδιοκτήτης αποδέχεται την προσφορά σας για ένα νέο σπίτι. Συμπεριλάβατε μια ρήτρα επιθεώρησης σπιτιού στο συμβόλαιό σας. Ο πιστοποιημένος επιθεωρητής σπιτιού ανακαλύπτει ότι το σπίτι χρειάζεται μια νέα στέγη που μπορεί να κοστίσει $30.000. Ως αγοραστής σπιτιού, μπορείτε είτε να αποχωρήσετε από τη σύμβαση είτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να διαπραγματευτείτε μια χαμηλότερη τιμή πώλησης με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Εκτίμηση απρόβλεπτο

Ένα ενδεχόμενο εκτίμησης αναφέρει ότι η πώληση κατοικίας είναι υπό όρους βάσει της εκτίμησης κατοικίας. Οι εκτιμήσεις κατοικίας επιβεβαιώνουν την αξία του ακινήτου για τον ενυπόθηκο δανειστή. Έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι οι αγοραστές κατοικιών πληρώνουν δίκαιη τιμή για ένα ακίνητο.

Οι δανειστές βασίζονται στα ακόλουθα κατά τον προσδιορισμό της αξίας ενός σπιτιού:

  • Συγκρίσιμες και πρόσφατες πωλήσεις κατοικιών στη γειτονιά
  • Φορολογικά στοιχεία του ακινήτου
  • Πιστοποιημένος εκτιμητής σπιτιού και αξιολόγηση του ακινήτου

Η συναλλαγή ακινήτων προχωρά εάν μια εκτίμηση κατοικίας ευθυγραμμιστεί με την τιμή αγοράς. Ας υποθέσουμε ότι η εκτίμηση κατοικίας επανέρχεται κάτω από την τιμή αγοράς. Σε αυτήν την περίπτωση, το ενδεχόμενο αξιολόγησης επιτρέπει στον αγοραστή σπιτιού να ακυρώσει την προσφορά του και να πάρει πίσω την έμπρακτη κατάθεση χρημάτων.

Δείτε πώς λειτουργεί ένα έκτακτο περιστατικό αξιολόγησης σπιτιού.

Ας υποθέσουμε ότι προσφέρατε ένα σπίτι για 300.000 $, αλλά η εκτίμηση του σπιτιού επιστρέφει στα 250.000 $. Το ενδεχόμενο αξιολόγησης σπιτιού σας επιτρέπει να αποχωρήσετε από την αγορά. Αυτό σας προστατεύει από το να πληρώσετε περισσότερα από την εύλογη αγοραία αξία του σπιτιού.

Ενυπόθηκο δάνειο

Ένα απρόβλεπτο στεγαστικό δάνειο, που ονομάζεται επίσης έκτακτη ανάγκη χρηματοδότησης, είναι μια ρήτρα έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει σε έναν αγοραστή σπιτιού να αποχωρήσει από την αγορά εάν δεν μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εντός ενός καθορισμένου χρονικού πλαισίου. Προστατεύει τους αγοραστές σπιτιού διασφαλίζοντας ότι μπορούν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να χρηματοδοτήσουν την αγορά κατοικίας.

Κατά τη διαδικασία αγοράς σπιτιού, οι περισσότεροι αγοραστές κατοικιών αναζητούν προέγκριση από τους ενυπόθηκους δανειστές. Η προέγκριση σημαίνει απλώς ότι γνωρίζουν πόση υποθήκη μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να εξασφαλίσουν πριν κάνουν μια προσφορά για ένα σπίτι. Οι αγοραστές σπιτιού συνήθως περιλαμβάνουν την επιστολή προέγκρισης στην προσφορά αγοράς τους, ώστε οι πωλητές να γνωρίζουν ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ακίνητο.

Σε μια ρήτρα έκτακτης ανάγκης στεγαστικών δανείων, οι αγοραστές κατοικιών πρέπει να παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο του δανείου, το ποσό, το επιτόκιο, τα σημεία στεγαστικών δανείων και το χρονοδιάγραμμα έκτακτης ανάγκης. Ας υποθέσουμε ότι ο αγοραστής κατοικίας δεν μπορεί να εξασφαλίσει το στεγαστικό δάνειο κατά τη διάρκεια του χρονικού πλαισίου. Σε αυτήν την περίπτωση, η ρήτρα έκτακτης ανάγκης τους επιτρέπει να υπαναχωρήσουν από την αγορά.

Δείτε πώς λειτουργεί ένα απρόβλεπτο στεγαστικό δάνειο.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε συμβόλαιο για ένα νέο σπίτι. Είχατε προεγκριθεί για μια υποθήκη 250.000 $, αλλά βρήκατε ένα σπίτι με τιμή 275.000 $. Αυτό είναι 25.000 $ πάνω από το προεγκεκριμένο ποσό σας και δεν ξέρετε αν θα πληροίτε τις προϋποθέσεις για το νέο δάνειο. Μπορείτε να βάλετε μια ρήτρα έκτακτης ανάγκης υποθήκης στην προσφορά σας για να σας προστατεύσει εάν ο ενυπόθηκος δανειστής σας δεν σας εγκρίνει για 275.000 $.

Έκτακτη πώληση σπιτιού

Έχετε ήδη ένα σπίτι και πρέπει να το πουλήσετε πριν μπορέσετε να ολοκληρώσετε την αγορά ενός νέου σπιτιού; Είναι μια συνηθισμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί αγοραστές σπιτιού. Ευτυχώς, υπάρχει μια έκτακτη ανάγκη πώλησης σπιτιού για να βοηθήσει.

Ένα απρόοπτο πώλησης σπιτιού δίνει στους αγοραστές κατοικιών ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για να πουλήσουν το τρέχον σπίτι τους πριν αγοράσουν το νέο τους σπίτι. Εάν ένας αγοραστής κατοικίας δεν μπορεί να πουλήσει το τρέχον σπίτι του, η πώληση δεν ολοκληρώνεται και παίρνει πίσω την έμπρακτη κατάθεση χρημάτων.

Δείτε πώς λειτουργεί ένα έκτακτο περιστατικό πώλησης σπιτιού.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μετακινηθείτε. Το τρέχον σπίτι σας είναι στην αγορά και κάνετε μια προσφορά για ένα νέο σπίτι. Είναι μια αγορά πωλητών και είστε βέβαιοι ότι το τρέχον σπίτι σας θα πουλήσει σε χρόνο μηδέν. Πρέπει επίσης να πουλήσετε το τρέχον σπίτι σας για να παράσχετε την προκαταβολή για το νέο σπίτι. Μπορείτε να συμπεριλάβετε μια ρήτρα έκτακτης ανάγκης πώλησης σπιτιού στην προσφορά αγοράς για το νέο σπίτι. Αυτό θα σας προστατεύσει από το να χρειαστεί να πληρώσετε δύο στεγαστικά δάνεια σε περίπτωση που το σπίτι σας δεν πουλήσει γρήγορα.

Τίτλος έκτακτης ανάγκης

Ένα ενδεχόμενο τίτλων προστατεύει τους αγοραστές κατοικιών από την αγορά ενός ακινήτου όταν ένας πωλητής αποτυγχάνει να εκκαθαρίσει όλα τα εμπράγματα βάρη.

Η Investopedia λέει ότι η δέσμευση είναι «μια αξίωση ή νόμιμο δικαίωμα έναντι περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται συνήθως ως εγγύηση για την ικανοποίηση ενός χρέους». Οι πιστωτές ή οι δικαστές μπορούν να συνάψουν ενέχυρο επί ενός ακινήτου. Ένα ενέχυρο εγγυάται μια υποκείμενη υποχρέωση όπως η αποπληρωμή ενός δανείου.

Ένα ενδεχόμενο τίτλων απαιτεί από τον πωλητή να ξεκαθαρίσει όλα τα δικαιώματα και τα ζητήματα τίτλων πριν από την οριστική αγορά.

Δείτε πώς λειτουργεί ένα έκτακτο τίτλο.

Ας υποθέσουμε ότι κάνετε μια προσφορά για ένα σπίτι και συμπεριλάβατε ένα ενδεχόμενο τίτλου. Κατά τη διαδικασία αγοράς σπιτιού, ανακαλύπτετε ότι ο πωλητής έχει υφιστάμενα εμπράγματα βάρη στο ακίνητο με έναν πιστωτή λόγω σημαντικού προσωπικού χρέους. Το ενδεχόμενο του τίτλου σάς επιτρέπει να αποχωρήσετε από την αγορά και να μην αναλάβετε τα βάρη στο ακίνητο.

Είναι κατάλληλη για εσάς μια ενδεχόμενη προσφορά;

Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Συνιστούμε να συνεργαστείτε με τον κτηματομεσίτη και τον ενυπόθηκο δανειστή σας για να συζητήσετε τη μοναδική σας κατάσταση. Είναι ειδικοί στην αγορά ακινήτων, στη διαδικασία αγοράς σπιτιού και στις επιλογές χρηματοδότησης. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν μια ρήτρα έκτακτης ανάγκης είναι κατάλληλη να συμπεριληφθεί στην προσφορά αγοράς σας.

Η κατώτατη γραμμή

Οι έκτακτες προσφορές είναι μια εξαιρετική επιλογή για αγοραστές κατοικιών που θέλουν να κάνουν μια προσφορά για ένα σπίτι προστατεύοντας ταυτόχρονα τα οικονομικά τους συμφέροντα. Μιλήστε με τον μεσίτη ή τον ενυπόθηκο δανειστή σας για να δείτε εάν μια ενδεχόμενη προσφορά είναι η σωστή επιλογή.

Θέλετε να επενδύσετε σε ακίνητα χωρίς να ανησυχείτε για ενδεχόμενες προσφορές;

Ας βοηθήσουμε. Η πλατφόρμα μας σάς δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε μετοχές ακινήτων, να κερδίσετε εισόδημα από ενοίκια και να δημιουργήσετε ίδια κεφάλαια χωρίς την ταλαιπωρία να αγοράσετε και να διαχειριστείτε ένα. Περιηγηθείτε στα διαθέσιμα ακίνητά μας για να ξεκινήσετε να επενδύετε σε ακίνητα σήμερα.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *