Τύποι δανείων για γυναίκες για επιχειρήσεις

Οι γυναίκες στην Ινδία έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι ικανές για οτιδήποτε έχουν στο μυαλό τους, από τη λειτουργία των δικών τους επιχειρήσεων έως τη διαχείριση ολόκληρης της χώρας.

Η Kalpana Saroj, η διευθύνουσα σύμβουλος της Kamani Tubes, θεωρείται η πρώτη γυναίκα επιχειρηματίας στην Ινδία και η ιστορία της δεν είναι τίποτα λιγότερο από εμπνευσμένη.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι το να είσαι γυναίκα επιχειρηματίας στην Ινδία δεν είναι εύκολος δρόμος. Υπάρχουν πολλά εμπόδια στην πορεία που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να δημιουργηθεί μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Εάν η φύση της επιχείρησης είναι έντασης μετρητών, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες προκλήσεις σε ένα άτομο. Τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες επιχειρηματίες στην Ινδία χρειάζονται οικονομική υποστήριξη για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Μια βιώσιμη πιστωτική γραμμή ή κεφάλαια μπορεί πάντα να βοηθήσει την επιχείρησή τους να φτάσει σε νέα ύψη.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δανείων για γυναίκες για επιχειρήσεις που είναι διαθέσιμα στην αγορά σήμερα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς εσείς, ως γυναίκα επιχειρηματίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δάνεια για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας ή ακόμα και να ξεκινήσετε μια.

Σε περίπτωση που θέλετε βοήθεια για να καταλάβετε ποια επιχείρηση να ξεκινήσετε, εδώ είναι μερικές επιχειρηματικές ιδέες για γυναίκες που μπορείτε να εξετάσετε.

Σημασία των δανείων για γυναίκες επιχειρηματίες στην Ινδία

Πριν σας πούμε πόσο σημαντικά είναι τα δάνεια και πώς μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας, ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά σχετικά με τις γυναίκες επιχειρηματίες στην Ινδία.

  1. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από την Bain & Company, υπάρχουν σήμερα περίπου 13,5 έως 15,7 εκατομμύρια επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες στην Ινδία.
  2. Μια έρευνα που διεξήχθη από το Forbes έδειξε ότι οι γυναίκες επιχειρηματίες αποτελούν το 13,76% του συνόλου των επιχειρηματιών στην Ινδία και κατέχουν το 20,37% των ΜΜΕ.

Ακούγεται εντυπωσιακό, σωστά; Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε, όμως. Οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν έλλειψη οικονομικής υποστήριξης και εκεί ακριβώς εμφανίζονται τα δάνεια.

Ο οικονομικός σχεδιασμός είναι σημαντικός για όλες τις επιχειρήσεις, ειδικά για τις γυναίκες, επειδή η χρηματοδότηση μπορεί να είναι πιο δύσκολη για αυτές. Οι γυναίκες επιχειρηματίες απορρίπτουν επιχειρηματικές ευκαιρίες λόγω έλλειψης κεφαλαίων, αλλά δεν χρειάζεται.

Η απλή λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η λήψη δανείων. Ας δούμε τους τύπους δανείων που μπορούν να εξετάσουν οι γυναίκες επιχειρηματίες…

Τύποι δανείων για γυναίκες για επιχειρήσεις

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας συζητήσουμε τους διαφορετικούς τύπους δανείων που διατίθενται σε γυναίκες για επαγγελματικούς σκοπούς.

1. Χρηματοδότηση Μικρών Επιχειρήσεων

Γενικά, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές από τράπεζες, πιστωτικές ενώσεις και διαδικτυακούς δανειστές. Τα δάνεια μικρών επιχειρήσεων από γυναίκες είναι διαθέσιμα μέσω διαφόρων οδών, αλλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός θα πρέπει να επανεξεταστούν διεξοδικά πριν ο επιχειρηματίας λάβει την τελική απόφαση. Εκτός από τα τυπικά διαθέσιμα δάνεια, υπάρχουν επιλογές που είναι συγκεκριμένες για τη φύση της επιχείρησης, όπως επιχορηγήσεις από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κρατικούς φορείς και ιδιωτικές εταιρείες.

2. Άμεσο διαδικτυακό επιχειρηματικό δάνειο

Τα στιγμιαία δάνεια, αν και μια αρκετά πρόσφατη ιδέα στη χώρα μας, έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα, και μάλιστα με βάσιμους λόγους.

Τα διαδικτυακά στιγμιαία δάνεια έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον παραδοσιακό δανεισμό, με γρήγορες εγκρίσεις, εκταμιεύσεις και ευκολία, ενώ παρέχουν επίσης ελευθερία στη χρήση κεφαλαίων με όποιον τρόπο οι δανειολήπτες κρίνουν κατάλληλοι για τις επιχειρήσεις τους.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι διαδικτυακοί δανειστές έχουν προσωπικά δάνεια για γυναίκες, ειδικά για να τις βοηθήσουν με τις επιχειρήσεις τους.

3. Δάνειο έναντι τίτλων & κρατικών ομολόγων

Τα εξασφαλισμένα δάνεια και τα κρατικά ομόλογα δεν είναι η νεότερη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών δανείων, αλλά ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες σε στιγμές ανάγκης.

Συμφωνώ, αυτοί οι τύποι δανείων είναι λίγο λιγότερο βολικοί για χρήση και απαιτούν περισσότερη τεκμηρίωση κ.λπ., αλλά έχουν εμπιστευτεί παντού οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για να τους βοηθήσουν να διευκολύνουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις.

Τα κρατικά ομόλογα είναι μια άλλη επιλογή που εμπιστεύονται οι άνθρωποι επειδή αυτά τα ομόλογα εκδίδονται από το κράτος με σταθερά επιτόκια.

4. Χρυσό Δάνειο

Το δάνειο χρυσού είναι μια επιλογή που μπορούν να εξετάσουν οι γυναίκες επιχειρηματίες, καθώς οι περισσότερες γυναίκες στην Ινδία έχουν στη διάθεσή τους λίγο χρυσό. Ο δανειστής κρατά τον χρυσό σας ως εγγύηση και σας παρέχει μετρητά σε αντάλλαγμα.

Το κύριο όφελος που παρέχουν αυτά τα δάνεια είναι ότι επιβάλλουν χαμηλότερα επιτόκια σε σύγκριση με τα ακάλυπά δάνεια.

5. Σχέδια Κρατικών Δανείων για Γυναίκες Επιχειρηματίες

Προκειμένου να ενθαρρύνει την άνθηση των νεοφυών επιχειρήσεων και των μικρών επιχειρήσεων στην Ινδία, η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει πολλά προγράμματα και πολιτικές που διευκολύνουν τη ζωή των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών. Η κυβέρνηση, μαζί με άλλες τράπεζες και εταιρείες έχει επίσης ξεκινήσει μια σειρά από προγράμματα που αφορούν ειδικά τις γυναίκες επιχειρηματίες.

Τα συστήματα διατίθενται σε διάφορες μορφές σε διάφορα είδη πακέτων. Εάν πληρούνται όλες οι απαιτήσεις και οι διαδικασίες επαλήθευσης είναι επιτυχείς, μια γυναίκα επιχειρηματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα προγράμματα για να λάβει δάνεια ακόμη και έως και 20 lakhs ₹. Καθώς υποστηρίζονται από την κυβέρνηση και τις μεγάλες εταιρείες, οι τράπεζες ή οι δανειστές θα προσφέρουν ελκυστικά επιτόκια και βολικές θητείες αποπληρωμής. Αυτά τα δάνεια προορίζονται να ενθαρρύνουν ειδικά τις γυναίκες επιχειρηματίες και να τις βοηθήσουν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους με άλματα και όρια, συμβάλλοντας τελικά στην ινδική οικονομία σε μεγάλη κλίμακα.

  1. Επιχειρηματικό δάνειο Bharatiya Mahila Bank
  2. Σχέδιο Mudra Yojana
  3. Pradhan Mantri Rozgar Yojana
  4. Σχέδιο Udyogini
  5. Σχέδιο Mahila Udyam Nidhi
  6. Οδός Shakti Yojana
  7. Σχέδιο Cent Kalyani
  8. Σχέδιο Dena Shakti

συμπέρασμα

Αυτό μας φέρνει στο τέλος αυτού του άρθρου και ελπίζουμε ότι τώρα έχετε βρει έναν τρόπο να συγκεντρώσετε χρήματα για την επιχείρησή σας από τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω.

Το να διευθύνεις μια επιχείρηση είναι δύσκολο, αλλά μπορείς να απαλύνεις τα οικονομικά σου προβλήματα επωφελούμενος εύκολης πίστωσης και ζώντας χωρίς άγχος με γρήγορα προσωπικά δάνεια .

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *