Φυσικός Χρυσός Vs. Επένδυση σε ψηφιακό χρυσό: Τι είναι καλύτερο;

Οι επενδύσεις σε χρυσό θεωρούνταν πάντα ο καλύτερος τρόπος για τη διαφύλαξη του πλούτου κάποιου. Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, όροι όπως η επένδυση σε ψηφιακό χρυσό και τα σχέδια επενδύσεων σε ψηφιακό χρυσό αυτοκινήτων πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Για γενιές, ο χρυσός ήταν η μέθοδος επένδυσης. Τα χρυσά νομίσματα, τα κοσμήματα και άλλες μορφές χρυσού είναι όλα ελκυστικές επενδυτικές επιλογές. Πρόσφατα, με την έλευση της ψηφιοποίησης, ο ψηφιακός χρυσός άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα. Ανακαλύψτε τις κρίσιμες διαφορές μεταξύ των δύο σε αυτό το άρθρο και εξερευνήστε ποια είναι καλύτερη επιλογή για επενδύσεις σε αυτό το ιστολόγιο.

<!–

–>

είναι η μοναδική σας στάση για επενδύσεις σε ψηφιακά αυτοκίνητα χρυσού.

Digital Gold Vs. Φυσικός Χρυσός

Τα ακόλουθα σημεία παρέχουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα της αγοράς ψηφιακού χρυσού και φυσικού χρυσού.

 1. Ψηφιακός χρυσόςΟ ψηφιακός χρυσός είναι μια βολική εναλλακτική του φυσικού χρυσού που μπορείτε να αγοράσετε από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. Παίρνετε επίσης όλα τα οφέλη του φυσικού χρυσού, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης από άποψη αξίας.Αυτές οι επενδύσεις δεν απαιτούν πρόσθετα έξοδα μεταφοράς ή αποθήκευσης. Οι επενδυτές μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο γνωρίζοντας ότι την ασφάλεια του χρυσού τους διαχειρίζονται εμπορικές εταιρείες, οι οποίες τον αποθηκεύουν σε ασφαλή θησαυροφυλάκια με το όνομα του επενδυτή. Κάποιος μπορεί επίσης να πουλήσει ή να εξαργυρώσει τον ψηφιακό χρυσό κατά την κρίση του.
 2. Φυσικός ΧρυσόςΟ φυσικός χρυσός αγοράζεται γενικά από ένα κατάστημα για προσωπική χρήση ή διαπραγμάτευση. Ο φυσικός χρυσός μπορεί να έχει τη μορφή νομισμάτων, στολιδιών ή ειδών δώρου. Μπορεί κανείς να αγοράσει φυσικό χρυσό απευθείας από καταστήματα, εξαλείφοντας κάθε κίνδυνο αντισυμβαλλομένου.

Πλεονεκτήματα της επένδυσης σε ψηφιακό χρυσό

Η επένδυση σε ψηφιακό χρυσό προσφέρει ευκολία, ασφάλεια και ευελιξία, καθιστώντας την ελκυστική επιλογή για επενδυτές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αγορά. Ακολουθούν ορισμένα οφέλη από την επένδυση σε ψηφιακό χρυσό:

 1. ΑποθήκευσηΟ ψηφιακός χρυσός αποθηκεύεται με ασφάλεια σε ένα ασφαλές θησαυροφυλάκιο από τον πωλητή, εξαλείφοντας την ανάγκη των επενδυτών να ανησυχούν για την αποθήκευση ή το πρόσθετο κόστος.
 2. Διασφάλιση ποιότηταςΗ επένδυση σε ψηφιακό χρυσό διασφαλίζει ότι οι επενδυτές κατέχουν χρυσό 24 καρατίων χωρίς την ανάγκη φυσικού χειρισμού. Η καθαρότητα του χρυσού είναι εγγυημένη, αμβλύνοντας τις ανησυχίες σχετικά με την επαλήθευση της γνησιότητάς του.
 3. Ασφάλεια και προστασίαΜε τον ψηφιακό χρυσό, δεν υπάρχει κίνδυνος λανθασμένης τοποθέτησης, κλοπής ή απώλειας, καθώς αποθηκεύεται σε ασφαλές θησαυροφυλάκιο τρίτων. Οι επενδυτές μπορούν να απολαμβάνουν ηρεμία, γνωρίζοντας ότι η επένδυσή τους προστατεύεται.
 4. Gold SIP (Συστηματικά Επενδυτικά Σχέδια)Οι επενδύσεις σε ψηφιακό χρυσό μπορούν να δημιουργηθούν ως μηνιαία επενδυτικά σχέδια, επιτρέποντας στους επενδυτές να αγοράζουν χρυσό τακτικά σε ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα. Αυτό παρέχει ευκολία και ευελιξία στη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου επενδύσεων σε χρυσό.
 5. ΕξαγοράΗ εξαργύρωση του ψηφιακού χρυσού είναι γρήγορη και απλή. Οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τον ψηφιακό χρυσό τους σε φυσικά νομίσματα ή ράβδους χρυσού όταν το επιθυμούν. Επιπλέον, η αγορά και η πώληση ψηφιακού χρυσού είναι μια διαδικασία χωρίς προβλήματα, που προσφέρει ρευστότητα και ευκολία στις συναλλαγές.

Πλεονεκτήματα της επένδυσης σε φυσικό χρυσό

Η επένδυση σε φυσικό χρυσό προσφέρει τα οφέλη της ιδιωτικής ζωής, την απτή ασφάλεια και την καθολική αποδοχή. Συνεχίζει να είναι μια ευνοϊκή επιλογή για άτομα που επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια και να διαφυλάξουν τον πλούτο τους. Εδώ είναι τα οφέλη της επένδυσης σε φυσικό χρυσό:

 1. Απόρρητο και ασφάλειαΟ φυσικός χρυσός επιτρέπει σε κάποιον να διατηρεί το απόρρητο των επενδύσεών του. Οι επενδυτές μπορούν να διατηρήσουν τις αποθήκες τους ιδιωτικές και ασφαλείς αποθηκεύοντάς τις στα σπίτια τους ή στις τραπεζικές θυρίδες τους.
 2. Ευελιξία στις ΟνομασίεςΠαραδοσιακά, ο χρυσός ήταν διαθέσιμος σε μεγαλύτερες αξίες, όπως κέρματα 10 γραμμαρίων. Ωστόσο, καθώς οι τιμές του χρυσού έχουν εκτοξευθεί, τα κοσμηματοπωλεία έχουν αρχίσει να προσφέρουν μικρότερες ονομαστικές αξίες, συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων έως και 0,25 γραμμαρίων. Αυτή η αυξημένη διαθεσιμότητα μικρότερων μονάδων έχει κάνει τον φυσικό χρυσό πιο προσιτό σε κάποιον που θέλει να κατέχει χρυσό χωρίς να κάνει σημαντικές επενδύσεις.
 3. Καθολική ΑποδοχήΟ φυσικός χρυσός έχει καθολική αποδοχή ως απόθεμα αξίας. Μπορεί εύκολα να ανταλλάσσεται με οποιοδήποτε νόμισμα παγκοσμίως, παρέχοντας ένα ευέλικτο περιουσιακό στοιχείο που διατηρεί την αξία του σε διαφορετικές οικονομίες.
 4. Ενσώματο περιουσιακό στοιχείο και ασφάλειαΟ φυσικός χρυσός είναι ένα απτό περιουσιακό στοιχείο που μπορούν να κρατήσουν οι επενδυτές στα χέρια τους. Η φυσική του παρουσία παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας, ειδικά σε αβέβαιες οικονομικές περιόδους. Οι επενδυτές βρίσκουν άνεση στην κατοχή ενός φυσικού περιουσιακού στοιχείου που δεν εξαρτάται από ηλεκτρονικά συστήματα ή ψηφιακή υποδομή.
 5. Μεταβίβαση πλούτου γενεάςΟ φυσικός χρυσός μπορεί να περάσει από τη μια γενιά στην άλλη ως κληρονομιά. Έχει συναισθηματική και πολιτιστική σημασία, καθιστώντας το ένα αγαπημένο οικογενειακό κειμήλιο που μπορεί να διατηρήσει τον πλούτο για τις μελλοντικές γενιές.

Σύγκριση μεταξύ Φυσικού Χρυσού και Ψηφιακού Χρυσού

Παράμετρος Ψηφιακός χρυσός Φυσικός Χρυσός
Καθαρότητα Παίρνετε πραγματικό χρυσό 24 καρατίων με σίγουρη καθαρότητα 99,95%. Η καθαρότητα του φυσικού χρυσού μπορεί να μην είναι πάντα στο 99,5%.
Τιμές Οι τιμές είναι ίδιες σε όλη τη χώρα. Οι τιμές μπορεί να μην είναι ίδιες σε όλη τη χώρα.
Επένδυση Ο ψηφιακός χρυσός μπορεί να αγοραστεί και να πωληθεί με βάση το βάρος ή τη σταθερή αξία του χρυσού. Δεν υπάρχει ελάχιστη αξία αγοράς, καθώς μπορείτε να αγοράσετε ψηφιακό χρυσό για 10 ₹. Η αγορά χρυσού απαιτεί πιο σημαντική επένδυση σε σύγκριση με τον ψηφιακό χρυσό. Μπορείτε να αγοράσετε μικρές ποσότητες φυσικού χρυσού, ξεκινώντας από 1 γραμμάριο.
Αποθήκευση Ο πωλητής αποθηκεύει τον ψηφιακό χρυσό για εσάς σε ένα χρηματοκιβώτιο χωρίς επιπλέον κόστος. Πρέπει να αποθηκεύσετε το χρυσό στο σπίτι σας ή σε ένα τραπεζικό ντουλάπι και να πληρώσετε πρόσθετες χρεώσεις για το τραπεζικό ντουλάπι.
Ρευστότητα Μπορείτε να πουλήσετε ή να εξαργυρώσετε άμεσα τον ψηφιακό σας χρυσό και τα χρήματα πιστώνονται αμέσως στον λογαριασμό σας. Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε φυσικό χρυσό από οποιοδήποτε κοσμηματοπωλείο ή τράπεζα. Ωστόσο, μπορείτε να το ανταλλάξετε μόνο μέσω κοσμηματοπωλείου.

Τόσο ο φυσικός χρυσός όσο και η επένδυση σε ψηφιακό χρυσό έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Ωστόσο, πρέπει να αξιολογήσετε την επενδυτική σας επιλογή και τον λόγο για την επιλογή μιας. Εάν ο στόχος σας να αγοράσετε χρυσό είναι μόνο για επενδυτικούς σκοπούς, τότε συνιστάται να κάνετε τις επενδύσεις σας σε ψηφιακό χρυσό λόγω της ευκολίας απόκτησης, της ευελιξίας και της ευκολίας του. Από την άλλη πλευρά, ο φυσικός χρυσός έχει τη δική του ελκυστικότητα για διάφορους λόγους. Είναι ένα υλικό περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να είναι προτιμότερο από ορισμένους επενδυτές.

Τελικά, η απόφαση μεταξύ φυσικού χρυσού και ψηφιακού χρυσού εξαρτάται από τις ατομικές σας προτιμήσεις, τους επενδυτικούς στόχους και την ανοχή κινδύνου. Συνιστάται να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους και να κάνετε ενδελεχή έρευνα πριν κάνετε μια επιλογή. Κατανοώντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής, μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση που ευθυγραμμίζεται με τις οικονομικές σας φιλοδοξίες.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *