Ψηφιακός χρυσός – Γιατί να επενδύσετε στον ψηφιακό χρυσό στην Ινδία

Ο χρυσός θεωρούνταν πάντα μια σταθερή επένδυση στην Ινδία. Επί του παρόντος, η Ινδία κατατάσσεται ως η δεύτερη υψηλότερη ζήτηση χρυσού στον κόσμο, με την Κίνα να κατατάσσεται πρώτη (1). Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο ψηφιακός χρυσός έχει καθιερωθεί ως μια έξυπνη και βολική μέθοδος επένδυσης, αντικαθιστώντας τον φυσικό χρυσό. Ο ψηφιακός χρυσός επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να εξοικονομούν πραγματικό χρυσό 24 καρατίων χωρίς τον κίνδυνο κλοπής, ζημιάς ή απώλειας. Ο ψηφιακός χρυσός που αγοράζετε αποθηκεύεται σε ασφαλή θησαυροφυλάκια που είναι 100% ασφαλισμένα. Εάν δεν θέλετε να συναλλάσσεστε τακτικά με τον ψηφιακό σας χρυσό, μπορείτε επίσης να τον μετατρέψετε σε φυσικά νομίσματα ή ράβδους χρυσού και να τον παραλάβετε στην πόρτα σας. Αναπτύξτε το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο με ένα μηνιαίο πρόγραμμα, αφήστε στην άκρη ένα μικρό ποσό κάθε μήνα για συναλλαγές και επενδύστε σε ψηφιακό χρυσό.

1. Ξεκινήστε να επενδύετε σε Μικρά Ποσά – Απολαύστε τον ελάχιστο κίνδυνο με μέγιστες αποδόσεις.

Ο χρυσός έχει συχνά αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ ασφαλής και σταθερή επενδυτική επιλογή. Ωστόσο, τα κοσμήματα και άλλες μορφές χρυσού απαιτούν κανονικά ένα καλό ποσό αρχικής επένδυσης για να αποφέρει κέρδος, τελικά. Ακόμη και σήμερα, είναι δύσκολο να αγοράσετε φυσικό χρυσό σε μικρές ποσότητες για μικρότερη ποσότητα. Με την έλευση του ψηφιακού χρυσού, έχει γίνει πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίζετε τις αγορές σας σε χρυσό σαν αποταμίευση. Ας δούμε πώς.
Με το , μπορείτε να αγοράσετε ψηφιακό χρυσό για μόλις 10 ₹. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συγκεντρώσετε χρυσό εξοικονομώντας μικρές ποσότητες. Μπορείτε να συνεχίσετε να αγοράζετε ψηφιακό χρυσό για μικρότερες ποσότητες και τελικά να εξοικονομήσετε μεγάλη ποσότητα χρυσού. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τον χρυσό σας φυσικά, μπορείτε να μετατρέψετε τον ψηφιακό σας χρυσό σε φυσικό χρυσό και να παραδοθεί στην πόρτα σας όποτε σας βολεύει. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε ένα μικρό ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματός σας κάθε μήνα για να αγοράζετε τακτικά ψηφιακό χρυσό, θα σας φέρει τελικά καλές αποδόσεις από την επένδυσή σας.

2. Εμπορεύστε και επενδύστε στον Ψηφιακό Χρυσό – Αναπτύξτε το χαρτοφυλάκιό σας με τον σωστό τρόπο.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ινδοί αγοράζουν χρυσά κοσμήματα τις τελευταίες δεκαετίες. Αν και μεγάλο μέρος του χρυσού αγοράζεται ως επένδυση, μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού τον θεωρεί σοβαρά ως επένδυση που φέρνει αποδόσεις. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού που αγοράζεται στην Ινδία καταλήγει να αποθηκεύεται για μεγάλες χρονικές περιόδους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα ινδικά νοικοκυριά έχουν συσσωρεύσει περίπου 24.000 – 25.000 τόνους χρυσού συνολικά(2). Αυτός ο χρυσός συνήθως περνάει από γενιά σε γενιά για γάμους και άλλες ειδικές περιστάσεις. Η ινδική κυβέρνηση έχει επίσης ξεκινήσει μια σειρά από προγράμματα και προγράμματα δημιουργίας εσόδων από χρυσό για να επαναφέρει αυτόν τον χρυσό στην οικονομία. Δυστυχώς, αυτά τα προγράμματα έχουν λάβει πολύ μικρή ανταπόκριση από τα ινδικά νοικοκυριά.

Όσον αφορά τον ψηφιακό χρυσό, η όλη διαδικασία αγοράς, αποθήκευσης και πώλησης χρυσού γίνεται πολύ πιο εύκολη, επειδή όλες οι συναλλαγές γίνονται online. Μπορείτε να αγοράσετε ψηφιακό χρυσό όταν η τιμή πέφτει και να τον πουλήσετε με κέρδος όταν η τιμή ανεβαίνει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον ψηφιακό χρυσό για να διατηρήσετε τον πλούτο σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ενώ σχεδόν κάθε άλλη αγορά, από τις μετοχές και τα ομόλογα έως τα κρυπτονομίσματα, έχει δει μεγάλες διακυμάνσεις με την πάροδο των ετών, η τιμή του χρυσού ήταν συγκριτικά λιγότερο ασταθής και αυξανόταν σταθερά από έτος σε έτος.

3. Ο χρυσός αποδεικνύεται μια ασφαλής επενδυτική επιλογή.

Ο πληθωρισμός ήταν σε υψηλό όλων των εποχών. Πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες εξαιτίας του. Οι ετήσιες αποδόσεις πολλών επενδυτικών επιλογών έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω του πληθωρισμού με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, ο χρυσός παρέμεινε σταθερός και οι ετήσιες αποδόσεις που παρέχει αυξάνονται αρκετά τα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη ετήσια απόδοση 31,05% το 2020, ο χρυσός θεωρήθηκε μάλιστα ότι είχε τη δεύτερη καλύτερη ετήσια απόδοση από την οικονομική κρίση το 2008(3). Εκτός από μια καλή επενδυτική επιλογή, ο ψηφιακός χρυσός είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τη διατήρηση του πλούτου. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της στάθμευσης χρημάτων σε ψηφιακό χρυσό είναι πολύ ευεργετικά. Είναι μάλιστα γνωστό ότι λειτουργεί ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας ψηφιακό χρυσό και επιτρέποντάς του να αναπτυχθεί με τον δικό του ρυθμό για μερικά χρόνια. Τα επιτόκια των αποδόσεων έχουν μάλιστα αποδειχθεί καλύτερα από τα επιτόκια FD σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του ψηφιακού χρυσού έναντι του φυσικού χρυσού είναι ότι δεν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις. Όταν αγοράζετε φυσικό χρυσό, επιβάλλονται χρεώσεις, χρεώσεις σπατάλης και μια σειρά από άλλες χρεώσεις κατά την κατασκευή ή ακόμη και τη διαμόρφωση του χρυσού στις επιθυμητές μορφές του. Ο ψηφιακός χρυσός σάς επιτρέπει να παραλείψετε όλες αυτές τις χρεώσεις και σας επιτρέπει να κρατάτε τον χρυσό σας εικονικά. Αυτό σας βοηθά επίσης να αποφύγετε χρεώσεις απόσβεσης καθώς και ζημιές στον χρυσό που συμβαίνουν φυσικά με την πάροδο του χρόνου. προσφέρει πραγματικό χρυσό 24 καρατίων με 99,5% καθαρότητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κατέχετε καθαρό χρυσό χωρίς να ανησυχείτε για κανέναν από τους κινδύνους που φέρει. Ενώ οι έμποροι και οι έμποροι λιανικής επιβάλλουν τις δικές τους χρεώσεις στα φυσικά προϊόντα χρυσού, ο ψηφιακός χρυσός πωλείται σε τιμές ζωντανής αγοράς 24 ώρες την ημέρα. Έτσι, μπορείτε να αγοράσετε, να επενδύσετε ή ακόμα και να συσσωρεύσετε χρυσό με την άνεσή σας χωρίς να ανησυχείτε μήπως σας επιβληθούν επιπλέον χρεώσεις. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τον ψηφιακό σας χρυσό σε φυσικό χρυσό και να τον χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα για ειδικές περιστάσεις.

συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, ο χρυσός είναι μια ασφαλής και σταθερή επένδυση ή αγορά και ο ψηφιακός χρυσός είναι ένα ακόμη πιο βολικό και ασφαλές μέσο για την απόκτηση χρυσού και τη διατήρησή του για λίγο. Μπορείτε να επιλέξετε να το αντιμετωπίσετε ως βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη επένδυση με βάση τον τρόπο που θέλετε να προγραμματίσετε τα οικονομικά σας, αλλά αν θέλετε να δημιουργήσετε τα οικονομικά σας, ο χρυσός 24 καρατίων είναι μια αξιόπιστη διαδρομή.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

  1. Οι κορυφαίες 5 χώρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε χρυσό
  2. Τα λαμπερά αποθέματα χρυσού της Ινδίας αγγίζουν τους 25 χιλιάδες τόνους πάνω από 40 του ΑΕΠ
  3. Έτος 2020 η ετήσια απόδοση χρυσού, η καλύτερη από το 2011, σημαντικά ορόσημα στα πολύτιμα μέταλλα φέτος

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *