10 feestelijke manieren om te profiteren van offline programmeren

Of je nu je eindejaarsbestellingen probeert in te halen of wat vrije tijd over hebt, dit is de perfecte tijd van het jaar om het meeste uit offline programmeren te halen.

Deze tijd van het jaar kan erg druk zijn. Natuurlijk, sommige bedrijven kalmeren tijdens de feestdagen, ze kunnen ontspannen en nadenken over volgend jaar. Andere bedrijven hebben echter haast om de toestroom van nieuwe bestellingen bij te houden.

Het maakt niet uit of je een grote hoeveelheid last-minute bestellingen probeert te verwerken of gewoon een voorsprong wilt nemen op het werk van volgend jaar, offline programmeren kan helpen.

Hier zijn 10 feestelijke manieren om de spanning in deze tijd van het jaar te verminderen met offline programmering.

1. Programmeer een nieuwe batch terwijl een andere wordt uitgevoerd

Een van de grote voordelen van offline programmeren is dat u uw volgende batch producten kunt programmeren terwijl de robot nog aan het werk is. Dit vermindert de downtime van de robotcel aanzienlijk in vergelijking met online programmeren.

Om deze reden zou offline programmeren nuttig zijn geweest voor een groep onderzoekers van de Universiteit van Lund, Zweden, die een ABB-robot gebruikten om cadeaus in te pakken. In hun onderzoekspaper legden ze uit dat de online programmering die ze gebruikten vrij restrictief was, omdat ze de volgende reeks cadeauverpakkingen niet konden programmeren terwijl de robot aan het draaien was. Dit is niet goed als je verschillende cadeauformaten moet inpakken! Met offline programmeren zou het gemakkelijk zijn geweest.

2. Voer enkele gekke robotprogramma’s uit voor de lol

Wat kun je doen met offline programmeren als je geen enorme hoeveelheden nieuwe bestellingen hebt? Waarom niet gewoon wat gekke robotprogramma’s voor de lol uitvoeren!

Het team van FZI had de laatste tijd duidelijk wat tijd te doden. Ze maakten deze kerstvideo van 2018 voor alle teams die ROS (het Robot Operating System) gebruiken. Het toont robots die de hele productie- en leveringsvolgorde voltooien, inclusief het frezen van koekjesvormen, het aanbrengen van decoratief glazuur, het verpakken in dozen en het inpakken als cadeau.

Als je in deze tijd van het jaar niets te doen hebt, kun je een blad uit het boek van FZI halen en een dwaze, feestelijke applicatie programmeren met je offline programmeersoftware.

3. Programmeer robots om het eten te maken

De robots van FZI maakten cookies, maar dat is niet alles wat robots kunnen. Met offline programmeren kunnen robots allerlei soorten voedsel produceren, zoals we lieten zien in onze post Would You Eat Robot 3D Printed Food?

Wat is een betere manier om te pronken met je robotprogrammeervaardigheden dan door een maaltijd voor het hele team af te drukken!? Of, als dat niet smakelijk klinkt, kun je de robot altijd gewoon je werk laten doen terwijl jij en het team allemaal naar een plaatselijk restaurant gaan.

4. Plan de eerste batch van volgend jaar

Er is niets erger dan na de nieuwjaarsvakantie weer aan het werk te gaan en alles vanaf nul te moeten beginnen – nieuwe bestellingen starten, nieuwe projecten lanceren en proberen te onthouden wat je aan het doen was voordat je vertrok.

Daar is een simpele oplossing voor: begin niet vanaf nul!

Met offline programmering kunt u een voorsprong nemen op de bestellingen van volgend jaar, zodat u er weer op kunt inspringen zodra u terugkomt.

5. Gebruik metrologie om je geschenken te bespioneren

Toen we kinderen waren, vonden we het leuk om te raden wat er in onze cadeaus zat voordat we ze mochten openen. We hadden graag een robot gehad die door de verpakking heen kon kijken met behulp van metrologiesensoren.

Ook al zijn we als volwassenen misschien de opwinding van het raden van onze cadeautjes kwijtgeraakt, er zijn nog steeds redenen waarom we misschien in een ingepakt cadeau willen kijken. Bijvoorbeeld om te onthouden wat we erin stopten – en voor wie het bedoeld was – toen we het zelf inpakten en vergaten er een etiket op te plakken.

Wat uw redenen voor inspectie ook mogen zijn, offline programmeren is een geweldige manier om uw metrologierobot te programmeren, zoals we beschreven in 5 stappen om te beoordelen of u een metrologierobot kunt gebruiken.

6. Start een nieuw project zonder in de weg te zitten

De meesten van ons hebben nieuwe projecten in gedachten voor het nieuwe jaar. Als het je is gelukt om al je huidige deadlines te halen, wil je misschien een begin maken met je nieuwe ideeën voor robotprojecten.

Het enige probleem is dat u niet wilt dat uw nieuwe programmering het momenteel lopende robotprogramma verstoort, vooral als het hard werkt om aan de eindejaarsbestellingen te voldoen.

Offline programmeren is een perfecte manier om nieuwe ideeën uit te proberen zonder de productiviteit van de robot te beïnvloeden.

7. Teken wenskaarten

Altijd leuk als je in deze tijd van het jaar een handgeschreven wenskaart ontvangt, toch? Maar het is vervelend om ze allemaal met de hand te moeten ondertekenen.

Klinkt als een taak voor robotautomatisering!

Vorig jaar programmeerde robotica-hobbyiste Simone Giertz een robot van KUKA om 2000 wenskaarten te ondertekenen voor haar YouTube-publiek. Het probleem was dat haar programmering niet bepaald nauwkeurig was. Wat ze nodig had was RoboDK! We hebben “tekenen” vermeld als een van onze Top 10 taken voor offline programmeren – u kunt een SVG-afbeeldingsbestand laden en converteren naar een robotpad.

8. Maak snel offertes op

Elk bedrijf wil het nieuwe jaar beginnen met een lijst met nieuwe bestellingen. Het probleem is dat nieuwe orders meestal beginnen met nieuwe offertes, en dat betekent dat je het werk moet doen om die offertes te maken.

Gelukkig kan offline programmeren het offerteproces aanzienlijk versnellen, zoals we hebben uitgelegd in 10 uitstekende manieren om tijd te besparen met offline programmeren. Je kunt een heleboel nieuwe offertes versturen voordat je op vakantie gaat en je verheugen op veel nieuwe bestellingen als je terugkomt.

9. Kies je nieuwe robot

Iedereen verdient het om zichzelf een cadeau te geven in deze tijd van het jaar. Dit geldt ook voor bedrijven. Waarom koopt u voor het nieuwe jaar geen nieuwe robot voor uw bedrijf?

Het is moeilijk kiezen tussen alle beschikbare robots op de markt. Met RoboDK kunt u echter eenvoudig honderden verschillende robots “testen” met uw applicatie om u te helpen de beste voor u te kiezen.

10. Laat de robot het werk doen… en geniet ervan!

Natuurlijk wil je misschien niet aan de slag met de nieuwjaarsbestellingen of aan een nieuw project beginnen. Misschien wil je gewoon ontspannen, achterover leunen en genieten van de dagen van relatieve rust voordat de waanzin van het feestseizoen echt begint.

Offline programmeren kan u ook in deze situatie helpen. Programmeer gewoon uw robot om de belangrijkste taken uit te voeren, druk op “play” en ontspan.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *