10 geweldige productpersonalisaties die u kunt doen met een robot

Gepersonaliseerde producten zijn niet alleen een beetje leuk. Ze kunnen u dat concurrentievoordeel geven dat uw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen. Robots zijn een perfecte manier om gemakkelijk te personaliseren. Hier zijn 10 geweldige ideeën die je zelf kunt proberen.

We leven momenteel in het tijdperk van personalisatie, volgens een onderzoeksrapport van Mastercard en de Harvard Business Review. Vroeger waren gepersonaliseerde producten gewoon een leuk extraatje in het assortiment van een bedrijf; een eigenzinnige curiositeit waar de meeste mensen niet eens aan zouden denken om te kopen. Maar dat is de afgelopen tien jaar volledig veranderd.

Volgens het onderzoek zegt 80% van de professionals (die lezers waren van de Harvard Business Review) dat personalisatie een belangrijk onderdeel is van de strategie van hun organisatie. Gepersonaliseerde producten bleken het meest concurrentievoordeel op te leveren en stonden op nummer 1 van een lijst met 15 personalisatietactieken.

Veel consumenten verwachten nu personalisatie van de producten en diensten die ze kopen. Uit een ander onderzoek van Epsilon bleek dat 80% van de consumenten eerder zaken doet met een bedrijf dat gepersonaliseerde ervaringen biedt. Uit een consumentenreview van Deloitte bleek dat 25% van de klanten bereid is meer te betalen voor een gepersonaliseerd product of dienst.

Robots zijn een geweldige manier om uw productlijnen te personaliseren. Een van de redenen waarom ze zo goed zijn, is dat ze erg flexibel zijn: je kunt veel verschillende soorten personalisatie bereiken met slechts één robot.

Hier zijn 10 geweldige productpersonalisaties die je kunt bereiken met een robot.

1. Laser graveer het logo of de naam van de klant

De meest voorkomende personalisatie is waarschijnlijk het gebruik van een lasergraveerder om een ​​logo op het product te etsen. Lasergraveergereedschappen kunnen eenvoudig aan het uiteinde van een robot worden bevestigd. Sommige robotmodellen zijn zelfs specifiek gericht op lasergraveren als een van hun toepassingen (bv. de Dobot M1 en uArm).

Het kan zijn dat u uw eigen bedrijfslogo en andere informatie al lasergraveert op uw producten. Dan is het toevoegen van het logo of de naam van de klant een gemakkelijke manier om het product te personaliseren.

2. Maak sculpturen met robotfrezen

Het is nu mogelijk om 3D-modellen van een persoon of object te maken met behulp van de gegevens die worden gegenereerd door een eenvoudige 3D-scan.

Het is je misschien opgevallen dat diensten die ‘sculpturen van jezelf’ aanbieden overal opduiken. De meeste van deze diensten kunnen alleen miniatuurmodellen maken, maar robotfrezen is in staat om sculpturen op ware grootte te produceren van een 3D-scan.

Een recent project waarbij RoboDK betrokken was, was het RapCaviar Pantheon-project, ontworpen door NeoSet Designs voor Spotify. Ze gebruikten hetzelfde proces om deze verbazingwekkende beelden van rapartiesten te maken met behulp van robotfrezen.

3. Ets een klantbericht

Hoewel lasergraveren de meest gebruikte methode is om gepersonaliseerde tekst toe te voegen, is het zeker niet de enige methode. Er is een scala aan verschillende graveertechnologieën (bijv. rotatiegraveren, etsen) die met een robot kunnen worden gebruikt. Elke technologie produceert een iets andere stijl van graveren.

Om een ​​willekeurig voorbeeld te noemen: je zou etsen kunnen gebruiken om een ​​gepersonaliseerde boodschap in een plastic of keramieken koffiekopje te snijden.

kop stl

4. Graveer volledig gepersonaliseerde ontwerpen

De vorige personalisaties omvatten beide het toevoegen van een kleine naam, logo of bericht aan een bestaand product. U kunt echter ook een volledig op maat gemaakt product graveren met dezelfde graveertools voor uw robot.

In tegenstelling tot CNC-graveermachines is er geen limiet aan de grootte van producten die met een robot kunnen worden gegraveerd (als u externe assen gebruikt om de werkruimte van de robot uit te breiden).

5. 3D Print klantmodellen

Met 3D-printen kunnen uw klanten u elk ontwerp sturen dat ze willen produceren, waardoor een zeer flexibele mate van personalisatie mogelijk is. Robots zijn een geweldige optie voor 3D-printen, omdat ze niet de groottebeperkingen hebben van andere 3D-printers.

Klanten hoeven de ontwerpen niet eens zelf te maken. Er zijn zelfs enorme online mappen met 3D-modellen die mensen kunnen aanpassen en aanpassen. Hero Forge is een voorbeeld van een bedrijf dat zijn hele bedrijf heeft gemaakt van eenvoudig aan te passen gepersonaliseerde producten.

6. Persoonlijk beschilderde producten

Consumenten kiezen graag de kleuren voor de producten die ze kopen. De meeste bedrijven bieden al een reeks kleuren aan voor hun assortiment. Met robotschilderen kunt u echter een nog persoonlijker tintje aan de producten geven. Robots geven u volledige controle over hoe het product wordt geverfd, in vergelijking met minder flexibele geautomatiseerde verftechnieken zoals dipcoating.

Met een robot kunnen uw klanten precies kiezen hoe ze hun product geverfd willen hebben.

7. Molen op maat gemaakte producten

Robotfrezen kan uw personalisatiemogelijkheden nog verder uitbreiden door u in staat te stellen volledige producten in een reeks materialen te produceren. Zo hebben we Sunrob robotics hockeysticks zien maken met robotfrezen. De sticks zijn aangepast aan de exacte maat en vorm die de professionele ijshockeyspelers nodig hebben.

8. Onderteken producten “met de hand”

In een wereld waar eBooks binnen enkele seconden kunnen worden uitgegeven, zijn fysieke signeersessies tegenwoordig verrassend populair. Het lijkt erop dat mensen houden van het persoonlijke tintje van een handgeschreven bericht. Stelt u zich eens voor hoe het eruit zou zien als uw producten allemaal een persoonlijk bericht met pen zouden hebben.

Robottekenen is een gemakkelijke manier om ogenschijnlijk handgeschreven tekst aan een product toe te voegen. Het is net zo eenvoudig te doen als een van de bovenstaande graveermethoden.

9. Maak pyrografiekunst

Het toevoegen van foto’s en afbeeldingen is een manier om zeer gepersonaliseerde producten te maken. Overweeg hoe fotoafdrukservices hun bedrijfsmodel de afgelopen jaren hebben veranderd. Vroeger verdienden ze hun geld met het afdrukken van foto’s. Nu kunnen foto’s vaak gratis worden afgedrukt en verdienen ze geld met gepersonaliseerde muismatten, mokken, kussens, enz.

Pyrografie en lasergravure kunnen worden gebruikt om normale foto’s om te zetten in unieke kunstafdrukken. Net als de andere graveermethoden kunnen deze worden bereikt met het juiste robotgereedschap.

10. Alles wat je maar kunt bedenken

Velen van ons zijn niet gewend om na te denken over hoe we onze producten kunnen personaliseren. Het wordt echter gemakkelijker om geweldige ideeën te bedenken als je een beetje hebt gebrainstormd.

Hier is een oefening om je op weg te helpen:

  1. Maak een lijst van 5 tot 10 van uw producten.
  2. Schrijf voor elk 5 manieren op waarop je dat product kunt personaliseren.
  3. Probeer je idee dan uit in een robotsimulator.

Vergeet niet dat 80% van de consumenten eerder zaken doet met een bedrijf dat personalisatie aanbiedt!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *