10 handige manieren om de interface van RoboDK aan te passen

Elke robotgebruiker heeft een andere smaak voor programmeren. Hier zijn 10 geweldige manieren om de interface van RoboDK aan uw wensen aan te passen.

Heb je ooit geprobeerd om voor jezelf te ontbijten in de keuken van iemand anders?

Het is een nachtmerrie, nietwaar!?

Je weet niet waar al het bestek is, de broodrooster heeft een verwarrende reeks knoppen en de koelkast lijkt moeilijker te navigeren dan de bergen van Mordor.

Dit is precies hoe het kan voelen wanneer u een andere programmeersoftware probeert te gebruiken dan u normaal gebruikt. De interface ziet er gewoon niet goed uit en het kan even duren om eraan te wennen.

Maar met RoboDK hoeft u geen compromissen te sluiten. De interface is uiterst aanpasbaar. Er zijn opties om een ​​indrukwekkende reeks verschillende aspecten aan te passen aan uw behoeften.

Hier zijn 10 uiterst handige manieren om de interface van RoboDK aan te passen aan uw voorkeuren.

1. Schakel over naar de donkere modus

Jaren geleden, toen ik nog op de universiteit zat, vertelde een van mijn collega’s me over de voordelen van het overschakelen naar de ‘donkere modus’ tijdens het programmeren.

De meeste softwarepakketten gebruiken een witte achtergrond met zwarte tekst. De donkere modus keert alle kleuren om zodat ze het tegenovergestelde zijn, dwz heldere tekst op een achterachtergrond. Veel mensen zeggen dat de donkere modus vermoeide ogen vermindert (en er was enig bewijs dat flikkering in oude CRT-monitoren werd verminderd).

Er zijn tegenstrijdige theorieën over de vraag of de donkere modus tegenwoordig echt beter is voor je ogen met moderne schermen – het is veel beter om je ogen regelmatig rust te geven tijdens het programmeren – maar we kunnen één ding zeker zeggen: sommige mensen houden van de donkere modus.

Als je een fan bent van de donkere modus, zal RoboDK het nu automatisch activeren wanneer je je besturingssysteem in de donkere modus hebt gezet. U kunt dit ook aanpassen in de weergaveopties (select Extra > Venster Opties > tabblad Weergeven).

Met OLED-schermen (maar niet LCD), kan de donkere modus ook het stroomverbruik van het scherm verminderen, wat geweldig is als u RoboDK met batterijvoeding gebruikt.

2. Kies alle kleuren

Zelfs als u de donkere modus niet gebruikt, kunt u bijna alle kleuren in RoboDK aanpassen aan uw voorkeuren.

Kleuren die u kunt wijzigen, zijn onder meer: ​​botsingskleur, tekstkleur, kleur van punten, achtergrondkleur, referentiekaderkleuren en de kleur van het geselecteerde item.

Deze zijn allemaal te wijzigen via Extra > Venster Opties > tabblad Weergeven.

3. Pas uw favoriete muismodus aan

Als gebruiker van verschillende 3D grafische programma’s weet ik hoe vervelend het is als je overschakelt naar een nieuw programma en de muismodus anders is. Plots wordt omhoog omlaag en omlaag omhoog, verandert de muiswielfunctie en draaien de knopfuncties rond.

Met RoboDK kunt u de muismodus wijzigen in de gewenste modus via Menu Extra > venster Opties > tabblad Algemeen.

4. Pas uw CAD/CAM-pakket automatisch aan

Als u uw favoriete CAD/CAM-pakket in RoboDK heeft geïntegreerd, met behulp van een van onze plug-ins, kunt u ervoor zorgen dat RoboDK automatisch overeenkomt met de visuele stijl en muismodus voor dat programma.

Als u bijvoorbeeld de SolidWorks-plug-in gebruikt, kunt u het “SolidWorks-thema” instellen via het plug-inmenu.

5. Wijzig de taal

Het is altijd gemakkelijker om door nieuwe software te navigeren als de menu’s in uw moedertaal zijn geschreven.

In RoboDK kunt u de taal eenvoudig wijzigen via de Menu Extra > Taal.

Op het moment van schrijven bevat het ondersteuning voor 16 van de meest voorkomende talen. Niet elke taal is volledig vertaald, maar de belangrijkste functionaliteiten zijn vertegenwoordigd.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *