10 Robotica-taken die u kunt uitvoeren, zelfs als u niet op kantoor bent

Hoe moet je aan je robot werken als je niet op kantoor bent?

Het is een redelijke vraag. Robots zijn fysieke machines. Het is logisch dat je fysiek naast de robot moet zijn om al het werk gedaan te krijgen.

Betekent dit dat uw robotinzet moet stoppen terwijl u niet op uw werk bent?

Waar moet je in plaats daarvan aan werken?

Als u niet op kantoor bent, doet u waarschijnlijk veel meer administratie dan ooit tevoren in de robotica. Je e-mailinbox is een keer leeg!

Maar misschien merk je dat je niet veel werk gedaan krijgt aan de projecten die je wilde doen voordat je het kantoor moest verlaten, zoals werken aan de ontwikkeling van je robotcel.

Misschien lees je veel brancheblogs “voor onderzoek” (Nee, je leest er nu een!). Het is natuurlijk allemaal interessante informatie, maar je weet dat je veel meer gedaan zou krijgen als je daadwerkelijk op kantoor zou zitten.

Hoe kun je aan je robot werken als je er ver van verwijderd bent?

Voor sommige robotica-taken moet u gewoon ter plaatse zijn, toch?

Een van de moeilijkheden bij het werken in de productie is dat sommige taken gewoon niet op afstand kunnen worden uitgevoerd.

Je kunt geen gat boren in een werkstuk als je in je thuiskantoor zit, ver weg van de werkplaats.

Je kunt een product niet in elkaar zetten dat ergens in een magazijn is opgesloten.

U kunt niet aan uw robot werken wanneer deze is uitgeschakeld op het hoofdkantoor van uw bedrijf…

… of kan je? …

Het is gemakkelijk om delen van ons werk gewoon te ontslaan, ervan uitgaande dat ze gewoon niet mogelijk zijn als we niet fysiek aan het werk zijn. We zijn gewend om op een bepaalde manier te werken en we kunnen ons moeilijk voorstellen dat we op een andere manier zouden werken.

Maar u kunt eigenlijk veel meer doen als u niet op kantoor bent dan u in eerste instantie zou denken.

De waarheid: afwezig zijn is geweldig voor nieuwe robotica-ideeën

De realiteit is dat je aan veel projecten kunt werken als je niet in je normale werkruimte bent.

In de loop der jaren heb ik enkele van mijn grootste grote sprongen gemaakt in projecten wanneer ik niet op kantoor was. Of ik nu thuis aan het werk was, op reis was voor werk of opgesloten zat in zelfisolatie, ik ben vaak veel productiever geweest als ik een beetje verwijderd was van mijn normale routine.

Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom werken op afstand de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Ik heb betere ideeën, ik ben productiever en ik ben gelukkiger als ik wegwerk van de routine.

En ik ben niet de enige. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat thuiswerkers 13% productiever waren en 9,5% langer doorwerkten dan degenen die gewoon op kantoor werkten.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat werken op afstand noodzakelijkerwijs beter is dan werken op kantoor (hoewel dat voor sommige mensen wel het geval is). De kwaliteit van je werk voelt echter zeker anders aan als je niet op kantoor bent en dat kan een goede zaak zijn.

10 Robotica-taken die u kunt uitvoeren, zelfs als u niet op kantoor bent

Je kunt verrassend veel werk verzetten aan een robot, zelfs als je er fysiek niet bij bent.

Hier zijn 10 robottaken die u praktisch overal kunt uitvoeren:

1. Ontwerp je robotcel

Je hoeft niet naast de robot te staan ​​om een ​​robotcel te ontwerpen. In feite is celontwerp vaak effectiever wanneer u op papier begint en het ontwerp vervolgens naar een digitale mock-up verplaatst, zodat u de kreukels kunt gladstrijken voordat u overgaat tot het bouwen van de fysieke cel.

2. Kies de beste robot

Er wordt veel onderzoek gedaan om robots aan de praat te krijgen. Een van de meer uitdagende taken is om te beslissen welk robotmerk en -model het beste is voor uw specifieke taak. U kunt dit onderzoek overal doen.

We hebben enkele interactieve hulpmiddelen die u kunt gebruiken om u te helpen bij het kiezen van de juiste robot voor uw behoeften.

3. Probeer wat nieuwe ideeën uit

Tijd weg van kantoor is nooit tijdverspilling als u het gebruikt om met nieuwe ideeën te komen. Denk na over uw productieactiviteiten en probeer verschillende manieren te bedenken waarop u ze kunt verbeteren. Uw ideeën kunnen betrekking hebben op het gebruik van robots of niet. Beperk jezelf niet – denk groots.

4. Optimaliseer bestaande processen

Als uw robotcel al draait, zijn er veel manieren waarop u deze kunt optimaliseren. Veel van de mogelijke optimalisatie zal worden betrokken bij de programmering, die overal kan worden gedaan. Met offline programmeersoftware kunt u het programma van uw robot overal testen, aanpassen en optimaliseren.

5. Ontwerp een nieuw product

Productontwerp is heel gemakkelijk als u niet op kantoor bent. Zolang je de juiste software op je computer hebt staan, kun je vrijwel alles virtueel ontwerpen. Als u het product gaat maken met CNC- of robotbewerking, kunt u zelfs alle bewerkingsinstructies met software genereren.

6. Genereer nieuwe offertes

Het genereren van offertes voor nieuw werk is een van die taken die zeer noodzakelijk is (omdat het nieuwe klanten binnenhaalt) en frustrerend tijdrovend is wanneer u andere taken te doen heeft. Als gevolg hiervan is het een perfecte taak om te doen wanneer u op afstand werkt. Simulators zijn handig om in te schatten hoeveel werk er bij elk project komt kijken.

7. Verbeter programmeervaardigheden

Robotprogrammering is een van die vaardigheden die je carrière echt een boost kunnen geven. Maar vaak hebben we niet genoeg tijd om nieuwe vaardigheden te leren als er van alles op het werk gebeurt. Buiten kantoor werken is een perfecte gelegenheid om uw robotprogrammeervaardigheden te verbeteren.

8. Ontdek nieuwe CAD/CAM-software

Soms blijven we bij de CAD/CAM-software die we gebruiken, alleen maar omdat we geen tijd hebben om een ​​nieuw pakket te leren. Als je hebt overwogen om naar de nieuwere opties te kijken, is dit misschien een goede gelegenheid om ze te verkennen. We hebben een selectie van berichten op onze blog over verschillende CAD/CAM-pakketten.

9. Onderzoek het volgende grote ding

Tijd weg van kantoor is een geweldige kans om bij te blijven met wat er gaande is in de wereld van robotica. U kunt lezen hoe agile robotica de groei van de productie helpt, welke vaardigheden op het gebied van robotica tegenwoordig belangrijk zijn en hoe virtual reality de robotica zal veranderen.

10. Bereid je voor om weer aan het werk te gaan

Een van de meest waardevolle aspecten van werken op afstand is dat het uw projecten top-of-mind kan houden. Dit is veel beter dan uw projecten gewoon uit het geheugen te laten verdwijnen wanneer u niet op kantoor werkt. Door aan de juiste taken te werken, ben je fris en vol ideeën als je weer aan het werk gaat.

Er zijn veel robottaken waaraan u kunt werken als u niet op kantoor bent. Je kunt net zo goed aan de slag gaan!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *