10 uitstekende manieren om tijd te besparen met offline programmeren

Natuurlijk kunnen robots uw productietijd verhogen. Maar robotprogrammering kan die tijd weer verkorten als je niet oppast. Offline programmeren is een geweldige manier om tijd te besparen en het meeste uit uw robot te halen.

Tijd is onze enige echt beperkte hulpbron. Zolang uw bedrijf redelijk succesvol draait, kan bijna elke andere hulpbron worden gekocht, geleend of onderhandeld. Maar – en ik weet dat dit een cliché is – er zitten maar 24 uur in een dag.

Vroeger hadden we veel minder dan 24 uur productietijd per dag. In het verleden waren de operaties volledig handmatig, wat betekende dat er – hier en daar – vele uren verloren gingen aan pauzes, fouten en andere hoofdpijn.

Met robots heeft uw proces de potentie om bijna alle 24 uur van de dag productief te zijn. Dit is echter alleen mogelijk wanneer uw robot actief is en productieve taken uitvoert.

Er zijn drie fundamentele tijdverliezen die de effectieve productietijd van uw robot verkorten:

  1. Initiële installatietijd — De tijd die nodig is om uw robotcel te ontwerpen en deze vervolgens aan de gang te krijgen.
  2. Programmeer tijd — De tijd die nodig is om een ​​nieuwe handeling in de robot te programmeren.
  3. Wissel- en wijzigingstijden — De tijd die nodig is om de robotconfiguratie voor een nieuw product te wijzigen of de programmering bij te werken na wijzigingen aan een bestaand product.

Offline programmeren kan u helpen om al deze drie tijdverliezen aan te pakken. Software zoals RoboDK stroomlijnt de programmering van uw robot en stelt u in staat de efficiëntie van de gehele robotcel te verbeteren.

10 uitstekende manieren om tijd te besparen met offline programmeren

Hier zijn 10 uitstekende manieren om tijd te besparen door offline programmeren met uw robot te gebruiken.

1. Verkort opstarttijden

Een groot deel van de onproductieve tijd vindt plaats wanneer u uw robotcel voor het eerst instelt. Het kost tijd om de robothardware te installeren, armaturen te bouwen, de software te kalibreren, enz. De hardware-installatie is echter niet eens het langste deel van het installatieproces.

Met traditionele robotprogrammering (bijvoorbeeld met behulp van een teach pendant) verlies je veel tijd met het integreren van je applicatie. Met offline programmeren kun je het programma ontwikkelen terwijl de robot wordt geïnstalleerd, of zelfs voordat je het hebt gekocht! U kunt het programma dan laden zodra de fysieke installatie is voltooid. Dit verkort de opstarttijd van de cel aanzienlijk.

RoboDK-bibliotheek

2. Robotselectie versnellen

Het kiezen van de juiste robot is moeilijk. U weet niet noodzakelijkerwijs welke robotspecificaties u nodig heeft terwijl u de cel ontwerpt. Met offline programmeren kunt u het robotselectieproces versnellen doordat u verschillende robots voor dezelfde taak kunt testen en de beste kunt kiezen voor uw behoeften. U kunt verschillende robots vergelijken via de RoboDK Robotbibliotheek.

3. Programmeer sneller

Offline programmeren kan sneller zijn dan online programmeermethoden, met name voor taken met veel programmeerwerk, zoals lassen. Zoals het tijdschrift The Fabricator uitlegt “offline programmeren is oneindig veel sneller dan het joggen van een robot rond het onderdeel in een lascel […] De software kan de programmeer- en implementatietijd weken verkorten.” Zo kunt u uw robotcel razendsnel aan de praat krijgen.

4. Tweak programma’s snel

Traditionele robotprogrammering is een hoofdpijn om te debuggen en bij te werken. Zelfs kleine veranderingen kunnen leiden tot urenlang herprogrammeren. Met offline programmeren is het eenvoudig om uw programma aan te passen totdat het precies goed is. In de begindagen van uw robotcel kan dit u dagen debugtijd besparen.

5. Verkort de offertetijd

Als ingenieurs concentreren we ons meestal op de operationele voordelen van een technologie, nietwaar?

We vragen “Zal deze software mijn werk gemakkelijker maken?” of “Zal ik meer producten kunnen produceren door deze software te gebruiken?”

We vergeten echter af en toe rekening te houden met de impact van de technologie op de rest van het bedrijf. Offline programmeren maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om snelle, nauwkeurige offertes voor opdrachten te geven. Met de software kunnen we snel bepalen of een klus haalbaar is met onze robotcel en hoe lang het duurt. Dan kunnen we berekenen hoeveel we voor de klus in rekening kunnen brengen.

6. Snel wisselen voor producten met een hoge mix

Volgens een consumentenonderzoek van Deloitte uit 2015 verandert maatwerk de manier waarop mensen producten kopen. Consumenten en bedrijven beginnen personalisatie te verwachten en zijn bereid daarvoor een meerprijs te betalen.

Dit nieuws is geweldig voor degenen onder ons die robots gebruiken. Robots zijn inherent flexibel, je hoeft alleen hun programmering te veranderen. Bij sommige programmeermethodes duurt het herprogrammeren echter lang.

Bij offline programmeren ontwikkelt u eerst het programma en laadt u het vervolgens op de robot. Dit verkort de omsteltijd en maakt maatwerk beter haalbaar.

7. Hergebruik uw code

Een enorme tijdverspilling is wanneer u dezelfde of vergelijkbare functionaliteit meerdere keren herprogrammeert, bijvoorbeeld wanneer u dezelfde functionaliteit op twee verschillende robots programmeert. Zou het niet veel beter zijn om één robot één keer te programmeren en vervolgens je code aan te passen om eventuele wijzigingen weer te geven?

Onderzoekers van de Universiteit van Auckland leggen uit dat dit een van de grote problemen is met controller-specifieke programmeertalen, die traditioneel door robotfabrikanten worden geleverd. Dezelfde functionaliteit moet vanaf nul worden geprogrammeerd voor robots van verschillende fabrikanten.

Met wat offline programmeersoftware. RoboDK als voorbeeld, het wordt veel gemakkelijker om code opnieuw te gebruiken.

8. Schakel snel over naar een andere robot

Stel je hebt een pick-and-place applicatie. De robot verplaatst 320 kg geladen pallets van de ene transportband naar de andere.

Je hebt er lang over gedaan om de juiste robot te kiezen en je hebt gekozen voor de ABB IRB 650, met een laadvermogen van 450 kg. Je hebt veel tijd besteed aan het integreren van de robot met behulp van ABB’s RAPID-programmeertaal en het aanpassen van de code totdat deze precies goed was.

Maar dan verandert uw aanvraag.

Opeens verplaatst u geen pallets van 320 kg, u moet pallets van 1100 kg verplaatsen. De lading van de robot is niet genoeg. U zoekt een andere robot, maar de enige die u kunt vinden die aan alle eisen voldoet, is een KUKA KR 1000 Titan, met een laadvermogen van 1200 kg.

Betekent dat dat je vanaf nul moet beginnen? Betekent dit dat u al uw harde werk moet overboord gooien en alles opnieuw moet programmeren in de programmeertaal KRL van KUKA?

Met offline programmeersoftware zoals RoboDK kunt u uw vorige code gebruiken als startpunt voor uw nieuwe programma, zodat de nieuwe robot veel sneller aan de slag kan.

9. Verminder uitvaltijd

Deze is eenvoudig. Erg makkelijk.

Door uw robot offline te programmeren, kan de robot productief werk blijven doen terwijl u eventuele problemen in de code oplost.

Dit betekent minder stilstand.

Ik zei toch dat het simpel was.

10. Verminder de cyclustijd

Iets minder eenvoudig, maar niet minder belangrijk, is het feit dat offline programmeren je kan helpen om de cyclustijd van de robot te verkorten.

Hoe? Nou, het is echt een uitbreiding van het vorige punt. Offline programmeren heeft geen invloed op downtime, dus je hebt meer tijd om het programma aan te passen.

Met online programmering betekent elke minuut downtime verloren productie. Met offline programmeren is er minder druk om het programma aan de gang te krijgen, zodat u de tijd kunt besteden die nodig is om het programma goed te optimaliseren. Een geoptimaliseerd programma betekent kortere cyclustijden.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *