12 Πλεονεκτήματα της χρήσης πιστωτικής κάρτας στην Ινδία

Η πιστωτική κάρτα είναι ένα χρηματοοικονομικό μέσο που εκδίδεται από τις τράπεζες σε ιδιώτες για να δανειστούν ένα προκαθορισμένο χρηματικό ποσό όποτε χρειάζεται.

Με απλά λόγια, οι πιστωτικές κάρτες είναι μια πιστωτική γραμμή που εκδίδεται από τις τράπεζες ώστε να μπορούμε να κάνουμε ανάληψη χρημάτων εύκολα και γρήγορα. Λειτουργεί σαν χρεωστική κάρτα με όλους τους τρόπους εκτός από έναν. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν ανάληψη περισσότερων χρημάτων χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα από αυτά που είναι διαθέσιμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Αυτά τα δανειακά κεφάλαια πρέπει να αποπληρωθούν εντός καθορισμένης χρονικής περιόδου, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα πιστωτικά μέσα. Αυτά τα εξαιρετικά δημοφιλή εργαλεία έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά προτού μπούμε σε αυτά τα οφέλη, ας καταλάβουμε πώς λειτουργούν οι πιστωτικές κάρτες.

Ωστόσο, υπάρχει μια αρκετά ισχυρή περίπτωση για τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Αυτή η όμορφη μικρή πλαστική κάρτα στο πορτοφόλι σας έρχεται με πολλά πλεονεκτήματα, όλα αυτά αξίζει να τα εξερευνήσετε. Μερικές από αυτές περιγράφονται παρακάτω:

Πώς λειτουργούν οι πιστωτικές κάρτες;

Γνωρίζατε ότι οι πιστωτικές κάρτες είναι γνωστές ως ανανεούμενη γραμμή πίστωσης; Ας εξηγήσουμε γιατί.

Όλοι γνωρίζουμε λοιπόν ότι οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή λογαριασμών και την πραγματοποίηση αγορών, σωστά; Τι συμβαίνει όμως όταν χρησιμοποιούμε πιστωτικές κάρτες;

Τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας αποστέλλονται στην τράπεζα του εμπόρου όταν χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα για να αγοράσετε κάτι. Η τράπεζα διεκπεραιώνει την πληρωμή αφού λάβει εξουσιοδότηση από το δίκτυο πιστωτικών καρτών. Στη συνέχεια, ο εκδότης της κάρτας σας ελέγχει τα δεδομένα σας για να αποδεχτεί (ή να απορρίψει) τη συναλλαγή σας.

Η πληρωμή πραγματοποιείται στον έμπορο μόλις εγκριθεί η συναλλαγή και το τραπεζικό σας υπόλοιπο μειώνεται κατά το ίδιο ποσό.

Ο εκδότης της κάρτας σάς στέλνει μια κατάσταση στο τέλος κάθε κύκλου χρέωσης που αναφέρει όλες τις συναλλαγές σας για τον προηγούμενο μήνα, τα υπόλοιπά σας (τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν), την ελάχιστη απαιτούμενη πληρωμή και την ημερομηνία λήξης.

Τώρα, έχετε μια περίοδο χάριτος για να πληρώσετε το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας. Όταν πληρώνετε τους λογαριασμούς σας στο ακέραιο κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος, η οποία διαρκεί από την ημερομηνία αγοράς έως την ημερομηνία λήξης της αντίγραφης κίνησης, δεν επιβάλλονται τόκοι στο υπόλοιπο. Ο εκδότης σας προσθέτει τόκους μόνο εάν έχετε υπόλοιπο.

Ή, με απλά λόγια, δανείζεσαι χρήματα από τον εκδότη της κάρτας, αυτοί εκταμιεύουν το ποσό και αυτό που χρωστάς στον εκδότη ονομάζεται «υπόλοιπο». Η διαφορά μεταξύ του πιστωτικού ορίου και του υπολοίπου σας ονομάζεται διαθέσιμη πίστωση.

Απλό, έτσι δεν είναι; Τώρα ας πάμε στα οφέλη των πιστωτικών καρτών.

Πλεονεκτήματα των πιστωτικών καρτών:

Ακολουθούν 12 πλεονεκτήματα των πιστωτικών καρτών που όλοι αγαπάμε και απολαμβάνουμε:

1. Εύκολη πρόσβαση σε συνεχή πίστωση:
Αν είχατε διαβάσει πώς λειτουργούν οι πιστωτικές κάρτες, θα ξέρετε ήδη πώς να διατηρείτε μια συνεχή και βολική ροή πίστωσης. Ως μέσο ανακυκλούμενης πίστωσης, έχετε πρόσβαση σε απεριόριστα συνεχή κεφάλαια, ακριβώς στην τσέπη σας.

2. Πρόσβαση στην εγκατάσταση EMI:
Τα EMI είναι υπέροχα, έτσι δεν είναι; Μπορείτε να αγοράσετε καλύτερα προϊόντα διατηρώντας τον προϋπολογισμό σας ανέπαφο. Βοηθούν επίσης να δημιουργήσετε εύκολα το πιστωτικό σας σκορ.
Οι πιστωτικές κάρτες παρέχουν τις καλύτερες προσφορές για EMI και μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις πληρωμές σας με EMI για να ρυθμίσετε μια διαδικασία εύχρηστων αγορών χωρίς προβλήματα.

3. Ανταμοιβές: Οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες προσφέρουν μεγάλες ανταμοιβές σε κάθε αγορά που κάνετε. Τώρα, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό ωφελεί τις εταιρείες, αλλά δεν βλάπτει ούτε εμάς, τους χρήστες, έτσι; Οι ελκυστικές επιστροφές μετρητών, οι προσφορές, οι εκπτώσεις και άλλες τέτοιες προσφορές κάνουν τις αγορές με πιστωτικές κάρτες πραγματικά ανταποδοτικές.

4. Καταγραφή δαπανών: Ένα αντίγραφο κίνησης πιστωτικής κάρτας καταγράφει κάθε αγορά που κάνετε και μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε όλα τα έξοδά σας (ειδικά τα μεγάλα). Αυτό το αρχείο είναι χρήσιμο για πολλά πράγματα, όπως όταν προγραμματίζετε τον προϋπολογισμό σας, επιβλέπετε τις δαπάνες σας, ακόμη και όταν σχεδιάζετε τους φόρους σας. Αυτή η εγγραφή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επιστροφή ή την αντικατάσταση ελαττωματικών αγορών.

5. Αυξημένη αγοραστική δύναμη: Μια πιστωτική κάρτα εξ ορισμού αναβαθμίζει την αγοραστική σας δύναμη παρέχοντάς σας πρόσβαση σε περισσότερα χρήματα από όσα έχετε στον λογαριασμό σας. Η αυξημένη αγοραστική δύναμη σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να βελτιώσετε το βιοτικό σας επίπεδο με το τρέχον εισόδημά σας.

6. Άτοκα κεφάλαια: Η πιστωτική κάρτα είναι ένα από τα λίγα πιστωτικά μέσα που προσφέρουν άτοκα κεφάλαια. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από τη δημοτικότητα των πιστωτικών καρτών. Αυτές οι κάρτες παρέχουν δάνεια και δεν υπάρχουν καλύτερα δάνεια από τα άτοκα, έτσι δεν είναι; Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτά τα κεφάλαια χωρίς τόκους μέχρι την ημερομηνία λήξης της πληρωμής. Μόνο αφού παρέλθει η ημερομηνία λήξης θα πρέπει να πληρώσετε τόκους έναντι του δανείου.

7. Ασφαλιστική κάλυψη: Μπορείτε να απολαύσετε πρόσθετη προστασία στις αγορές που πραγματοποιείτε με την πιστωτική σας κάρτα, καθώς σε περίπτωση κλοπής, απώλειας ή ζημιάς, η κάρτα σας προσφέρει ασφάλεια. Η δήλωση της κάρτας σας χρησιμεύει ως απόδειξη της αξίωσης.

8. Προνόμια μέλους: Σας παρέχονται πολλά πλεονεκτήματα με διαφορετικές κάρτες, όπως προνόμια μέλους σε συγκεκριμένα κλαμπ και σαλόνια αεροδρομίων, ακόμη και να λαμβάνετε προσφορές για ταξιδιωτικές κρατήσεις και άλλα παρόμοια πράγματα. Συγκρίνετε κάρτες για να δείτε τα πιο πολύτιμα προνόμια για εσάς.

9. Προστασία αγορών: Οι πιστωτικές κάρτες κρατούν τους πωλητές ειλικρινείς. Εάν χρειαστεί ποτέ να αμφισβητήσετε τυχόν χρεώσεις ή να επιστρέψετε μια αγορά, μια πιστωτική κάρτα κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και ταχύτερη. Αυτή η προστασία αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική με μεγάλες αγορές και σύνθετες αξιώσεις.

10. Εύκολες εγκρίσεις δανείων:
Μια πιστωτική κάρτα σημαίνει ότι έχετε πιστωτικό ιστορικό και πιστωτικό σκορ. Αυτές είναι οι κύριες μεταβλητές που εξετάζουν τα πιστωτικά ιδρύματα όταν κάνετε αίτηση για δάνειο. Αν ποτέ βρεθείτε να έχετε ανάγκη από δάνειο, η ύπαρξη πιστωτικής κάρτας κάνει τη διαδικασία δανείου πολύ πιο βολική.

11. Μπόνους εφάπαξ: Όταν εγγράφεστε σε έναν εκδότη πιστωτικής κάρτας, δικαιούστε εφάπαξ μπόνους ανάλογα με τον πάροχο. Παρόλο που προσφέρονται μία φορά, αυτά τα προνόμια εξακολουθούν να προστίθενται στη λίστα των πλεονεκτημάτων.

12. Παροχές περιόδου χάριτος:
Η περίοδος χάριτος είναι ο χρόνος που σας δίνεται από τον εκδότη της κάρτας κατά τον οποίο δεν χρεώνουν τόκους στα δανεισμένα κεφάλαιά σας. Αυτή η περίοδος μπορεί να διαρκέσει έως και 50 ημέρες και είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο μέρος για τις πιστωτικές κάρτες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις πιστωτικές κάρτες με τον σωστό τρόπο

Παρόλο που υπάρχουν πολλά οφέλη που αποκομίζουμε με τις πιστωτικές κάρτες, το να γνωρίζετε πώς να τις χρησιμοποιείτε σωστά μπορεί μόνο να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα οφέλη και να αποφύγετε με επιτυχία τις παγίδες.

Επομένως, εάν έχετε πιστωτική κάρτα, ακολουθούν 11 συμβουλές για το πώς να τη χρησιμοποιήσετε σωστά:

 1. Διαβάστε τα ψιλά γράμματα. Λάβετε υπόψη όλες τις χρεώσεις και τις προϋποθέσεις στην πιστωτική σας κάρτα.
 2. Ξοδέψτε μόνο ό,τι έχετε την οικονομική δυνατότητα να επιστρέψετε.
 3. Αποφύγετε τις καθημερινές αγορές από την κάρτα για να παρακολουθείτε καλύτερα τα έξοδά σας.
 4. Ελέγχετε τακτικά το πιστωτικό σας όριο και κάνετε ανάλογα σχέδια.
 5. Χρησιμοποιήστε το 30% της συνολικής διαθέσιμης πίστωσής σας.
 6. Επιλέξτε επιλογές EMI για μεγαλύτερες αγορές για να αποφύγετε την καταβολή τόκων σε οφειλόμενα ποσά κάρτας.
 7. Κρατήστε κάποιο ποσό (30-40% του συνόλου) του πιστωτικού σας ορίου για έκτακτες ανάγκες.
 8. Αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές στην πιστωτική σας κάρτα.
 9. Πληρώνετε πλήρως τους λογαριασμούς της κάρτας σας κάθε μήνα.
 10. Μην χάσετε ποτέ μια πληρωμή με κάρτα.
 11. Σε περίπτωση που ξοδεύετε υπερβολικά την κάρτα σας, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας και ζητήστε ένα πρόγραμμα αποπληρωμής με σταθερό επιτόκιο για να αποφύγετε να πέσετε στα χρέη.

Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν περισσότερα τέτοια πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο, αλλά αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.

συμπέρασμα

Τώρα που γνωρίζετε όλα τα πλεονεκτήματα των πιστωτικών καρτών και πώς να τις χρησιμοποιήσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ελπίζουμε ότι μπορείτε να αποφασίσετε εάν πρέπει να αποκτήσετε πιστωτική κάρτα ή όχι.

Τίποτα δεν είναι τέλειο, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών. Μπορείτε να μπείτε σε έναν συνεχή κύκλο χρέους αν δεν είστε προσεκτικοί και ίσως χρειαστεί να πάρετε περισσότερα δάνεια για να διακανονίσετε το χρέος της πιστωτικής σας κάρτας.

Μια άλλη επιλογή για να επωφεληθείτε από τα γρήγορα κεφάλαια είναι να επιλέξετε άμεσα προσωπικά δάνεια από την . Μπορείτε να λάβετε χρήματα χωρίς προβλήματα για όλες τις επείγουσες ανάγκες από 1.000 ₹ έως 3 Lakhs ₹ σε λίγα λεπτά.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *