15 betrouwbare manieren voor fabrikanten om downtime te verminderen

Het verminderen van downtime in uw productieprocessen is van cruciaal belang om uw bedrijf soepel en efficiënt te laten draaien.

Er zijn veel bewezen manieren om downtime te verminderen. Of u nu eenvoudigweg systemen implementeert om uw bestaande apparatuur soepel te laten werken of investeert in een volledige revisie van uw verouderde technologie, er zijn tal van mogelijkheden om de tijd dat uw productieprocessen inactief zijn te minimaliseren.

Hier zijn 15 betrouwbare manieren om downtime in uw productiebedrijf te verminderen…

1. Continu optimaliseren

Een belangrijke manier om downtime te verminderen, is door het te beschouwen als een continu proces. Er zou geen moment moeten zijn waarop u zegt: “We zijn klaar. We hebben de downtime zoveel mogelijk teruggebracht als we ooit nodig zullen hebben.”

Wanneer u op zoek gaat naar manieren om downtime te verminderen, ziet u ze overal. Er zijn altijd manieren om te verbeteren.

2. Train werknemers in nieuwe vaardigheden

Het trainen van mensen in nieuwe vaardigheden kan een krachtige manier zijn om downtime continu te verminderen en uw productiecapaciteiten te blijven uitbreiden.

Door bijvoorbeeld uw lasoperators te trainen in robotprogrammering, kunt u het beste uit deze bekwame leden van uw team halen. In veel landen is het moeilijk om voldoende bekwame lassers te vinden.

3. Automatiseer met robots

Automatisering is steeds meer een fundamentele manier geworden om downtime te verminderen. Fabrikanten in veel industrieën wenden zich tot robotautomatisering te midden van een tekort aan arbeidskrachten en andere marktuitdagingen.

Het is vaak een goed idee om te beginnen met automatiseren met een eenvoudige taak die duidelijke voordelen heeft, en vervolgens over te gaan op complexere taken wanneer u meer ervaring heeft.

4. Houd apparatuur in goede staat

Een klassieke manier om downtime te verminderen, is ervoor te zorgen dat uw apparatuur altijd volledig werkt. Deze eenvoudige stap vereist constante waakzaamheid van iedereen die de apparatuur gebruikt.

Door uw apparatuur schoon en goed onderhouden te houden, kan iedereen in uw bedrijf helpen om vertragingen te voorkomen en uw processen soepel te laten verlopen.

5. Implementeer preventief onderhoud

Een formele manier om apparatuur goed te laten werken, is het implementeren van een preventief onderhoudsprogramma.

Dit type programma omvat het regelmatig inspecteren en onderhouden van uw apparatuur volgens een duidelijk schema, waardoor u proactief problemen kunt identificeren en voorkomen.

6. Gebruik de juiste programmeersoftware

Als u ervoor kiest om downtime te verminderen door robotautomatisering, kan de programmeersoftware die u gebruikt een krachtige impact hebben op uw proces.

Met de juiste robotprogrammeersoftware kunt u gemakkelijk taken automatiseren en uw productielijn continu optimaliseren voor maximale efficiëntie.

Maar houd er rekening mee dat niet alle programmeersoftware gelijk is en dat programma’s moeilijk te gebruiken kunnen zijn. Anderen zijn zowel gebruiksvriendelijk als krachtig.

Autolaksimulatie door RobCo SWAT met behulp van RoboDK Software

7. Plan voor onvoorziene gebeurtenissen

Een belangrijk aspect van het verminderen van downtime is voorbereid te zijn wanneer dingen onvermijdelijk fout gaan. Sommige veelvoorkomende problemen kunnen behoorlijk voorspelbaar zijn, zoals het uitvallen van een bepaalde machine of een vertraging in de levering van grondstoffen.

Bereid voor wat u gaat doen wanneer dergelijke problemen zich voordoen en maak noodplannen.

8. Gebruik gegevens in uw voordeel

Data kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om uw productieprocessen te optimaliseren. Dit omvat ook het verminderen van downtime.

Door gegevens in elk van uw processen bij te houden, kunt u potentiële problemen snel identificeren en onmiddellijk corrigerende maatregelen nemen. Dit kan al beginnen tijdens uw planningsstappen, zoals het berekenen en verkorten van de cyclustijd van uw robotprocessen.

9. Simuleer processen offline

Simulatie is een uiterst krachtige tool om downtime te verminderen. Zo is een robotsimulator een waardevol hulpmiddel om uw robotprogramma’s te optimaliseren zonder uw processen te verstoren.

Wanneer u offline programmeren gebruikt, kunt u uw robot programmeren terwijl deze nog draait. Je stopt de robot pas als je klaar bent om het nieuwe programma naar zijn controller te sturen.

10. Investeer in kwaliteitscontrole

Uw kwaliteitscontroleprocessen kunnen cruciaal zijn voor het verminderen van downtime in uw productieprocessen.

Door ervoor te zorgen dat uw producten altijd aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen, vermijdt u situaties waarin u veel defecte producten opnieuw moet bewerken. Nabewerkingen verminderen de effectiviteit van uw productieapparatuur, dus de impact hiervan kan aanzienlijk zijn.

11. Sta open voor nieuwe technologieën

Bedrijven die niet openstaan ​​voor nieuwe technologieën zullen waarschijnlijk failliet gaan. Dit betekent niet dat er geld moet worden gegooid naar elke nieuwe technologie die momenteel in de mode is. Het betekent strategisch investeren in technologie die u zal helpen uw doelen te bereiken.

Robottechnologie heeft een lange en bewezen staat van dienst. Voor veel fabrikanten is het niet gebruiken van robotica nu een riskante strategie.

Door op de hoogte te blijven van trends in de branche, kunt u potentiële kansen identificeren die uw concurrenten misschien nog niet hebben opgemerkt en bent u op de hoogte van lokale en wereldwijde problemen die downtime in uw bedrijf kunnen veroorzaken.

Wanneer u op de hoogte blijft van de laatste wijzigingen, kunt u zich voorbereiden op mogelijke problemen in de branche die u kunnen treffen. Tegelijkertijd leer je over de oplossingen die werken voor anderen in jouw branche.

13. Upgrade uw apparatuur

Wanneer uw productieprocessen afhankelijk zijn van verouderde apparatuur, is dit een recept voor meer uitvaltijd. Het is slechts een kwestie van tijd voordat een oude machine een probleem veroorzaakt.

Een manier om de levensduur van oude apparatuur te verlengen, is door op sommige processen robotica strategisch toe te passen. Dit helpt je beetje bij beetje te moderniseren.

14. Bereid je voor op noodsituaties

Zelfs met de nieuwste technologieën en uitgebreide rampenplannen kunnen er dingen misgaan waar je totaal geen controle over hebt.

Noodgevallen doen zich voor en als ze zich voordoen, veroorzaken ze aanzienlijke downtime. Door voorbereid te zijn op het onverwachte (zoals een wereldwijde pandemie, ineenstorting van de toeleveringsketen of een andere grote wereldgebeurtenis), kunt u de impact van deze gebeurtenissen verkleinen.

15. Gebruik applicatiespecifieke automatisering

Als u kiest voor robotica als hulpmiddel om downtime te voorkomen, helpt het als de robotica geschikt is voor uw specifieke toepassing.

Een manier om dit te garanderen, is door robotprogrammeersoftware te kiezen die is ontworpen voor uw specifieke toepassingen. Zo heeft RoboDK programmeerwizards voor een breed scala aan veelvoorkomende taken, waaronder robotfrezen en palletiseren.

Stilstand in elk productieproces kan kostbaar en frustrerend zijn voor alle betrokkenen. Als u echter deze tips opvolgt en strategieën gebruikt zoals de hier vermelde, kunt u helpen de tijd te verkorten dat uw productieprocessen inactief zijn, zelfs in noodsituaties.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *