20 dingen die uw bedrijf met flexibele productie kan doen

Flexibele productie stelt u in staat uw productielijnen snel aan te passen aan de veranderende eisen van klanten. Maar wat zou uw bedrijf kunnen bereiken door meer flexibiliteit aan uw processen toe te voegen?

Met de mogelijkheid om uw apparatuur en processen snel opnieuw te configureren, kunt u snel reageren op schommelingen in de markt. Door gebruik te maken van technologieën als robots en de juiste programmeersoftware vergroot u de flexibiliteit in uw productiebedrijf.

Hier zijn 20 dingen die u met flexibele productie kunt doen:

1. Verhoog de efficiëntie

Flexibele productielijnen kunnen u helpen producten efficiënter te produceren.

Door dezelfde lijn te gebruiken om verschillende producten te produceren, kunt u de behoefte aan meerdere productielijnen verminderen of zelfs elimineren. Dit helpt zowel de instel- en omsteltijden als de apparatuurkosten te verminderen.

2. Produceer producten sneller

Wanneer er onverwachte schommelingen op de markt zijn, kunt u zich met een flexibele productieaanpak aanpassen door uw apparatuur en productiestromen snel opnieuw te configureren.

Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je producten sneller de deur uit kunt hebben na nieuwe bestellingen. In tegenstelling tot conventionele productie hoeft u niet lang te wachten op omstellingen.

3. Gebruik kleinere batchgroottes

Een belangrijk voordeel van flexibel produceren is dat u kleinere series producten tegelijk kunt produceren.

Kleine batchgroottes helpen om de kostbare opbouw van voorraden te verminderen. Ze stellen u ook in staat om nieuwe marktkansen te testen met een beperkte hoeveelheid product.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *