4 dingen over CDN die een programmeur moet weten

Ken je CDN? Dit acroniem verwijst naar een belangrijke technologie om pagina’s beschikbaar te maken op internet, en het maakt een verschil voor zowel de ontwikkelaar, die zal werken aan de structurering van de site, als voor de bedrijfseigenaar, die een volledige operatie nodig heeft om klanten aan te trekken en verkoop afsluiten.

CDN’s leveren online content van bedrijven in verschillende branches, waardoor netwerkefficiëntie wordt gegarandeerd. In dit bericht zullen we het concept, het belang ervan, de voordelen en andere belangrijke informatie presenteren.

Blijf rondhangen en lees verder!

1. Waarom is dit CDN zo belangrijk voor IT?

CDN is de afkorting voor Content Delivery Network, wat vertaald kan worden als Content Distribution Network. Deze technologie verspreidt digitale inhoud op internet en brengt gegevens over van een site naar verschillende datacenters.

Op deze manier slaat het de inhoud van deze sites op en levert het aan gebruikers op basis van hun geografische locatie, waardoor de verbinding met de dichtstbijzijnde server wordt gemaakt. Het is zeer efficiënt, vooral voor het overbrengen van een zwaarder gegevenspakket, zoals multimedia-inhoud, en voor het opslaan van volledige kopieën van websites en applicaties.

Voor IT-werk maakt deze technologie het verschil. Het garandeert immers de bruikbaarheid van de pagina en voorkomt overbelasting en crashes. Hierdoor heeft IT minder problemen met betrekking tot de beschikbaarheid van de site. De virtuele winkel, marktplaats of welke zakelijke infrastructuur dan ook die daar beschikbaar is, werkt dus veel beter.

2. Hoe kan deze technologie helpen?

Het gebruik van het CDN in uw websitestructuur brengt een reeks voordelen met zich mee die rechtstreeks van invloed zijn op uw zakelijk succes. We lichten hier de belangrijkste voordelen toe.

Beste optreden

Het gebruik van het CDN zorgt voor betere prestaties, omdat er een statische kopie van de websitepagina’s wordt verzonden in plaats van dynamische inhoud, die bij elk nieuw verzoek door de server moet worden verwerkt.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Het CDN zorgt voor een vermindering van de gegevens die nodig zijn van een oorspronkelijke server, waardoor de hostingkosten dalen om de site draaiende te houden. Daarnaast valt de infrastructuur onder de verantwoordelijkheid van het CDN-bedrijf.

Grotere verkeerscapaciteit

Een CDN kan veel efficiënter omgaan met veel verkeer dan een shared hosting-server. Websites die deze technologie gebruiken, kunnen dus een groot aantal bezoeken of s aan.

Zorgt voor schaalbaarheid

Door de site een grote hoeveelheid verkeer te laten ondersteunen, garandeert het CDN de schaalbaarheid van het bedrijf. Ondernemers kunnen meer impactvolle promoties of strategieën creëren die een groot aantal bezoekers trekken, met de zekerheid dat de site normaal blijft functioneren.

SEO-verbeteringen

Voor het marketingteam dat verantwoordelijk is voor de website is het essentieel om SEO toe te passen. Paginasnelheid heeft grote invloed op de zoekopdracht die wordt uitgevoerd door zoekmachines. Hoe sneller, hoe groter de zichtbaarheid en dus hoe beter de marketingstrategieën, waardoor meer klanten worden aangetrokken.

Daarnaast verhoogt een snelle website de duurzaamheid van de bezoeker, vergemakkelijkt het de conversie van verkopen en vermindert het uitvalpercentage. Tot slot helpt het om een ​​positief imago van de winkel op te bouwen.

Verhoogde bescherming

Het CDN heeft ook beveiligingsmechanismen om bots en kwaadaardige scripts aan te pakken, en zelfs het verkeer van deze aanvallen te blokkeren wanneer ze worden gedetecteerd. Daarnaast biedt het bescherming tegen DDoS-aanvallen.

3. Hoe helpt CDN met sitesnelheid?

Stel je voor dat je een product uit het buitenland wilt kopen, maar je hebt de mogelijkheid om hetzelfde artikel in een winkel bij jou in de buurt of stad te kopen. Welke denk je dat sneller zou aankomen? Als je je zorgen maakt over de levertijd, zou je er zeker voor kiezen om te kopen bij de vestiging die het dichtst bij je huis is, vind je ook niet?

We kunnen dezelfde logica toepassen om het effect van het CDN op de snelheid van een website te verklaren. Alle inhoud waartoe u toegang hebt via internet, is afkomstig van een server. Wanneer u een pagina opent met CDN-technologie, worden deze gegevens geladen vanuit het datacenter dat geografisch het dichtst bij u in de buurt is. Dit vermindert de tijd om deze gegevens te leveren, waardoor de laadsnelheid van de site wordt verbeterd.

Als we het hebben over e-commerce, hebben we een verzwarende factor: dit type site krijgt bestellingen van verschillende locaties, vaak zelfs uit verschillende landen. De beslissingstijd voor een aankoop is echter beperkt: uw klant zal waarschijnlijk niet aandringen als de site tijd nodig heeft om te reageren of midden in het proces crasht, waardoor inkomsten verloren gaan en de ervaring van die consument wordt beïnvloed.

Met het CDN is de informatie niet alleen veel veiliger, maar is ook de werksnelheid gegarandeerd, waardoor overbelasting van de server wordt voorkomen.

4. Wat heeft deze technologie met IT-beveiliging te maken?

De veiligheid van uw websitegegevens is essentieel, zowel voor uw bedrijf als voor de bescherming van klantinformatie, als er financiële transacties op dit platform worden gedaan, zoals betalingen.

Een gehackte website is niet toegankelijk, wat grote schade en gegevensdiefstal veroorzaakt door de auteur van de aanval, naast het belemmeren van de werking van de winkel. Het CDN zorgt voor het beheer van het dataverkeer en blokkeert een aanval voordat deze het datacenter of de server bereikt. Dit brengt een aanzienlijke vermindering van de risico’s met zich mee, waardoor de pagina’s veel veiliger worden.

Het begrijpen van het belang van sommige punten met betrekking tot de structuur van een website en de gebruikte technologie is essentieel om het succes van het bedrijf te garanderen. Op dezelfde manier moet IT deze middelen kennen en weten hoe ze moeten worden toegepast, zodat de site goed functioneert en de gewenste resultaten oplevert. Onder deze technologieën is het CDN essentieel en zou het deel moeten uitmaken van het repertoire van de ontwikkelaar.

Vond je deze inhoud nuttig? Als u meer informatie wilt ontvangen die relevant is voor het bouwen van een online structuur die de goede werking van een e-commerce kan ondersteunen, en andere inhoud met betrekking tot dit soort zaken, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief! We sturen je updates over nieuwe berichten en ander materiaal dat je interesse zou kunnen wekken!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *