5 μύθοι για τα χρήματα που πρέπει να γνωρίζετε

Μόλις αρχίσετε να κερδίζετε, θα βομβαρδιστείτε από οικονομικές συμβουλές από σχεδόν όλους τους γύρω σας. Όπου κι αν κοιτάξετε, θα βρείτε οικονομικές συμβουλές, μόνο αν είστε πρόθυμοι να ακούσετε. Αλλά πώς ξέρετε ποιον να εμπιστευτείτε; Πρέπει να ακολουθήσετε τη σοφία των γονιών σας ή να προσλάβετε τις υπηρεσίες ειδικών διαχείρισης χρημάτων; Ή πρέπει να κάνετε εκεί που το κάνει ολόκληρο – να αναζητήσετε απαντήσεις στο Διαδίκτυο; Η αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων σας μπορεί να είναι αρκετά συντριπτική και μπορεί να σας αφήσει με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. «Είμαι πολύ νέος για να αρχίσω να επενδύω;» ή “Πώς μπορώ να βρω τον καλύτερο πάροχο προσωπικών δανείων;” είναι μόνο δύο από τις εκατό ερωτήσεις που μπορεί να σας περάσουν από το μυαλό. Αλλά προτού ξέρετε τι να κάνετε, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε τι να αποφύγετε. Εδώ είναι πέντε διάχυτοι μύθοι για τα χρήματα από τους οποίους πρέπει να μείνετε μακριά:

1. Ο τραπεζικός σας λογαριασμός είναι ο καλύτερος για εξοικονόμηση

Οι γονείς μας μπόρεσαν να κερδίσουν μεγάλο τόκο μόνο σταθμεύοντας τα χρήματά τους σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πουθενά πλέον, χάρη στην πανδημία COVID-19. Ως αποτέλεσμα της πανδημίας και του επακόλουθου lockdown πέρυσι, όλη η οικονομική δραστηριότητα σταμάτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η RBI μείωσε επίσης το Επιτόκιο Repo πολλές φορές από τον Μάρτιο του 2020. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι τράπεζες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια από αυτά με χαμηλότερα επιτόκια. Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε τόσο τις τράπεζες του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα να μειώσουν τα επιτόκια σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου και FD. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για να σας παρέχουν υψηλότερο επιτόκιο για την εξοικονόμηση χρημάτων σας, επειδή η συνολική ζήτηση για προσωπικά δάνεια/προσωπικούς παρόχους δανείων έχει μειωθεί.

2. Το Scrimping και η Saving είναι το καλύτερο

Ένας άλλος δημοφιλής μύθος για τα χρήματα εκεί έξω είναι ότι το χτύπημα και η εξοικονόμηση είναι καλό μακροπρόθεσμα. Αλλά απλώς το να τσιμπάτε τις πένες και να τρίβετε όποτε είναι δυνατόν, κάνει πολύ λίγα για εσάς και το νοικοκυριό σας. Αντίθετα, πρέπει να εστιάσετε στην αύξηση των χρημάτων που κερδίζετε. Σκεφτείτε το – θα είστε σε θέση να ζήσετε μια πολύ πιο άνετη ζωή κερδίζοντας 50.000 ₹ κάθε μήνα από ό,τι αν κερδίζατε μόλις 25.000 ₹. Στη δεύτερη περίπτωση, οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να κοπιάσεις πολύ ούτως ή άλλως, και αυτό μπορεί να γίνει πολύ απογοητευτικό (λαμβάνοντας υπόψη πόσο μικρή διαφορά κάνει στο συνολικό σας εισόδημα). Η εστίαση στην αύξηση του συνολικού εισοδήματός σας θα σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα, γιατί θα μπορέσετε να αποταμιεύσετε επαρκώς και να φροντίσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

3. Οι ελάχιστες πληρωμές είναι αρκετές

Εάν αυτό είναι κάτι που ακολουθείτε ή πιστεύετε, θα πρέπει να μείνετε μακριά από πιστωτικές κάρτες και παρόχους προσωπικών δανείων. Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις πιστωτικές σας κάρτες μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όταν έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές σας. Διαφορετικά, θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να καλύψετε τις οικονομικές σας ανάγκες χρησιμοποιώντας το μηνιαίο εισόδημά σας. Δεύτερον, κατά τη χρήση πιστωτικής κάρτας, μόνο η ελάχιστη οφειλόμενη πληρωμή είναι η κατισχύω κάτι που μπορείτε να κάνετε στα προσωπικά σας οικονομικά. Η τράπεζά σας απλώς θα συνεχίσει να σας χρεώνει τόκους (επειδή δεν πληρώσατε πλήρως το οφειλόμενο ποσό) και θα κολλήσετε σε έναν φαύλο κύκλο.

4. Μπορείτε να αποταμιεύσετε μόνο με υψηλό εισόδημα

Αυτός ο συγκεκριμένος μύθος για τα χρήματα είναι ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για όποιον προσπαθεί να αξιοποιήσει τις μέγιστες δυνατότητες αποταμίευσης που διαθέτει. Το να έχετε υψηλότερο εισόδημα δεν εγγυάται υψηλότερο επίπεδο αποταμίευσης κάθε μήνα. Για όλα όσα γνωρίζετε, μπορεί να επιβαρυνθείτε με περισσότερες οικονομικές ευθύνες λίγα χρόνια αργότερα, κάτι που μπορεί να περιορίσει το ποσό που θα εξοικονομήσετε. Τούτου λεχθέντος, δεν πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν προσωπικό πάροχο δανείων μόνο και μόνο επειδή δεν έχετε ταμείο έκτακτης ανάγκης ή έτοιμες αποταμιεύσεις. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλώς να ξεκινήσετε με αυτό που έχετε – ακόμα κι αν είναι τόσο χαμηλό όσο 1.000 ₹ το μήνα. Το να σώζεις κάτι είναι καλύτερο από το να μην σώζεις τίποτα και μόλις γίνει συνήθεια, είσαι έτοιμος για μια ζωή. Θα μάθετε αυτόματα να αυξάνετε το ποσό που εξοικονομείτε με κάθε αύξηση του μηνιαίου εισοδήματός σας.

5. Η αγορά ενός σπιτιού είναι καλύτερη από την ενοικίαση

Αυτός είναι ένας από τους πιο διάχυτους μύθους για τα χρήματα εκεί έξω, καθώς και ένα θέμα που συζητείται έντονα. Τόσο η αγορά ενός σπιτιού όσο και η ενοικίαση έχει ένα αποτέλεσμα με τα δικά του πλεονεκτήματα. Αλλά το γεγονός παραμένει ότι η κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική – αυτό που λειτουργεί για εσάς μπορεί να μην λειτουργεί για τον συνάδελφό σας. Μπορεί να μην δείτε κανένα πρόβλημα στην προσέγγιση ενός προσωπικού παρόχου δανείου για κεφάλαια προς ένα σπίτι. Ωστόσο, ο φίλος σας μπορεί να μισεί την ιδέα ότι θα επιβαρυνθεί με EMI δανείου για τα επόμενα 20-25 χρόνια. Ένας άλλος φίλος μπορεί απλώς να επιλέξει να νοικιάσει ένα διαμέρισμα γιατί αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κάνει με τα τρέχοντα επίπεδα εισοδήματός του. Έτσι, το takeaway εδώ είναι να κάνετε αυτό που είναι σωστό για εσάς.

Τύλιξε

Με το τεράστιο ποσό των συμβουλών διαχείρισης χρημάτων που είναι διαθέσιμες σε όλο το Διαδίκτυο (και αρκετούς «καλοπροαίρετους» συγγενείς), μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ένας γενικός κανόνας που θα σας κρατήσει σε καλή θέση είναι να μείνετε μακριά από περιττά χρέη όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν πρέπει να συνάψετε δάνειο, βεβαιωθείτε ότι είναι μόνο για έκτακτη ανάγκη και από τον πιο προσιτό πάροχο προσωπικών δανείων που μπορείτε να βρείτε. Αν ψάχνετε για μια οικονομικά προσιτή εταιρεία προσωπικής χρηματοδότησης, είναι μια επιλογή που μπορείτε να εξετάσετε. Ολόκληρη η διαδικασία αίτησης δανείου είναι γρήγορη και εντελώς διαδικτυακή στην εφαρμογή για κινητά, από τη δημιουργία προφίλ έως την εκταμίευση.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *