5 Συμβουλές Προϋπολογισμού για Άριστη Οικονομική Υγεία

Ο κόσμος των οικονομικών μπορεί να είναι δύσκολος στην πλοήγηση. Ωστόσο, ακριβώς όπως όταν μαθαίνετε μια νέα γλώσσα, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με τα βασικά. Τα Α, Β, Γ της μεγάλης οικονομικής υγείας ξεκινούν με την εκμάθηση της τέχνης του προϋπολογισμού.

Όταν ήσασταν μικρός, μπορεί να είχατε λάβει ένα μικρό ποσό που το λέγατε «χαρτζιλίκι». Πριν ξοδέψετε τα χρήματά σας, θα σχεδιάζατε πόσα θα ξοδεύατε για να αγοράζετε σοκολάτες από το τοπικό κατάστημα kaka, πόσο θα κόστιζε να πάτε στον κινηματογράφο και πόσα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε ώστε να μπορείτε να αγοράζετε σοκολάτες κάθε φορά που το γλυκό άρχισε να μυρμηγκιάζει.

Χωρίς να το καταλάβετε, προϋπολογίζατε και παίρνατε σοφές αποφάσεις με τα χρήματά σας.

Γιατί να κάνω προϋπολογισμό;

Εάν αισθάνεστε ότι ο μισθός σας είναι πολύ μικρός για να κάνετε όλα τα πράγματα που αγαπάτε, μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν χρησιμοποιείτε το ποσό με τον καλύτερο τρόπο. Ο προϋπολογισμός σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τις συνήθειες δαπανών σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον μισθό σας πιο αποτελεσματικά. Σας δίνει μια σαφέστερη εικόνα για το πώς να προγραμματίσετε τις δαπάνες σας στο μέλλον και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οικονομικά σας.

Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει προϋπολογισμό, αλλά λίγοι άνθρωποι ξέρουν πώς να προγραμματίζουν καλά. Ας δούμε τις βασικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στον προϋπολογισμό.

1. Γράψτε το «Γιατί».

Μπορεί να έχετε διαφορετικούς στόχους και η έλλειψη κινήτρων μπορεί να σκοτώσει την ορμή σας για να φτάσετε τον στόχο σας. Πριν ξεκινήσετε τον προϋπολογισμό, γράψτε αρχικά γιατί θέλετε να κάνετε προϋπολογισμό. Είτε πρόκειται για εξοικονόμηση μετρητών, για αγορά κάτι που χρειάζεστε ή απλώς για πιο έξυπνες επιλογές δαπανών, το να προσδιορίσετε γιατί θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα είναι το πρώτο βήμα προς την επίτευξη του στόχου σας.

2. Δημιουργήστε τον προϋπολογισμό σας πριν ξεκινήσει ο μήνας

Ο προγραμματισμός του προϋπολογισμού σας πριν από την έναρξη του μήνα σας δίνει ένα προβάδισμα για τις επόμενες ημέρες. Μπορείτε να προγραμματίσετε πώς θέλετε να ξοδέψετε το εισόδημά σας πριν καν φτάσει. Ξεκινήστε αναφέροντας τις ανάγκες σας, όπως το φαγητό, τις μεταφορές, το ενοίκιο και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας πριν προχωρήσετε στις ψυχαγωγικές σας δραστηριότητες, όπως το φαγητό έξω ή τα ταξίδια. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για τον σωστό προϋπολογισμό, οπότε μην ανησυχείτε αν ξεμείνετε από μετρητά. Μπορείτε πάντα να λάβετε ένα εύκολο διαδικτυακό δάνειο από μια διαδικτυακή εφαρμογή δανείου σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ περιορισμένος.

3. Δώστε στον εαυτό σας χώρο αποθήκευσης

Κάθε μήνας είναι διαφορετικός και το μεγαλύτερο λάθος στον προϋπολογισμό που κάνουν οι αρχάριοι είναι να μην αφήνουν περιθώρια για εκπλήξεις. Ο προϋπολογισμός μέχρι την τελευταία ρουπία μπορεί να σας κάνει να ταλαιπωρηθείτε όταν εμφανίζονται έκτακτες ανάγκες. Αντίθετα, αφήστε στην άκρη μια ελάχιστη ποσότητα για χρήση σε περίπτωση βροχερής ημέρας. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα χρήματα δεν πρέπει να αποτελούν μέρος των αποταμιεύσεών σας, αλλά πρέπει να τοποθετούνται στις δαπάνες. Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου χρειάζεστε μετρητά επειγόντως, μπορείτε να βασιστείτε σε διαδικτυακές υπηρεσίες δανείου που εκταμιεύουν κεφάλαια χωρίς πολλή γραφειοκρατία. Οι διαδικτυακές εφαρμογές δανείων προσφέρουν μικρά δάνεια σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον μετρητά στο τέλος του μήνα καθώς και μεγαλύτερα δάνεια. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε την αποπληρωμή του δανείου στον προϋπολογισμό σας για τον επόμενο μήνα για να μπορέσετε να το εξοφλήσετε εγκαίρως.

4. Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας

Για επιτυχημένο προϋπολογισμό, η παρακολούθηση των δαπανών σας είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για να επιτύχετε τον στόχο σας. Μπορεί να είναι εύκολο να ξοδέψετε υπερβολικά λόγω μικρών δαπανών που δεν είναι καν στο ραντάρ σας. Το να πληρώσετε επιπλέον 20 ρουπίες σε μια αυτόματη βόλτα αντί να πάρετε το μετρό ή να παραγγείλετε φαγητό λόγω «εκπτώσεων» μπορεί όλα να αυξήσουν τα ποσά χωρίς να το καταλάβετε. Ακόμα κι αν αγοράζετε μια μικρή σοκολάτα, σημειώστε την ως έξοδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο excel, ένα μικρό σημειωματάριο ή μία από τις δωρεάν εφαρμογές παρακολούθησης μετρητών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

5. Ψωνίστε Smart

Οι έξυπνες αγορές μπορούν να μεταμορφώσουν τις συνήθειες δαπανών σας και να σας επιτρέψουν να κάνετε οικονομία χωρίς να κάνετε πολλά. Για να κερδίσετε πραγματικά τα λεφτά σας, ελέγξτε τα ηλεκτρονικά καταστήματα όπου μπορείτε να επωφεληθείτε από εποχιακές εκπτώσεις καθώς και επιστροφή μετρητών. Το Diwali και τα Χριστούγεννα προσφέρουν μερικές από τις μεγαλύτερες εκπτώσεις του χρόνου και αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να κάνετε τα ψώνια σας. Συνδυάστε online εκπτώσεις με εκπτώσεις από άλλες εφαρμογές για να λάβετε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Τα εύκολα διαδικτυακά δάνεια σάς επιτρέπουν να ψωνίζετε από μεγάλες επωνυμίες με επιπλέον έκπτωση για να επωφεληθείτε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αγοράσετε οικιακά είδη ή ηλεκτρονικά gadget στη μισή τιμή χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή εφαρμογή δανείου. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, υπάρχει επίσης έκπτωση στα τέλη διεκπεραίωσης δανείων που προσφέρουν οι διαδικτυακές υπηρεσίες δανεισμού.

Να τυλίξει

Μην φοβάστε να προσαρμόσετε τον προϋπολογισμό σας. Κανείς δεν είναι τέλειος και μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσεις τέλεια μια νέα συνήθεια με την πρώτη σου λήψη. Ελέγξτε τον προϋπολογισμό σας στα μέσα του μήνα για να δείτε πόσα έχετε εξοικονομήσει ή αν έχετε υπερβεί το προγραμματισμένο ποσό. Εάν καταφέρατε να εξοικονομήσετε περισσότερα από τα αναμενόμενα, μην ξοδέψετε το επιπλέον ποσό, αλλά προσθέστε το στις αποταμιεύσεις σας ή στο ταμείο σας για τη βροχερή ημέρα. Η επανεξέταση του προϋπολογισμού σας θα σας βοηθήσει επίσης να ανανεώσετε τους στόχους σας και να τονώσετε το κίνητρό σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την οικονομική σας υγεία είναι η συνέπεια και η αφοσίωση. Με τον καιρό, θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσα έχετε μάθει και πόσο καλά διαχειρίζεστε τα χρήματά σας.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *