5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξαναχτίσετε το πιστωτικό σας ιστορικό μετά την πτώχευση

Το 2010, η FICO κυκλοφόρησε μια έκθεση σχετικά με την πτώχευση χρησιμοποιώντας ένα εικονικό σενάριο δύο διαφορετικών πιστωτικών προφίλ. Αυτή η έκθεση έδειξε ότι η χρεοκοπία θα μπορούσε να κοστίσει έως και 240 βαθμούς για ένα άτομο με βαθμολογία CIBIL 780 και 150 βαθμούς για κάποιον με πιστωτικό σκορ 680. Ενώ η χρεοκοπία μπορεί να μειώσει σημαντικά τα πιστωτικά σας αποτελέσματα, μπορεί επίσης να περιπλέξει τις σχέσεις σας με τον προσωπικό σας πάροχο δανείου και να επηρεάσει αρνητικά άλλα οικονομικά ζητήματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να λάβετε άμεσα μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τη μακροπρόθεσμη ζημιά στην πίστωσή σας που προκύπτει από την πτώχευση. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε την πίστωσή σας μετά την πτώχευση.

1. Ελέγξτε την πιστωτική σας αναφορά

Το πρώτο βήμα για την ανοικοδόμηση του πιστωτικού σας ιστορικού είναι να ελέγξετε την πιστωτική σας έκθεση. Τα άτομα που έχουν πτωχεύσει μπορούν να λάβουν τις αναφορές τους από το CIBIL. Αφού έχετε την αναφορά, βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένη και δεν έχει αποκλίσεις. Ανατρέξτε σε ολόκληρη την αναφορά και αποκαλύψτε όλα τα παλιά χρέη σας, ώστε να μπορείτε να τα εξοφλήσετε αμέσως. Η πτώχευση μπορεί να αντικατοπτρίζεται στην πιστωτική σας έκθεση για έως και 10 χρόνια, ανάλογα με τον τύπο της πτώχευσης που έχετε υποβάλει. Η πιστωτική σας βαθμολογία μπορεί να είναι χαμηλή έως ότου απολυθεί η χρεοκοπία σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε τις πληρωμές εγκαίρως, διατηρώντας παράλληλα τη χρήση της πίστωσής σας σε χαμηλά επίπεδα. Ίσως αρχίσετε να βλέπετε βελτίωση νωρίτερα.

2. Ορίστε έναν προϋπολογισμό

Τα άτομα που έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους εγκαίρως για να αρχίσουν να αποκαθιστούν την καλή πίστωση. Το υψηλότερο σταθμισμένο στοιχείο του μοντέλου βαθμολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας είναι η έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών και μπορείτε να το επιτύχετε ρυθμίζοντας αυτόματες πληρωμές λογαριασμών. Ορίστε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό κάθε μήνα, ώστε να έχετε αρκετά χρήματα για τις αυτόματες πληρωμές σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε το νέο χρέος – αυτό επηρεάζει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και σας εμποδίζει να παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού σας. Ένας καλός κανόνας είναι να έχετε τη χρησιμοποίησή σας κάτω από το 30 τοις εκατό ανά κάρτα/πιστωτική γραμμή. Για παράδειγμα, εάν έχετε δύο πιστωτικές κάρτες με πιστωτικό όριο 50.000 ₹ σε κάθε κάρτα, αντί να χρησιμοποιείτε μία πιστωτική κάρτα για συναλλαγές αξίας 25.000 ₹, μπορείτε να χωρίσετε τη χρήση σε 15.000 ₹ στη μία κάρτα και σε 10.000 ₹ στην άλλη. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε ότι η χρησιμοποίησή σας θα παραμείνει μικρότερη από 30 τοις εκατό και στις δύο κάρτες και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη βαθμολογία σας CIBIL.

3. Χρησιμοποιήστε ασφαλείς πιστωτικές κάρτες

Οι άνθρωποι γενικά τείνουν να χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες μετά από μια χρεοκοπία για να αποφύγουν τη συσσώρευση οποιουδήποτε νέου χρέους. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι τα πιστωτικά γραφεία δεν ενημερώνονται για οποιαδήποτε δραστηριότητα στις χρεωστικές σας κάρτες. Επομένως, η χρήση τους δεν θα σας βοηθήσει να ξαναχτίσετε την πίστωσή σας. Αντίθετα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια ασφαλή πιστωτική κάρτα που απαιτεί κατάθεση σε μετρητά για να ανοίξετε έναν λογαριασμό. Η κατάθεσή σας είναι συχνά ίση με το πιστωτικό σας όριο και ο εκδότης διατηρεί την κατάθεσή σας ως εξασφάλιση. Η δραστηριότητα στην ασφαλή κάρτα σας αναφέρεται τακτικά στα πιστωτικά γραφεία, βοηθώντας σας έτσι να δημιουργήσετε ξανά θετικό πιστωτικό ιστορικό.

4. Διαφοροποιήστε την πίστωσή σας

Εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ξανά τη βαθμολογία σας CIBIL μετά την πτώχευση, έχει επίσης σημασία ο τύπος των πιστωτικών λογαριασμών που έχετε. Η χρήση φθηνών προσωπικών δανείων είναι ένας τρόπος για να διαφοροποιήσετε την πίστωσή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που έχετε δανειστεί από προσωπικούς παρόχους δανείων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία απαιτήσεων, όπως επένδυση, επισκευές σπιτιού και έγκαιρες πληρωμές. Η ύπαρξη περισσότερων από ενός τύπων λογαριασμών μπορεί να επηρεάσει θετικά την πιστωτική σας βαθμολογία. Η προσθήκη ενός δανείου με δόσεις μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαφοροποίηση της πίστωσής σας και να ενισχύσει το πιστωτικό ιστορικό σας. Το δάνειο με δόσεις είναι ένας τύπος σύμβασης ή συμφωνίας που περιλαμβάνει χρέος που αποπληρώνετε με την πάροδο του χρόνου με έναν καθορισμένο αριθμό προγραμματισμένων πληρωμών. Αυτά τα δάνεια μπορεί να είναι ευκολότερο στον προϋπολογισμό, καθώς το οφειλόμενο ποσό είναι το ίδιο για κάθε μήνα.

5. Χρησιμοποιήστε το Piggybacking

Ένας συνηθισμένος τρόπος για να δημιουργήσετε πίστωση πιο γρήγορα είναι το piggybacking. Μιλήστε με ένα μέλος της οικογένειας ή έναν σύζυγο με καλή πίστωση που μπορεί να σας προσθέσει ως εξουσιοδοτημένο χρήστη στον λογαριασμό του. Αφού σας προσθέσουν στον λογαριασμό τους, η χρήση της πίστωσης θα αναφέρεται τόσο στο όνομά σας όσο και στο όνομα του κύριου κατόχου του λογαριασμού. Είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε τις συναλλαγές σας με υπευθυνότητα, καθώς και τα δύο μέρη μπορούν είτε να ωφεληθούν είτε να ζημιωθούν από τη δραστηριότητα που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από έναν φίλο ή συγγενή να ενεργήσει ως συνυπογράφων σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι πληρωμές σας αντικατοπτρίζονται τόσο στο δικό σας όσο και στο πιστωτικό ιστορικό των συνυπογράφων σας.

Τύλιξε

Ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αίτηση πτώχευσης θα τους δώσει ένα καθαρό οικονομικό πλάνο, αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Πρέπει να μάθετε από τα λάθη που σας οδήγησαν σε χρεοκοπία και να ρίξετε μια ειλικρινή ματιά στον προϋπολογισμό σας και τις συνήθειες δαπανών σας. Πρέπει να καταλάβετε πού πρέπει να περιορίσετε ή να ασκήσετε περισσότερο αυτοέλεγχο. είναι ο αξιόπιστος πάροχος προσωπικών δανείων σας που προσφέρει μια σειρά προσωπικών δανείων με ανταγωνιστικά επιτόκια και άνετες περιόδους αποπληρωμής.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *