6 Robottoepassingen voor farmaceutische bedrijven

Farmaceutische bedrijven adopteren robots momenteel sneller dan in welke andere branche dan ook.

Maar, welke robottoepassingen zet u best in uw bedrijf in?

Welke van jouw taken zijn geschikt om aan een robot te geven?

De farmaceutische industrie heeft de laatste tijd veel veranderingen doorgemaakt. De wereld gaat snel en bedrijven hebben hun processen moeten aanpassen om bij te blijven.

Robots zijn een van de belangrijkste technologieën die farmaceutische bedrijven gebruiken om voorop te blijven lopen. Volgens een recent rapport is de groei van robotica in de farmaceutische industrie momenteel hoger dan in andere industrieën.

Je kijkt misschien naar deze trend en denkt “Moet mijn bedrijf meer robots aan onze activiteiten toevoegen?”

Misschien heb je al eerder robots gebruikt of misschien is dit de eerste keer dat je erover nadenkt om ze te gebruiken. Hoe dan ook, het kan moeilijk zijn om te weten welke applicatie u moet kiezen om het meeste uit uw investering te halen.

Zijn robots echt relevant voor mijn bedrijf?

Als u op zoek bent naar advies over robotica in de farmaceutische industrie, is nuttige informatie vrij schaars in vergelijking met sommige andere industrieën. De meeste goede blogs – inclusief de onze – spreken vaker met fabrikanten dan specifiek met farmaceutische bedrijven.

Dit zou ertoe kunnen leiden dat u ten onrechte aanneemt dat robots minder worden gebruikt in de farmaceutische industrie.

Je zou kunnen kijken naar voorgestelde toepassingen zoals robotbewerking, schilderen en lassen, en denken… zijn deze echt relevant voor mijn bedrijf?

Veel geweldige robottoepassingen kunnen echter nuttig zijn voor de dagelijkse behoeften van een bedrijf als het uwe.

Hoe de juiste toepassing voor een farmaceutisch bedrijf te identificeren

De sleutel tot het vinden van een goede robottoepassing voor u is om u te concentreren op degenen die u een snelle overwinning opleveren.

Denk na over de voordelen die de robot met zich meebrengt die het belangrijkst zijn voor u en uw bedrijf.

Veelvoorkomende effecten van robotica op farmaceutische bedrijven zijn:

  • Toegenomen productiviteit – Robots kunnen de productie-output van een bepaalde taak verbeteren.
  • Betere consistentie — Een robot voltooit de taak altijd op precies dezelfde manier, wat de productconsistentie ten goede komt.
  • Vermindering van uitvaltijd — Een robot kan indien nodig 24 uur per dag draaien en hoeft geen pauzes te nemen.
  • Verhoogde flexibiliteit — Met de juiste programmeertools kun je de taak van de robot snel aanpassen om op veranderingen te reageren.
  • Snellere time-to-market — Robots helpen veel farmaceutische bedrijven om “voor het onbekende te plannen” door hen responsievere R&D te bieden.

Bedenk welke van deze voordelen de meeste impact zullen hebben voor u en uw bedrijf.

Welke taken zouden met name het meest profiteren van deze effecten? Dit zijn goede tekenen dat een taak een goede kandidaat is om aan een robot te geven.

Het is ook nuttig om na te denken over welke taken u in staat stellen sneller rendement op uw investering te behalen met de minste omwenteling. Dit zijn goede kandidaten voor uw eerste robotimplementaties. Nadat u enig succes heeft gehad met uw eerste robottoepassingen, kunt u doorgaan met andere taken.

6 Robottoepassingen voor farmaceutische bedrijven

Veel robots zouden geschikt kunnen zijn voor farmaceutische bedrijven.

Hier zijn 6 mogelijke toepassingen die goed werken in farmaceutische bedrijven:

1. Kies en plaats

Zoals de naam al doet vermoeden, houdt pick and place in dat objecten van de ene ruimte naar de andere worden verplaatst. Dit kan betekenen het verplaatsen van artikelen van een transportband naar een werkgebied, het sorteren van artikelen voor verdere verwerking of een soortgelijke taak.

Voorbeelden van pick-and-place-taken zijn het sorteren van medicijnflessen, het regelen van spuiten voor verpakkingen en het verwijderen van defecte producten tijdens inspectie.

2. Inspectie

Inspectie is een zware taak in elke branche en de gevolgen van inconsistente inspectie kunnen catastrofaal zijn voor een farmaceutisch bedrijf. Robots zijn een geweldige manier om de consistentie van inspectietaken te verbeteren.

Een voorbeeld van een inspectietaak is het controleren of alle compartimenten in een blisterverpakking gevuld zijn.

3. Flessen afdekken

Een veelvoorkomende taak in sommige farmaceutische bedrijven, het afdekken van flessen is een beproefde en geteste robottoepassing. Met de juiste robot, eindeffector en sensoren kan het doppen van flessen met een robot zorgen voor een sneller en consistenter proces.

Een voorbeeld van een taak voor het afdekken van flessen kan zijn om doppen op medicijnflessen te plaatsen.

4. Doseren

Doseren is een taak die mensen niet altijd overwegen voor een robot. Robotdosering wordt echter in verschillende situaties gebruikt, van lijmen tot voedselproductie. Ofwel is de dispenser aan de robot bevestigd, ofwel verplaatst de robot containers onder een dispenser.

Een voorbeeld van een uitgiftetaak is het vullen van spuiten met medicijnen.

5. Machineonderhoud

Er zijn tal van semi-autonome machines in de farmaceutische industrie. Meestal worden deze door een menselijke operator geladen en gelost. Dit is echter niet het beste gebruik van de tijd van de persoon. Een robot is een veel betere optie voor machineonderhoudstaken, waardoor de operators meer taken met toegevoegde waarde kunnen uitvoeren.

Een voorbeeld van een machineonderhoudstaak kan zijn om monsters in een testmachine te voeren.

6. Verpakking

Elk product dat uw bedrijf verlaat, moet verpakt worden. Binnen een farmaceutisch bedrijf zijn er doorgaans meerdere mogelijkheden om verpakkingstaken over te dragen aan robots.

Voorbeelden van verpakkingstaken zijn het verpakken van producten in individuele zakken, het laden van producten op trays en het stapelen van dozen op pallets.

Hoe u uw robot snel aan de slag kunt krijgen

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende opties voor robottoepassingen die u in uw bedrijf zou kunnen introduceren. Daarnaast zijn er nog meer opties naast degene die in dit artikel worden genoemd.

Als u aan de slag wilt met een robotimplementatie, is een van de belangrijkste beslissingen die u zult nemen welke programmeertool u gaat gebruiken.

De juiste programmeertool zal uw leven gemakkelijk maken, terwijl de verkeerde tool weken kan toevoegen aan uw robotimplementatie.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *