7 πράγματα που πρέπει να ελέγξετε κατά τη λήψη ενός προσωπικού δανείου

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να πάρετε ένα προσωπικό δάνειο. Αν ποτέ βρεθείτε να χρειάζεστε επείγοντα κεφάλαια, ένα άμεσο δάνειο στο διαδίκτυο είναι μία από τις καλύτερες και ευκολότερες διαθέσιμες επιλογές. είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα δανείων που προσφέρει γρήγορα δάνεια έως και 3 Lakh ₹, μπορείτε να εκταμιεύσετε τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό σε μόλις 10 λεπτά χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να λάβετε ένα προσωπικό δάνειο online μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να είστε ακόμη πιο ενδελεχής ελέγχοντας κάθε βήμα της διαδικασίας αίτησης. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη λήψη του δανείου σας.

Ποσο δανειου

Όταν χρειάζεστε κεφάλαια, αξιολογήστε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας και υπολογίστε ακριβώς πόσα πρέπει να δανειστείτε. Κατά την υποβολή αίτησης και λήψης του δανείου σας, θα υπάρχουν επίσης ορισμένες χρεώσεις και έξοδα, όπως τέλη διεκπεραίωσης μεταξύ άλλων. Αφιερώστε ένα μέρος του δανείου σας για να διαχειριστείτε αυτά τα έξοδα καθώς και τυχόν επιπλέον έξοδα που μπορεί να έχετε. Μπορείτε επίσης να δώσετε στον εαυτό σας ένα επιπλέον μαξιλάρι ενός μήνα αποπληρώνοντας το πρώτο EMI από το αρχικό ποσό του δανείου σας, κάτι που θα διευκολύνει την έγκαιρη εξόφληση όλων των μελλοντικών EMI σας. Επιλέξτε ένα ποσό δανείου για το οποίο είστε σίγουροι για την αποπληρωμή, επειδή οι πληρωμές σας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη βαθμολογία σας CIBIL.

Αξιοπιστία δανειστή

Η λήψη ενός δανείου συνήθως θεωρείται ως μια δύσκολη και κουραστική διαδικασία. Αν και, με την εμφάνιση των διαδικτυακών δανείων, η λήψη δανείου έγινε πολύ πιο εύκολη από πριν. Ωστόσο, αυτό προκάλεσε επίσης έναν αριθμό ψεύτικων δανειστών που διαφημίζουν τις δόλιες επιχειρήσεις τους στα σωστά κανάλια ή μέσα. Πάντα να κάνετε έναν ενδελεχή έλεγχο της αξιοπιστίας του δανειστή για να βεβαιωθείτε ότι είναι ένας νόμιμος εγκεκριμένος δανειστής από την RBI. Μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο της RBI για να δείτε τη λίστα των εγκεκριμένων δανειστών. Αποφύγετε να δανείζεστε κεφάλαια από οποιονδήποτε δεν είναι πιστοποιημένος δανειστής RBI.

Κριτήρια καταλληλότητας

Πριν υποβάλετε αίτηση για το δάνειό σας, βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τα απαραίτητα κριτήρια για να είστε επιλέξιμοι για το άμεσο προσωπικό σας δάνειο. Εκτός από μια καλή βαθμολογία CIBIL και το πιστωτικό ιστορικό, αρκετοί δανειστές έχουν τα δικά τους κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται πριν μπορέσουν να εκταμιεύσουν τα κεφάλαια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τα απαραίτητα κριτήρια για να λάβετε δάνειο από οποιονδήποτε δανειστή. Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη λήψη δανείου από είναι αρκετά απλά και απλά. Πρώτον, πρέπει να είστε πολίτης της Ινδίας. Δεύτερον, πρέπει να είστε άνω των 21 ετών και κάτω των 45 ετών. Τέλος, απλά πρέπει να έχετε μηνιαίο εισόδημα άνω των 10.000 ₹. Εάν πληροίτε αυτά τα βασικά κριτήρια, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο από

Η πιστωτική σας βαθμολογία

Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη όταν παίρνετε ένα δάνειο. Συνήθως, η πιστωτική σας βαθμολογία υπολογίζεται με βάση το ιστορικό αποπληρωμής EMI ή δανείων, τη χρήση της πίστωσης και το γενικό ιστορικό δανεισμού σας. Αν και ένα καλό πιστωτικό σκορ δεν είναι υποχρεωτικό για να επωφεληθείτε από ένα δάνειο από το , είναι συνήθως ένας από τους πιο συχνά θεωρούμενους παράγοντες κατά τη λήψη δανείου από οπουδήποτε. Ένα καλό πιστωτικό σκορ μπορεί πάντα να σας βοηθήσει να λάβετε υψηλότερο ποσό δανείου με καλύτερους όρους και επιτόκια. Με , ακόμη και οι νέοι πελάτες έχουν πολύ καλές πιθανότητες να λάβουν ένα προσωπικό δάνειο χωρίς καμία απολύτως ταλαιπωρία.

Επιτόκια

Τα επιτόκια υπολογίζονται με βάση το ποσό του δανείου, το ιστορικό προηγούμενης αποπληρωμής σας, τις βαθμολογίες σας από τα πιστωτικά γραφεία, το μηνιαίο εισόδημά σας και ούτω καθεξής. Πριν πάρετε το δάνειό σας, συγκρίνετε τα επιτόκια μεταξύ τραπεζών και άλλων δανειστών και χρησιμοποιήστε έναν προσωπικό υπολογιστή EMI δανείου για να υπολογίσετε τις μηνιαίες πληρωμές με τις οποίες αισθάνεστε άνετα. Το επιτόκιο εξαρτάται επίσης από τη διάρκεια ή την περίοδο αποπληρωμής που επιλέγετε για το δάνειό σας. Επιλέξτε μια βολική χρονική περίοδο που λειτουργεί για εσάς και δώστε στον εαυτό σας ένα μαξιλάρι για την έγκαιρη εξόφληση του δανείου σας.

Προσφορές και Προπληρωμή

Όταν παίρνετε ένα δάνειο, μπορείτε να έχετε μεγάλες οικονομίες σε διαφορετικά σημεία της διαδικασίας. έχει ένα ευρύ φάσμα προσφορών που σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε χρήματα για την προμήθεια διεκπεραίωσης του δανείου σας και για άλλες χρεώσεις. Οι κωδικοί κουπονιών που παρέχονται προσφέρουν επίσης μεγάλες εκπτώσεις στα επιτόκια μαζί με συναρπαστικές προσφορές επιστροφής μετρητών. Εκτός από πολλές προσφορές που σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε επίσης να κλείσετε νωρίς το δάνειό σας χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση και να συνάψετε νέο δάνειο με βελτιωμένο πιστωτικό όριο.

Σχέδιο αποπληρωμής

Κατά την υποβολή αίτησης για ένα άμεσο προσωπικό δάνειο στο διαδίκτυο, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά όλα τα έγγραφα και να επιλέξετε το σχέδιο αποπληρωμής που σας ταιριάζει καλύτερα. Εάν λάβετε ένα δάνειο μικρότερου μεγέθους από το , μπορείτε να επιλέξετε περιόδους αποπληρωμής από 3 μήνες έως 24 μήνες. Όσο μεγαλύτερη είναι η θητεία που επιλέγετε, τόσο μικρότερες είναι οι μηνιαίες πληρωμές. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες περίοδοι αποπληρωμής θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν περισσότερους τόκους ανάλογα με το μέγεθος του εισιτηρίου του δανείου σας. Προγραμματίστε τα οικονομικά σας για όλη τη διάρκεια του δανείου και προσπαθήστε να κρατήσετε κάποια κεφάλαια στην άκρη για να δώσετε στον εαυτό σας μια περίοδο χάριτος για τουλάχιστον την πρώτη πληρωμή EMI. Το να κάνετε όλες τις πληρωμές σας εγκαίρως, πιθανότατα θα δημιουργήσει το πιστωτικό σας σκορ με θετικό τρόπο.

συμπέρασμα

Εν ολίγοις, φροντίστε να κάνετε σωστή έρευνα για όλες τις πτυχές του δανείου σας προτού αποφασίσετε να δανειστείτε τα κεφάλαια που χρειάζεστε. είναι πολύ διαφανής με όλες τις χρεώσεις που επιβάλλει και τις αναφέρει όλες εκ των προτέρων. Όταν δανείζεστε, ελέγξτε την αξιοπιστία του δανειστή, συγκρίνετε τα επιτόκια με την τρέχουσα αγορά και κρατήστε τον εαυτό σας καλά ενημερωμένο πριν πάρετε την απόφασή σας.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *