7 nieuwe RoboDK-updates voor mei 2022

Als u net als wij bent, houdt u van nieuwe functies die uw leven gemakkelijker maken bij het programmeren van uw robot. Daarom zijn we verheugd om de nieuwe RoboDK-updates die we vanaf mei 2022 hebben gemaakt met u te delen.

We hebben deze updates ontworpen om robotbewerking, fabricage en alle andere robotprogrammeertaken sneller, gemakkelijker en intuïtiever te maken.

Sinds onze laatste productupdate in maart hebben we maar liefst 25 updates aan de software toegevoegd om RoboDK nog beter te maken. Dat omvat 7 grotere veranderingen en een heleboel kleinere.

Blijf lezen om te zien wat er nieuw is…

1. Verbeterde ondersteuning voor SCARA-robots

SCARA-robots zijn een steunpilaar van veel productiebedrijven. Vanwege hun hoge snelheid en precisie worden ze vaak gebruikt in assemblage- en pick-and-place-toepassingen.

Op het moment van schrijven ondersteunen we 70 SCARA-robots van 19 fabrikanten. In de afgelopen jaren hebben we onze ondersteuning voor SCARA-robots verdubbeld.

Onlangs hebben we onze ondersteuning voor SCARA-robots verbeterd. Enkele wijzigingen die we hebben aangebracht zijn:

 • Verbeterde programmageneratie voor FANUC SCARA-robots.
 • De naam van de officiële FANUC-postprocessor wijzigen in Fanuc_R30i.
 • Verbeterde ondersteuning voor SCARA-robots rondom.

2. Verbeterde KUKA-stuurprogramma’s

We zijn altijd op zoek naar manieren om onze software te verbeteren en uw leven gemakkelijker te maken. Wanneer een robotfabrikant zijn producten bijwerkt of onverwachte wijzigingen aanbrengt, houden we daar rekening mee.

We doen dit door updates aan te brengen in RoboDK, zodat het elke situatie elegant aankan!

We hebben enkele kleine wijzigingen aangebracht aan onze KUKA-chauffeurs. Deze maken het voor u gemakkelijker om KUKA-robots te programmeren als u deze functies gebruikt:

De recente wijzigingen omvatten:

 • Verbeterde KUKA-driver om variabelen op te halen/in te stellen zonder los te koppelen van de robotcontroller.
 • Algemene verbeteringen aan al onze KUKA-chauffeurs.
 • Verbeterd KUKA SRC-importscript om externe assen te ondersteunen.

3. Ondersteuning toegevoegd voor Comau Nodal Language

We hebben zojuist een opwindende nieuwe update toegevoegd als u Comau-robots gebruikt.

Comau is een populaire robotfabrikant gevestigd in Italië. Hun robots zijn geprogrammeerd met de PDL2-programmeertaal, een Pascal-achtige taal die specifiek is voor hun robots. Comau biedt verschillende leerhangers en een aantal verschillende programmeerbenaderingen. Tot nu toe concentreerde de ondersteuning van RoboDK zich op hun C5G-leerhanger met de normale PDL2-programmeerbenadering.

Een kenmerk van PDL2 is een alternatieve, op knooppunten gebaseerde programmeerbenadering. We hebben nu ondersteuning voor deze aanpak toegevoegd. Je vindt het in RoboDK als een nieuwe postprocessor voor Comau. Dit biedt meer configuratiemogelijkheden dan onze bestaande postprocessor.

4. Verbeterde creatie van mechanismen

Bij RoboDK geven we altijd prioriteit aan flexibiliteit en brede ondersteuning voor verschillende robots. Onze software ondersteunt al honderden robotmodellen van tientallen robotmerken, die u kunt vinden in onze Robotbibliotheek.

Maar u hoeft geen van de reeds ondersteunde robots te gebruiken. U kunt absoluut elk robotmechanisme gebruiken met RoboDK.

Het is eenvoudig om uw eigen robotmechanisme in de software te maken met behulp van onze Mechanism Wizard.

We hebben onlangs een paar wijzigingen aangebracht in het maken van mechanismen. Deze wijzigingen omvatten:

 • Verbeteringen aan de generieke kinematica van het 6 DOF-mechanisme.
 • Het standaard nieuwe mechanisme instellen als een 1-assige draaitafel. Dit is logisch omdat een van de meest voorkomende typen mechanismen die mensen willen toevoegen een eenvoudige externe as is.

Robotbewerking is een toepassing die momenteel steeds populairder wordt, en om goede redenen. Het is een geweldige manier om uw bewerkingsmogelijkheden uit te breiden, waardoor de omvang en complexiteit van uw bewerkingstaken op een zeer kosteneffectieve manier wordt vergroot.

In de nieuwste versie van RoboDK hebben we verschillende extra tools toegevoegd om het maken van bewerkingspaden nog eenvoudiger te maken dan het al was.

Updates die we hebben aangebracht aan onze robotbewerkingsgereedschappen zijn onder andere:

 • Verbeteringen aan RoboDK’s automatische curve-extractie en wijzigingstools.
 • De optie om huidige verbindingen in te stellen is nu altijd zichtbaar in het robotbewerkingsmenu.
 • Verbeterde import van NC-codes om aangepaste programma-oproepen mogelijk te maken.
 • Een toegevoegde optie om meer decimalen te hebben om robots te maken, wat zorgt voor meer precisie bij robotbewerking.

6. Nog enkele kleine wijzigingen voor eenvoudigere robotprogrammering

We hebben ook een aantal andere kleine wijzigingen toegevoegd om uw leven gemakkelijker te maken terwijl u programmeert met RoboDK.

Deze wijzigingen omvatten:

 • Door de optie toe te voegen om een ​​referentiekader uit te lijnen met een rechterklik, wordt deze stap nog sneller.
 • Verbeterde opties om programma’s op de robot versus het station uit te voeren. Dit kan handig zijn voor complexere robotprogramma’s met verschillende bewegende delen.
 • De optie toegevoegd om doelen uit te lijnen, waardoor het gemakkelijk is om delen van uw robotprogramma snel uit te lijnen.
 • De optie toegevoegd om de ondersteuning van meerdere referenties tegelijk te wijzigen.
 • Verbeteringen aan het selectiemenu van de postprocessor.
 • De optie toegevoegd om Mecademic-scripts te importeren, een specifiek type programma voor dit robotmerk.
 • Verbeteringen bulkbewerkingsprogramma-oproepinstructies.
 • Verbeterde pictogrammen, waardoor alles er net iets netter uitziet.
 • Officieel de plug-in toegevoegd om een ​​onderdeel aan een robotlink te koppelen (PluginAttachObject)

7. Matlab API verbeterd (en Python verder verbeterd)

Eerder dit jaar hebben we onze Python API volledig aangepast. Deze wijzigingen stellen de programmeerinterface in voor toekomstige updates van de software en maken het nog intuïtiever om uw robot met Python te programmeren.

Nu hebben we ook de Matlab API verbeterd!

Matlab is een extreem populaire softwaretool in toepassingen voor datawetenschap en robotonderzoek. Het bevat krachtige functies om uw robotontwerpen te analyseren en te optimaliseren. Met de API kunt u uw robot rechtstreeks binnen uw Matlab-programma’s besturen, gewrichtsposities extraheren en het uitgebreide aanbod van Matlab-bibliotheken gebruiken om uw robotprogramma’s te verbeteren.

En een grote aankondiging: de introductie van TwinTool

We hebben ook een gloednieuw product dat we net hebben gelanceerd: RoboDK TwinTool.

TwinTool biedt een eenvoudige en kosteneffectieve manier om de nauwkeurigheid van uw robotgereedschap te verbeteren. Het gebruikt een kant-en-klare lineaire meter om het gereedschapsmiddelpunt (TCP) van de robot te kalibreren. Gebruikers zien deze waardevolle stap vaak over het hoofd, maar het correct kalibreren van het gereedschapsmiddelpunt kan het verschil maken bij het bereiken van een nauwkeurig robotprogramma.

Lees meer over TwinTool op onze productpagina.

Heeft u een functieverzoek waarvan u wilt dat wij er rekening mee houden?

Dat was alles voor deze maand!

We hopen dat u deze updates nuttig vindt. Ons team van experts werkt altijd hard om onze software te verbeteren en robotprogrammering toegankelijker te maken voor iedereen.

Zoals altijd, als er een functie is die je wilt toevoegen, dien je een verzoek in op ons forum.

In de tussentijd, gelukkige robotprogrammering!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *