7 redenen om robotica te gebruiken in de chemische industrie

Kunnen robots een manier zijn om de huidige uitdagingen in de chemische industrie het hoofd te bieden?

De chemische industrie heeft de laatste tijd een reeks seismische veranderingen ondergaan. Hierdoor moesten bedrijven hun activiteiten opnieuw uitvinden om bij te blijven.

Moet uw bedrijf kiezen voor robotautomatisering om u te helpen voorop te blijven lopen?

Er zijn verschillende redenen waarom robots een goede optie zijn om te overwegen.

De uitdagingen voor bedrijven in de chemische industrie

In de afgelopen tien jaar is het mondiale landschap voor chemische bedrijven aanzienlijk veranderd.

Volgens een recent McKinsey-rapport zijn verschillende factoren samengekomen die het navigeren in de chemische industrie complexer hebben gemaakt. Traditioneel presteerde de chemische industrie beter dan andere industrieën op het gebied van groei. De laatste jaren is de groei in de chemische industrie echter afgenomen.

Wereldwijde maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan hebben bijvoorbeeld geleid tot meer regelgeving in de hele branche. De toegenomen concurrentie van internationale concurrenten en verstoorde toeleveringsketens hebben veel bedrijven uit hun zelfgenoegzaamheid geschopt. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme impact van de wereldwijde pandemie van 2020 op de industrie!

Veel bedrijven realiseren zich nu dat ze veranderingen in hun bedrijfsvoering moeten aanbrengen.

De chemische industrie is van oudsher een slow adopter van nieuwe technologieën. Een afwachtende houding is echter niet langer een haalbare optie.

Nu de wereld verder evolueert naar meer digitale en technologische operaties, is dit het moment om de potentiële voordelen van geavanceerde technologie te verkennen.

In moeilijke tijden kiezen sommige bedrijven ervoor om op veilig te spelen. Ze snijden in de uitgaven voor nieuwe projecten en wachten tot de markt ‘stabiliseert’.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de chemische markt zich snel of nooit zal stabiliseren.

Een betere aanpak is om flexibeler te worden in uw bedrijfsvoering. Zoek proactief naar manieren waarop u uw wendbaarheid kunt vergroten, zodat u snel en effectief kunt reageren op verdere veranderingen in de branche.

Robots zijn een uitstekend hulpmiddel om de flexibiliteit van uw bedrijfsvoering te vergroten.

Met de juiste programmeertool kunnen robots snel en eenvoudig worden geherprogrammeerd, zodat u uw processen kunt updaten om op dergelijke veranderingen te reageren.

Zoals Nigel Platt van ABB’s Britse robotica-afdeling uitlegt, draagt ​​de flexibiliteit die robots bieden ook bij aan het verbeteren van de duurzaamheid van uw bedrijf. Dit maakt ze een goede optie voor chemische bedrijven die willen uitblinken onder die nieuwe regelgeving.

7 duidelijke redenen om robotica in de chemische industrie te gebruiken

Hier zijn 7 redenen waarom robots een geweldige optie zijn voor toepassingen in de chemische industrie:

1. Werk in gevaarlijke gebieden

Een duidelijk voordeel van het gebruik van robots voor sommige taken is het verminderde gevaar voor menselijke werknemers. Dit is vooral voordelig in de chemische industrie waar verschillende taken een aanzienlijk risico met zich meebrengen.

Robots kunnen ook helpen om de situaties te verminderen waarin mensen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) moeten dragen, wat tijd kan besparen en taakefficiëntie kan verbeteren.

2. Verbeter de consistentie

Een van de belangrijkste redenen om robots te gebruiken, is dat ze de consistentie van uw taken verbeteren. Mensen zijn inherent inconsistent als we werken, maar een robot zal altijd dezelfde taak op dezelfde manier uitvoeren.

Consistentie is essentieel in de chemische industrie voor taken als meten, chemicaliën doseren en testen.

3. Hanteer giftige materialen

In tegenstelling tot mensen kunnen robots gemakkelijk omgaan met giftige materialen en chemicaliën. Zolang je de robot zelf hebt beschermd, heb je een veilige operatie die bijna geen risico voor mensen inhoudt.

Een voorbeeld van zo’n bescherming voor robots is de sleeve die je kunt toevoegen aan elke robot die met verf en andere brandbare vloeistoffen omgaat.

4. Verbeter de taakproductiviteit

Sommige taken in de chemische industrie zijn inefficiënt, simpelweg omdat ze door mensen worden uitgevoerd. De extra veiligheidsstappen voegen bijvoorbeeld extra tijd toe, maar voegen geen waarde toe aan de taak. Toch zijn die stappen nodig om mensen veilig te houden.

Robots kunnen de productiviteit op verschillende manieren verbeteren. In de loop van de tijd kunt u de efficiëntie van uw robottaak continu op kleine manieren verbeteren, wat op de lange termijn tot grote verbeteringen leidt.

5. Verminder verspilling en herbewerking

Er is de laatste tijd een enorme drang naar meer duurzaamheid in de chemische industrie. Het verminderen van verspilling is een manier waarop bedrijven kunnen verduurzamen, zowel op korte als op lange termijn.

Robots kunnen verspilling verminderen door u in staat te stellen uw processen consequent te optimaliseren. Robots verminderen ook het aantal fouten, wat minder nabewerking en minder verspilling betekent.

6. Cleanroom werken

Cleanroom-omgevingen kunnen een uitdaging zijn, omdat het moeilijk is om de vervuiling te verwijderen die van buitenaf binnenkomt. Robotmodellen die geschikt zijn voor cleanrooms veroorzaken zelf geen besmetting.

In tegenstelling tot mensen zal een robot die altijd in een cleanroom werkt, ook geen verontreinigingen van buitenaf oppikken, wat de verontreiniging aanzienlijk kan verminderen.

7. Verminder uitvaltijd

Een groot voordeel van het gebruik van robots is dat ze downtime verminderen. Een robot heeft geen pauzes nodig, wat betekent dat hij goed geschikt is voor taken die continu uitgevoerd moeten worden.

Het is belangrijk om de juiste programmeerinterface te kiezen als u de uitvaltijd van uw robot wilt verminderen. U kunt meer lezen in ons artikel 10 uitstekende manieren om tijd te besparen met offline programmeren

Hoe u begint met het gebruik van robots in uw chemische bedrijf

Wat moet u doen om aan de slag te gaan met robots in uw bedrijf?

Een goede manier om “je teen in de robotica te steken” is om te beginnen met het ontwikkelen van je applicatie binnen een robotsimulator, zoals RoboDK.

U kunt de tool gebruiken om een ​​simulatie van uw applicatie te bouwen. Zo kun je snel bepalen of een robot geschikt is voor die toepassing en welke robot het beste werkt.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *