7 slim gebruik van RoboDK voor web

U moet een robotprogramma maken… maar is de nieuwe RoboDK for Web de juiste optie voor u?

Wat zijn enkele goede toepassingen voor de nieuwe online versie?

Het valt niet te ontkennen dat webgebaseerde tools in opmars zijn. Veel softwareleveranciers hebben hun desktopversies volledig achterwege gelaten en al hun activiteiten naar de cloud verplaatst… maar wij zijn niet een van hen.

Onze CEO, Albert Nubiola, wil gebruikers graag geruststellen dat RoboDK for Web geen vervanging is voor onze bestaande desktopsoftware. Het is eerder een gratis hulpmiddel.

Hij zegt:

“RoboDK for Web helpt bij het maken van uw proof of concept door een minimale set functionaliteiten gratis aan te bieden. RoboDK-gebruikers zijn op zoek naar tools om tijd te besparen en die gemakkelijk te gebruiken zijn. Natuurlijk blijft de Desktop-versie daar en we hebben geen plannen om deze te verwijderen.

“Veel bedrijven willen hun automatiseringsniveau verhogen met robots, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Het is onze missie om de overgang naar automatisering te faciliteren en we zijn er trots op deel uit te maken van deze verandering.”

Wat is RoboDK voor web?

RoboDK for Web is een vereenvoudigde versie van onze bestaande desktopsoftware. Het bevat alle basisfunctionaliteit die u nodig hebt om robotsimulaties te maken, te laden en uit te voeren.

Deze online versie van RoboDK is volledig platformonafhankelijk en toegankelijk via vrijwel elke grote webbrowser, waaronder Chrome, Firefox en Safari. U hoeft niets op uw computer te installeren en er is geen licentiesleutel voor nodig.

Een uiterst handige functie van de online versie is dat u er rechtstreeks vanuit uw bestaande exemplaar van RoboDK voor Desktop simulaties naar kunt uploaden. Deze zijn vervolgens toegankelijk voor iedereen met een webbrowser door gewoon naar een speciale weblink te gaan.

RoboDK wordt al ondersteund door een groot aantal verschillende apparaten en besturingssystemen, waaronder Windows, Mac, Linux, Android, iOS en verschillende ingebedde computers. RoboDK for Web is slechts een nieuw lid van ons uitgebreide ecosysteem.

7 slim gebruik van RoboDK voor web om uw leven te vereenvoudigen

Hier zijn enkele uitstekende manieren om RoboDK voor het web te gebruiken, waarmee u uw robotprogrammeerdoelen gemakkelijker kunt bereiken.

De eenvoudige online programmeerinterface voor robots kan u helpen om:

1. Programmeer uw robot onderweg

Een groot voordeel van RoboDK for Web is dat het volledig draagbaar is. Het enige wat je nodig hebt is een webbrowser en een internetverbinding. U kunt uw robotsimulatie vanaf elke computer laden en robots overal programmeren.

Hierdoor is het mogelijk om je robots onderweg te programmeren. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het meenemen van een laptop waarop RoboDK for Desktop is geïnstalleerd.

2. Lever naadloze verkooppresentaties

Als u een integrator bent, is een deel van uw werk het presenteren van voorstellen voor robotoplossingen aan klanten. Het probleem hierbij is dat u tijdens uw verkooppresentaties uw eigen computer met een versie van RoboDK for Desktop moet meenemen.

Met RoboDK for Web hoeft u zich geen zorgen te maken over al het extra gedoe dat dit met zich meebrengt. U kunt uw simulatie online laden voordat u uw kantoor verlaat en deze rechtstreeks vanaf de computer van de klant bekijken.

3. Deel simulaties met klanten

Aangezien de wereld de afgelopen jaren steeds virtueler is geworden, is het heel gebruikelijk dat klantcommunicatie online plaatsvindt. Dit kan het moeilijk maken om robotsimulaties te delen, aangezien de client ook een versie van RoboDK voor desktop moet hebben geïnstalleerd.

RoboDK for Web neemt deze behoefte weg. U stuurt uw klant gewoon een link naar de simulatie en zij kunnen deze zelf in hun webbrowser bekijken en manipuleren.

4. Test RoboDK zelf

Als u RoboDK nog niet eerder heeft gebruikt, twijfelt u misschien of dit de juiste oplossing is voor uw behoeften op het gebied van robotprogrammering. De beste manier om de software te beoordelen is door een volledig functionele gratis proefversie van RoboDK voor Desktop te gebruiken, maar dit is niet voor iedereen mogelijk.

Als u geen nieuwe software op uw computer kunt installeren of de desktopversie om een ​​andere reden niet kunt gebruiken, biedt RoboDK for Web een snelle en gemakkelijke manier om de software te beoordelen voor uw robotprogrammeringsbehoeften.

5. Evalueer robotmodellen voor uw taak

Veel RoboDK-gebruikers gebruiken de software om bereikbaarheidsanalyses uit te voeren en verschillende robotmodellen te vergelijken. Dit helpt u te beoordelen welk robotmodel het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing.

Onze uitgebreide robotbibliotheek bevat meer dan 600 robotmodellen van meer dan 50 fabrikanten. Deze zijn allemaal beschikbaar in RoboDK voor web.

6. Robotica onderwijzen aan studenten

We bieden al geruime tijd een goedkopere versie van RoboDK voor desktop aan voor gebruik door academische instellingen. Deze versie blijft nog steeds beschikbaar en is nog steeds de beste manier om robotprogrammering te leren in een educatieve setting.

RoboDK for Web biedt een optie op instapniveau voor het onderwijzen van robotica. Voor eenvoudige demonstraties waarvoor geen volledige robotprogrammeermogelijkheden nodig zijn, kunt u snel en gemakkelijk een robotsimulatie met leerlingen delen.

7. Maak snelle bewijzen van concepten

Soms hoeft u alleen maar een snelle robotsimulatie te maken om een ​​idee voor een robottoepassing te valideren. In dergelijke situaties wilt u misschien niet de volledige programmeeromgeving laden.

Met RoboDK for Web kunt u proofs of concepts maken, waar u ook bent.

Hoe u RoboDK voor web nu kunt gebruiken

Wilt u de nieuwe RoboDK for Web zelf uitproberen?

U kunt nu toegang krijgen tot de online tool door op de onderstaande link te klikken. Van daaruit heeft u toegang tot de basisfunctionaliteit van RoboDK. U kunt een simulatie uitvoeren, een nieuw project of nieuwe robot laden en basisprogramma’s maken.

Klik hier om naar RoboDK for Web te gaan

Welke toepassingen kunt u bedenken voor RoboDK for Web? Vertel het ons in de reacties hieronder of discussieer mee op LinkedIn, Twitteren, Facebook, Instagram of in het RoboDK-forum. Bekijk ook onze uitgebreide videocollectie en abonneer u op het RoboDK YouTube-kanaal.

(functie(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
als (d.getElementById(id)) terugkeer;
js = d.createElement(s);
js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&versie=v2.5”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *