9 εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την ενοικιαζόμενη ιδιοκτησία σας

Η κατοχή ενοικιαζόμενων ακινήτων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη δημιουργία μακροπρόθεσμου πλούτου και εισοδήματος. Ωστόσο, δεν είναι απλώς να αγοράσετε ένα ακίνητο, να το νοικιάσετε και να το ξεχάσετε. Όταν διαθέτετε ενοικιαζόμενα ακίνητα, ειδικά εάν έχετε περισσότερα από ένα ακίνητα, θα είστε υπεύθυνοι για τον έλεγχο και τη διαχείριση των ενοικιαστών, τον προγραμματισμό επισκευών, την επεξεργασία των πληρωμών ενοικίων, την παρακολούθηση των λειτουργικών εξόδων και πολλά άλλα.

Εύκολα, δεν χρειάζεται να είστε εξαιρετικός διαχειριστής έργου ή να κρατάτε μακροσκελείς λίστες με πράγματα που πρέπει να κάνετε καθημερινά. Αντίθετα, πολλά εργαλεία ιδιοκτητών και επιλογές λογισμικού είναι διαθέσιμα για να διαλέξετε, τα οποία βοηθούν τόσο τους μικρούς επενδυτές ακινήτων όσο και τις μεγάλες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητά τους, να βελτιώσουν τις καθημερινές λειτουργίες και να ελαχιστοποιήσουν τις κενές θέσεις.

Τι είναι το λογισμικό διαχείρισης ακινήτων;

Το λογισμικό διαχείρισης ακινήτων είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε υπολογιστή ή σε cloud και μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να χειριστούν τις καθημερινές εργασίες ενοικίασης. Πράγματα όπως:

  • Διαχείριση ολόκληρης της διαδικασίας μίσθωσης διαδικτυακά, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας αίτησης ενοικιαστών και του ελέγχου και διαχείρισης των ενοικιαστών.
  • Ηλεκτρονική είσπραξη ενοικίων μέσω του προγραμματισμού επαναλαμβανόμενων μηνιαίων πληρωμών και της δυνατότητας αυτοματοποίησης υπενθυμίσεων πληρωμών και είσπραξης καθυστερημένων τελών.
  • Παρακολούθηση και ανταπόκριση σε αιτήματα συντήρησης καθώς και προγραμματισμός με προμηθευτές.
  • Παρακολούθηση λειτουργικών εξόδων, δημιουργία μηνιαίων καταστάσεων κερδών και ζημιών και ταμειακών ροών και προετοιμασία φορολογικών εγγράφων στο τέλος του έτους.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές λογισμικού ιδιοκτητών που είναι διαθέσιμες στην αγορά που μπορούν να λειτουργήσουν για τις ποικίλες ανάγκες διαφορετικών επενδυτών ακινήτων. Ακολουθούν μερικές από τις επιλογές μας για το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης ακινήτων και γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει να το ελέγξετε.

Διαχειριστής ενοικίασης Apartments.com

Το Apartments.com είναι ένας ιστότοπος με καταχωρίσεις ενοικιάσεων όπου οι ενοικιαστές μπορούν να βρουν σπίτια για ενοικίαση. Αλλά αυτό που προσφέρει επίσης το Apartments.com είναι το Rental Manager, μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων διαχείρισης ακινήτων που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων να καταχωρούν τα ακίνητά τους στον ιστότοπο και σε άλλους. Εκτός από τις καταχωρίσεις, η δωρεάν λύση διαχείρισης ενοικίασης ακινήτων επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εισπράττουν ενοίκιο, να ελέγχουν πιθανούς ενοικιαστές, να χειρίζονται αιτήματα συντήρησης και να παρακολουθούν τα έξοδα ανά ιδιοκτησία.

Ωστόσο, το πρόγραμμα έρχεται με περιορισμούς. Για παράδειγμα, το λογισμικό θα σας επιτρέψει να καταχωρίσετε την ιδιοκτησία σας μόνο σε πέντε ιστότοπους. Και ενώ είναι δωρεάν για τον ιδιοκτήτη, οι ενοικιαστές πρέπει να πληρώσουν για πράγματα όπως αναφορές ελέγχου ενοικιαστών και πληρωμές με πιστωτική κάρτα. Συνολικά, είναι ένα καλό εργαλείο για επενδυτές ακινήτων με μικρό αριθμό ακινήτων, συν το ότι η τιμή είναι καλή—δωρεάν. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστείτε μια πιο ισχυρή λύση καθώς το χαρτοφυλάκιό σας μεγαλώνει.

AppFolio

Για τον προηγμένο, επαγγελματία επενδυτή ακινήτων, το AppFolio είναι μια εξαιρετική επιλογή. Απευθυνόμενη κυρίως σε επενδυτές με ελάχιστο χαρτοφυλάκιο 50 ακινήτων, αυτή η πλατφόρμα διαχείρισης ακινήτων που βασίζεται σε σύννεφο θα σας επιτρέψει να διαχειρίζεστε διάφορους τύπους ακινήτων, όπως μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, συγκυριαρχίες, φοιτητικές κατοικίες, ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών (HOA) και μικτές χρήση και εμπορικές ιδιότητες. Το λογισμικό διαθέτει μια εφαρμογή για κινητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εν κινήσει. Εκτός από το λογιστικό λογισμικό και τα συστήματα συλλογής ενοικίων, το AppFolio διευκολύνει αιτήματα συντήρησης, μάρκετινγκ για κενές μονάδες, ελέγχους ιστορικού ενοικιαστών και προσαρμόσιμες διαδικτυακές εφαρμογές ενοικιαστών και συμβάσεις μίσθωσης.

Δεδομένης της εστίασής του σε επαγγελματίες ιδιοκτήτες, αυτό το λογισμικό δεν είναι φθηνό, με το ελάχιστο μηνιαίο πρόγραμμα να ξεκινά από $280.

Επωφελούμαι

Το Avail στοχεύει σε ιδιοκτήτες που το κάνετε μόνοι σας και κυρίως προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας καταχωρίσεων ενοικίασης σε ιστότοπους με κορυφαίες καταχωρίσεις μέσα σε λίγα λεπτά. Οι υποψήφιοι υποψήφιοι ενοικιαστές που συλλέγονται από αυτούς τους ιστότοπους έρχονται απευθείας στα εισερχόμενα και στον πίνακα ελέγχου του Avail. Μπορείτε να ξεκινήσετε συνομιλίες με πιθανούς πελάτες, να προγραμματίσετε εμφανίσεις, να κάνετε ερωτήσεις πριν από τον έλεγχο, ακόμη και να ζητήσετε εφαρμογές ενοικίασης μέσω μιας εφαρμογής.

Το Avail προσφέρει δύο εκδόσεις. Το βασικό πρόγραμμα είναι δωρεάν για χρήση και προσφέρει κοινοπρακτικές καταχωρίσεις, έλεγχο πιστώσεων και εγκληματικών πράξεων, μισθώσεις για συγκεκριμένες πολιτείες, πληρωμές ενοικίων στο διαδίκτυο και παρακολούθηση συντήρησης για απεριόριστες μονάδες. Το Unlimited Plus, το οποίο κοστίζει 5 $/μονάδα, περιλαμβάνει τα πάντα στο δωρεάν πρόγραμμα, καθώς και πληρωμές ενοικίου την επόμενη μέρα, ακυρωμένες χρεώσεις ACH, προσαρμοσμένες εφαρμογές και μισθώσεις και έναν ιστότοπο ακινήτων.

Buildium

Όπως το AppFolio, το Buildium είναι ένα ισχυρό λογισμικό διαχείρισης ενοικιαζόμενων ακινήτων για ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων με 50 ή περισσότερες μονάδες. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να μειώσετε τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα και να ελαχιστοποιήσετε το άγχος από αυτά τα υπερχειλισμένα Εισερχόμενα, επιτρέποντάς σας να εγκρίνετε εφαρμογές μίσθωσης, να παρακολουθείτε αιτήματα συντήρησης, να χειρίζεστε πληρωμές και να ενημερώνετε οικονομικά εν κινήσει από μία εφαρμογή. Αυτό δεν είναι ένα εργαλείο για νέους ή άπειρους επενδυτές ακινήτων και η βαριά τιμή έχει νόημα μόνο εάν έχετε ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο που πρέπει να διαχειριστείτε.

Η τιμολόγηση για το Buildium ξεκινά στις $52 το μήνα για το Βασικό επίπεδο. Υπάρχουν δύο ακόμη επίπεδα: Growth (166 $ το μήνα) και Premium (479 $ ανά μήνα) και το καθένα συνοδεύεται από δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

Propertyware

Το Propertyware έχει σχεδιαστεί για ιδιοκτήτες μιας οικογένειας με χαρτοφυλάκια 250 ή περισσότερων κατοικιών. Ενώ το Propertyware εστιάζει σε μεγάλα χαρτοφυλάκια, ειδικεύεται σε μονοκατοικίες, καθιστώντας το λογισμικό ευκολότερο και λιγότερο περίπλοκο στη χρήση από ορισμένες από τις άλλες διαθέσιμες επιλογές. Όπως και άλλες λύσεις λογισμικού σε αυτόν τον χώρο, το Propertyware προσφέρει λεπτομερή λογιστική, προσαρμοσμένες αναφορές ιδιοκτησίας, ποικιλία επιλογών πληρωμής για ενοικιαστές, έλεγχο ενοικιαστών και μείωση του ποσού διαχείρισης που προκύπτει από τη διαχείριση και τη διατήρηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού ιδιότητες.

Η δομή τιμολόγησης είναι αρκετά απλή και ξεκινά από 1 $ ανά μονάδα, ανά μήνα, με τουλάχιστον 250 μονάδες. Υπάρχει επίσης μια αρχική χρέωση εγκατάστασης για να ξεκινήσετε.

Rentec Direct

Η Rentec Direct παρέχει λύσεις λογισμικού ιδιοκτητών τόσο για διαχειριστές ακινήτων με μικρά χαρτοφυλάκια ενοικιαζόμενων ακινήτων όσο και για εκείνους με μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις χιλιάδων μονάδων. Τα λογιστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πληρωμές ενοικίων στο διαδίκτυο, ένα ισχυρό σύστημα αναφορών που παρακολουθεί την απόδοση του χαρτοφυλακίου και τη λογιστική λογιστικής. Ταυτόχρονα, η πύλη ενοικιαστών σάς επιτρέπει να λαμβάνετε αιτήματα συντήρησης, να προωθείτε το ενοικιαζόμενο ακίνητό σας, τους ενοικιαστές οθόνης και να έχετε τον ιστότοπό σας με προηγμένη παρακολούθηση δυνητικών πελατών για υποψήφιους ενοικιαστές.

Το Rentec Direct τιμολογείται με βάση τον αριθμό των μονάδων που διαχειρίζεται ο ιδιοκτήτης. Για δέκα μονάδες ή λιγότερες, θα πληρώνατε 45 $ το μήνα. στις 2.500 μονάδες, θα πληρώνατε 2.750 $ μηνιαίως.

Στέσσα

Η Stessa θέλει να βοηθήσει τους επενδυτές σε ακίνητα να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε την απόδοση του ακινήτου σας, τα οικονομικά και τη γραφειοκρατία που συνοδεύει όλα σε ένα μέρος μέσω αυτοματοποιημένης παρακολούθησης εσόδων και εξόδων, εξατομικευμένων αναφορών και πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα προγράμματα λογισμικού, η Stessa επικεντρώνεται αποκλειστικά στα οικονομικά. Το εργαλείο προσφέρει εξατομικευμένες προτάσεις και προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους επενδυτές σε ακίνητα να αυξήσουν τα έσοδά τους με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και να βοηθήσουν στην προετοιμασία εγγράφων για υποβολή εκθέσεων και φορολογική προετοιμασία. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα έξοδα με τις εφαρμογές iOS και Android.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν στη χρήση και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε απεριόριστες ιδιότητες, να λαμβάνετε πίνακες ελέγχου απόδοσης σε επίπεδο χαρτοφυλακίου και ιδιοκτησίας και να εκτελείτε απεριόριστες μηνιαίες αναφορές.

TenantCloud

Για ιδιοκτήτες που μόλις ξεκινούν την ενοικίαση ακινήτων ή χρειάζονται μόνο μερικές δυνατότητες από το λογισμικό διαχείρισης ακινήτων τους, το TenantCloud μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το εργαλείο είναι φθηνότερο από πολλά άλλα στον ίδιο χώρο, αν και ο αριθμός των χαρακτηριστικών είναι σχετικά περιορισμένος στις βαθμίδες δωρεάν και χαμηλού κόστους. Για παράδειγμα, ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε καταχωρίσεις και ενοικιαστές οθόνης χρησιμοποιώντας τη δωρεάν έκδοση, θα πληρώνατε 12 $ το μήνα για φορολογικές αναφορές και αυτόματη πληρωμή και 40 $ το μήνα για τον δημιουργό μίσθωσης, έντυπα ιδιοκτητών και διαδικτυακό συγχρονισμό QuickBooks.

Ωστόσο, το βασικό σχέδιο σάς προσφέρει αρκετή λειτουργικότητα. Επιτρέπει απεριόριστες μονάδες, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα εργαλεία για ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων που δεν αναζητούν πολλές καμπάνες και σφυρίχτρες από το εργαλείο λογισμικού του ιδιοκτήτη τους.

Yardi Breeze

Το tagline του Yardi Breeze είναι “ανανεωτικά απλό λογισμικό”, Στόχος του είναι να είναι ένα διαισθητικό αλλά ισχυρό πρόγραμμα που βασίζεται στο cloud που απευθύνεται σε μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες για να τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους. Το Yardi Breeze διαθέτει ενσωματωμένο λογιστικό λογισμικό και περιλαμβάνει λειτουργίες όπως ηλεκτρονική συλλογή ενοικίων, εφαρμογές ενοικίασης, πρότυπα, αυτοματοποιημένο μάρκετινγκ, ημερολόγια δραστηριοτήτων, αιτήματα συντήρησης και άλλα. Ο στόχος είναι να γίνουν οι καθημερινές εργασίες διαχείρισης ακινήτων όχι μόνο απλές αλλά και γρήγορες. Διατίθενται δωρεάν εκπαίδευση, ενσωμάτωση και υποστήριξη πελατών για να σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε.

Η τιμολόγηση του Yardi Breeze εξαρτάται από τον τύπο του ακινήτου που διαθέτετε. Για οικιστικά ακίνητα, για παράδειγμα, η τιμολόγηση ξεκινά από 1 $ ανά μονάδα ανά μήνα με ελάχιστο ποσό 100 $ ανά μήνα. Υπάρχει επίσης μια πιο ακριβή έκδοση “Breeze Premier” διαθέσιμη.

Συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από το αν είστε ιδιοκτήτης για πρώτη φορά ή έμπειρος επενδυτής σε ενοικιάσεις ακινήτων, τα εργαλεία που παραθέσαμε παραπάνω μπορούν να σας βοηθήσουν να απλοποιήσετε τις δραστηριότητές σας, να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο και να ανταποκριθείτε στα αιτήματα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, δηλαδή λιγότερα καθυστερημένες πληρωμές, πιο ευτυχισμένοι ενοικιαστές και, κατά συνέπεια, υψηλότερα ποσοστά πληρότητας.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *