AI-adoptie is een must voor de maakindustrie

De manier waarop kunstmatige intelligentie het bedrijfsleven en de samenleving in deze eeuw bedient, is vergelijkbaar met de transformatie die de industriële revolutie eerder had veroorzaakt. Voordat de machines ontstonden, werd elk fabricageproces met de hand gedaan. Het betekent dat de groei van industrieën vervelend en tijdrovend was — het vereiste continue mankracht en repetitieve taken om de zakelijke doelen te bereiken.

Met de uitvinding van de cotton gin (katoenmotor) door Eli Whitney werd het reinigingsproces van katoenpluis opgeschaald. Zo konden de arbeidsuren voor het eerst moeiteloos in minuten worden voltooid. AI kan alles doen, variërend van het observeren van en reageren op trends, het nemen van verstandige beslissingen over het omgaan met bepaalde situaties, en het voorspellen of oplossen van problemen vooraf of wanneer ze zich voordoen.

Laten we de rol van kunstmatige intelligentie en AI-vaardigheden in de productie-industrie en de trends die het gebruik van AI in productieprocessen ondersteunen, begrijpen.

Opkomende trends van AI-adoptie in de maakindustrie

Fabrikanten gebruiken AI in verschillende bedrijfsprocessen om hun activiteiten te automatiseren en te verbeteren met de bijgewerkte technologie. Een populair voorbeeld van deze technologie is het gebruik van voorspellend onderhoud. Deze preventieve zorg past een strategie toe die inspecties en reparaties gebruikt om het systeem zeer duurzaam te houden.

Strategieën voor onderhoud op afstand hebben ook een belangrijke rol gespeeld, waarbij de fabrikanten de apparaten integreren om gegevensverzameling op de machines te starten wanneer ze draaien. Dit kan helpen bij het in real-time monitoren van apparatuur op factoren als tijd, temperatuur, trillingen, druk, enz. Als een parameter buiten het veilige werkbereik komt, waarschuwt het systeem automatisch de technici en kunnen ze een inspectie of onderhoud plannen.

Voorspellend onderhoud maakt gebruik van real-time gegevens om de storingen van apparatuur vooraf te voorspellen met behulp van een AI-algoritme, gevoed met de eerdere bedrijfsinformatie. Dit bouwt verder de subtiele patronen in de prestaties van het systeem op om te beslissen wanneer het onderhoud moet worden gepland.

Volgens het PwC-rapport kunt u met voorspellend onderhoud in de productie tijd en kosten opschalen door 9% en 12% respectievelijk. Bovendien kunt u de mogelijke risico’s voor gezondheid, kwaliteit of veiligheid met 14% vermijden.

Autonome robots zijn de andere technologieën die machinevisie gebruiken om industrieën te helpen bij het navigeren door gecompliceerde en veranderende omgevingen – het stelt machines in staat om ‘erdoorheen te kijken’. Het AI-algoritme kan herhaaldelijk de gegevens analyseren van videocamera’s die op de robot zijn gemonteerd, om de visuele informatie op te splitsen in obstakels, vloeroppervlak, collega’s, enz.

Grote bedrijven zoals Amazon gebruiken autonome robots om magazijnmedewerkers te ondersteunen bij taken als het picken of inpakken van bestellingen. De bedrijven proberen ook de operationele efficiëntie uit te breiden door middel van geautomatiseerde drones, zoals technologie voor luchtbezorging, verplaatsing van goederen langs magazijnen, enz.

Betekenis van AI in productie

Laten we nu eens kijken naar de rol van AI-adoptie in productieprocessen voor een groot aantal industrieën:

Automatiseringsoplossingen:

AI en robots worden gebruikt in industriële productie omdat ze massaproductie transformeren. Robots kunnen terugkerende taken uitvoeren, menselijke fouten uitbannen, automatiseringssystemen bouwen en de competentie van modellen helpen verbeteren.

Productie de klok rond:

Vroeger werkten mensen continu in ploegendienst om een ​​gestroomlijnde productie te garanderen, terwijl in het moderne AI-gestuurde productieproces robots de klok rond in de productielijn kunnen werken. Dit helpt bedrijven te voldoen aan de enorme vraag van klanten wereldwijd.

Veilige operaties:

De operaties in de fabriek brengen fouten met zich mee wanneer er meer personeel en vervelende handmatige taken bij betrokken zijn. Wanneer robots de mens helpen en betrokken zijn bij de automatisering van risicovolle productieprocessen, kunnen ook arbeidsongevallen voor een groot deel afnemen.

Innovatieve kansen voor mensen:

Met de komst van AI in de productieprocessen krijgen werknemers tijd om zich meer te concentreren op innovatieve taken. Wanneer AI rekening houdt met ongeschoolde arbeid, krijgen mensen de tijd om zich te concentreren op het naar een hoger niveau tillen van hun bedrijf en het stimuleren van innovatie.

Lage bedrijfskosten:

Door gebruik te maken van bedrijfsprocessen met AI die in eerste instantie een enorme kapitaalinvestering met zich meebrengen, kan de ROI ongelooflijk hoog zijn. Aangezien intelligente machines de dagelijkse bedrijfsactiviteiten kunnen stimuleren, kunnen bedrijven profiteren van lagere bedrijfskosten.

Faciliteer productontwikkeling:

AI is geweldig in het begrijpen en vertalen van natuurlijke taal, en dit zal het voor de werknemers en managers gemakkelijk maken om met de software te communiceren. Softwaregebruikers zoeken bijvoorbeeld meestal liever naar dingen dan door een ingewikkeld menu te navigeren. Met AI kunt u de voorkeuren van de gebruiker begrijpen en betere uitvoer leveren met minder fouten.

Toekomst van AI in productie

Verwacht wordt dat AI-technologieën tegen 2035 een productiestijging van 40% en meer zullen zien. Kunstmatige intelligentie zal het productiesegment in de toekomst op veel manieren beïnvloeden. Laten we eens kijken naar de meest opvallende technologieën die de industrie het meest kunnen revolutioneren.

Computervisualisatie wordt al lange tijd gebruikt om productdefecten in realtime te identificeren, maar aangezien bij de fabricage meer gegevens worden gebruikt dan er ooit zijn geïntegreerd, is AI met computervisie de geavanceerde technologie die de informatie kan rationaliseren. Een arbeider moet in staat zijn om de grondstoffen te verwerven en de voorraadtransactie automatisch te laten ontstaan, terwijl de camera de procedure observeert.

Een andere doorbraak zou de impact zijn van het internet der dingen, oftewel Internet of Things – een proces van het leveren van diensten aan klanten die niet zouden begrijpen dat dit nodig is. Desalniettemin kan IoT ook gedetailleerde telemetrie terugsturen naar de distributeurs en producenten om de factoren te analyseren die de respectievelijke storingen veroorzaken. IoT is een krachtige tool die AI kan gebruiken om de ontwerpprocessen te verbeteren, waar je de producten opnieuw kunt bedenken voor evolutie.

Laten we het geval van Ascalia nemen, die met Sainsbury samenwerkte om met behulp van geavanceerde camera’s en AI een oplossing te vinden voor de kant-en-klare voedingsmiddelen die helpen bij microbiële controle. Singular Intelligence is ook ontstaan ​​om samen te werken met supermarkten om AI-specifieke besluitvorming te gebruiken voor voorspellende houdbaarheidssystemen. Het systeem voorziet ook in gecentraliseerde en geautomatiseerde controlesystemen om het monitoringproces te stroomlijnen.

Conclusie

AI is een waardevolle tool die fabrikanten kan helpen inzichten te halen uit een enorme hoeveelheid datasets, voorspellende algoritmen te verbeteren en ze uit te rusten met geavanceerde robotica-innovaties. Bedrijven zijn op zoek naar kandidaten met meer AI-vaardigheden en -competenties om hun productieprocessen op gang te brengen met geavanceerde technologieën.

Er is veel vraag naar professionals met AI-certificeringen van gerenommeerde instituten, aangezien de rol van AI in de productiesector enorm toeneemt. Als u van plan bent om u te ontwikkelen als AI-expert en samen te werken met veelbelovende industrieën, dan kunnen certificeringen voor kunstmatige intelligentie u helpen uw bestemming veilig te bereiken.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *