Augmented Reality in e-commerce: waarom investeren?

De groei van de Braziliaanse e-commerce stimuleert nieuwe strategieën en tools die de winkelervaring van consumenten verbeteren. Een daarvan is de toegevoegde realiteit.

Lees verder of luister naar het audiobericht:

Met een stijging van 27% van de omzet in de vergelijking tussen 2021 en 2020 is de virtuele winkels in Brazilië ervaren een oververhitte markt, waardoor ondernemers zichzelf opnieuw moeten uitvinden om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Online winkelen was naast gemak ook een noodzaak tijdens sociaal isolement. Nu zijn consumenten loyaal aan deze manier van consumeren.

In dit artikel laten we zien hoe uw e-commerce kan investeren in de winkelervaring en waarom toegevoegde realiteit kan een geweldige kans zijn om uw omzet te verhogen. Lees verder!

Het belang van de winkelervaring in e-commerce

Bied een goede ervaring aan degenen die uw virtuele winkel bezoeken, het is essentieel om bezoekers om te zetten in klanten en vervolgens in loyale klanten. Hiervoor is het mogelijk om verschillende tools en strategieën te gebruiken.

Onder de meest gebruikte strategieën kunnen we enkele voorbeelden uitlichten die uw winkel dagelijks kan toepassen.

  • Bruikbaarheid: mobiel responsive websites, eigen apps, afbeeldingen met beschrijving voor toegankelijkheid, productbeschrijvingen met zoveel mogelijk informatie;
  • Logistiek: levertijden met kortere schattingen, goedkope of gratis verzending, mogelijkheid tot retourlogistiek zonder kosten voor de consument;
  • Betaling: verschillende betalingsopties, zoals bankafschriften, creditcards en betaalkaarten, pixen integratie met betalingsapplicaties.

Deze drie pijlers helpen bij de dagelijkse verkoop en zorgen voor een goede ervaring voor de gebruiker die uw winkel bezoekt. Er verschijnen echter nieuwe functies om deze ervaring verder te verbeteren.

Een van deze features is de augmented reality die klanten en producten dichter bij elkaar brengt.

Wat is Augmented Reality?

A toegevoegde realiteitof AR, is een meeslepende digitale bron, met 3D-beelden die interageren met een echte omgeving.

In de praktijk is het de mogelijkheid om te ervaren hoe een product eruit zou zien bij aankomst bij uw klant thuis. Met deze functie zijn de mogelijkheden eindeloos, nieuwe kleuren op een muur aanbrengen, hoe een meubelstuk in de kamer zou worden geplaatst of zelfs hoe een schoen eruit zou zien aan de voet.

Hoewel het iets lijkt dat veel verder gaat dan de traditionele, wordt augmented reality al gebruikt door sommige e-commerceplatforms van grote bedrijven, maar het kan ook aanwezig zijn in elke virtuele winkel.

Augmented reality versus virtual reality: wat is het verschil?

Het is gebruikelijk dat de twee termen door elkaar worden gehaald, maar er is een groot verschil: de virtuele realiteit het is volledige onderdompeling in een digitale omgeving.

Dat wil zeggen, in plaats van een virtueel object te visualiseren dat is toegepast op de fysieke realiteit – met behulp van een mobiele telefooncamera of een andere bron -, zou het object in kwestie worden toegepast op een scenario dat ook virtueel is.

Virtual reality, of VR, wordt veel gebruikt voor videogames, bijvoorbeeld met een bril en gehoorapparaten om iemand onder te dompelen in deze digitale realiteit.

Voordelen van het gebruik van augmented reality in uw e-commerce

Grote bedrijven gebruiken augmented reality al om hun verkopen en merken te versterken. De functie wordt veel gebruikt door e-commerce voor meubels en decoratie en biedt een proportioneel beeld van het product in relatie tot de werkelijke omgeving.

Deze functie wordt echter ook geïmplementeerd door merken in andere segmenten, met een aanzienlijke groei in de kledingsector. Met sociaal isolement en de onmogelijkheid om mensen in de winkel te passen, kunnen consumenten nu kleding en schoenen testen zonder het huis te verlaten.

Volgens een onderzoek van de statistin 2020, 61% van de respondenten hebben de bron al gebruikt en kopen liever op sites die augmented reality bieden.

Onder de rechtvaardigingen, 63% van de consumenten stelde dat AR de winkelervaring verbetert.

Het gebruik van augmented reality komt vaker voor in e-commerce in de Verenigde Staten en Azië, maar de technologie is ook een trend in Brazilië, of het nu gaat om winkels die virtuele paskamers aanbieden of AR-kijkers, zoals Coral Visualizer.

Hoe pas je augmented reality toe op je verkopen?

Voor pas AR toe op uw e-commercesommige strategieën kunnen worden toegepast voor verschillende gebruikerservaringen.

Als uw virtuele winkel nog geen vergelijkbare functies heeft, kunnen we drie verschillende augmented reality-alternatieven voorstellen.

Filters voor sociale netwerken

Jij filters voor sociale netwerken ze zijn al vele jaren aanwezig in ons dagelijks leven en het ontwikkelen van uw eigen filter is een alternatief met weinig investeringen dat geweldige resultaten kan opleveren.

Bij deze strategie gaat het vooral om een ​​doelstelling van branding. Dat wil zeggen, het is het ideale alternatief om reclame te maken voor een nieuw product of nieuwe dienst, het merk onder de aandacht te brengen en nieuwe klanten te bereiken.

Filters voor sociale media zijn het meest geschikt voor e-commerce voor make-up, kleding en accessoires die gemakkelijk in één filter passen selfie.

Onder sommige merken die al op deze strategie hebben ingezet, kunnen we het lipstickfilter van L’Occitane en Provence en het Dior-zonnebrilfilter noemen.

virtuele paskamer

O virtuele paskamer Het wordt al veel gebruikt door verschillende kledingwinkels. Het succes is te danken aan het feit dat het een uiterst nuttige bron is voor diegenen die online kleding willen kopen, omdat het de ervaring van een paskamer simuleert.

Het meest voorkomende is dat we deze bron vinden met iets meer investering dan de filters, omdat er rekening moet worden gehouden met de berekening van de lichaamsafmetingen van de klant, de pasvorm van de stof en andere belangrijke punten om de ervaring van een paskamer te simuleren.

De functie is te vinden in winkels zoals Dafit It is Netshoes.

Sommige bedrijven zijn al gespecialiseerd in het ontwikkelen van deze functie en bieden integratie voor e-commerce. Daarom kan het een goedkoper en praktischer alternatief zijn dan proberen je eigen tool te ontwikkelen.

Productvoorbeeld

Tot slot kunnen we de 3D productvisualisatie. Hiervoor zal de consument een mobiele telefooncamera moeten gebruiken of een foto van de omgeving waarin hij het product wil toepassen.

Deze bron wordt al veel gebruikt in e-commerce in de decoratiesector, bij de visualisatie van meubels, verf en behang, enz.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *