Bedrijven afstemmen op cyberrisico’s

Het gebruik van kunstmatige intelligentie is niet alleen beperkt gebleven tot het gebied van wetenschap en technologie. Het wordt ook door bedrijven gebruikt om ze efficiënter en productiever te maken. AI wordt geïntegreerd als hulpmiddel bij het beheer van cyberrisico’s, wat een van de kritieke factoren is die de toekomst van cyberbeveiliging vormgeven.

Bedrijven maken steeds meer gebruik AI voor cyberbeveiliging om hun risicobeheerpraktijken te verbeteren. Ze hebben AI ingezet voor verschillende doeleinden, zoals het detecteren van inbraken, het identificeren van kwetsbaarheden en het uitvoeren van forensisch onderzoek. AI kan ook worden gebruikt om potentiële risico’s te identificeren voordat ze zich voordoen, zodat bedrijven correcties kunnen aanbrengen voordat het te laat is. In dit artikel onderzoeken we hoe kunstmatige intelligentie bedrijven zal helpen om zich in 2023 te concentreren op cyberrisico’s.

De door AI aangedreven risicobeheersoftware kan bedreigingen identificeren die handmatige analyse zou hebben gemist. De software kan ook inzichten verschaffen AI-professionals over hoe de risico’s kunnen worden beperkt, iets wat mensen niet op grote schaal kunnen doen. Daarnaast kan AI ook worden gebruikt voor fraudepreventie door verdachte transacties te identificeren en te markeren voor onderzoek voordat ze plaatsvinden. Laten we er vijf bekijken AI-trends waarmee bedrijven in 2023 cyberaanvallen efficiënt kunnen afwenden.

1. Analyse van diepe dataset: Cyberrisico’s zijn een grote zorg voor bedrijven. Nu steeds meer bedrijven digitale oplossingen, zoals kunstmatige intelligentie, gebruiken om hun bedrijfsvoering te sturen, zijn cyberrisico’s nog groter geworden. Hoewel er veel manieren zijn om deze risico’s te beperken, is diepgaande datasetanalyse de meest effectieve manier. Deze techniek wordt gebruikt om patronen in datasets te detecteren die kwaadaardig gedrag kunnen identificeren en organisaties kunnen helpen potentiële bedreigingen te identificeren voordat ze zich voordoen.

Diepe datasetanalyse is een zeer geavanceerde vorm van datamining waarmee organisaties inzicht krijgen in hun cyberrisicoprofiel door al hun gegevens op één plek te analyseren. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om de prestaties van hun beveiligingssystemen te analyseren en dienovereenkomstig wijzigingen aan te brengen. Het doel is om cyberrisico’s om te zetten in kansen met behulp van AI-gestuurde diepe datasetanalyse om het aantal inbreuken als gevolg van menselijke fouten of gebrek aan aandacht te verminderen.

2. Naleving van relevante regelgeving: Nalevingsschendingen doen zich voor wanneer er een conflict is tussen de wettelijke en ethische verplichtingen van het bedrijf en zijn acties. Als een bedrijf bijvoorbeeld verplicht is om datalekken binnen 72 uur te melden, maar ze doen dat niet, dan schenden ze de nalevingsvoorschriften. Het kan een uitdaging zijn voor bedrijven om al hun nalevingsvereisten onafhankelijk te identificeren, en dat is waar AI van pas komt. Het kan u helpen erachter te komen wat uw verplichtingen zijn en hoe u eraan kunt voldoen.

Kunstmatige intelligentie wordt steeds vaker gebruikt om nalevingstaken uit te voeren, zoals gegevensclassificatie, beveiligingstests en wettelijke rapportage. AI kan bedrijven helpen de meest kwetsbare delen van hun netwerken te identificeren, de beste manieren te vinden om zichzelf te beschermen tegen cyberdreigingen en hun gegevens veilig te houden. Het kan worden gebruikt voor naleving van regelgeving, bedrijfsrisicobeheer of beveiligingsbewaking.

3. Risicobeheer en -beperking: Cyberrisico’s kunnen een enorme bedreiging vormen voor uw bedrijf. Ze kunnen ervoor zorgen dat u geld, tijd en reputatie verliest. Om deze risico’s te beperken, moet u een strategie ontwikkelen die de belangrijkste bedreigingen identificeert en deze prioriteert op basis van hun waarschijnlijkheid van optreden en de ernst van hun impact op uw bedrijf.

Er zijn veel manieren waarop AI u bij dit proces kan helpen: het kan u helpen alle mogelijke cyberrisico’s te identificeren, ze te prioriteren op basis van hun ernst, of zelfs het hele proces voor u te regelen. AI kan helpen bij het prioriteren van risico’s en het nemen van beslissingen, die cruciaal zijn voor elk bedrijf om succesvol te zijn. Om hetzelfde mogelijk te maken, biedt AI bedrijven inzicht in hun huidige beveiligingsstatus en mogelijke kwetsbaarheden.

4. Bots bestrijden: Kunstmatige intelligentie kan een grote hoeveelheid gegevens in realtime beoordelen, wat helpt bij het detecteren en automatisch blokkeren van malware, ransomware en phishing-aanvallen. De toename van het gebruik van AI heeft geleid tot een nieuw slagveld voor cybercriminelen. Ze gebruiken nu bots om het versturen van phishing-e-mails te automatiseren. Bots kunnen worden geprogrammeerd om een ​​willekeurig aantal mensen en bedrijven tegelijk aan te vallen, waardoor ze voor beveiligingsteams een veel moeilijker probleem zijn om aan te pakken.

Om dit tegen te gaan, wenden bedrijven zich tot kunstmatige intelligentie (AI)-oplossingen die kunnen helpen deze bots te identificeren en hun impact op het bedrijf te verminderen. Het kan ook abnormaal gedrag detecteren en controleren op mogelijke aanvallen om de beveiliging van bedrijfsgegevens te versterken.

5. Risico’s op inbreuken voorspellen: De meeste organisaties hebben de indruk dat ze veilig zijn voor cyberdreigingen. Maar dit is niet het geval. De realiteit is dat cyberdreigingen elke organisatie kunnen overkomen, hoe klein deze ook is. Op AI gebaseerde tools voor het voorspellen van inbreukrisico’s helpen bij het identificeren en voorspellen van potentiële risico’s en inbreuken die een organisatie kunnen overkomen.

Deze tools zijn zo ontworpen dat ze kunnen leren van gegevens uit het verleden en patronen in het gedrag van een organisatie kunnen identificeren die hackers kunnen gebruiken om haar systemen te compromitteren.

Hoe krijg je een concurrentievoordeel op het gebied van AI?

Er zijn veel AI-certificeringsprogramma’s die u kunnen helpen bij het vergroten van uw vaardigheid in AI. Dergelijke certificeringen zijn essentieel omdat ze mensen een manier bieden om AI en de toepassingen ervan te begrijpen. De certificeringscursussen helpen mensen ook om meer te weten te komen over het nieuwste onderzoek in het veld. Men kan kiezen voor een online cursus die is ontworpen door experts in het domein en die alle aspecten van AI behandelt, inclusief machine learning, deep learning, neurale netwerken, enz.

De laatste woorden

Kunstmatige intelligentie is niet alleen een modewoord meer. Het is een integraal onderdeel geworden van veel bedrijven bij het opsporen van kwetsbaarheden die verder gaan dan menselijke analyse. Het is belangrijk voor organisaties om een ​​effectieve, op AI gebaseerde cyberbeveiligingsstrategie te hebben om hun gegevens en bedrijfsmiddelen te beschermen. AI heeft immers het potentieel om cybersecurity effectiever en efficiënter te maken, wat een broodnodige verandering is in de branche.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *