De beste en goedkoopste franchises om in te investeren

Veel mensen dromen ervan om ondernemer te worden, maar hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Als u een van die mensen bent die een ondernemersgeest heeft en nog steeds twijfelt over wat u eerst moet doen, kan het kopen van een goedkope franchise de oplossing zijn.

Een goedkope franchise is een van de gemakkelijkste manieren om ondernemer te worden, omdat het het mogelijk maakt om een ​​bedrijf te starten zonder zoveel bureaucratie als wanneer je een bedrijf vanaf nul start.

In dit bericht scheiden we enkele van de beste en goedkoopste franchises om u te helpen bij het kiezen van uw nieuwe onderneming. Uitchecken!

Wat is franchise?

Een franchise is een soort bedrijf of distributie waarbij de eigenaar (franchisegever of merkmaker) aan andere mensen of groepen mensen (franchisenemers) het recht verleent om de eenheid te exploiteren door producten te verkopen of diensten te verlenen, met behulp van het systeem van de franchisegever.

Franchiserechten zijn sinds 1950 aanwezig in Brazilië en zijn nog steeds een investering die veel mensen aantrekt vanwege hun consistentie. Met deze strategie slagen sommige bedrijven erin hun activiteiten uit te breiden naar verschillende regio’s.

Daarnaast kan de franchisenemer ondernemen met een kant-en-klaar businessmodel, zonder de eerste uitdagingen te moeten doorlopen, zoals het kiezen van producten of leveranciers.

Hoe werkt een franchise?

Het franchisemodel is een win-winpartnerschap voor zowel de franchisenemer als de franchisegever. Daarom is het belangrijk om verschillende analyses over het bedrijf uit te voeren voordat u in een franchise investeert, om er zeker van te zijn dat het een veilige onderneming is en dat u er in de toekomst geen hoofdpijn van krijgt.

Wanneer u franchisenemer wordt, heeft u verschillende regels die moeten worden gevolgd voor de goede werking van het bedrijf. Vooral omdat de unit die in bedrijf is een getest model zal volgen, waardoor de bedrijfsrisico’s worden verminderd en schaalbaar wordt.

Franchisewet L13966, die voorziet in de franchiseovereenkomst

business (franchising), verduidelijkt tot in detail hoe de franchise zou moeten werken, naast het begeleiden van de Circulair document voor franchise-aanbieding (COF).

De COF is een soort handleiding zodat de geïnteresseerde partij de franchise beter kan begrijpen en of dit het bedrijfsmodel is dat ze willen ondernemen.

Daarin staan ​​specifieke details van de franchise, zoals verlenging en hoeveelheid training waarin de franchisegever zal zorgen voor het goed functioneren van de eenheid.

Een franchisegever kan niet minder dan 10 dagen na ontvangst van de COF met de franchisenemer sluiten. Als het eerder is, kan het contract worden geannuleerd.

In het franchisemodel zijn er doorgaans vier belangrijke kostencriteria waarmee rekening moet worden gehouden. Zijn zij:

franchisevergoeding

Bijna alle franchisemogelijkheden vereisen dat zakelijke franchisenemers een eenmalige vergoeding betalen (of ook bij contractverlenging) op het moment van ondertekening van het contract.

Deze vergoeding is het door de franchisegever geïnde bedrag dat overeenkomt met het gebruik dat de franchisenemer van het merk maakt. Het omvat uitgaven met implementatie, ondersteuning, initiële training en andere acties die moeten worden uitgevoerd om de activiteit als franchise te starten.

royalty’s

Royalty’s zijn de bedragen die maandelijks in rekening worden gebracht voor het gebruik van het merk.

Ze kunnen op verschillende manieren in rekening worden gebracht, zoals een vast bedrag, dat ongeacht de voortgang van de franchise (winstgevend of niet), dat vaste bedrag zal zijn of ook een percentage van de facturering.

In deze laatste vorm is er normaal gesproken een minimumwaarde.

reclame vergoeding

Het is een fonds dat de franchisegever weet te investeren in marketing waar iedereen in het ecosysteem van het merk van profiteert. Dit is een van de grote voordelen van het franchisemodel.

Het kan ook een vast bedrag zijn of een percentage van de facturering per eenheid.

Aanvangsinvestering of installatiekapitaal

Uw initiële investering omvat de materialen, arbeid en middelen die nodig zijn om het franchisebedrijf te starten.

Hoewel de initiële waarde als laag wordt beschouwd, is het belangrijk om te benadrukken dat een goedkope franchise dezelfde toewijding en zorg vereist als elke andere franchise in andere modaliteiten.

Werkkapitaal

Werkkapitaal is het geld dat u nodig heeft om uw bedrijf draaiende te houden.

Wanneer u een franchise koopt, moet u een cashflowprognose maken om te bepalen hoeveel geld u verwacht te verdienen en wanneer u het daadwerkelijk kunt verdienen.

Het kan natuurlijk zijn dat uw investering uiteindelijk niet de lopende betalingen dekt om uw bedrijf draaiende te houden. Het is dus belangrijk om zorgvuldig te plannen, zodat u niet uw toevlucht hoeft te nemen tot lenen om uw uitgaven te dekken.

Ook zullen, zolang de franchisenemer franchiserechten heeft, regelmatig kosten in rekening worden gebracht. In ruil voor deze betalingen ontvangen franchisenemers doorlopende ondersteuning, zoals marketingondersteuning en doorlopende trainingsmogelijkheden.

Voor- en nadelen van het openen van een franchise

Zoals bij elk bedrijf, heeft franchising ook zijn voor- en nadelen.

Zie hieronder de Belangrijkste voordelen Investeren in een franchise:

 • Risico beperking;
 • Standaard producten en systemen;
 • Erkende leveranciers;
 • Gestandaardiseerde financiële en boekhoudkundige systemen;
 • Supervisie en consultancy aanwezig;
 • Nationale en lokale advertentieprogramma’s (afhankelijk van de franchise);
 • Standaard reclame;
 • Standaardverpakking en uniformen;
 • Continu onderzoek en ontwikkeling;
 • Financiele assistentie;
 • Begeleiding bij locatiekeuze;
 • Bedieningshandleiding meegeleverd;
 • Constante bijscholing;
 • Hulp bij verkoop en marketing.

Onder de belangrijkste nadelen om een ​​franchise te openen zijn de volgende:

 • Doorlopende winstdeling;
 • De slechte prestaties van andere franchisenemers kunnen de reputatie van uw franchise aantasten;
 • Controle over waar u actief bent, de producten die u verkoopt en de leveranciers die u gebruikt;
 • Regels volgen en niet zoveel flexibiliteit hebben om het bedrijf te leiden zoals jij dat wilt;
 • Weinig ruimte voor creativiteit;
 • Een bindend contract (meestal 3 tot 5 jaar);
 • De problemen van de franchisegever zijn ook uw problemen.

Voorzorgsmaatregelen bij het openen van een franchise

Het lijdt geen twijfel dat het kopen van de juiste franchise op het juiste moment om de bovengenoemde redenen een fantastische zakelijke kans kan zijn.

Maar we moeten enkele waarschuwingen achterlaten, zodat u uw voeten niet in uw handen krijgt. Daarom hebben we enkele voorzorgsmaatregelen opgesomd bij het kiezen van de ideale franchise voor jou.

Uitchecken!

de franchise onderzoeken

Voordat u besluit om u aan te melden bij een franchise, moet u wat fundamenteel Google-onderzoek doen.

Kijk of het bedrijf juridische problemen heeft, klachten over digitale platforms, wat de huidige reputatie van de franchise is en of het financiële problemen heeft ondervonden.

Op die manier kun je bepalen of het een goede deal wordt of niet, en of dat merk af en toe een probleem heeft.

Documentatie

Om toekomstige problemen te voorkomen, controleer altijd of de franchise goed geregeld is en of er geen ontbrekende documenten zijn.

De wet staat aan jouw kant. Ga niet verder met de handtekening als u vermoedt dat er sprake is van een onregelmatigheid. Onderteken de documentatie pas nadat u zeker weet dat alles in orde is, zelfs als ze u onder druk zetten om voor de deadline te ondertekenen.

surrealistische doelen

Plannen om de eenheid op te schalen moet haalbaar zijn en gebaseerd zijn op degelijke studies. Blijf op de hoogte als het iets onwerkelijks is.

Als deze statistieken niet in balans zijn, is er waarschijnlijk iets mis. Kijk of de franchisegever constant van methodologie verandert en hoe dit afstraalt op andere franchisenemers.

Hoge omzet van franchisenemers

Check hoe de omzet van franchisenemers verloopt. Analyseer in de afgelopen 3 maanden hoeveel franchisenemers het systeem hebben verlaten.

Dit zou al kunnen wijzen op een mogelijk probleem. Het ideaal zou zijn om met enkele van deze franchisenemers te praten die het netwerk hebben verlaten om beter te begrijpen hoe het werkt en of het abonnement levensvatbaar zal zijn of niet.

Goedkope franchises om te investeren

Volgens de Braziliaanse Franchising Association (ABF) zijn microfranchises die met een initiële investering van maximaal R $ 90.000, een waarde die periodiek wordt herzien.

Daarom hebben we een lijst van de 10 grootste microfranchises in 2020 gescheiden, volgens ABF:

 • pitstop Skol
 • komon
 • Acquio
 • Ceopag
 • Ceofood
 • Braziliaanse Maria
 • Touti
 • Wassen en wassen
 • zonneprime
 • Het is verzekeringsmakelaardij

Goedkope franchises kunnen de gemiste kans zijn om uw bedrijf te openen, vooral als u een beginnende ondernemer bent. Naast de erkenning van een reeds geconsolideerd merk, krijgt het de steun van de franchisegever.

Zoals elk bedrijf vereist het betreden van een franchisesysteem veel werk, het risico zal altijd bestaan. En het feit dat je in een netwerk van franchises stapt met een merk dat een solide basis heeft, is geen garantie voor een 100% positief resultaat.

Maar de kans op succes is groter dan in een zelfstandige onderneming. Zorg er bij het kiezen van een franchise voor dat de investering een gezond rendement oplevert en dat de kosten naar verwachting zijn.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *