De eenvoudigste manier om een ​​ontbraamgereedschap te gebruiken met een robot

Wat zijn de beste opties voor robotontbramen?

Als u een ontbraamtaak in uw bedrijf wilt automatiseren, weet u misschien niet zeker welk gereedschap het beste voor u is. Er zijn verschillende mogelijkheden voor geautomatiseerd ontbramen.

Welk ontbraamgereedschap is het gemakkelijkst in te zetten?

Het gebruik van robots voor het ontbramen heeft enkele grote voordelen. Ontbraamtaken zijn saai, vies, potentieel gevaarlijk en duur wanneer ze door een mens worden uitgevoerd. Dit zijn de vier kenmerken van een perfecte taak om aan een robot te geven.

Robots maken ontbraamtaken ook consistenter en van hogere kwaliteit. Over het algemeen verbeteren ze de productiviteit van de hele operatie.

Maar dat betekent niet dat robotontbramen altijd een perfecte oplossing is.

Een veelvoorkomend probleem is dat automatisering flexibiliteit kan missen. In vergelijking met een menselijke arbeider kunnen de meeste robotopstellingen zich niet aanpassen aan veranderingen. Het inbouwen van deze flexibiliteit in een robotcel is traditioneel complex en kostbaar.

De conventionele benadering van ontbraamautomatisering

Ontbraamautomatisering neemt conventioneel de vorm aan van grote ontbraammachines. Deze nemen enorm veel ruimte in beslag in uw instelling. Ze zijn alleen geschikt voor bepaalde soorten ontbraamtaken.

Voorbeelden van conventionele ontbraamautomatisering zijn:

  • Randafrondingsontbraammachines
  • Machines voor het ontbramen van buizen
  • Bandontbraammachines
  • Borstel ontbraammachines
  • Ontbraammachines voor plaatstaal

Als u meerdere ontbraamtaken heeft, moet u waarschijnlijk voor elk ervan in een aparte machine investeren. Dit wordt zeer snel zeer kostbaar. Om nog maar te zwijgen van de hoeveelheid tijd die het kost om de machines te vinden en in te zetten.

Dit zijn een voorbeeld van inflexibele ontbraamautomatisering.

Menselijke werknemers daarentegen zijn zeer flexibel. Mensen kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende ontbraamtaken. Bovendien kunnen ze er meteen mee aan de slag. Maar ze bieden niet de voordelen van automatisering.

Zou het niet geweldig zijn als er een manier was om de voordelen van ontbraamautomatisering te combineren met de flexibiliteit van een menselijke arbeider?

Ontbramen Flexibiliteit + automatisering is mogelijk

Gelukkig is er een manier om snel en eenvoudig zeer flexibele ontbraamautomatisering te realiseren.

Sommige robotoplossingen, die bepaalde ontbraamgereedschappen gebruiken, kunnen de bewegingen van een menselijke arbeider nabootsen met een handontbraamgereedschap. Dit maakt ze geschikt voor een breed scala aan ontbraamtaken, niet alleen de enkele taak die conventionele ontbraammachines aankunnen.

Met het juiste robotplatform kunt u ontbraamautomatisering zeer snel in gebruik nemen in uw bedrijf. En met de juiste programmeertool kunt u de ontbraamtaak eenvoudig programmeren, zelfs als u nog geen ervaring hebt met robotica.

De kunst is om het juiste robotplatform te vinden waarmee u toegang krijgt tot deze voordelen.

Met welke nieuwe gereedschappen kunt u volledig flexibel robotontbramen bereiken?

Een van die tools is afkomstig van ATI Industrial Automation. We hebben onlangs samengewerkt met ATI en DIY-Robotics om een ​​oplossing te creëren voor het snel en eenvoudig inzetten van ontbraamrobots.

ATI’s Compliant Deburring Tool biedt een meer intuïtieve benadering van geautomatiseerd ontbramen dan in het verleden mogelijk was. De flexibele punt gebruikt dezelfde standaard snijmedia die worden gebruikt in de gereedschappen voor handmatig ontbramen. Hierdoor kan de robot de bewegingen van een menselijke arm nabootsen, waardoor het gemakkelijker wordt om van handmatig naar geautomatiseerd ontbramen te gaan.

Een voordeel van het gereedschap is dat het compatibel is met een verscheidenheid aan ontbraamtaken, waaronder randontbramen, afschuinen, verzinken en schrapen. De naleving ervan kan worden aangepast aan de specifieke kenmerken van uw taak.

De tool is ook verkrijgbaar in drie enigszins verschillende formaten, om aan de behoeften van de taak te voldoen:

  1. Conform ontbraamblad
  2. Conform ontbraammes met automatische meswisselaar
  3. Radiaal compatibel ontbraamgereedschap

Met de tools van ATI wordt ontbramen met een robot meer als menselijk ontbramen. De ontbraamrobot kan een flexibiliteit bereiken die dichter bij die van een menselijke arbeider ligt. In plaats van slechts één taak, kan de robot verschillende ontbraamtaken in het bedrijf aan.

Hoe u robotontbramen snel aan de slag kunt krijgen

In het verleden duurde het lang voordat robots in uw bedrijf werden geïmplementeerd. Het kan weken of maanden duren om een ​​nieuwe robot aan de praat te krijgen. Daardoor verstoorde het vaak de productie in het proces.

Wat als u gerobotiseerd ontbramen sneller wilt inzetten?

Eindelijk is er nu een oplossing waarmee u binnen enkele dagen kunt profiteren van de voordelen van robotontbramen.

We zijn onlangs een partnerschap aangegaan met DIY-Robotics en ATI om een ​​modulaire, kant-en-klare oplossing voor robotontbramen te ontwikkelen. Het combineert alles wat nodig is voor ontbramen in een op zichzelf staande cel. Het kan ook snel en eenvoudig in uw faciliteit worden ingezet.

De cel is gebaseerd op de vooraf ontworpen robotcellen die de specialiteit zijn van DIY-Robotics, met de programmeerkracht van RoboDK en ATI’s Compliant Deburring Tool. Bovendien wordt het geleverd als een bundel die ofwel binnen een paar dagen door de provider kan worden geïmplementeerd, of u kunt het zelf implementeren in de tijd die u uitkomt.

Voor het eerst maakt de Robotic Deburring Cell flexibel ontbramen mogelijk voor iedereen die het nodig heeft, ongeacht uw eerdere ervaring met robotica.

Meer informatie over eenvoudig te implementeren robotontbramen

Tot slot, als u meer wilt weten over de Robotic Deburring Cell, kunt u deze het beste bekijken op de website van DIY-Robotic.

Op de pagina kunt u zien hoe elk van de 3 componenten (de cel van DIY-Robotics, ATI’s tool en RoboDK) combineert om een ​​eenvoudig te implementeren ontbraamcel te creëren die voor iedereen toegankelijk is.

In feite staan ​​alle hardwarespecificaties op de pagina en kunt u eenvoudig een consult boeken om te zien of de cel aan uw behoeften voldoet.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *