De gids voor 3D-productiesimulatorsoftware

Vraagt ​​u zich af of 3D-productiesimulatorsoftware uw processen kan verbeteren? Het zou kunnen…

Maar Hoe zal simulatie helpen? Hoe kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw simulator haalt zonder tijd te verspillen?

Hier is een duidelijke en beknopte gids voor 3D-simulatorsoftware voor productiebedrijven.

Simulatiesoftware is een bloeiende en groeiende markt. Volgens marktrapporten zal de simulatiesoftware de komende 4 jaar naar verwachting een marktwaarde van 26,9 miljard dollar bereiken.

Er zijn enkele zeer dwingende redenen om simulatie toe te passen in sommige van uw productieprocessen. Ten eerste moet u begrijpen wat het is en hoe het van toepassing kan zijn op uw specifieke bedrijf.

Wat is 3D-simulatorsoftware en heb je het nodig?

Simulatie omvat het gebruik van een computerprogramma om bepaalde aspecten van een productieomgeving te modelleren. Veel systemen en processen kunnen worden gesimuleerd.

Sommige soorten simulatiesoftware gebruiken alleen computeralgoritmen met heel weinig visuele feedback. Bovendien geeft 3D-simulatiesoftware de resultaten van de simulatie weer in een driedimensionaal visueel model. Dit maakt het gemakkelijker om de gegevens te begrijpen.

U kunt zich echter afvragen of simulatie echt de moeite waard is voor uw productieprocessen.

Zou het niet sneller zijn om alleen het fysieke systeem te bouwen? Op die manier, zou je misschien denken, hoef je vooraf niet met software te rommelen. Je zou meteen beginnen met het verzamelen van gegevens uit de echte wereld.

Het feit is dat je het je niet kunt veroorloven niet simulatie te gebruiken.

Zoals we hieronder zullen zien, zijn er veel grote voordelen verbonden aan het gebruik van simulatiesoftware in uw productieprocessen. Uw concurrenten gebruiken al 3D-simulators en profiteren van die voordelen.

5 soorten simulatie voor productie

Er zijn verschillende soorten simulatie die u kunt gebruiken in de productie. Sommige zijn 3D-simulatoren, terwijl andere eenvoudigere visuele interfaces hebben met krachtige algoritmen erachter.

Hier zijn 5 veelvoorkomende soorten simulatoren die u zou kunnen gebruiken:

1. Robotsimulatie

Met robotsimulatie kunt u geautomatiseerde toepassingen met robotsystemen ontwerpen en simuleren. Een goede robotsimulator ondersteunt veel robotmerken en maakt eenvoudige maar krachtige simulaties mogelijk.

RoboDK is een voorbeeld van een robotsimulator vol functies.

2. FEA-simulatie

Eindige-elementenanalyse (FEA), een gebruikelijke simulatiestap tijdens het productontwerp, stelt u in staat het effect van fysieke spanningen op materialen te testen.

Daarnaast maakt goede FEA-simulatiesoftware het u gemakkelijk om uw ontwerpen proactief te verbeteren.

3. CAD/CAM-modellering

CAD/CAM-pakketten, een zeer gebruikelijke vorm van 3D-software, stellen u in staat uw producten in een computeromgeving te ontwerpen.

Computer-aided design (CAD) functionaliteit richt zich op de initiële ontwerpfase. Met de CAM-functionaliteit (Computer-aided manufacturing) kunt u het fabricageproces simuleren.

4. Discrete gebeurtenissimulatie

Discrete event simulation (DES) wordt gebruikt om een ​​hele reeks productieprocessen te optimaliseren, waaronder het ontwerp van productieprocessen, lay-outs van faciliteiten en optimalisatie van procesparameters.

Sommige DES-softwarepakketten hebben 3D-interfaces, terwijl andere alleen op tekst gebaseerde invoer en uitvoer ondersteunen.

5. Intelligente simulatie

Kunstmatige intelligentie (AI) is tegenwoordig overal. Dit geldt ook voor productiesimulaties waar de use-cases voor AI gestaag groeien.

Intelligente simulatie maakt gebruik van AI om de kwaliteit van simulatie te verbeteren voor veel verschillende toepassingen, waaronder productontwikkeling, beheer en automatisering.

Hoe u productiesimulatie op de gemakkelijke manier kunt gebruiken

Hoe kunt u simulatiesoftware gaan gebruiken in uw productiebedrijf?

Een goede plek om te beginnen is om te onthouden dat je niet alles hoeft te simuleren. Alles proberen te simuleren zou zelfs een slecht idee zijn – het zou veel tijd verspillen en uw operaties onnodig complex maken.

Het is veel gemakkelijker om een ​​bepaald onderdeel van uw proces te identificeren dat u wilt verbeteren en u uitsluitend te richten op het simuleren daarvan.

Een goede kandidaat is dus robotautomatisering.

Fabrikanten aarzelen vaak om robots in te zetten. Bovendien weten ze niet goed hoe de robot in hun bestaande processen past.

Een goede robotsimulator laat je de robot in actie zien op een specifieke doeltoepassing. Het is een gemakkelijke, goedkope manier om te valideren dat robotautomatisering de juiste keuze is voordat u investeert in fysieke robothardware.

7 geweldige voordelen die u zult zien wanneer u 3D-simulatie gebruikt

Hoe zal het toevoegen van 3D-simulatie uw bedrijfsvoering verbeteren?

Hier zijn 7 geweldige voordelen die u kunt zien wanneer u productiesimulatiesoftware gaat gebruiken:

  • Snellere time-to-market — Simulatie is bijna altijd sneller dan het testen van ideeën in de echte wereld. Dit betekent dat u potentiële problemen vroegtijdig kunt oplossen en uw nieuwe producten en updates veel sneller op de markt kunt brengen.
  • Minder kostbare downtime — Werken met een simulatie betekent dat je niet je fysieke processen uit de productie haalt om wijzigingen door te voeren. Dit is de reden waarom robotsimulatie en offline programmeren u veel kostbare uitvaltijd kunnen besparen.
  • Gemakkelijker en sneller componenten vervangen — Omschakelingen zijn een enorme bron van verspilde tijd en middelen in productieomgevingen. Met een robotsimulator kun je bijvoorbeeld razendsnel de taak van je robot veranderen of zelfs wisselen met een heel andere robot.
  • Verminderde voorraad — Overtollige voorraad is een van de grootste verspillingen in de productie. Simulators helpen u uw materiaalbehandelingsprocessen te optimaliseren, waardoor kostbare voorraadopbouw wordt verminderd.
  • Betere informatie over uw processen — Hoe meer data je verzamelt over je proces, hoe beter je die processen kunt optimaliseren. Simulators geven u deze waardevolle gegevens al vroeg in het ontwerpproces.
  • Ontdek en corrigeer inefficiënties — Het is vaak moeilijk om problemen en inefficiënties te zien in een reeds draaiend systeem. Simulators maken het gemakkelijker om inefficiënties vroegtijdig op te sporen en te debuggen. RoboDK zal bijvoorbeeld automatisch singulariteiten markeren, die moeilijk te herkennen zijn in een fysieke robot.
  • Gebruik minder middelen om uw faciliteit te runnen — Hoe meer u gebruikmaakt van uw simulaties, hoe kleiner de kans dat mensen rond uw productiefaciliteit rennen om problemen reactief op te lossen. Dit maakt uw faciliteit over het algemeen efficiënter.

Welk type 3D-simulator het eerst moet worden geprobeerd

Welke van de verschillende soorten productiesimulatoren moet u als eerste gaan gebruiken?

Dit is echt afhankelijk van uw situatie. Probeer vast te stellen welke aspecten van uw productieproces het meest inefficiënt zijn en welke de grootste impact zullen hebben door het proces te verbeteren.

Tot slot, als u robotautomatisering implementeert, bekijk dan onze simulatorpagina om meer te weten te komen over robotsimulatie.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *