De meest veelzijdige versie tot nu toe

Er is een nieuwe grote release van RoboDK en het is beter dan ooit!

We hebben de prestaties verbeterd, de compatibiliteit met meer robots en tools toegevoegd en de ondersteuning over de hele linie verbeterd.

Laten we eens kijken wat RoboDK 5.0 zo geweldig maakt.

Soms gaan software-updates onopgemerkt voorbij.

Hier bij RoboDK voegen we regelmatig functies toe en introduceren we nieuwe ondersteuning voor de software. Als je op zoek bent naar een nieuwe functie, laat het ons dan weten op het forum en we zullen overwegen deze toe te voegen aan de software (of je helpen de functie te gebruiken als deze al is opgenomen).

Onze kleine updates gedurende het jaar zitten boordevol geweldige nieuwe functies en extra compatibiliteit die echt het verschil kunnen maken voor uw specifieke robottoepassing. We schreeuwen niet altijd over de kleine updates, maar ze helpen de ervaring van het gebruik van RoboDK te verrijken.

Maar soms brengen we een nieuwe update uit die het waard is om over te schreeuwen.

RoboDK 5.0 is zo’n release.

Hier zijn 10 redenen waarom RoboDK 5.0 de beste versie ooit is:

1. Tot 2 x snelheidsverbetering voor complexe projecten

RoboDK was al een snel softwarepakket. In tegenstelling tot sommige andere robotica-software, hoeft u geen extreem krachtige computer te hebben om het te gebruiken. U kunt RoboDK zelfs op een normale laptop uitvoeren voor eenvoudige projecten. Hoe meer prestaties je hebt, hoe meer je eruit kunt halen voor complexe projecten.

Deze nieuwste release gebruikt minder RAM dan voorheen en kan bij complexe projecten tot 2 x sneller werken.

2. Verbeterde grafische prestaties

Een andere prestatieverbetering in deze nieuwe versie zijn de verbeterde grafische mogelijkheden. We hebben de algehele grafische prestaties verbeterd, inclusief ondersteuning voor texturen en GPU-versnelde weergave.

Meer tips over het verbeteren van de prestaties van uw simulaties vindt u in het gedeelte over weergaveprestaties van onze documentatie.

RoboDK heeft geen geweldige grafische processors nodig om een ​​eenvoudig project uit te voeren. Deze nieuwe updates zullen de prestaties echter versnellen voor die aspecten die een hoge grafische verwerking vereisen (bijvoorbeeld bij het renderen van veel robots die in dezelfde werkruimte werken met veel verschillende objecten).

3. Plug-ins voor uw favoriete CAD-pakketten

Het afgelopen jaar hebben we ondersteuning geïntroduceerd voor een aantal populaire CAD/CAM-pakketten. Deze komen in de vorm van een RoboDK-plug-in voor het pakket die u kunt gebruiken om uw CAD-modellen en door CAM gegenereerde paden rechtstreeks naar RoboDK te sturen.

In RoboDK 5.0 hebben we voor het eerst ondersteuning voor Solid Edge geïntroduceerd.

4. Verbeterde camerasimulatie

Lange tijd is RoboDK in staat geweest om eenvoudige camera’s te simuleren. Hiermee kunt u robottoepassingen testen die computervisie vereisen. Eind vorig jaar hebben we een functie uitgebracht waarmee deze simulaties nog realistischer zijn.

In versie 5.0 hebben we de mogelijkheden van RoboDK voor camerasimulatie nog verder uitgebreid.

Hier volgen enkele dingen die we hebben gedaan om de camerasimulatie in de nieuwe versie te verbeteren:

  • De mogelijkheid om 2D-camerasimulaties aan te sluiten.
  • Een pixelgrootteparameter voor 2D-camerasimulaties.
  • Een voorbeeld om lensvervorming te simuleren voor 2D-camerasimulaties.

5. Meer dan 500 ondersteunde robots

De lijst met ondersteunde robotmerken en -modellen groeit in een indrukwekkend tempo in RoboDK. Op het moment van uitgave hebben we nu ondersteuning voor meer dan 500 robotmodellen van 50 robotmerken.

En dit zijn alleen nog maar de robots die al in onze robotbibliotheek staan, dwz modellen die met één druk op de knop in de software kunnen worden geïmporteerd en gebruikt. RoboDK kan bijna elke industriële robot ondersteunen. Als je merkt dat de door jou gekozen robot er nog niet is, laat het ons weten en we kunnen ondersteuning toevoegen.

6. Verbeterde plug-ininterface

De RoboDK API is een belangrijke functie waarmee u uw integraties kunt aanpassen en automatiseren terwijl u merkonafhankelijk blijft. De nieuwe versie bevat een complete plug-in-interface die u geen beperkingen geeft om de RoboDK-interface aan te passen.

Je zult een aantal handige open source-plug-ins vinden, zoals een OPC-UA-plug-in of een robotpiloot-plug-in.

U kunt ook eenvoudig uw eigen apps maken op basis van uw Python-scripts.

Bent u een OEM of een integrator? Met deze functie kunt u uw producten sneller dan ooit in productie nemen, terwijl u uw IP beschermt en merkonafhankelijk blijft.

7. Uitgebreide RoboDK API/SDK

RoboDK is al een van de beste, meest flexibele SDK’s voor robotprogrammering die beschikbaar is. Hierdoor kunnen programmeurs de mogelijkheden van robots veel verder uitbreiden dan voorheen mogelijk was.

Met RoboDK 5.0 zijn we een nieuwe wereld van merkonafhankelijke robotprogrammering binnengestapt. De nieuwe versie bevat een complete plug-in-interface die u geen beperkingen geeft om de RoboDK-interface aan te passen.

U kunt ook eenvoudig uw eigen apps maken met Python-scripts en deze toevoegen aan RoboDK met de nieuwe AppLoader. Er is al een groeiende lijst met open-source plug-ins beschikbaar die u kunt uitproberen.

8. Verbeterde integratie met veel robotmerken

We verbeteren altijd de integratie die RoboDK heeft met onze bestaande robotmerken, door nieuwe robotmodellen toe te voegen, nieuwe postprocessors toe te voegen of de bestaande functies bij te werken.

Enkele van de nieuwste robots die we aan onze robotbibliotheek hebben toegevoegd, zijn de collaboratieve robots van Omron Corp en Techman Robot Inc.

In RoboDK 5.0 hebben we onze ondersteuning voor robotmerken verbeterd, waaronder Omron, Techman, Fanuc, KUKA, Universal Robots, Panasonic, Annin Robotics, Dobot, Doosan en uFactory.

9. Vertaling naar het Japans

RoboDK is een echt internationale tool.

Vóór deze release hadden we al ondersteuning voor een indrukwekkende reeks talen: Arabisch, Catalaans, Chinees, Tsjechisch, Engels, Fins, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Koreaans, Portugees, Russisch, Spaans, Thais en Turks.

In RoboDK 5.0 blijven we onze internationale ondersteuning uitbreiden door Japans toe te voegen aan onze lijst met ondersteunde talen.

10. Een groeiende gemeenschap en een bewezen staat van dienst

Alle vorige updates zijn geweldig. Maar waarschijnlijk is de grootste reden dat RoboDK 5.0 de beste versie tot nu toe is, onze geweldige gemeenschap van partners wereldwijd en klanten. Onze gebruikers komen van bedrijven als NASA, Airbus, Intel, GM, …

We hebben nu meer dan 1000 actieve gebruikers in ons RoboDK-forum. Je stelt regelmatig geweldige vragen en helpt ons om de software elk jaar beter en beter te maken door functies toe te voegen die echt nuttig voor je zijn.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *