De verkiezingen en de impact op de retail

Dit jaar wordt een beslissend jaar voor ons land en dit zal een impact hebben op de retail waar je op moet letten. De verkiezingsperiode is een tijd waarin iedereen zich zorgen maakt over de toekomst van het land, het zal tenslotte het leven van mensen volledig veranderen.

Houd op deze manier rekening met deze situatie om deze zonder grote problemen over te steken.

Benieuwd naar de impact van de verkiezingen op de retail en wat u kunt doen om uw winkel gezond te houden? Lees dan dit artikel dat wij bij Casting hebben opgesteld om je te helpen!

Welke invloed hebben verkiezingen op de detailhandel?

Allereerst weten we dat Brazilië een moeilijke periode doormaakt en dat de pandemie deze situatie nog erger heeft gemaakt.

Met de prijsstijging van veel producten en de hoge rentetarieven die de groei van de detailhandel in het land belemmeren, is het consumentengedrag in de tweede helft van 2022 een open vraag. Volgens de evaluatie van de uitvoerende macht Allan Barros, marketingdirecteur van Máquina de Vendas, die Ricardo Eletro e Insinuante controleert, brengt deze periode nog steeds veel onzekerheid met zich mee voor de sector. Dat wil zeggen dat het tot nu toe niet mogelijk is om de omvang van de impact op de detailhandel te berekenen die de verkiezingen zullen veroorzaken.

Desondanks beweert de uitvoerende macht: “Na de verkiezingen, in oktober, is de verwachting dat het tempo weer zal terugkeren naar wat het was. In de verkiezingsperiode zal de aankoop van een duurzaam goed niet op de agenda van de Braziliaanse consument staan”.

Met andere woorden, de maand oktober wordt een maand van seizoensverkopen en u, de winkelier, moet plannen om hiermee om te gaan.

het moment van beslissen

Daarnaast vult de executive zijn standpunt aan door te stellen dat de handel in de tweede helft van het jaar ongunstiger zal worden.

Daarom beweert Barros dat dit het moment is om “agressiever” te zijn tegenover de klant. Dat wil zeggen, alle middelen gebruiken om de verkoop te verhogen, zodat het mogelijk is om de impact op de detailhandel te verminderen.

In die zin is het mogelijk dat er de komende maanden een toename zal zijn in het creëren van promoties. Toch is Allan van mening dat, in tegenstelling tot de verkoop van mobiele telefoons en tablets, die van nature groeien, de andere sectoren van de detailhandel, voornamelijk duurzame goederen, een omzetdaling leden.

Wat te doen om de winst te behouden?

We weten dat dit een van de uitdagingen is in het leven van een ondernemer, maar we geloven dat het mogelijk is om uw winkel financieel gezond te houden.

Dit is mogelijk, aangezien de verkiezingsperiode niet veel verschilt van andere seizoensperioden. Dat wil zeggen, zelfs als er een impact is op de detailhandel die op dit moment niet kan worden voorspeld, is het ook mogelijk om door deze situatie heen te gaan.

Volg daarom deze 5 tips die we hebben gescheiden om u te helpen deze impact op de detailhandel te verminderen.

1- Zorg voor een investeringsplan

Het goed plannen van uw investeringen is een grote stap voor ondernemers om te weten wat het beste moment is om te investeren.

Op die manier kunt u, door te weten wat het juiste moment is om te investeren en het juiste moment om te sparen, een korting bedingen met uw leveranciers.

2- Houd alles bij

Leg direct na de planning de facturering, kosten en investeringen vast die uw winkel had en zal hebben tot het einde van het jaar. Dat wil zeggen, door het bestede bedrag en de winst op elke verkoop te begrijpen, zal het mogelijk zijn om voorbereidingen te treffen om deze impact op de detailhandel die de verkiezingen veroorzaken te verminderen.

3- Maak een mix van producten

Veel retailers negeren de kracht van de productmix, maar het is een krachtig wapen in de strijd tegen de retailimpact waarmee we worden geconfronteerd.

Voor het geval je het nog niet wist, de productmix betekent alle producten die een merk zijn klant te bieden heeft.

Zo is Faber-Castell een Duitse multinational die potloden en kantoorartikelen produceert. Ze heeft momenteel 5 verschillende potloodlijnen: schrijven en markeren, kunst en grafisch, spelen en leren, creatieve studio en fijn schrijven. Met andere woorden, het biedt producten die van kinderen tot beeldende kunstenaars kunnen reiken.

Zorg daarom voor een goede mix van producten om uw winkelomzet te verhogen en de impact op de detailhandel te verminderen.

4- Analyseer de verkoopgeschiedenis

Maak een inschatting van alle verkopen die tot nu toe in uw winkel zijn gedaan en probeer een prognose te maken voor de komende maanden.

Op deze manier kunt u de voorraad beter beheersen en voldoen aan de behoeften van uw klanten. Met de Casting app analyseer je de verkoophistorie per verkoper, team of het hele bedrijf. Wil meer weten? Klik dan hier en praat met een adviseur.

5- Sta dicht bij de klant

Een hechte band met de klant is essentieel om de deuren open te houden, zeker in tijden als deze die impact hebben op de retail.

Hiervoor kunt u sociale netwerken gebruiken of acties ondernemen waardoor hij meer contact heeft met uw winkel. Dit is het moment om creativiteit te gebruiken.

Op die manier blijft uw winkel in hun gedachten en slaan ze later dit moment over dat een grote impact had op de detailhandel.

bonustip

Aangezien het een zeer delicate periode is, kan het een goede strategie zijn om dit moment te gebruiken om nog dichter bij uw publiek te komen. Doe dit echter alleen als het deel uitmaakt van de branding van uw winkel.

Integendeel, het innemen van een andere positie kan uw verkoop en uw imago in de toekomst in gevaar brengen. Maak strategieën en organiseer je acties heel goed binnen de waarden en het profiel van het bedrijf.

Stop niet ondanks de moeilijkheden

We weten dat verkiezingen voor iedereen altijd een cruciaal moment zijn, vooral dit jaar. Aan de andere kant gaat de ondernemer door veel uitdagingen, veel situaties die een grote impact hebben op de detailhandel en toch is hij in staat om ze te overwinnen.

We hebben bijvoorbeeld te maken met crises, zeer hoge rentetarieven, een lange periode van gesloten deuren vanwege de pandemie. Desondanks wisten velen zichzelf opnieuw uit te vinden en staan ​​degenen die hun deuren moesten sluiten weer op.

Daarom hebben we, na over deze situaties na te denken, deze en vele andere inhoud voorbereid om uw winkel te helpen groeien en steeds succesvoller te worden in de verkoop.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *