Eat The Frog-methode: definitie, voordelen en tips

Eet de kikker! Hoewel de Eat The Frog-methode raar klinkt, is het tegenwoordig een veelgebruikte tijdmanagementmethode om de zelforganisatie te verbeteren en vervelend werk op tijd gedaan te krijgen. In een zin is dit principe een methode waarin de taak die het meest walgelijk lijkt en dat wil je voorkomen eerste ding gedaan wordt. Het is weg en de rest van de dag lijkt een stuk makkelijker. Net als bij de ABC-analyse is het een tijdmanagementaanpak die ook thuis kan worden gebruikt.

De methode is echter niet zo eenvoudig als het kikkerprincipe klinkt. Omdat het kan behoorlijk ontmoedigend Wees de eerste die een huiveringwekkend gesprek met je baas voert. Uitstelgedrag is echter een van de grootste tijdverspillers op de werkvloer! Dus lees dit artikel in alle rust leer de fijne kneepjes van deze productiviteitshack. Eet daarna de kikker met smaak!

Wat is de kikkermethode?


Het Eat the Frog-principe was Succescoach en auteur Brian Tracy ontwikkeld en heeft niet zozeer met echte kikkers te maken. Het eten van de kikker vertegenwoordigt een ongemakkelijke taak die de meeste mensen zou afschrikken, aangezien het eten van een waarschijnlijk slijmerige amfibie niet erg smakelijk is! Zo werken ze Kikkers als metafoor en hoeven eigenlijk niet gegeten te worden.

Veel Mensen stellen onaangename taken uit, vooral doen waar ze zin in hebben en de rest negeren. Het ontstaat een echte uitstel, waarin alleen het meest noodzakelijke van de taken wordt gedaan. Uitstelgedrag zorgt onvermijdelijk voor tijdsdruk, wat uiteindelijk leidt tot gestresste werknemers.

In zijn boek beschrijft Brian Tracy de mogelijkheid van een onaangename taak meteen doen en niet uitstellen. Uitstelgedrag heeft dus praktisch geen kans, want de volgende taken worden met plezier gedaan als de kikker al is opgegeten! Met de methode kan de motivatie in het team hoog gehouden worden en worden doelen in zelfsturing bereikt, aangezien iedereen zelf bepaalt wat een kikker precies vertegenwoordigt.

Een voorbeeld van het Eat the Frog-principe


Mark Twain zei ooit: “Eet ’s ochtends als eerste een levende kikker en de rest van de dag zal je niets ergers overkomen.” In het Duits vertaald betekent dit: “Eet ’s ochtends als eerste een kikker en er zal je de hele dag niets ergers overkomen.” Twain wilde natuurlijk niet dat we op kikkers gingen jagen, maar de metafoor is nu duidelijk.

Een voorbeeld van iets onhandigs zou kunnen zijn een gesprek met de baas zijn. Veel mensen verzetten zich zo erg tegen dergelijke gesprekken dat ze blijf ze uitstellen. Maar vroeg of laat haalt de realiteit iedereen in! Daarom een ongemakkelijke ontmoeting ’s morgens vroeg losmaken Zo heb je het achter de rug en kun je de dag vullen met dingen om naar uit te kijken.

als gereedschap

Hoewel de voordelen van de Eat the Frog-methode geweldig klinken, kan het nog steeds ontmoedigend lijken. Daarom is het vaak zinvol om met software te werken die de overstap naar Eat the Frog vereenvoudigt of ondersteunt. Een van die software is die bedrijven helpt haar Werktijdmeting revolutioneren.

Hoewel veel verschillende functies heeft is misschien wel een van de meest elementaire de tijdklok, die laat zien wie wanneer, hoe lang en waarvoor heeft gewerkt. Deze functie kan helpen bij Eat the Frog doordat je direct kunt zien hoeveel tijd er is besteed aan het vervelendste van de dag. Deze informatie zal in de toekomst helpen om andere kikkers te identificeren En motivatie om dergelijke methoden te blijven gebruiken. Daarover verderop in het artikel meer.

Waarom het “Eat that Frog”-principe gebruiken?


Zoals eerder vermeld, kunt u de Eat the Frog-methode gebruiken een baan leuker gemaakt worden. In de volgende paragrafen gaat dit artikel in op de voor- en nadelen van het kikkerprincipe en geeft het enkele tips die kunnen worden toegepast.

Eet de voordelen van de kikkermethode

Als je to-do lijst maar niet kan worden afgerond, de taken waar je mee worstelt zich opstapelen en die ene vervelende deadline steeds dichterbij komt, is het eindelijk tijd om Eat the Frog te gebruiken en eindelijk de kikker op te eten! Volgende troeven kan worden uitgespeeld met dit tijdmanagement:

Meer tijd en energie

Hoe langer je aan het werk bent, hoe vermoeider je wordt. Dat klinkt logisch, want na een lange dag nadenken zijn de hersenen ’s avonds vermoeider dan ’s ochtends. Dus waarom stellen zoveel mensen de meest inspannende taken uit tot de avond? Dat tart elke logica!

Het is begrijpelijk dat we liever de dingen doen die we leuk vinden. Maar deze taken kunnen waarschijnlijk beter ’s middags en’ s avonds worden gedaan, want als we ervan genieten, zullen we er nog steeds energie voor kunnen vinden, zelfs als we moe zijn.

Dus je realiseert je dat wanneer Eat the Frog wordt toegepast, dat de meest onaangename taak, zelfs vóór de eerste koffie kan door! Tegelijkertijd wordt duidelijk dat je ’s ochtends misschien meer energie verbruikt, maar daarvoor de rest van de dag makkelijker komt naar voren. Met een beetje oefening van de Eat the Frog-methode, zul je zien hoeveel meer energie je gedurende de dag hebt!

Doe eerst de prioriteiten

Vaak die taken die van de hoogste prioriteit zijn, tegelijkertijd degenen die meest naar voren geschoven worden. Logisch, want dergelijke werkzaamheden zijn doorgaans inspannend en vragen veel aandacht. Niemand wil zich hierop storten en uitstellen!

Met Eat the Frog kan dat niet, want de meest lastige projecten worden aan het begin van de dag gedaan. Deze hebben vaak ook een hoge prioriteit, wat dan ook leidt tot algemeen timemanagement wordt nooit meer een probleem wordt. Nadat de grote taak is voltooid, kunnen kleinere werkzaamheden in volgende stappen worden uitgevoerd, wat het dagelijks leven van de medewerkers automatisch aangenamer maakt.

Prestaties zijn duidelijk

Je gaat een dag en grote dingen aangaan. Overdag stel je echter sommige dingen uit en ’s avonds is dat duidelijk nogal weinig gedaan volgens het plan werd. De dag eindigt met dit negatieve gevoel en de volgende ochtend begint deze spiraal weer van voren af ​​aan.

Met het Eat the Frog-principe voorkom je zo’n geval en vermijd je bovendien vakkundig afleidingen. De reden hiervoor is simpel: zelfs als je maar één kikker per dag eet en het anders uitstelt, heb je dat at tenminste deze ene kikker ’s avonds! En omdat bij Eat the Frog de moeilijkste dingen op de eerste plaats komen, kun je er zeker van zijn dat jij het belangrijkste gedaan hebben. Dus je hebt zeker in ieder geval een gedeeltelijk vervuld gevoel. Bovendien zul je merken dat als de kikker eenmaal is opgegeten, verder werken veel minder moeilijk is!

De tevredenheid neemt toe

Die drie punten leiden daar automatisch toe tevredenheid neemt toe in het dagelijks leven en op het werk. Dat komt omdat de gedachte om de kikker op te eten niet altijd op de achtergrond op de loer ligt. Je hebt het ’s ochtends al als eerste gegeten, waardoor je mindset de hele dag positief is!

Het gaat de goede kant op

Het gebruik van Eat the Frog heeft invloed op je gezondheid en motivatie gedurende de dag. Dat komt omdat je je voorbereidt om de dag te beginnen met de zwaarste taak. Dit besef beïnvloedt het tijdbeheer van de hele dag, omdat Je hersenen zijn vanaf de eerste minuut volledig ingesteld om te werken. Met het Eat the Frog-principe worden de volgende taken bijna vanzelf gedaan!

Tips voor de Eat the Frog-methode


Dus eenvoudig en begrijpelijk zoals het allemaal klinkt met Eat the Frog, maar dat is het niet. Het kan ongelooflijk moeilijk zijn om jezelf bij elkaar te rapen en ’s ochtends als eerste een kikker te eten! Daarom bevat elke volgende paragraaf een kleine tipdie je op weg kan helpen naar geluk.

1. Herken de kikker

Zijn eerlijk en realistisch naar jezelf en geef aan jezelf toe wat eigenlijk de kikker van de dag is en wat gewoon een andere taak is in je dagelijkse leven. De kikker is de taak die voor jou het meest ongemakkelijk is. Je hebt misschien meerdere moeilijke projecten, maar er springt altijd iets uit. Als je in het begin moeite hebt met het herkennen van deze taak, vraag jezelf dan af wat je morgen het liefst zou willen doen. Deze taak wordt eindelijk uit de weg geruimd met Eat the Frog.

2. Verdeel de taak

Natuurlijk gaat Eat the Frog niet over het stikken in een grote kikker, het is gewoon dat taken voltooid worden. Het kan voorkomen dat een groot project enkele uren of zelfs de hele ochtend in beslag neemt. Om dit te doen, verdeelt u dit werk in verschillende stappen en doe ze een voor een. Het enige dat telt, is dat jij stop niet voordat je klaar bent met de kikker!

Dit kan je ook nog doen combineren met andere principesom nog meer productiviteit uit jezelf te halen. Met name het Pomodoro-principe zou bij grotere projecten in combinatie met Eat the Frog kunnen worden toegepast. Op deze manier kunt u eerst de onaangename dingen afhandelen en tijdens uw concentratiefasen zo productief mogelijk zijn. Een win-win situatie.

3. Documenteer wat er is gedaan

Volgens het boek van auteur Brian Tracy is het belangrijk dat Schrijf op hoe je gevorderd bent En documenteer wat je hebt gedaan. Zo bewijs je aan jezelf, maar ook aan anderen, dat het je echt is gelukt om het vervelende te doen. Het Eat the Frog-principe helpt je dus als motivator voor opkomende kikkers en helpt je om de discipline hoog te houden.

4. Gebruik hulpmiddelen ter ondersteuning

Een laatste tip om over te stappen op de kikkermethode is om te werken met externe software die de andere tips ondersteunt. helpt u bij het documenteren van de voltooide taken, aangezien de software alles op de achtergrond documenteert en voorbereidt voor analyse. De tijdregistratie gaat vanzelf en je kunt de verzamelde data evalueren en begrijpen hoe een bepaalde kikker zich ontwikkelt in een project. Op deze manier worden alle vragen die u heeft tijdens de omschakeling naar het kikkerprincipe snel en volledig beantwoord.

Conclusie


jij ziet dat er komen zoveel positieve dingen op je af, als je werkt met het Eat the Frog principe. Time management is merkbaar makkelijker voor je en je hebt over het algemeen meer energie gedurende de dag. Als op kikkerjacht!

Timemanagement is het belangrijkste van een succesvol project! Door mijn ervaring in de gastronomie, het bankwezen en marketing heb ik geleerd hoe belangrijk het is om bewust met je tijd om te gaan en wat je daarmee kunt winnen. Zo kunnen efficiëntie, het aantal pauzes en de kwaliteit van het werk bewust worden verhoogd als de eigen tijd goed is ingericht.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *