Een gids voor India in 2022

Dit is de bijgewerkte versie van het bericht: WhatsApp Bot: een gids voor India in 2020.

Voor WhatsApp is India een enorme markt. Voor India is WhatsApp een enorm platform. Een WhatsApp Bot brengt deze twee partijen perfect bij elkaar.

India is de belangrijkste markt voor WhatsApp. WhatsApp heeft naar schatting 487 miljoen maandelijks actieve gebruikers in India. In het derde kwartaal van 2021 vormde India 32,6% van het totale aantal WhatsApp-berichten.

Bijna 1 op de 5 WhatsApp-gebruikers komt uit India. Geen enkel ander land komt zelfs maar in de buurt.

Bovendien is de marktpenetratie van WhatsApp voor India de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. India groeit nu van 28% naar 64% en staat op de 21e plaats in de lijst, wat aantoont dat WhatsApp’s potentieel voor blijvend succes in India grenzeloos is.

Volgens de WhatsApp-statistieken van 2020, gepubliceerd door GlobalWebIndex, kunnen we zien dat Kenia en Zuid-Afrika voorop lopen met een enorme marktpenetratie van respectievelijk 97% en 96%. Onderaan vinden we Japan, waar de infiltratie slechts 2% bedraagt

Indiërs houden van WhatsApp. Op bijna 95% van alle Android-apparaten in India is WhatsApp geïnstalleerd. Sociaaleconomische trends suggereren vergelijkbare cijfers voor iOS- en Apple-apparaten.

En hoewel de meeste WhatsApp-gebruikers uit stedelijke gebieden komen, is er in landelijke gebieden een steeds groter deel van de acceptatie van de app. Deze spreiding doet zich ook voor over inkomensgroepen.

Indiërs, jong en oud, arm en rijk, stad en platteland; gebruiken allemaal WhatsApp.

Bedrijven volgen klanten op platforms

80% van de kleine bedrijven in India gebruikt het platform al om in contact te komen met hun klanten en hun bedrijf uit te breiden. Fintech-startup Kaarva bouwde een WhatsApp-chatbot om meer dan 100.000 klanten te genereren, te kwalificeren en te ondersteunen. Kaarva voert zijn activiteiten bijna volledig uit met WhatsApp’s Business API’s; van onboarding tot bevestigingen van geldoverboekingen – alles wordt gedaan op WhatsApp.

Voor WhatsApp is India het petrischaaltje voor de ontwikkelde wereld.

WhatsApp gebruikt India om zijn belangrijkste lanceringen en experimenten te bètatesten. Aangezien India een groot voorstander is van UPI-transacties en de thuisbasis is van 400 miljard WhatsApp-gebruikers, besloot WhatsApp eindelijk WhatsApp Pay in India te lanceren. Deze lancering begint al een enorme deuk in de digitale betaalruimte te maken en heeft tientallen klanten en bedrijven geïntrigeerd.

Zodra u klanten toestemming hebt gegeven om transacties uit te voeren, is de volgende logische stap om ze iemand te geven om transacties mee uit te voeren.

Enter – Een WhatsApp-bot.

We zullen in dit bericht drie vragen stellen en beantwoorden.

  1. Wat is een WhatsApp-bot?
  2. Waarom heb ik een WhatsApp-bot nodig?
  3. Hoe kan ik een WhatsApp-bot bouwen?

Laten we beginnen met de eerste vraag.

Wat is een WhatsApp-bot?

Bots is een informele afkorting die wordt gebruikt om chatbots te beschrijven.

Chatbots zijn stukjes software die worden gebruikt om menselijke gesprekken na te bootsen. Chatbots kunnen variëren van Google Homes tot geautomatiseerde tekstbots die u (meestal) onderaan websites vindt (bekijk de onze rechtsonder op de pagina 🙂). We concentreren ons voorlopig op het laatste.

Deze chatbots kunnen dus worden gerepliceerd buiten alleen websites, naar apps, Facebook-pagina’s en WhatsApp-chats. Maar waar je ook mee communiceert, de backend-functionaliteit van een chatbot blijft grotendeels hetzelfde.

Waarom heeft mijn bedrijf een bot nodig?

Chatbots zijn geweldig in twee primaire rollen voor klantinteractie: leadgeneratie en automatisering van klantenondersteuning.

Zoals alle succesvolle automatiseringsinspanningen, kunnen chatbots voor klantenservice de kosten verlagen, maar de verbeteringen die ze aanbrengen in de klantervaring hebben veel meer impact.

WhatsApp-chatbots helpen bedrijven ook om vertrouwen en loyaliteit op te bouwen dankzij hun vele functies, waaronder geverifieerde accounts en end-to-end-codering.

Aanbevolen lectuur: Volledige gids voor WhatsApp API

Chatbots werken prima op websites en in apps.

Medische TPA-aanbieder MediBuddy stapte over van een 250+ klantenondersteuningsteam naar slechts 20 servicevertegenwoordigers – en hun klanten beoordeelden hun tevredenheid (meer dan 85%) na chats op gelijke voet met reacties van menselijke agenten in slechts twee maanden gebruik.

WhatsApp is echter een veel effectiever medium.

Bedenk voor anekdotisch bewijs hoeveel ongelezen e-mails je in je inbox hebt. Vergelijk dat nu eens met het aantal ongelezen chats dat je hebt in WhatsApp.

Het is dit verschil in klantgedrag dat zorgt voor 95% open rates en 100% deliverability op WhatsApp. Marketingcommunicatie die via WhatsApp wordt verzonden, genereert 3x zoveel conversies als via andere kanalen.

Chatbots zijn de meest effectieve tools in tijdgevoelige klantinteracties, zoals conflictoplossing en leadkwalificatie. Wanneer klanten een website bezoeken om een ​​aankoop te doen, is tijd van essentieel belang. Vragen tijdens deze aankoopperiode moeten op een gemakkelijke en tijdige manier worden opgelost.

De Indiase zorgverzekeraar Apollo München zag een toename van 900% in het aantal verkochte polissen na de implementatie van een chatbot op hun website. Ze bereikten dit door de bot te trainen om te reageren op last-minute verkoopvragen van hun klanten; informatie waarmee klanten betere aankoopbeslissingen kunnen nemen.

Hoe kan ik een WhatsApp-bot bouwen?

Bij de e-commerce modewinkel Nykaa konden chatbots meer dan 1,6 miljoen gesprekken automatiseren, waardoor 99,7% van alle gesprekken binnen 30 seconden kon worden afgehandeld. Net zoals e-mails zijn gemaakt voor snellere responspercentages en betere afsluitingspercentages van zoekopdrachten dan ansichtkaarten, kan een goed ontworpen chatbot de klanttevredenheid vergroten buiten bestaande systemen.

Om op te merken dat de Business API’s van WhatsApp niet toegankelijk zijn voor het publiek. En tenzij u een grote multinational of een onderneming op ondernemingsniveau bent, zullen ze u waarschijnlijk geen toegang geven.

Verschil tussen WhatsApp Business en WhatsApp Business API

WhatsApp rolt zijn plan uit om geld te verdienen met het platform, het gaat voorzichtig te werk om zijn bestaande klantenbestand niet te irriteren. WhatsApp doet dit door elk potentieel voor misbruik te voorkomen door slechts een handvol geverifieerde bedrijven en verkopers op hun platform toe te laten.

Voor het bouwen van een WhatsApp-bot kun je een geverifieerde WhatsApp API-provider gebruiken. Of, volgens de recente WhatsApp-beleidsupdate, vermeldde WhatsApp dat bedrijven in de toekomst ervoor kunnen kiezen om veilige hostingdiensten van hun moederbedrijf Facebook te ontvangen om hun communicatie met hun klanten op WhatsApp te helpen beheren!

Bedrijven kunnen hun WhatsApp-API’s rechtstreeks op Facebook hosten zonder concessies te doen aan gebruikersgegevens. Dit elimineert de afhankelijkheid van integratie door derden.

Ook worden klanten aan het begin van de chat proactief geïnformeerd over dataverbruik. WhatsApp labelt duidelijk gesprekken met bedrijven die ervoor kiezen om hostingdiensten van Facebook te gebruiken.

Met Verloop.io kun je vanaf één platform naadloos een AI-chatbot voor WhatsApp maken en automatiseren. Dit betekent dat je je eigen WhatsApp Chatbot kunt ontwikkelen, bouwen en implementeren in een fractie van de tijd die je zou kunnen met andere services van derden.

En Verloop.io is ook een van de weinige providers die diepe integratie bieden. Verloop.io kan chatbots aansturen op websites, apps en Facebook-pagina’s – en geeft je toegang tot al je chats vanuit één enkele interface.

Stapsgewijze uitsplitsing

1. Inleiding

De eerste stap is om contact op te nemen met een bedrijf of een externe provider die een chatbot voor je kan bouwen. Om contact op te nemen met Verloop.io, klikt u hier op de knop ‘Een demo aanvragen’.??

Nu is de volgende stap om ervoor te zorgen dat je de juiste pasvorm hebt. Daartoe worden bedrijven verschillende vragen gesteld om de API-kwalificatie te meten.

Hier zijn twee belangrijke factoren waarmee rekening wordt gehouden voordat het verzoek wordt verwerkt:

A. Soort industrie:

WhatsApp let goed op de branche waar je bedrijf onder valt. WhatsApp beperkt API-toegang tot de volgende sectoren:
1. Overheid en politieke organisaties
2. Gokindustrie
3. Inhoud voor volwassenen
4. Wapens
5. Tabaksartikelen, drugs, alcohol
6. Gezondheidszorg
7. Supplementen

Hier is meer over de beperkingen van de WhatsApp-industrie: WhatsApp Commerce Policy

B. Chatbots use-case:

WhatsApp staat het gebruik van de bot niet toe voor promotionele of marketinggerelateerde activiteiten. Het is het beste om WhatsApp-chatbots te gebruiken voor klantenondersteuning, leadacquisitie en niet-promotionele waarschuwingen en meldingen.

Je moet er ook voor zorgen dat je WhatsApp-chatbot voldoet aan dit beleid dat hier wordt vermeld.

2. Verwerking van aanvragen

Verloop.io leidt u door mogelijke use-cases, helpt u met compliance en biedt, proefleest en ontwikkelt acceptabele WhatsApp-berichtsjablonen voor uw bedrijf.

Zo zorgen we ervoor dat je niet alleen WhatsApp API’s hebt, maar deze ook blijft behouden.

3. Je WhatsApp-bot is van jou.

Als je eenmaal een framework hebt, hoef je het alleen nog maar op je systeem aan te sluiten.

Het gemak hiervan hangt af van de aanbieder die je kiest. Verloop.io is een alles-in-één oplossingenstack. We kunnen uw CRM integreren voor WhatsApp-vragen, berichten versleutelen en ontsleutelen en u één dashboard geven.

En dus kunt u met ons allesomvattende dashboard statistieken bewaken, zoals de oplostijd, het gemiddelde CSAT-percentage, het afbuigingspercentage van bots, veelgebruikte uitdrukkingen die door uw klanten worden gebruikt en nog veel meer bruikbare inzichten!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *