Eenvoudige robotbewerking met de BobCAD-CAM-plug-in

Als u een machinist bent, bent u misschien onzeker over robotica, en met name robotbewerking. U weet dat robotica een enorm voordeel voor uw bedrijf kan zijn… maar hoe begint u?

BobCAD-CAM is ontwerpsoftware gemaakt voor machinisten door machinisten. Met onze nieuwe RoboDK-plug-in kunt u naadloos complexe paden bewerken met een robot zonder de bekende BobCAD-interface te verlaten.

Robotica is allang niet meer alleen een “nice to have” in de maakindustrie. U heeft waarschijnlijk gemerkt dat de discussie over robotica is verschoven van “Is robotica een goed idee?” naar “Is dit het juiste moment voor ons om te investeren in robotica?”

Misschien gaat u ervan uit dat u als machinist niet over de vaardigheden beschikt om een ​​robot in uw proces in te zetten?

Misschien weet u niet zeker welke toepassingen u met een robot kunt bereiken?

Er is goed nieuws. Robots zijn ideaal voor een nieuw type bewerking dat robotbewerking wordt genoemd. Als u bekend bent met CAD/CAM-programma’s zoals het populaire BobCAD-CAM, kunt u eenvoudig leren een robot te programmeren voor bewerkingstaken… wanneer u de juiste plug-in gebruikt.

Wat is BobCAD-CAM?

BobCAD-CAM is krachtige mechanische ontwerp- en bewerkingssoftware gericht op machinisten. De software is beschikbaar als stand-alone product of als add-on voor andere populaire CAD-programma’s, waaronder Rhino 3D en SolidWorks.

Het bedrijf is gevestigd in Tampa, Florida, VS. Sinds 1985 ontwikkelen zij betaalbare software voor fabrikanten. BobCAD-CAM onderscheidt zich van andere CAD/CAM-softwarepakketten doordat machinisten het hebben ontworpen en het specifiek voorziet in de behoeften van machinisten.

Het bedrijf heeft 3 kernproducten: BobCAD-CAM, BobCAD-CAM voor SolidWorks en BobCAD-CAM voor Rhino.

Er zijn verschillende modules van de software beschikbaar, waaronder CAD-ontwerp, 2 t/m 5-assig frezen, draaien, draadvonken, frezen, laser-, plasma- en waterstraalsnijden. Er is zelfs een speciale kunstmodule om de steeds populairder wordende kruising tussen productie en kunst te bedienen.

Als u een machinist bent en u gebruikt BobCAD-CAM, dan zult u de interface al goed kennen.

Maar misschien voelt u zich minder op uw gemak bij het idee om met een robot te bewerken…

Waarom robots gebruiken voor bewerkingen?

Robotbewerking is een steeds interessantere toepassing voor machinisten. Hierbij wordt een robot ingezet om de bewerkingsbanen te frezen in plaats van een conventionele CNC-machine.

Hoewel het misschien verrassend klinkt, kan robotbewerking in sommige situaties beter presteren dan een CNC-machine.

Er zijn enkele belangrijke voordelen van het gebruik van robotbewerking:

  • Vooral bij grote of complexe bewerkingsprojecten zijn robots goedkoper dan conventionele CNC-bewerkingen.
  • Het is flexibeler dan conventionele bewerkingen. Met één enkele robot kunt u een breder scala aan bewerkingstaken uitvoeren. Met conventionele CNC-machines zou dit meerdere machines nodig hebben.
  • Een enkele bewerkingsrobot neemt veel minder vloeroppervlak in beslag dan meerdere conventionele CNC-machines.

Maar misschien twijfelt u of u over de vaardigheden beschikt om robotica toe te passen op uw bewerkingstaak.

Volgens Udo Jahn, de General Manager van Modern Engineering, is angst de ondergang van veel CNC-bewerkingsbedrijven. Het zorgt ervoor dat mensen vasthouden aan hun oude legacy-apparatuur, wat leidt tot een slechte productiviteit.

Het feit dat machinaal bewerken een blijvertje is. U kunt uw bewerkingsbedrijf naar een hoger niveau tillen door de deskundige toepassing van robotica.

Wat moet je doen om het maximale uit robots te halen?

Voor veel situaties is het hebben van de juiste robotprogrammeersoftware al een goed begin.

Wat is RoboDK?

RoboDK is zeer populaire, flexibele software voor het programmeren en simuleren van robots.

Mensen gebruiken de software in een groot aantal bedrijfstakken en het is compatibel met honderden robotmodellen van tientallen fabrikanten. De intuïtieve interface maakt RoboDK perfect voor zowel deskundige robotici als nieuwe robotgebruikers.

RoboDK blinkt uit in robotbewerking. De geïntegreerde bewerkingswizard maakt het heel eenvoudig om uw bewerkingspaden om te zetten in nauwkeurige robotbewegingen.

Introductie van… de RoboDK BobCAD-CAM-plug-in

Hier bij RoboDK doen we er alles aan om robotprogrammering voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken, ongeacht welke software u al gebruikt.

De BobCAD-CAM-plug-in combineert de robuuste functies van deze bewerkingsgerichte software met de krachtige robotprogrammeerfuncties van RoboDK. Hiermee kunt u naadloos robotbewerkingspaden genereren vanuit de vertrouwde BobCAD-CAM-interface.

U hebt toegang tot de hoofdfunctionaliteit van de plug-in via het nieuwe paneel dat wordt toegevoegd aan BobCAD-CAM wanneer u het installeert.

Het paneel bevat 4 kernknoppen:

  • Robotinstallatie — Dit start RoboDK en creëert een standaard robotbewerkingsproject.
  • Updatebewerkingen — Wanneer u uw bewerkingsgereedschapspad in BobCAD-CAM wijzigt, stuurt deze knop het nieuwe pad rechtstreeks naar RoboDK en regenereert het robotprogramma.
  • Programma genereren — Als u slechts enkele kleine wijzigingen heeft aangebracht, kunt u deze knop gebruiken om het robotprogramma te genereren.
  • Instellingen – Deze knop roept het instellingenpaneel van de plug-in op. Hiermee kunt u parameters instellen, bijvoorbeeld of de machine-as moet worden omgekeerd, of u codeert in APT of GCODE, of dat u metrische of imperiale metingen gebruikt.

Wat u kunt bereiken met BobCAD-CAM en RoboDK

Het gebruik van BobCAD-CAM in combinatie met RoboDK is de perfecte manier om aan de slag te gaan met robotbewerking.

Hiermee kunt u voortbouwen op uw bestaande ervaring met deze krachtige bewerkingssoftware, waardoor u de functionaliteit krijgt die u nodig hebt om robots te programmeren voor bewerkingstaken.

Door over te stappen op een robotbewerkingsproces, kunt u de kosten van uw bewerking voor bewerkingstaken in een grote werkruimte verlagen in vergelijking met het uitvoeren van dezelfde taken met conventionele CNC-machines.

Hoe u vandaag nog kunt beginnen met het gebruik van de BobCAD-CAM-plug-in

Wat moet u doen om de RoboDK BobCAD-CAM-plug-in te gebruiken?

Als u dat nog niet heeft gedaan, is de eerste stap een gratis proefversie van de nieuwste versie van RoboDK.

Ga vervolgens naar de documentatiepagina van de BobCAD-CAM-plug-in voor meer informatie over het installeren en gebruiken van de plug-in met uw exemplaar van BobCAD-CAM.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *